jump to navigation

Και οικονομική υποδούλωση των Ελληνοκυπρίων στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία 06/01/2010

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Tags: , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Ομοβροντία οι ύπουλες και ανούσιες επιθέσεις της εφημερίδας ‘Πολίτης’ και του Χρήστου Πουργουρίδη του ΔΗΣΥ, αλλά και άλλων κατά του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών και τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Δρα Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας, του Σχεδίου Ανάν και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου  Λύσης» (εκδόσεις Επιφανίου).

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ να αγοράσει 10,000 αντίτυπα και να τα διανείμει δωρεάν [‘Πολίτης’ 31/12/2009, ‘Πολίτης’ 01/01/2010, ‘Αλήθεια’ 01/02/2010, ‘Πολίτης’ 03/01/2010]. Τα άρθρα της εφημερίδας, καθώς και οι κατηγορίες του Χρήστου Πουργουρίδη, δεν αμφισβητούν σε κανένα σημείο τα στοιχεία και τα συμπεράσματα του πρώτην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά περιορίζονται στις γνωστές προσωπικές, ad hominem επιθέσεις πως δήθεν ο κ. Χριστοδούλου δεν θέλει λύση! Αυτά είναι τα επιχειρήματα τους, αυτό και το ήθος τους!

Αυτό βεβαίως σημαίνει πως και το βιβλίο επιτελεί ήδη τον σκοπό του…

το βιβλίο του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

‘Σημερινή’
«»Λύση» Οικονομικής Υποδούλωση ς»
05 Νοεμβρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Σχέδιο κυοφορούμενης «λύσης», με προδιαγραφές Σχεδίου Ανάν, σε χειρότερη έκδοση, με διαφορετικό όμως επικάλυμμα ωραιοποίησής του, που θα επιβάλλει και την Οικονομική Υποδούλωση των Ελλήνων Κυπρίων στους Τούρκους (Τ/κ, εποίκους και Άγκυρα), εντόπισε στα πεπραγμένα της Ομάδας Εργασίας για τα Οικονομικά Θέματα, των «απευθείας συνομιλιών» Χριστόφια – Ταλάτ, ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Τα εξήγησε αναλυτικά στη διάλεξή του, τη Δευτέρα, στο Ίδρυμα Αρχ. Μακαρίου Γ΄, τα αναλύει διεξοδικά και στο βιβλίο του «Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας του Σχεδίου Ανάν και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου Λύσης» (εκδ. Επιφανίου).

Οι μηχανισμοί, οι μεθόδοι και η τεχνογνωσία της Οικονομικής Υποδούλωσης των Ελλήνων, είναι από παλιά οικείοι, γνώριμοι και, με διαφορετικές εκδοχές, δοκιμασμένοι επιτυχώς από τους Τούρκους, τού διαρκώς καθοδηγούντος πάσαν πολιτική των «Τ/κ ηγετών» τουρκικού κράτους. Η οικονομική καθυπόταξη κι εξουθένωση της ανθούσας οικονομικώς, πολυπληθούς έως τότε, ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, που σχεδίασε κι επέβαλε το τουρκικό κράτος το 1942, με τον περίφημο Φόρο Περιουσίας “Varlιk Verkgisi” (όταν η Ελλάς ήταν ήδη υπό ναζιστική κατοχή), ομολογείται και αναλύεται, ακόμα και σήμερα από προοδευτικούς Τούρκους πανεπιστημιακούς όπως η καθηγήτρια Ντιλέκ Γκιουβέν («Εθνικισμός, κοινωνικές μεταβολές και μειονότητες», εκδ. Εστία 2006).

Το σχέδιο είναι: Το τ/κ «Συνιστών Στέιτ», οι Τουρκοκύπριοι, οι Έποικοι και η Άγκυρα να… σιτίζονται και να εκμεταλλεύονται τους κόπους και τους μόχθους των Ελληνοκυπρίων. Ως οικονομικών υποζυγίων τους. Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι κάτι τέτοιο «θ’ αντιστοιχούσε με φόρο υποτελείας και θ’ αναβίωνε εποχές αποικιοκρατίας και κοινωνική καταδυνάστευση». Ίσως θ’ απολήξει σε κάτι πολύ χειρότερο: Την οικονομική εξόντωση των Ελλήνων της Πόλης ακολούθησε, ως μοιραία συνέπεια, ο εκπατρισμός τους.

Αλλά χρειάζεται, εδώ, να στραφεί η προσοχή και στα όσα η Αυτού Εξοχότης ο Ύπ. Αρμοστής του Η.Β. κ. Πίτερ Μίλετ εντελλόταν τους κ.κ. Χριστόφια – Ταλάτ στις 28 παρελθόντος Ιουνίου, από της «Αλήθειας» τις στήλες: «Να βγουν προς τα έξω να πουλήσουν τη λύση και για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να επισημάνουν τα οφέλη για όλους τους Κυπρίους ότι, θα έχουν να επωφεληθούν για παράδειγμα τεράστια οικονομικά πλεονεκτήματα… να έρθουν Ε/κ και Τ/κ πιο κοντά, να λειτουργήσουν μαζί, να φτιάξουν επιχειρήσεις» («Αλ» 28.6.09). Προς επιβεβαίωση, προφανώς, των όσων στο βιβλίο του ο κ. Χριστοδούλου αποδίδει στην ανέκαθεν βρετανική δολιότητα…

Ερώτηση:
Τώρα που γιορτάζει (ξανά) τη «Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση» του 1917, με καθημερινή τη φωτογραφία του αρχηγού των Μπολσεβίκων Βλ. Ι. Λένιν στην 1η σελ. η «Χαραυγή», θα δημοσιεύσει άραγε, με πόσες χιλιάδες χρυσά ρούβλια, με πόσες χιλιάδες τυφέκια, μυδραλιοβόλα και κανόνια, εξόπλισε ο Λένιν τον Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ για να επιτύχει το 1922 τη Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού; Και ότι, ακόμα και τα πιστόλια της ΤΜΤ που δολοφονούσαν Τ/κ αριστερούς το 1958, ήταν ρωσικά ΤOKAREV του 1933;

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Με τέτοιους Ηγέτες, τέτοια παθήματα!»
06 Νοεμβρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Θ Ε Μ Α ΜΕΙΖΟΝ, λοιπόν, τα σχέδια (και) της Οικονομικής Υποδούλωσης των Ελλήνων Κυπρίων στους Τούρκους. Μέσα από τις πρόνοιες του -δόξα τω Λαώ- απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν. Αλλά και στην υπό διαπραγμάτευση «λύση»! Όπως τ’ αποκάλυψε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και δις Υπουργός των κυβερνήσεων Κληρίδη, κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Στη διάλεξή του της Δευτέρας και στο βιβλίο του «Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας του Σχεδίου Ανάν και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου Λύσης» (εκδ. Επιφανίου).

Α Λ Λ ’ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ κι ένα άλλο, μέγιστης σημασίας, για τον λαό, ζήτημα. Σχέδια εναντίον του, είναι πάντα αναμενόμενο να εξυφαίνονται από τους Τούρκους Κατακτητές, τους Εγγλέζους τις ΗΠΑ κ.ά. Ποια όμως είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σ’ αυτά τα σχέδια από την εκλελεγμένη ε/κ ηγεσία; Στην οποία, ο λαός, ψήφω πλειοψηφίας, εμπιστεύεται την τύχη του; Το βιβλίο του κ. Χριστοδούλου είναι κραυγαλέα αποκαλυπτικό, της φοβερά επικίνδυνης ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ των Ηγετών. Δέκα μέρες μετά την υποβολή του Σχ.Ανάν, στις 21 Νοεμβρίου 2002, ως Δκτής Κ.Τρ. πήγε στον τότε Π.τ.Δ. κ. Γλ. Κληρίδη, του έδωσε την πρώτη 10σέλιδη μελέτη που πρωτοβουλιακά η Κ.Τρ. έκανε για το Σχ.Ανάν, μαζί μ’ επιστολή για τις επιπτώσεις της «λύσης» επί της οικονομίας και ρώτησε τον Πρόεδρο αν μελετήθηκαν ή συζητήθηκαν οι «οικονομικές επιπτώσεις του Σχεδίου»; Και γράφει ο ίδιος: «Η απάντηση του κ. Κληρίδη ήταν αρνητική. “Δυστυχώς”, μου είπε επί λέξει “δεν συζητήσαμε τις οικονομικές πτυχές του εν λόγω Σχεδίου, ούτε αν οι πρόνοιές του οδηγούν σε κράτος με βιώσιμη οικονομία»! Αυτή ήταν η απάντηση κότζαμ Προέδρου Δημοκρατίας! Και κότζαμ, επί δεκαετίες πολιτικού Ηγέτη! Και δη του ισχυρότερου κόμματος, του ΔηΣυ! Δεκαπέντε μήνες αργότερα, 21.2.03 ο ίδιος Ηγέτης, παραδίδοντας την εξουσία στον εκλεγέντα Τάσσο Παπαδόπουλο, κάλεσε τον Δκτή της Κ.Τρ. και του υπέδειξε να δώσει αντίγραφα των επιστολών και εγγράφων στον νέο Π.τ.Δ., επειδή, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ»! (σελ.34). Ο ίδιος, βέβαια, τον Απρίλη του επόμενου έτους, εν μέσω Αναστασιάδη, Παπαπέτρου, Πουργουρίδη, Βασιλείου, Τ. Χατζηγεωργίου, Ρολάνδη, Α. Χρίστου και… λοιπής «Πλατφόρμας του ΝΑΙ», καλούσε τους Συναγερμικούς να υπερψηφίσουν το Σχ.Ανάν! Και, μάλιστα, «με το χέρι εις το ιερόν ευαγγέλιον»!

Α Ν Α Γ Λ Υ Φ Α λοιπόν και τεκμηριωμένα προκύπτει ο κύριος λόγος απόγνωσης του λαού: Το χειρότερο δεν είναι τι ετοιμάζουν οι εχθροί. Αλλά σε πόσο μεγάλης ανεπάρκειας Ηγέτες εμπιστευόμαστε την πατρίδα; Ο Θουκυδίδης το είχε γράψει στο Α-143 ως εξής: «Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τας των εναντίων διανοίας»!

Ερώτηση:
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔηΣυ, κ. Ν. Αναστασιάδης, προσωπικά, υποστηρίζει, άραγε, την τουρκική εκ περιτροπής προεδρίας; Και τη «σταθμισμένη» υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%; Κι έγιναν δεκτές, μήπως, από οποιοδήποτε συλλογικό όργανο του ΔηΣυ τέτοιες προσωπικές του απόψεις;

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Χρ. Χριστοδούλου χρηστόν βούλευμα»
07 Νοεμβρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Ε Γ Κ Ω Μ Ι Α δεν χρειάζεται ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Οι πράξεις πιστοποιούν. Τη σημαία του αγώνα που έφηβος αυτοπροαιρέτως ανέλαβε, ως μέλος της ΕΟΚΑ το 1955-59, ουδέποτε την υπέστειλε. Η διάλεξη του της παρελθούσας Δευτέρας και το βιβλίο του «Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας του Σχεδίου Ανάν και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου Λύσης», εξοπλίζουν τον κυπριακό Ελληνισμό με πολύτιμη ΓΝΩΣΗ. Για όσα εξυφάνθηκαν, επί Σχ.Ανάν και όσα ΝΥΝ τεκταίνονται σε βάρος του. Ενεργοί πολίτες, ήδη διανέμουν σε ψηφιακούς δίσκους, ηχογραφημένα αντίγραφα της ομιλίας του, που μεταδόθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη από το Ράδιο Πρώτο. Και τα βιβλιοπωλεία ζητούν περισσότερα αντίτυπα του βιβλίου του για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Στο διασωθέν την 24η Απριλίου 2004, ψήφω 76% του λαού, δημοκρατικό μας πολίτευμα, ο Χρ. Χριστοδούλου, αποκρίθηκε με επάρκεια στην προγονική προτροπή της δημοκρατίας, που κατέγραψε εσαεί ο εκ των κορυφαίων προγόνων μας τραγωδός Ευριπίδης στις «Ικέτιδες»: «Τις θέλει πόλει χρηστόν τι βούλευμ’ ες μέσον φέρει έχων;» (Ποιος έχει Γνώμη που ωφελεί την Πολιτεία – την Πατρίδα και θέλει σ’ όλους να τη φανερώσει;). Τότε ήταν, στην Πνύκα, η Εκκλησία του Δήμου. Τώρα άλλα ισχύουν. Και διαδικτυακώς…

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η , λοιπόν, προς Χρ.Χρ. Το βιβλίο του, ως «χρηστόν τι βούλευμα», να το αποστείλει ονομαστικά προς έναν έκαστον των εκλαπροτάτων συμπολιτών μας, μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, όλων των συλλογικών οργάνων της ηγεσίας του ΔηΣυ, του ΔηΚο, της ΕΔΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος, των Οικολόγων, των Ε.Δη., όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και βεβαίως (και πρωτίστως) προς έναν έκαστον των μελών των Ομάδων Εργασίας που ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συγκρότησε για τις «απευθείας συνομιλίες» του με τον συνεργάτη των Τούρκων κατακτητών κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ώστε ουδείς να στερηθεί της Γνώσης και Γνώμης που ευθαρσώς και με παρρησία ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και δις Υπουργός, αναλυτικά αποκάλυψε για τα Σχέδια (και της) Οικονομικής Υποδούλωσης του κυπριακού Ελληνισμού στους Τούρκους κατακτητές και τα εν Κύπρω όργανά τους. Να το στείλει, επίσης, ονομαστικά, προς τη διευθύντρια – αρχισυντάκτρια της κυβερνώσας «Χαραυγής» του ΑΚΕΛ και όλους τους συντάκτες των εφημερίδων, πρωτίστως δε, των «ναυαρχίδων» του «Ναι» στο Σχ. Ανάν, «Πολίτη» και «Αλήθεια». Διότι η Γνώση δύναται να μεταβάλει τη Γνώμη. Κι επειδή, επιτέλους, η Άγνοια δεν μπορεί ν’ αποτελεί, πλέον, άλλοθι

Ερώτηση:
Αλλά ο «ανθρώπινος παράγων» κατά τη στιγμή της συσχέτισής του με τις οπλοβομβίδες της παρακμάζουσας αμυντικής μας θωράκισης, κύριε Υπουργέ της (όσης απέμεινε) Άμυνας, δεν είναι, άραγε, – όπως κάλλιον Υμείς γνωρίζετε ως επαγγελματίας στρατιωτικός και διακεκριμένος δημιουργός και πρώτος διοικητής της ικανότατης ΜΜΑΔ – προϊόν και αποτέλεσμα (α) της Εκπαίδευσης και (β) της Πειθαρχίας; Ρωτήσατε τους υψηλά αμειβομένους ένστολους υφισταμένους σας, πόσα χρόνια ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ η Ε.Φ. στις… οπλοβομβίδες και χειροβομβίδες που διαθέτει.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Το Κυπριακό Ποντίκι’
«Καταπέλτης ο Χριστόδουλος!»
06 Νοεμβρίου 2009

Oσοι δεν είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, στην οποία μίλησε και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου για τα οικονομικά της ομοσπονδίας, του σχεδίου Ανάν και του επερχόμενου σχεδίου, στην κυριολεξία έχασαν!

Έχασαν γιατί θα μάθαιναν πολλά από τα τερατώδη που θα μας επέβαλαν με το σχέδιο Ανάν, αλλά και πολλά από αυτά που θέλουν να μας επιβάλουν με το σχέδιο, στο οποίο με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν οι χειρισμοί του Χριστόφια!

Μιλάμε για τραγικά πράγματα!

Διαλέγουμε μερικά:

Το τεράστιο κόστος της διευθέτησης του κυπριακού, δηλαδή των συνεπειών κατοχής θα το επωμιστούμε εμείς, τα θύματα της κατοχής!

– Εμείς θα πληρώσουμε για να αποζημιωθούμε από την απώλεια χρήσης των περιουσιών μας, λόγω της τουρκικής κατοχής.

– Εμείς θα πληρώσουμε για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου και για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των Τουρκοκυπρίων και των εποίκων.

– Εμείς θα επωμιστούμε το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα πέραν του 10% που θα δημιουργηθεί από την διευθέτηση του κυπριακού.

– Εμείς, που κάναμε αιματηρές θυσίες για να ενταχθούμε, κινδυνεύουμε να μας κλωτσήσουν έξω από την ζώνη του ευρώ.

– Εμείς θα μοιραστούμε τα συναλλαγματικά μας αποθέματα και το χρυσό μας με τους Τούρκους, ενώ θα αναλάβουμε και τα χρέη του προς την Τουρκία.

Αν θέλετε και άλλα θα τα βρείτε στο βιβλίο του Χριστόδουλου Χριστοδούλου, το οποίο θα είναι στα βιβλιοπωλεία το συντομότερο δυνατόν και θα πωλείται για το ποσό των… δύο (2) ευρώ!

Σχόλια

1. Φανούλα Αργυρού - 07/01/2010

Γιατί όταν δέχθηκε να γίνει ο ‘Πατριάρχης’ της τουρκικής διζωνικής από τον Αύγουστο του 1974 όταν επιλέχθηκε και διορίσθηκε από τον Βρετανό ΥΠΕΞ Τζέιμς Κάλλαχαν ο άνθρωπός τους στην επιβολή της διζωνικής στον Ελληνικό Κυπριακό λαό, απευθείας υποσκάπτοντας τον Μακάριο και καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών του προσφύγων, μήπως είχε μελετήσει καθόλου ο Γλ. Κληρίδης τις επιπτώσεις; ΄Η όταν από το 1975 μελετούσαν με το Φόρειν ΄Οφις πως να βρουν τρόπους να επιβάλουν τα δύο συνιστώντα στέιτς, την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, ή όταν με την δική του βοήθεια και εκείνη των αγγλόφιλων συνεργατών του ετοιμάστηκε το έκτρωμα ‘Ανάν’ μήπως είχαν μελετήσει τις επιπτώσεις εις βάρος μας; Τους έφτανε που κατάφερναν να προωθήσουν όσα απαιτούσαν οι κηδεμόνες Βρετανοί και δεχόντουσαν οι Τούρκοι. Ο Γλ. Κληρίδης ήταν από την δεκαετία του 1950 το αριστερό χέρι των Βρετανών και η μειοδοτική του δραστηριότητα μεταξύ 1974 και σήμερα επιβεβαιώνει ότι υπήρξε γνήσια his «Master’s Voice».


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: