jump to navigation

Ναι, κ. Μπίσκι, στην Κύπρο δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα! 31/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Tags: , , , , , ,
trackback

Σχόλιο Σ.Ο.: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του γερμανικού αριστερού σχηματισμού Die Linke (= «Η Αριστερά»), Lothar Bisky, δήλωσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο ότι θεωρεί αδιανόητο πως μπορεί να υπάρχει σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουρκικός και βρετανικός στρατός! Δεν θα μπορέσει να το εξηγήσει στη χώρα του. Δυστυχώς, αυτά που στην Ευρώπη θεωρούνται αυτονόητα, εμείς τα διαπραγματευόμαστε. Τα άλλα τα αδιανόητα αρχίσαμε να τα χωνεύουμε ως «φυσική συνέπεια» της κατάστασης στην Κύπρο. Γι’ αυτό το κατάντημα τη μερίδα του λέοντος φέρει η πολιτική ηγεσία μας που διαπραγματεύεται τα αυτονόητα και συζητεί τα αδιανόητα ως μέρος της επερχόμενης λύσης του Κυπριακού.

Lothar Βisky [πηγή: syriza-vyrona.pblogs.gr]

‘XenisXenofontos.blogspot.com’
«Κι εμείς δυσκολευόμαστε κ. Μπίσκι»
29 Δεκεμβρίου 2009
Ξενής Ξενοφώντος

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω στη Γερμανία. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχει τουρκικός και βρετανικός στρατός στην Κύπρο».

Αυτή τη δήλωση έκανε πρόσφατα ο κ. Λόταρ Μπίσκι, Πρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η αναφορά του κ. Μπίσκι, οφείλει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να θέσουμε στους εαυτούς μας τα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Γιατί ενώ δεν μπορεί να βρει κατανόηση από τη διεθνή κοινή γνώμη, η διατήρηση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, εμείς αποδεχόμαστε στην πράξη τη θέση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ότι η τύχη των τουρκικών στρατευμάτων θα κριθεί στο τέλος της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού;

2) Γιατί δε διεκδικούμε άμεση και άνευ όρων άρση του αναχρονισμού της παραμονής τουρκικών αλλά και βρεττανικών στρατευμάτων σε ένα ανεξάρτητο κράτος;

3) Γιατί υποβαθμίζουμε το Κυπριακό σε ένα δικοινοτικό ζήτημα, όταν τόσο για λόγους ουσίας, όσο και για λόγους επικοινωνίας, οφείλουμε να προβάλλουμε διεθνώς την κατοχική του διάσταση;

4) Πόσο συχνά χρησιμοποιείται η λέξη «κατοχή» από τους κυβερνώντες σε διεθνείς επαφές;

5) Πόσο συχνά οι κυβερνώντες προβάλλουν σε ξένους συνομιλητές το αίτημα για άμεση απόσυρση του στρατού κατοχής;

6) Γιατί αποδεχόμαστε να προσερχόμαστε σε διαπραγματεύσεις υπό τη σκιά και τις κάνες των όπλων της κατοχής;

7) Γιατί μια χώρα που κατέχει τη μισή μας πατρίδα συνεχίζει ανεμπόδιστα την ενταξιακή της πορεία στη σύγχρονη ευρωπαϊκή οικογένεια;

8) Γιατί εν έτει 2009, επιτρέπεται σε μια χώρα που διατηρεί συνεχώς μία εχθρική προς τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στάση και που δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τη Δημοκρατία για εγγύηση της έννομης τάξης του 1960, διατηρεί ακόμη στρατιωτικές βάσεις στο νησί μας;

Αγαπητέ κ. Μπίσκι, δεν είστε μόνος. Δε δυσκολεύεστε μόνο εσείς να δώσετε (λογικές) εξηγήσεις.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Δεν μπορώ να το εξηγήσω στη Γερμανία»
29 Δεκεμβρίου 2009

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω στη Γερμανία. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχει τουρκικός και βρετανικός στρατός στην Κύπρο». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Λόταρ Μπίσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο κ. Μπίσκι τόνισε ότι για την Ομάδα της Αριστεράς το Κυπριακό είναι ένα από τα άλυτα προβλήματα στην Ευρώπη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να λυθεί. «Δεν καταλαβαίνουμε», πρόσθεσε, «γιατί ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ μπλοκάρει τη λύση», υπονοώντας την Τουρκία. «Ο τουρκικός στρατός είναι εδώ και αυτό είναι κακό, πρέπει να πάνε πίσω. Ο βρετανικός στρατός είναι εδώ και ρώτησα γιατί. Δεν μπορώ να το εξηγήσω στη Γερμανία».

Ο κ. Μπίσκι πρόσθεσε ότι η Ομάδα της Αριστεράς στηρίζει τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ στην προσπάθειά τους να βρουν λύση και ευχήθηκε όπως οι εντατικές συνομιλίες του Ιανουαρίου βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης, κάτι που θα είναι καλό για την Ευρώπη. «Είναι σημαντικό για τους Αριστερούς στη Γερμανία και την Ευρώπη να βλέπουμε ότι ένας Αριστερός Πρόεδρος στην Κύπρο κάνει καλή δουλειά», ανέφερε.

Σχόλια

1. Αρης - 01/01/2010

Λέει ο,τι λέει ο Μπίσκι και είναι σωστά, γιατί απλά έχει κοινή λογική και βλέπει το πόσο αρρωστημένη είναι η κατάσταση στην Κύπρο! Αλλά κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι για την διαιώνιση αυτής της κατάστασης φταίει και το ΑΚΕΛ του Χριστόφια, του οποίου όμως πλέκει το εγκώμιο! [«Είναι σημαντικό για τους Αριστερούς στη Γερμανία και την Ευρώπη να βλέπουμε ότι ένας Αριστερός Πρόεδρος στην Κύπρο κάνει καλή δουλειά»]. Αποψή μου είναι να του στείλετε μια επιστολή (και ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά) με τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της εως τώρα πολιτικής Χριστόφια και τις απαραίτητες παραπομπές για να αποδείξετε τα λεγόμενά σας. Και να είστε σίγουροι ότι θα την διαβάσει, και τόσο πιο σοβαρή θα είναι τόσο πιο πολύ θα τον προβληματίσει. Επίσης μπορείτε να γελοιοποιήσετε και την τουρκική αριστερά διότι είναι κατά βάση εθνικιστική, ώστε να ξέρει και με ποιούς έχει να κάνει απο την απέναντι πλευρά.

Καλή χρονιά σε όλους και ας ελπίσουμε ότι το 2010 θα βρει την Κύπρο μας πιο Ελληνική και ο,τι όσοι την έχουν κατακρεουργήσει θα λάβουν την δέουσα απάντηση! Και το μυαλό μου δεν περνάει κατ’ανάγκη την ‘πράσινη γραμμή’.. Καλη χρονιά!


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: