jump to navigation

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το παρελθόν του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ΤΜΤ 20/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Tags: , , ,
trackback

Σχόλιο Σ.Ο.: Αυτό είναι το παρελθόν του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, του ανθρώπου που οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ -ΕΔΗ «θεοποίησαν» ως το «αντίβαρο του Ραούφ Ντενκτάς», ως τον άνθρωπο που θα έκανε «την επανάστασή του κατά του τουρκικού στρατού» και που θα αγωνίζοταν, δήθεν, για λύση του κυπριακού που θα αναιρούσε τα τετελεσμένα της εισβολής.

Είναι με το κόμμα του Ταλάτ που το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ κάνουν επαναπροσεγγιστικά φεστιβάλ, συναυλίες, συνευρέσεις και εκδηλώσεις. Είναι ο ίδιος ο Ταλάτ και η συνοδεία του που έβρισαν Ελληνοκύπριους φοιτητές, πριν λίγες βδομάδες, έξω από το Πανεπιστήμιο του LSE στο Λονδίνο.

Ο  Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ, είναι ο σημερινός πολιτικός αττιλάρχης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Χριστόφιας αποκαλεί «φίλο και σύντροφο». Και όπως πάνε τα πράγματα, ίσως ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ της ΤΜΤ, ο Ταλαττίλας, να είναι και ο επόμενος «εκ περιτροπής Πρόεδρος» των Ελληνοκυπρίων…

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν οργανωμένος στην τρομοκρατική TMT στην επαρχία Κερύνειας [πηγή εικόνας: metopo.org.uk]

‘Goal News’
«Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την Κερύνεια του Ταλάτ»
28 Νοεμβρίου 2009
Σωτήρης Τριανταφύλλου

Στο χθεσινό σημείωμα γράψαμε για την Κύπρο και για αντιδράσεις που υπήρξαν και υπάρχουν για το περιεχόμενο του βιβλίου «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» και δημοσιεύσαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας της συζύγου του αγνοούμενου Ελλαδίτη αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη, του διοικητή του ηρωικού 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Σήμερα θα ασχοληθούμε και πάλι με την Κύπρο και θα δημοσιεύσουμε ορισμένα στοιχεία που μας έστειλε φίλος Ελληνοκύπριος από την κατεχόμενη Κερύνεια, με αφορμή μια αναφορά μας στον συμπατριώτη του (από την Κερύνεια) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον σημερινό ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οπως μας έγραψε, λοιπόν, ο φίλος:

«Τον Ταλάτ οι Ελληνες της Κερύνειας τον φώναζαν Ταλάττη. Ο πατέρας του είχε φάρμα με αγελάδες στη νοτιοανατολική περιοχή της πόλης και πουλούσε γάλα και γιαούρτι, ενώ ένας θείος του ήταν χότζας στο άνω τζαμί της Κερύνειας, το λεγόμενο Γιατζιγιζαντέ.

Ο Ταλάτ ή »Μεμεταλής», όπως ήταν επίσης γνωστός, έγινε μέλος της ΤΜΤ στα 16 του, δηλαδή κατά το 1968. Εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά και φανατίστηκε μαζί με πολλούς άλλους Τουρκοκύπριους της γενιάς μας τόσο στον τουρκικό θύλακα της Λευκωσίας όσο και στην Αγκυρα. Ο Μεμεταλής είχε σημαντικό ρόλο στην ΤΜΤ μετά την κατάκτηση της Κερύνειας. Μέλη της ΤΜΤ περιοχής Κερύνειας είναι υπεύθυνα για τις δολοφονίες (εν ψυχρώ εκτελέσεις) άοπλων Κερυνειωτών, μετά την «εκεχειρία» -τον Αύγουστο του 1974. Μιλάμε για αθώα παιδιά που συνελήφθησαν για να δώσουν κάποιες καταθέσεις και εξαφανίστηκαν.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα αδέλφια Αλέκο και Ανδρέα Γερμανό (21 και 16 ετών αντίστοιχα), τον γαμπρό τους Αιμίλιο (26 ετών) και τον Γιώργο Νικολάου (22 ετών). Ολοι τους είναι αγνοούμενοι. Ακόμη, τα ίδια μέλη της ΤΜΤ, που γνώριζε καλά ο Ταλάτ, βαρύνονται και με τις εκτελέσεις άλλων τεσσάρων τουλάχιστον Κερυνειωτών ηλικίας 38-48 ετών (Τάκης Κάιζερ, Θεοφάνης Αθανασίου, Παναγιώτης Πέτρου και Χριστόφορος Λόντος).

Επίσης έχουμε μαρτυρίες ότι αυτά τα μέλη της ΤΜΤ συμμετείχαν μαζί με Τούρκους πεζοναύτες στην εκτέλεση 22 αιχμαλώτων εθνοφρουρών μας στην περιοχή του χωριού Καζάφανι (5 χλμ. νοτιοανατολικά της Κερύνειας). Τα οστά και των 22 βρέθηκαν σε τρεις ομαδικούς τάφους και ταυτοποιήθηκαν με DNA. Από τους 22 οι πέντε (τρεις καταδρομείς) δολοφονήθηκαν σε ενέδρα της ΤΜΤ».

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Σχόλιο Σ.Ο.: Σημειώστε τον εκνευρισμό του κ. Χριστόφια όταν δημοσιογράφος έθεσε θέμα που αφορούσε τον πολιτικό αττιλάρχη Ταλάτ. Γιατί ο κ. Χριστόφιας εκνευρίζεται; Γιατί νιώθει έντονη την ανάγκη να υπερασπιστεί τον πολιτικό προϊστάμενο του τουρκικού στρατού;

Ταλάτ, ο πολιτικός αττιλάρχης [πηγή γραφικού: Εμπροσθοφύλακας 20/12/2009]

‘Σημερινή’
«Ταλάτ «μουτζαχίντ» ΤΜΤ ’74 & Αιχμάλωτοι»
30 Ιανουαρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Σύντροφο και φίλο αποκαλούσε, ως γνωστόν, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Π.τ.Δ. και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που ο Ταλάτ τού «έφτυσε κατάμουτρα» τη «συντροφικότητα» και απαίτησε δημοσίως να μην τον αποκαλέσει ξανά «σύντροφο»! Προχθές, ο Π.τ.Δ. θύμωσε κιόλας που οι δημοσιογράφοι διέπραξαν το… έγκλημα να ρωτήσουν αν στη συνάντησή του με τον Ταλάτ έθεσε το ζήτημα της ομολογίας του «βετεράνου» της εισβολής, «ηθο»ποιού Αττίλα Ολγκάτς, για τις διετεταγμένες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, Αδηλώτων Αιχμαλώτων το 1974. «Τι σχέση έχει ο Ταλάτ;», απάντησε εκνευρισμένα ο… απωλέσας τη «συντροφικότητα», κ. Χριστόφιας.

Όμως ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ’ όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!

Ο λοχίας Χατζί Κιοφέν της διμοιρίας ΠΑΟ του 61 Συντάγματος της 28ης Μεραρχίας του στρατού εισβολής, με διοικητή τον συνταγματάρχη Χουσνού Εμεκλί και λοχαγό τον Τουφάν Σανλί, στη δική του μαρτυρία για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Αιχμαλώτων το 1974, περιγράφει ότι «οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι Μουτζαχίντ της ΤΜΤ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα, γεμάτοι μίσος και σκληρότητα… Οι Μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν και βίαζαν σε όλη τη διαδρομή (στις περιοχές Πενταδακτύλου). Περικυκλώσαμε ένα ορεινό χωριό. Δόθηκε εντολή να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία. Ένας λοχίας διάλεξε περίπου 10-15 άτομα από τους συγκεντρωμένους και τους έβαλε στη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών υπήρχαν και γυναίκες. Αφού τους αφαίρεσαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αλυσίδες από το λαιμό, τα ρολόγια από το χέρι, τα λεφτά και τα πολύτιμα πράγματα που είχαν στις τσέπες τους, άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς οίκτο» (Ρ. Άλασορ «Διαταγή: Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!» εκδ. Καστανιώτη σελ. 54). Στο βιβλίο δημοσιεύεται στη σελ. 45 και φωτοτυπία της τουρκικής ταυτότητας του Haci Kofen ως «ήρωα – βετεράνου» της τουρκικής εισβολής…

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Ε/κ φερέφωνα ΤΜΤ»
17 Φεβρουαρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Ρόλο όψιμων υπηρετών και φερέφωνων της ΑΙΣΧΡΗΣ προπαγανδιστικής συκοφαντίας που εκτόξευε το 1963-64 η φασιστική ηγεσία της τουρκικής τρομοκρατικής ΤΜΤ, εναντίον των Ελλήνων Κυπρίων, ανέλαβαν και πάλι οι αμετανόητοι Αναν-ιστές και ακραίοι οπαδοί του «συνεταιρισμού δύο συνιστώντων στέιτς». Ορυμαγδός ανθελληνικής προπαγάνδας εκτοξεύθηκε τις τελευταίες μέρες, εν είδει άρθρων, από τους φανατικούς του «Ναι». Με στόχο τη συκοφαντία, τη διαβολή και τη διαπόμπευση της ηρωικής αντίστασης του 1963-64, απέναντι στην ένοπλη επίθεση που εκτόξευσε τότε η Τουρκία, διά της ΤΜΤ, εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πήραν τη σκυτάλη, από την αφιονισμένη μανία των κυβερνώντων. Που με επικεφαλής τον κ. Χριστόφια επιχειρούν να επιβάλουν στο λαό τη «συνυπευθυνότητα στις τραγωδίες». Και… πασάρουν στον τουρκικό Τύπο, δοκτοράτες συνεντεύξεις της «Χαραυγής», για «εγκλήματα των Ε/κ σε βάρος των Τ/κ»!

Τώρα οι αναμεταδότες της προπαγάνδας της ΤΜΤ στράφηκαν εναντίον όσων Ελλήνων Κυπρίων έσπευσαν εθελοντικά να προασπίσουν ενόπλως την πατρίδα απέναντι στην Τουρκανταρσία. Για «παράνομες οργανώσεις του Γιωρκάτζη, του Σαμψών και του Λυσσαρίδη», κοάζει ο ένας, για «Τ/κ νεκρούς και αγνοουμένους από τη δράση κρατικών οργανώσεων της ε/κ πλευράς την περίοδο 1963-1974» ορύεται ο άλλος, για «ένοπλες αντάρτικες ομάδες μετά το 1960, με αρχηγούς που ήταν ή έγιναν μετά Βουλευτές και Υπουργοί, με αόρατο μάλιστα μέγα ηγέτη και καθοδηγητή τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [Αρχιεπίσκοπο Μακάριο]», σπαρταρά τρίτος, πανεπιστημιακός μάλιστα, και «οι Τ/κ και οι Ε/κ υπήρξαν εξίσου μεγάλοι φονιάδες με αρχηγούς των φονιάδων τις πλείστες φορές τους παπάδες και τους μητροπολίτες, ίσως και τον Αρχιεπίσκοπο [Μακάριο]», αποφαίνεται ο τέταρτος. Άπαντες, της εφημερίδας των ομοτράπεζων του επίλεκτου των Τούρκων κατακτητών Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Υπερήφανου για την ένοπλη υπηρεσία του στον 77 λόχο της ΤΜΤ και για τις «δεν λέγονται» επιχειρήσεις των μονάδων του Αττίλα ’74 στις οποίες έλαβε μέρος με ένα Τόμσον στο χέρι.

Τον χαρακτηρισμό «αισχρή» τον είχε δώσει από τις 15 Ιανουαρίου 1964, γι’ αυτού του είδους τη συκοφαντική προπαγάνδα, η τότε «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ. Και οι αλλεπάλληλες επιστολές, συνεντεύξεις και δηλώσεις του προγραμμένου από τους δολοφόνους της ΤΜΤ, Τ/κ γιατρού και πολιτευτή δρος Ιχσάν Αλή. Ο οποίος επέμενε και το 1964 και το 1965 και το 1966 ότι «ο τουρκικός πληθυσμός υποφέρει από τις ενέργειες των Τούρκων τρομοκρατών και όχι από τους Έλληνες συμπατριώτες τους». Και καλούσε την κυβέρνηση Μακαρίου ότι, «είναι καθήκον της κυπριακής κυβερνήσεως [5.11.1964] να σώσει αυτούς τους αθώους και καταπιεζόμενους [Τ/κ] ανθρώπους από τα δόντια των τρομοκρατών [της ΤΜΤ]». (Ιχσάν Αλή: Τα Απομνημονεύματά μου» σελ.120επ.).

Ερώτηση:
Έχει τα κότσια και τα… δοκτοράτα η εορτάζουσα τα 53 χρόνια της (να τα κατοστήσει) «Χαραυγή», να δημοσιεύσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτούσιες τις επιστολές που έστειλε από την Πάφο ο δρ Ιχσάν Αλή 17.3.1964 στον «εξοχ. Ισμέτ Ινονού Πρωθυπουργό της Τουρκίας» και 19.3.1964 στον «εξοχ. Μπουλέντ Ετζεβίτ Υπουργό Εργασίας» της κυβέρνησης Ινονού; Ή μήπως δεν ταιριάζουν στη ΝΥΝ διατεταγμένη πλύση εγκεφάλου περί «συνυπευθυνότητας στις τραγωδίες»;

Σχόλια

1. Κυπριος - 22/12/2009

Ειμαι Κυπριος φοιτητης στο Η.Β. και εχω μολις διαβασει αυτο το αρθρο. Δεν ξερω αν αυτα που εχει κανει ο Ταλατ ειναι οντως αληθεια γιατι τους τελευταιους μηνες τα πλειστα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης στην Κυπρο δυστυχως δεν κανουν αντικειμενικη ενημερωση και μαλλον εκφραζουν προσωπικες αποψεις. Προς πληροφορια σας λοιπον, βουλευτες συγκεκριμενων πολιτικων κομματων συμμετειχαν στην ΕΟΚΑ Β και στο προδοτικο πραξικοπημα (ρωτηστε καποιο συγγενικο σας προσωπο και αν σας σεβεται αρκετα θα σας πει την αληθεια) και ας κρυβωνται πισω απο τις γραβατες και το ευρωπαικο προφιλ. Ενα πραξικοπημα που αρκετοι αθωοι Κυπριοι δολοφονηθηκαν. Μπορει οι ιδιοι οι βουλευτες να μην πατησαν τη σκανδαλη αλλα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αφου συμμετειχαν στο πραξικοπημα τοτε συμφωνουσαν με τις δολοφονιες. Αυτοι οι ανθρωποι ευθυνονται για το μαρτυριο που περνα ο τοπος μας και μετα απο τοσο καιρο δεν ζητησαν ουτε ενα συγνωμη. Μπορει καποια μερα καποιος απο αυτους τους βουλευτες να εκλεγει προεδρος. Γιατι δεν λετε τιποτα για αυτους τους <> και μετα ασχολειστε με τους αλλους.
Τι πρεπει να κανει ο Προεδρος Χριστοφιας δηλαδη; να φυγει απο τις συνομιλιες; Και ο Ταλατ δεν ειναι παρα ενα πιονι της Τουρκιας. Αυριο μπορει να εκλεγει καποιος που να μην εχει πειραξει ουτε μυγα στη ζωη του. Τι θα αλλαξει; Τιποτα, παλι η Τουρκια θα διαταζει.
Και γιατι αρκετοι Κυπριοι , μαζι με εσας, κανουν τους συμβουλους η τους παντογνωστες, απο τη στιγμη που δεν γνωριζουν σχεδον τιποτα απο πολιτικη, νομικη, διπλωματια η γεγονοτα που σχετιζονται με συνομιλιες. Δεν λεω να μην κανετε κριτικες και να μην ανησυχειτε για το μελλον της Κυπρου. Απλα οτι γραφετε να στεκει και να εχει λογικη.
Ο προεδρος Χριστοφιας ειναι ενας αρκετα εξυπνος πολιτικος και μαζι του εχει ομαδες ανθρωπων που η δουλεια τους ειναι να σχεδιαζουν την πολιτικη αυτου του τοπου. Η συμβουλη μου ειναι να κανετε αυτο που κανω και εγω και πιστευω οτι ειμαστε αρκετα καλοι… το ψησιμο σουβλας. Η συμβουλη μου ειναι να μην υπερβαλεται στην ποσοτητα ριγανης οταν τελειωσει το ψησιμο.
Προσφατη δημοσκοπηση εδειξε οτι το 80% του συνολου της Κυπρου θελει λυση. Εσεις νομιζω οτι δεν σας αρεσει η ιδεα της ειρηνικης συμβιωσης μεταξυ Ε/Κ και Τ/κ και ας σπουδαζεται σε χωρα που ζουν ειρηνικα ανθρωποι απο διαφορες εθνικοτητες. Γιατι λοιπον δεν δεχεστε αυτο που θελει η πλειοψηφια οπως συμβαινει σε μια δημοκρατικη χωρα?

2. Συντακτική Ομάδα / «Εμπροσθοφύλακας» - 26/12/2009

Αγαπητέ αναγνώστη,

Δυστυχώς παραπληροφορείς συνειδητά.

Απαντούμε εν συντομία:

1. Η ρετσινιά και οι περί ΕΟΚΑ-Β ταμπέλες και ασυναρτησίες σε άλλους που έχουν λερωμένη την φωλιά τους, όχι σε εμάς. Δυστυχώς η πολιτική πτέρυγα της ΕΟΚΑ-Β’ αυτή την στιγμή βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια. Τις απόψεις μας λοιπόν για την εγκληματική ΕΟΚΑ-Β’ εδώ: http://www.efylakas.com/archives/tag/εοκα-β

2. Ναι, στο πραξικόπημα σκοτώθηκαν αθώοι Κύπριοι. Μιλάς για ανθρώπους της ΕΟΚΑ-Β’ που «κρυβωνται πισω απο τις γραβατες και το ευρωπαικο προφιλ». Γιατί δεν τους κατονομάζεις; Για να δούμε στο μέρος ποιου τάσσονται πολιτικά σήμερα.

3. Στο παρόν άρθρο αναφέρονται μερικές μαρτυρίες σχετικά με την δράση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην φασιστική ΤΜΤ. Όπως η ΕΟΚΑ-Β’ προέβη σε δολοφονίες, έτσι και η ΤΜΤ σκότωσε πολλούς αθώους Τουρκοκύπριους. Δεν σε βλέπουμε να επικρίνεις τις δολοφονίες της ΤΜΤ, στην οποία συμμετείχε και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Δεν σε βλέπουμε να το σχολιάζεις αρνητικά.

4. «Προσφατη δημοσκοπηση εδειξε οτι το 80% του συνολου της Κυπρου θελει λυση.» Μπορείτε να μας πείτε ποια δημοσκόπηση; Μπορείτει να μας πείτε επίσης τι ΕΙΔΟΥΣ λύση θέλει ο λαός; Διότι το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 έδειξε κατά 76% τι είδους λύση ΔΕΝ θέλει ο λαός.

Κλείνοντας, εντάξει, ας πούμε πως εμείς μπορεί να είμαστε άσχετοι και να μην ξέρουμε τίποτα «από πολιτικη, νομικη, διπλωματια η γεγονοτα που σχετιζονται με συνομιλιες». Πώς μπορεί να κάνουμε μόνο «για το ψησιμο σουβλας».

Ένα πράγμα όμως το ξέρουμε καλά: Πώς οι πατεράδες μας μας παρέδωσαν κράτος ελεύθερο, διεθνώς αναγνωρισμένο.Εμείς στα παιδιά μας δεν θα παραδώσουμε κοινότητα.

Εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας / «Εμπροσθοφύλακας»
http://www.efylakas.com

3. Μιχάλης - 04/01/2010

Εξαιρετική και ανεκτίμητη η πληροφόρηση που μας δίδετε και σας ευχαριστούμε, είναι μια από τις λίγες καθαρές φωνές στην τρομοκρατία της «Λογικής Άποψης» όπως αυτοαποκαλείται η πολιτική του ΔΗΣΑΚΕΛ

4. ΚΕΡΥΝΕΙΑ - 08/02/2010

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ 11 ΞΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΤΙ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ ΤΑΛΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.ΤΟΝ ΓΝΟΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.ΜΑΣ ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΤΥΠΟΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΤΥΠΟΥ ΤΤΟΜΣΟΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΣΤΗ ΚΕΑΝ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ 12 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ 4 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ.ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟ 1955 ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΡΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΡΩΝ ΟΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ.

5. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - «Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία» και το ΑΚΕΛ με πληρώνει από πάνω! - www.efylakas.com - 18/04/2010

[…] και τους Γκρίζους Λύκους, φανατικοί υποστηρικτές του εθελοντή μουτζαχίντ και βασανιστή της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Τ… είναι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Και, […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: