jump to navigation

Μυστηριώδης συνάντηση των τέκνων Ταλάτ με τον σταθμάρχη της ΜΙ5 16/01/2010

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ.
Tags: ,
trackback

‘DefenceNet’
«Συνάντηση-μυστήριο: Με ποιους συναντήθηκε ο σταθμάρχης της MI5 στην Αθήνα»
14 Ιανουαρίου 2010
Τμήμα Ειδήσεων

Μία συνάντηση-μυστήριο πριν από είκοσι ημέρες στην Αθήνα προστίθεται σε μία σειρά περίεργων γεγονότων και καταστάσεων γύρω από το Κυπριακό που ξεκίνησαν από την κλοπή της σωρού του αποθανόντος προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και σε δεύτερο χρόνο της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του, της σύλησης του τάφου του έτερου πρώην προέδρου Σπύρου Κυπριανού και της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή: Όπως αναφέρει ασφαλής κρατική πηγή στο defencenet.gr πριν είκοσι ημέρες περίπου, μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, επισκέφθηκαν την Αθήνα τα τέκνα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Ongun Talat και η Ayse Nur Talat.

Το θέμα δεν είναι τόσο η επίσκεψη (διαθέτουν και οι δύο κυπριακό διαβατήριο και πρέπει να πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα από τον έλεγχο διαβατηρίων), όσο το με ποιόν συναντήθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συναντήθηκαν με κορυφαίο στέλεχος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, για την ακρίβεια με τον σταθμάρχη στην Αθήνα της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5!

Το όνομα και η θέση-βιτρίνα του Βρετανού αξιωματούχου στην πρεσβεία της Αθήνας είναι γνωστά στο defencenet.gr, αλλά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται. Το ζήτημα είναι για ποιους λόγους έγινε αυτή η συνάντηση και μάλιστα στην Αθήνα.

Σημειώνουμε ότι η είδηση προέρχεται από έγκυρη, υψηλά ιστάμενη κρατική πηγή, αλλά λόγω της φύσης της δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί.

Η βρετανική υπηρεσία είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην Κύπρο, όπου μαζί με τον έτερο τομέα της MI6 (κατασκοπία) διαθέτουν ευάριθμο κλιμάκιο.

Πριν λίγες ώρες συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέϊβιντ Μίλιμπαντ ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου και χαρακτήρισε τις απαράδεκτες προτάσεις για το Κυπριακό που υπέβαλε ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ και απέρριψαν συλλήβδην όλα τα κυπριακά κόμματα, ως «χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως»! Και υποστήριξε ότι «Η Τουρκία έχει ετοιμάσει επιπρόσθετες προτάσεις για το Κυπριακό».

Μέσα σε όλο αυτό το θολό και ανήσυχο κλίμα ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας έρχεται στην Ελλάδα το Σάββατο για διαβούλευση με το εθνικό κέντρο αφού την προηγούμενη ημέρα θα έχει ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και τους αρχηγούς των κομμάτων για το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Στην Ελλάδα θα έχει συνάντηση τόσο με τον Κάρολο Παπούλια, όσο και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών της Τουρκίας ενέταξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τη χθεσινή προαναγγελία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η χώρα του έχει ετοιμάσει επιπρόσθετες προτάσεις για το Κυπριακό.

Όπως τόνισε ο Σ. Στεφάνου, «Οι ενέργειες κρίνονται όχι από τις ίδιες τις ενέργειες ως τέτοιες, αλλά από το περιεχόμενο των ενεργειών και από το περιεχόμενο των προτάσεων».

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού - www.efylakas.com - 01/02/2010

[…] Κληρίδη-ΑΚΕΛ τον Νοέμβριο του 1974, τσιμουδιά για τις συναντήσεις των παιδών του Ταλάτ με τον Σταθμάρχη της


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: