jump to navigation

Ad hominem επίθεση Τουμάζου Τσιελεπή κατά Βάσου Λυσσαρίδη 21/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας:  Αυτό είναι το ήθος της κυβέρνησης; Ο χλευασμός, οι ειρωνίες και οι ad hominem επιθέσεις κατά ιστορικών ηγετών και δημοκρατών αντιστασιακών όπως ο Βάσος Λυσσαρίδης; Η επίρριψη ευθυνών για την ανεπάρκεια του Δημήτρη Χριστόφια στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο;

Απορούμε: Αν ο Τάσσος είχε, τελικά, δεχτεί όλες αυτές τις απαράδεκτες υποχωρήσεις Χριστόφια, γιατί τον αποκαθήλωσαν ως «απορριπτικό» και «εθνικιστή»; Αν ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αποδεχτεί τους εποίκους, την εκ περιτροπής προεδρία και τα δύο συνιστώντα στέιτς που αποδέχτηκε ως «γενναίες προσφορές» (κατά δική του ομολογία) ο Δημήτρης Χριστόφιας, γιατί κίνησαν γη και ουρανό, μαζί με τον ΔΗΣΥ και την Βρετανία, να το διώξουν από το Προεδρικό;

Ένα είναι το δεδομένο: Το Σχέδιο Ανάν περιείχε πρόνοια που καθιστούσε όλα τα μέρη του άκυρα με την ενδεχόμενη απόρριψη του. Και το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε με ένα βροντερό ΟΧΙ της τάξεως του 76%. Όλες ανεξαιρέτως οι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας. Δεν ευθύνεται ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ούτε ο Βάσος Λυσσαρίδης, ούτε ο Νίκος Κουτσού για την κατρακύλα που μας έφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν υποκαθιστούν την ανυπαρξία στοιχείων και επιχειρημάτων. Οι ενοχές ας βαραίνουν πρώτιστα τον αναιδέστατο και είρωνα Τουμάζο Τσιελεπή, ο οποίος παραδέχτηκε ήδη δημόσια πως διαπραγματευόμαστε με βάση το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν.

Υ.Γ. – Διαβάστε σχετικά για τον «Επιτσιελεπομένο κληριδισμό του Δημήτρη Χριστόφια», για τα «Ανανικά γυμνάσματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης» της περίπτωσης Τσιελεπή, και πως «Οι παραχωρήσεις Χριστόφια-Τσιελεπή εξέπληξαν ακόμα και τον Ταλάτ»! Για την επιστροφή Τσιελεπή με τις γνωστές συνεντεύξεις του στην δεξιά ‘Αλήθεια’, όπου μας προέβαλε και πάλι τον μπαμπούλα της διχοτόμησης, προειδοποιούσαμε από τον Ιούνιο του 2009: «Τα «σενάρια τρόμου» του 2004 επανέρχονται: Δρουσιώτης, Τσιελεπής, Μαρκίδης, Φερχόιγκεν».

Επιτσιελεπομένος Κληριδισμός [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας 25/10/2009 www.efylakas.com]

‘Σημερινή’
«Άδειασμα Τσελεπή από την ΕΔΕΚ, η οποία ζητά απολογία»
21 Δεκεμβρίου 2009
Άδωνης Παλληκαρίδης

Τον επικρίνει ότι χλευάζει Λυσσαρίδη και Ν. Κουτσού
Για διαστρεβλώσεις γεγονότων και χλευαστική διάθεση, ως να διαθέτει ο ίδιος την απόλυτη σοφία, ο προεδρικός σύμβουλος Τουμάζος Τσελεπής προσπαθεί να εξωραΐσει την εκ περιτροπής προεδρία και επιρρίπτει ευθύνες για δήθεν αποδοχή της από τον εκλειπόντα Τάσσο Παπαδόπουλο, επισημαίνει η ΕΔΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι ο κ. Τσελεπής «επέλεξε να επιτεθεί με πρωτοφανή σαρκασμό και χλευαστική διάθεση εναντίον όσων διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις σε ό,τι αφορά τους επίσημους χειρισμούς στις απευθείας διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Τσελεπής, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, επιχείρησε «να μετακυλίσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων στον αδυνατούντα να απαντήσει Τάσσο Παπαδόπουλο». Επίσης, διαστρέβλωσε τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, για να δικαιολογήσει την αντιδημοκρατική πρόταση για εκ περιτροπής Προεδρία. Ο Τουμάζος Τσελεπής, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δεν παρέλειψε να επιδοθεί σε απαξιωτικούς και χλευαστικούς χαρακτηρισμούς για όσους εκφράζουν διαφωνίες για συγκεκριμένους χειρισμούς, όπως στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και τον σοβαρά ασθενούντα Νίκο Κουτσού. Ο κ. Ομήρου διερωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει αυτές τις μεθόδους του συμβούλου του και εάν αυτή θα είναι η εκστρατεία ενημέρωσης, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, «δηλαδή της παραπληροφόρησης, της απαξίωσης και του χλευασμού των διαφορετικών απόψεων».

Η απάντηση Τσελεπή
Το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό Τουμάζος Τσελεπής, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι ο ισχυρισμός, ότι έχει προβεί σε μια προσπάθεια απαξίωσης του Επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη ή ότι αμαυρώνει τη μνήμη του τέως Πρεοέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην εκτενή απάντησή του ο κ. Τσελεπής δικαιολογεί την πρόταση της πλευράς για την εκ περιτροπής προεδρία ως αποφυγή του προεδρικού συμβουλίου, που δεν θα έδινε την εικόνα της σταθερής εκπροσώπησης της χώρας.
Ο Βάσος Λυσσαρίδης, επισήμανε, διαφωνούσε και η διαφωνία του είναι καταγραμμένη.

Ο κ. Τσελεπής αναφέρει ότι τις αναφορές για τις οποίες επικρίνεται τις έκανε σε σεμινάριο – ημερίδα της ΕΔΟΝ, που δεν είχε καμία σχέση με την εκστρατεία ενημέρωσης για τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που εγκαινιάζει η Κυβέρνηση.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Φιλελεύθερος’
«Θέμα Τσελεπή εγείρει η ΕΔΕΚ»
21 Δεκεμβρίου 2009, σελ. 5

Θέμα τάξης για τον Τουμάζο Τσελεπή εγείρει η ΕΔΕΚ εξ αφορμής αναφορές του μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας, με το Γιαννάκη Ομήρου να ζητά από τον πρόεδρο Χριστόφια να πάρει θέση. Ο κ. Τσελεπής, σημείωσε ο κ. Ομήρου, επιχείρησε «να μετακυλήσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων στον αδυνατούντα να απαντήσει Τάσσο Παπαδόπουλο, διαστρέβλωσε τις προτάσεις του ’89 για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου για να δικαιολογήσει την αντιδημοκρατική πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία, ενώ δεν παρέλειψε να επιδοθεί σε απαξιωτικούς και χλευαστικούς χαρακτηρισμούς για όσους εκφράζουν διαφωνίες για συγκεκριμένους χειρισμούς, όπως στον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και τον σοβαρά ασθενούντα Νίκο Κουτσού». Ο κ. Ομήρου διερωτήθηκε στη συνέχεια εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει αυτές τις μεθόδους του συμβούλου του και εάν αυτή θα είναι η εκστρατεία ενημέρωσης/διαφώτισης στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, «δηλαδή της παραπληροφόρησης, της απαξίωσης και του χλευασμού των διαφορετικών απόψεων», όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσελεπή ότι αυτοί που αντιτίθενται σήμερα στην εκ περιτροπής προεδρία θα παρουσιαστούν και υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, είπε ότι «είναι γνωστές οι κάθετες διαφωνίες του ΔΗΚΟ για την εκ περιτροπής προεδρία, όπως επίσης είναι γνωστή η δική μου θέση και η θέση του ΔΗΚΟ ότι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε φανατικοί πολέμιοι του σχεδίου Ανάν’’.

Απαντώντας ο κ. Τσελεπής είπε ότι ο κ. Ομήρου δεν ενημερώθηκε για το πλήρες περιεχόμενο των όσων είπε για τον κ. Λυσσαρίδη στη διάρκεια μιας συζήτησης που κράτησε μιάμιση ώρα και ότι παρασήρθηκε από το ρεπορτάζ του «Αντέννα». Ο Τουμάζος Τσελέπης καταλήγει: «Κάποιοι κάνουν λόγο για προσπάθεια απαξίωσης. Μα αν μιλάμε για κάτι τέτοιο, τότε αυτή η προσπάθεια στρέφεται προς το άτομό μου. Και συμβαίνει αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες. Δεν μπορεί να αντιστρέφονται οι ρόλοι. Λυπάμαι γιατί ο κ. Ομήρου, αντί να παρακολουθήσει ο ίδιος το επίμαχο απόσπασμα, αντί ο ίδιος να πληροφορηθεί σωστά και αντικειμενικά για το τι είπα, επέλεξε την οδό της επίθεσης, ισχυριζόμενος ότι “απαξιώ”, “αμαυρώνω” κ.λπ. Ουδέν αναληθέστερον. Μίλησα με στοιχεία για μια συγκεκριμένη πραγματικότητα».

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Astra 92.8’
«Συνεχίζονται οι βολές της ΕΔΕΚ εναντίον του Τουμάζου Τσελεπή»
21 Δεκεμβρίου 2009

Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι ο κ. Τσιελεπής προσπάθησε να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες σε τηλεοπτικό σταθμό παρά στον απαξιωτικό, όπως είπε τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε. Υποστήριξε ακόμα ότι η αναφορά του κ. Τσιελεπή στον Βάσο Λυσσαρίδη δεν ήταν γλωσσικό ολίσθημα ήταν επί σκοπού.

Τον Αντένα κατηγορεί ανοικτά ο Τουμάζος Τσιελεπής ως υπεύθυνο για τον σάλο που προκάλεσε γλωσσικό του ολίσθημα σε συγκέντρωση της ΕΔΟΝ.

Αποδίδει την ίδια ώρα σε παραπληροφόρηση την αντίδραση του προέδρου της ΕΔΕΚ, επισημαίνοντας πως αν ο κ. Ομήρου έβλεπε την όλη του αναφορά δεν θα αντιδρούσε με τον εξαιρετικά δυσανάλογο όπως τον χαρακτήρισε τρόπο που αντέδρασε.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κ. Τσιελεπής κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό για παραπληροφόρηση που στόχο έχει να κάνει τον ίδιο να σταματήσει να μιλά για την εξέλιξη των συνομιλιών και την λύση. Ο στόχος αυτός όπως είπε, έχει τεθεί εδώ και βδομάδες.

Όσον αφορά την τοποθέτηση που έδωσε το έναυσμα για τα εναντίον του πυρά, επανέλαβε ότι οφειλόταν σε ένα γλωσσικό ολίσθημα το οποίο μάλιστα διόρθωσε αμέσως, και μεταδόθηκε μάλιστα και αυτούσια. Ο κ. Τσιελεπής αντέστρεψε τα πυρά στους επικριτές του, αναφέροντας ότι αυτοί πρέπει να απολογηθούν γιατί καπηλεύονται νεκρούς ή σοβαρά ασθενούντες.

Σε ότι αφορά τέλος αν έχει την κάλυψη του προέδρου επεσήμανε πως μέχρι σήμερα δεν του έχει υποδειχθεί πως έχει παρεκτραπεί.

Στήριξη στον Τουμάζο Τσιελεπή έδωσε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι το γλωσσικό σφάλμα που εν τη ρύμη του λόγου διέπραξε ο κ. Τσιελεπής διορθώθηκε αμέσως.

Τονίζοντας παράλληλα ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του, ο εκπρόσωπος διερωτήθηκε γιατί πρέπει να δίνεται τόση διάσταση σε ένα θέμα που ξεκαθάρισε από τα ίδια τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από τηλεοράσεως.

Φόβους ότι κάποιοι πλήττουν τον περίγυρο με στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο Χριστόφια εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ σχολιάζοντας τις επιθέσεις κατά του Τουμάζου Τσιελεπή.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι υπάρχει μια προσπάθεια απαξίωσης των συνεργατών του πρόεδρου και αυτό γίνεται σε εργολαβική βάση.  Επεσήμανε παράλληλα ότι η γραπτή δήλωση του κ. Τσιελεπή ξεκαθαρίζει τα πράγματα, και ως εκ τούτου το ζήτημα έπρεπε να θεωρηθεί λήξαν.

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ξεκίνησε η προπαγάνδα της Πλατφόρμας του ΝΑΙ στην Λεμεσό: Παρουσιάζουμε τα φυλλάδια - www.efylakas.com - 21/12/2009

[…] με φυλλάδια και οργανωμένες συγκεντρώσεις, ξεκίνησαν (όπως και το 2004) οι ad hominem επιθέσεις κατά των ι…. Στις 19 Δεκεμβρίου 2009 σε ομιλία του ενώπιον της […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: