jump to navigation

Τσίμπησε €50,000 η Πραξούλα των ΕΔΗ 20/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Tags: , ,
trackback

Σχόλιο Σ.Ο.: Καλή η ιδέα του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου, και θεωρούμε πως όντως η οικονομική συνεργασία, η επιχειρηματική δραστηριότητα και η ανάπτυξη είναι παράγοντες που θα φέρουν κοντά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: Δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο γιατί φτάσαμε στο σημείο οι δύο κοινότητες να είναι διαχωρισμένες. Στο παγηγύρι βράβευσης που στήθηκε στη Νεκρή Ζώνη δεν αναφέρεται πως η Τουρκία είναι αυτή που τόσα χρόνια απαγορεύει τέτοιου είδους συνεργασίες. Και επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός πως η οικονομική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο δύσκολη στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας -που υποστηρίζει η βραβευθείσα Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Πραξούλα Αντωνιάδου-Κυριακού-, παρά στα πλαίσια μιας ενιαίας, δημοκρατικής Κύπρου.

Η Πραξούλα Αντωνιάδου παραλαμβάνει επιταγή 50,000 ευρώ από τον Στέλιο Χατζηιωάννου [πηγή φωτογραφίας: ΚΥΠΕ 18/12/2009]

‘InBusiness News’
«Ο Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε τη δικοινοτική συνεργασία»
18 Δεκεμβρίου 2009
Σ.Μ.

Τους νικητές του βραβείου επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ο γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου.

Μέσα από 45 περίπου συμμετοχές ο κ. Χατζηιωάννου κατέληξε σε εννιά από τους οποίους βραβεύτηκαν οι πέντε. Πρόκειται για τους:

Μαρία Θεοχάρη και Zubeyir Agaoglou – Highgate School (Trilingual education).

Στάθη Παπαευσταθίου και Izzet Zorlu – Papazor Enterprises Ltd. (Tourism/car and villa rental – Cyprus Car, Amy Villas).

Χριστάκης Βαρνάβα και Unsal Ozbilenler – C&A Agricultural Products (Packing and export of agricultural products).

Πραξούλα Α. Κυριάκου, Ozlem Oguz (Fiona Mullen) – The Three Ladies Team (Economic research and consulting).

Αντρέας Πετρίδης, Ozker Ildeniz και Soner Yetkili – O.S.P. Continental Trading Ltd. (Construction material manufacturing (window/door systems).

Επιταγές ύψους 50.000 ευρώ του Stelios Philanthropic Foundation απένειμε ο ίδιος ο Στέλιος Χατζηιωάννου, σε κάθε εταιρεία, στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Chateau Status, στη Νεκρή Ζώνη. Ο κ. Χατζηιωάννου, ξεκίνησε το βραβείο αυτό ως ετήσιο θεσμό για να προωθήσει τη δικοινοτική συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών, παρέχοντας οικονομικά εχέγγυα για την ανάπτυξή τους. Όπως είπε, «this is a giving up». Ανέφερε ότι το μόνο κριτήριο που ζητούσε από τους υποψήφιους ήταν να έχουν γεννηθεί στην Κύπρο και σκοπός των βραβείων είναι να ενθαρρύνει τη συνεργασία των δύο λαών και στο επιχειρηματικό πεδίο, κάτι που αποτελεί προπομπό και για το πολιτικό μας ζήτημα.

Σημείωσε ακόμα, ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή παρά η νίκη και παρότρυνε τις εταιρείες που δεν βραβεύτηκαν να προσπαθήσουν για του χρόνου. «Πάντοτε πίστευα στις επιχειρήσεις και στην ικανότητά τους να φέρνουν κοντά τις κοινότητες. Το βραβείο θα δώσει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να κτίσουν τις επιχειρήσεις τους ιδιαίτερα σε μια περίοδο που όπου τα κεφάλαια είναι δυσεύρετα», κατέληξε.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη η Πραξούλα Αντωνιάδου»
04 Δεκεμβρίου 2009

Η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού αναχωρεί την Κυριακή για την Κωνσταντινούπολη όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε συζήτηση για την Κύπρο και την Τουρκία, αναφέρει ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοκρατών.

Τη συζήτηση διοργανώνει στις 7 Δεκεμβρίου το Τουρκικό Ιδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών TESEV.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος των ΕΔΗ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των ηγετών των κομμάτων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό και Μεταρρυθμιστικό κόμμα, την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην ΕΕ.

Η σύσκεψη των ηγετών των Φιλελευθέρων πραγματοποιείται στις 10 Δεκεμβρίου, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«»Στέλιος Award» – Μίλετ – Ιακώβου – Ταλάτ»
07 Ιουλίου 2009

Προσπαθούμε πολύ σκληρά για να βρούμε λύση στο Κυπριακό, για την ενότητα αυτής της χώρας και ελπίζω να το κατορθώσουμε, δήλωσε ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου προσθέτοντας ότι «είμαστε φανατικά υπέρ μιας λύσης που θα ενώνει αυτή την χώρα, που μερικώς θα εκδηλώνεται μέσα από μια ενωμένη οικονομία«.

Ο κ. Ιακώβου μιλούσε σε συνάντηση Κυπρίων επιχειρηματιών στην κατοικία του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή Πίτερ Μίλετ, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο βραβείο δικοινοτικής συνεργασίας υπό την ονομασία «`Stelios Award«, χρηματική βράβευση 50.000 ευρώ, πρωτοβουλία του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου.

Σε οπτικογραφημένο μήνυμα του, ο κ. Χατζηιωάννου εξέφρασε την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του Κύπρο και αναφέρει ότι με την πρωτοβουλία του αυτή επιθυμεί να βοηθήσει την κατάσταση στην Κύπρο.

Η φιλοδοξία μου, συνέχισε ο κ. Χατζηιωάννου είναι να φέρουμε τον κόσμο που ζει στο νησί να συνεργαστεί ο ένας με τον άλλο επιχειρηματικά, γεγονός που θα βοηθήσει στην δημιουργία συνεννόησης μεταξύ της ε/κ και τ/κ κοινότητας.

Αρέσει σε %d bloggers: