jump to navigation

Υπόσκαψη των συνομιλιών: Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κατά της πολιτικής Χριστόφια για τους έποικους 27/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Tags: , , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Παραθέτουμε πιο κάτω την γραπτή δήλωση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου όπου δηλώνει ρητά πως δεν επιθυμεί την παραμονή ούτε και ενός έποικου στην Κύπρο. Ας πούμε λοιπόν πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος αρχικά είπε πως αποδέχεται έποικο αντιπρόεδρο. Ας πούμε πως δεν έκανε ένα συλλογισμό στα πλαίσια μιας θεωρητικής συζήτησης, αλλά όντως το εννοούσε. Από την επόμενη μέρα όμως έχει ήδη ανακαλέσει και λέει καθαρά και ξάστερα πως δεν επιθυμεί να παραμείνει ούτε ένας έποικος.

Προκαλούμε τον Δημήτρη Χριστόφια, τον Άντρο Κυπριανού και τον πολύ Τάκη Χατζηγεωργίου (που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και δάσκαλος του Γκαίμπελς): Μπορείτε κύριοι να κάνετε και εσείς γραπτή δήλωση που να λέτε, εξίσου καθαρά και ξάστερα όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πως δεν αποδέχεστε ούτε και ένα έποικο; Μπορείτε κύριοι να κάνετε και εσείς γραπτή δήλωση που να λέει καθαρά και ξάστερα πως το ΑΚΕΛ αποσύρει την «γενναία προσφορά» προς την Τουρκία για παραμονή 50,000 εποίκων; Μπορείτε;

Τάκης Χατζηγεωργίου [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας 27 Δεκεμβρίου 2009 www.efylakas.com]

‘Σημερινή’
«Ψηλοκρεμαστή Ευρω-ΑΚΕΛιστή!»
27 Δεκεμβρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Συνάγεται, λοιπόν, ότι: Η πρώτη δημοσίως ψηλοκρεμαστή βολή, εναντίον της πολιτικής Χριστόφια, από τον χώρο του ΑΚΕΛ, είναι εκείνη που εκτόξευσε από την κρατική τηλεόραση, μεσημέρι της Τρίτης 22.12.09, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Τάκης Χατζηγεωργίου. Συνάγεται από την αντιπαράθεση επαγωγικών επιχειρημάτων που ο ίδιος Ευρωβουλευτής μηχανεύτηκε και εκ προθέσεως μεθόδευσε, στην τηλεμαχία, προκειμένου να παγιδεύσει τον αντιπρόεδρο του συγκυβερνώντος ΔηΚο, περί Τούρκου Εποίκου Εκ Περιτροπής Προέδρου ή Αντιπροέδρου, στον εκκολαπτόμενο «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» (Σ.2Σ.Σ.). Συνάγεται από τον οίστρο με τον οποίο, έμπλεος ελληνοκυπριακού πατριωτισμού εμφανιζόμενος, ο Ευρω-Ακελιστής, άθελά του, «έφτυσε κατάμουτρα» και την ήδη προσφερθείσα, από το 2008, «ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» του κ. Χριστόφια προς τους Τούρκους, για νομιμοποίηση 50 χιλιάδων παράνομων Τούρκων Εποίκων στην Κύπρο:

«Εγώ δεν δέχομαι», κραύγαζε από τηλεοράσεως ΡΙΚ ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ. Και το επανέλαβε τρις. Υψώνοντας αποφασιστικά τη φωνή του, σε πρώτο ενικό: «Εγώ δεν δέχομαι. Δεν δέχομαι Τούρκο Έποικο»! Εννοούσε στην προεδρία ή στην αντιπροεδρία, αν (ό μη γένοιτο, καθ’ ημάς) η Κυπριακή Δημοκρατία «μετεξελιχθοκαταργηθεί» στον «Σ.2Σ.Σ.» που συμφώνησε, στο Joint Statement 23ης Μαΐου 2008 με τον Ταλάτ, ο Χριστόφιας. Αλλ’ αφ’ ής στιγμής 50 χιλιάδες έποικοι θα νομιμοποιηθούν με την «προσφορά», ΟΥΔΕΙΣ δύναται να τους στερήσει το στοιχειώδες δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Άρα ο πατριωτικός, κατά των Εποίκων, οίστρος του Ακελιστή Ευρωβουλευτή, εμμέσως πλην σαφώς, στρέφεται κατά «της πηγής του κακού»: Της πολιτικής εκείνης που έστρωσε το χαλί στη νομιμοποίηση 50 χιλιάδων Τούρκων Εποίκων. Δηλαδή του ίδιου προσωπικά του Π.τ.Δ. Διότι, βεβαίως, Ευρωβουλευτής ων ο εν λόγω Ακελιστής, δεν δύναται να φανταστεί καν εαυτόν να τάσσεται υπέρ της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έστω και από έναν των νομιμοποιηθησομένων 50 χιλιάδων Τούρκων Εποίκων.

Άρα, τα από τηλεοράσεως πυρά του, εκτοξευθέντα οίστρω εκ του συστάδην κατά συγκυβερνώντος, καμπύλης εν τέλει τροχιάς, καταλήγουν, λογικά, κατά του προέδρου Χριστόφια. Βέβαια, ο κ. Ευρω-Ακελιστής, ούτε κατά διάνοια θα επέτρεπε, έστω και εξ εποστρακισμού, να φθάσουν τα θραύσματά του στον κ. Χριστόφια. Υπό τη γενικότερη, όμως, Τουρκική Κυριαρχία Σκέψης, μοιραία και αυτά καταλήγουν, φυσιολογικά, εκεί! Εν… τέλει!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Ν.Παπαδόπουλος: Δεν επιθυμώ την παραμονή ούτε ενός εποίκου στην Κύπρο»
23 Δεκεμβρίου 2009

»Δεν επιθυμώ την παραμονή ούτε ενός εποίκου στην Κύπρο και σίγουρα δεν ‘προτιμώ’ να δω έποικο σε οποιοδήποτε αξίωμα», διευκρινίζει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και βουλευτής του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρεται στα δημοσιεύματα των εφημερίδων »Χαραυγή» και »Πολίτης» σε σχέση με την παρουσία του ιδίου σε τηλεοπτική συζήτηση.

»Φαίνεται πως το άγχος και η αγωνία κάποιων να επιβάλουν την εκ περιτροπής προεδρία με εκτελεστική εξουσία και νικώσα ψήφο στον εκάστοτε Τούρκο Πρόεδρο ξεπερνούν κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία. Γι’ αυτό μου αποδίδεται από τις εφημερίδες ΧΑΡΑΥΓΗ και ΠΟΛΙΤΗΣ ο ισχυρισμός ότι «προτιμώ έποικο αντιπρόεδρο»», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Προσθέτει ότι »δεν επιθυμώ την παραμονή ούτε ενός εποίκου στην Κύπρο και σίγουρα δεν «προτιμώ» να δω έποικο σε οποιοδήποτε αξίωμα».

Οπως αναφέρει, στην τηλεοπτική συζήτηση για την οποία γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα, συζητήθηκαν οι υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και ειδικότερα η «γενναιόδωρη προσφορά» του για 50.000 εποίκους πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

»Κατηγορούμαι δηλαδή επειδή συζήτησα ένα θεωρητικό συνεπακόλουθο των υποχωρήσεων του Δημήτρη Χριστόφια. Εγώ απλά υποστήριξα τις θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 και της κωδικοποίησης των θέσεων των κομμάτων του 2005, σχετικά με την επαναφορά της πρότασης μας για μόνιμο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο σε αντιπαραβολή με την πρόταση του Δημήτρη Χριστόφια για εκ περιτροπής Τούρκο Πρόεδρο με εκτελεστική εξουσία (ο οποίος Πρόεδρος θα εκλέγεται με σταθμισμένη δική μας ψήφο ενώ οι έποικοι θα ψηφίζουν τον δικό μας Ε/κ Πρόεδρο χωρίς στάθμιση)», προσθέτει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι »το αντεπιχείρημα που προβλήθηκε από τον κ. Χατζηγεωργίου (ευρωβουλευτής ΑΚΕΛ) ήταν ότι «εμείς επειδή δεν δεχόμαστε έποικο αντιπρόεδρο προτείναμε τη σταθμισμένη ψήφο». Η απάντηση είναι απλή. Και οι προτάσεις του 1989 μιλούν για σταθμισμένη ψήφο κατά την εκλογή του τ/κ αντιπρόεδρου. Επομένως με την ίδια συλλογιστική, όσες πιθανότητες υπάρχουν για να εκλεγεί έποικος αντιπρόεδρος με τις προτάσεις του 1989 τόσες πιθανότητες υπάρχουν και για να εκλεγεί έποικος πρόεδρος με την πρόταση του Δημήτρη Χριστόφια».

Η ειδοποιός διαφορά, συνεχίζει, είναι ότι με την »επικίνδυνη πρόταση της εκ περιτροπής προεδρίας, ως αυτή έχει διαμορφωθεί, κινδυνεύουμε να έχουμε Τούρκο Πρόεδρο με εκτελεστική εξουσία και με νικώσα ψήφο με την οποία νικώσα ψήφο ο Τούρκος Πρόεδρος θα κρίνει τις τύχες μας».

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, το ερώτημα επομένως που πρέπει να απαντήσει ο κάθε Ελληνοκύπριος σε σχέση με την πρόταση Χριστόφια »είναι το εξής απλό: Αν είχαμε Τούρκο Πρόεδρο με νικώσα ψήφο το 1963 ή το 1974, θα υπήρχε σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία;»

Σχόλια

1. Βυζαντινός - 28/12/2009

Στα λόγια το λέω και γω.Έγινε ο Τάκης Τάκαρος και πατριώτης τώρα.


Sorry comments are closed for this entry