jump to navigation

«Ευφυολογούσες» Δρακούνες και «Νομικίστικοι» Κερυνειώτες 21/01/2010

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.
Tags: , , ,
trackback

keryneia-061_jpg

‘Χριστόφιας-Watch: Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια
«»Ευφυολογούσες» Drakounes και «Νομικίστικοι» Κερυνειώτες»
20 Ιανουαρίου 2010

Πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία που είναι πληθυσμιακά πολλαπλάσια μεγαλύτερη, στρατιωτικά υπέρτερη και πολιτικά προστατευόμενη των Μεγάλων, αν όχι με την αξιοποίηση της ένταξής μας στην Ε.Ε. και το Διεθνές Δίκαιο; Αντ’ αυτού, το πρώτο το αχρηστέψαμε τον περασμένο Δεκέμβρη και το δεύτερο τώρα το θυμηθήκαμε! Θα συσταθεί, λένε, ομάδα Ελλαδιτών νομικών για να στηρίξουν τις συνομιλίες… 16 μήνες μετά την έναρξή τους και αφού έχει κάμει σωρεία υποχωρήσεων ο Χριστόφιας. Τι θα την κάνουν τώρα τη νομική υποστήριξη; Απλώς θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα; Θα εμφανιστούν νομικοί της γραμμής του ΓΑΠ (ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν!) για να μας πείσουν για τα θετικά ενός νέου πειράματος στην Κύπρο; Γιατί δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν οι Έλληνες Κύπριοι νομικοί; Αρκεί ο γαμπρούλης, το μπιζουδάκι ο Τριμ και ο φουλωμένος περγαμηνές Cheλεπής; Δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι στην Κύπρο πέραν από το ΑΚΕΛικό γραφείο ερευνών; Προπάντων, πώς θα τη χρησιμοποιήσουν τη νομική αυτοί που διακηρύσσουν ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί με «νομικίστικα» επιχειρήματα; Πώς μπορούν οι κυβερνώντες να εκμεταλλευτούν την απόφαση Αποστολίδη-Όραμς όταν έχουν κάνει παντιέρα της πολιτικής τους τη Διχοτόμηση σε δύο Ζώνες;

Εμείς το πρόβλημα δεν το εστιάζουμε μόνο εκεί. Το πρόβλημα είναι που δεν αγαπήσαμε πραγματικά αυτό τον τόπο. Δεν ενστερνιστήκαμε το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι». Ξεχάσαμε εύκολα, συμβιβαστήκαμε ευκολότερα. Θεωρήσαμε χαμένη υπόθεση κάποιο κομμάτι της γης και της ψυχής μας. Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν ότι πρέπει να το λύσουμε να τελειώνουμε. Να πάψουμε να επαναλαμβανόμαστε στο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ γιατί έπαψε για κείνους να έχει νόημα.

Κάποιοι την είδαν υπεράνω και πως μπορούν και να αστειεύονται με τον πόνο μας και τη φιγούρα του πρόσφυγα. Να ασεβούν επί ενός συμβόλου. Ένα γραμματόσημο του ενός σεντ τι αξία να έχει; Ένα γραμματόσημο που γράφει «ταμείο προσφύγων» τι αξία να έχει; Το «ευφυολόγημα» της Drakounas θα μπορούσε να χαρακτηριστεί (από τον πιο ήπιο) τουλάχιστον αψυχολότητο και άστοχο. Στην πραγματικότητα ήταν χυδαίο. Αλλά καμία απολογία εκ μέρους της. Τα είπε κι ο Μαρίνος στο ιστολόγιό του και έπεσαν να τον φάνε! Βλέπετε δεν εντάχθηκε κι αυτός στα nenekia.com, άρα είναι «εχθρός της λύσης»!!!

Νομίζουν ότι δεν θα μπορούσαμε να χυδαιολογήσουμε κι εμείς φτιάχνοντας «καυστική κριτική» κατά το nenekia.com ή «στηλιτεύοντας»; Να φτιάξουμε ένα καυστικό σχόλιο σε μια φωτογραφία ισραηλινού στα καμίνια; Ή μήπως ενός Τ/κ; Τι λέτε για τη φωτογραφία του φόνου του μπάνιου; Αν σκεφτείτε ότι η συγκεκριμένη αποτελεί την πιο συμβολική φωτογραφία που προβλήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (και η οποία αμφισβητείται έντονα για τη γνησιότητά της!!!), θα μπορούσαμε κατά τη Drakouna και το άλλο κακό συναπάντημα να «στηλιτεύσουμε» την τουρκική προπαγάνδα που στηρίζεται στο ψέμα και έκαμε περιουσίες πάνω στη ράχη μας; Θα λέγαμε ψέματα; Αλλά δεν μπορούμε να χυδαιολογούμε πάνω σε μια φωτογραφία νεκρών, όπως δεν μπορούμε να χυδαιολογούμε πάνω σε μια φιγούρα πρόσφυγα του ’74.

Δυστυχώς τα nenekia.com, που συνασπίστηκαν σε μια ιστοσελίδα προαγωγής του Σχεδίου Ανάν, αντί να συνειδητοποιήσουν το κατάντημά μας και να ζητήσουν αλλαγή πορείας πριν καταλήξουμε στον γκρεμό, επιμένουν στην ίδια καταστροφική πορεία και με επιτάχυνση! Φταίξαμε να πληρώσουμε. Ο παραλογισμός τους είναι κραυγαλέος: Εκείνοι που αγαπούν «τα αδέρφια τους» τους «Τ/κ» (εννοούν και τους εποίκους) θέλουν να ζήσουν πλάι τους σε δύο ξεχωριστές ζώνες, κι εμείς που «δεν θέλουμε λύση ούτε τους Τ/κ» τους θέλουμε να ζήσουν μαζί μας στο ίδιο κράτος! Ο παραλογισμός στη σελίδα τους συμπληρώνεται με προκλητικά συνθήματα του τύπου «το Κυπριακό ΔΕΝ είναι πρόβλημα εισβολής-κατοχής» όπως διακήρυσσαν σ’ ένα άρθρο τους και θέσεις υπέρ της Διχοτόμησης (με τη μορφή της Διζωνικής) για να αποτραπεί η Διχοτόμηση! Οι απαράδεκτες προτάσεις του συντρόφου Ταλάτ ερμηνεύονται ως λογικές και αναμενόμενες από τα nenekia.com, ενώ οι αντιδράσεις στη Δ.Δ.Ο. από τον κυπριακό Ελληνισμό είναι «ακραίες αντιδράσεις των εθνικιστών που δεν θέλουν λύση». ΠΟΣΗ ΓΥΜΝΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!

Αν δεν ταυτιστούμε όλοι με την ανάγκη του κάθε πολίτη να επιστρέψει στις εστίες του και να ξαναπερπατήσει στις γειτονιές του ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, αν δεν νιώσουμε όλοι (πρόσφυγες ή μη) Κερυνειώτες δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι σωστό για τον τόπο μας.

ΝΑΙ, να νιώσουμε όλοι πως είμαστε Κερυνειώτες. Να ταυτιστούμε με τον πόνο και τον αγώνα τους. Ας πάψουμε να είμαστε επιλήσμονες βολεμένοι σε ένα συνοικισμό της Λευκωσίας ή σε ένα διαμέρισμα της Λεμεσού. Το χρέος που μας καλεί δεν παραγράφεται, ούτε εξαγοράζεται. Δεν ανταλλάσσεται ούτε με ομόλογα, ούτε με θέσεις. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι, να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι και στην Αμμόχωστο και στη Μόρφου και στην Κυθρέα και στην Κερύνεια. Θέλουμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα και απαιτούμε από τους κυβερνώντες να τη διεκδικήσουμε. Αν δεν τη διεκδικήσουμε ποιος περιμένουμε να μας τη χαρίσει;

Αρέσει σε %d bloggers: