jump to navigation

Ο Ταλάτ αυτοπροσώπως επιτίθεται κατά των φοιτητών του Μετώπου! 08/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Tags: , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Ο ίδιος ο πολιτικός αττιλάρχης με την σύζυγο και τους σωματοφύλακές του επιτίθεται φραστικά κατά μελών του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών, καθώς έβγαινε από το London School of Economics όπου έδωσε ομιλία σχετικά με το Κυπριακό. Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος όπου θα δείτε πως στις πιεστικές ερωτήσεις των φοιτητών παρουσιάζεται ανήμπορος να απαντήσει!

Και εδώ απορούμε: Αν μερικοί φοιτητές κατάφεραν να αποστομώσουν τον πολιτικό προϊστάμενο της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, γιατί τόσα χρόνια δεν τα καταφέρνουν οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες; Πως μπόρεσαν μερικοί φοιτητές σε μερικά λεπτά να κάνουν τον Ταλάτ να βουβαθεί, και να εξοργίσουν την γυναίκα και τους μπράβους του με αποτέλεσμα να δεχτούν τις βρισιές τους, αλλά ο Δημήτρης Χριστόφιας δύο χρόνια τώρα να μην έχει καταφέρει να βάλει την Τουρκία στην γωνιά;

Από την διαδήλωση των Κυπρίων φοιτητών στο Λονδίνο, έξω από το Πανεπιστήμιο του LSE [πηγή φωτογραφίας: metopo.org.uk]

Από την διαδήλωση των Κυπρίων φοιτητών στο Λονδίνο, έξω από το Πανεπιστήμιο του LSE

‘Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου’
«Ταλάτ – ΜΕΤΩΠΟ: Πρόσωπο με πρόσωπο! Θύματα φραστικής επίθεσης από το ζεύγος Ταλάτ και τους  μπράβους του κατοχικού καθεστώτος φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β.»
08 Δεκεμβρίου 2009

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου απέδειξαν με τη δυναμική τους παρουσία πως ο αντικατοχικός αγώνας συνεχίζει να έχει δυνατή φωνή και βροντερή παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να τον φιμώσουν. Με άλλους φοιτητές της Ε.Φ.Ε.Κ Η.Β., μαζεύτηκαν έξω από το πανεπιστήμιο του LSE στο Λονδίνο, όπου θα παρέθετε «ομιλία» ο κατοχικός ηγέτης, για να διαδηλώσουν για την συνεχιζόμενη κατοχή, την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προσφυγιά και τους αγνοούμενους.

Αναρτώντας πανό με το σύνθημα «TURKISH TROOPS OUT OF CYPRUS« («Έξω ο κατοχικός στρατός από την  Κύπρο»), οι φοιτητές αναφωνούσαν ρυθμικά το ίδιο σύνθημα κατά την άφιξη του πολιτικού αττιλάρχη στο χώρο του πανεπιστημίου. Μετά την είσοδο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο χώρο της ομιλίας οι άλλοι φοιτητές αποχώρησαν. Οι μισοί υποστηρικτές του ΜΕΤΩΠΟΥ εισήλθαν στην εκδήλωση ώστε να απευθύνουν ερωτήσεις , δεν τους δόθηκε όμως ποτέ ο λόγος… Οι υπόλοιποι παρέμειναν έξω από το πανεπιστήμιο διανέμοντας ενημερωτικά έντυπα για το Κυπριακό, στην αγγλική γλώσσα.

Με την λήξη της εκδήλωσης και την έξοδο του εθελοντή μουτζαχίντ του 77ου Λόχου της ΤΜΤ από την αίθουσα, οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ συνέχισαν να διαδηλώνουν ειρηνικά και να φωνάζουν ρυθμικά «TURKISH TROOPS OUT OF CYPRUS». Ο εκπρόσωπος του Αττίλα, συνοδευόμενος από την γυναίκα του και περίπου 10 μπράβους, αντί να μπει στο αυτοκίνητο που τον περίμενε προσέγγισε τους διαδηλωτές και τους ζήτησε την ευκαιρία να μιλήσει.

Ο διάλογος εξελίχθηκε σε φραστικό επεισόδιο καθώς ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρουσιάστηκε ανήμπορος να ανταποκριθεί στα ερωτήματα των φοιτητών και αναγκάστηκε να παρέμβει η πολύ οξύθυμη και αθυρόστομη γυναίκα του (Όγια Ταλάτ) η οποία δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και απρεπείς χειρονομίες. Κατά την αποχώρηση τους μάλιστα, ένας εκ των σωματοφυλάκων του, απεκάλεσε του διαδηλωτές του ΜΕΤΩΠΟΥ «ένα τσούρμο πέη» («a bunch of dicks«).

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. επιθυμεί να καταδικάσει την προκλητική στάση, τόσο του κ. Ταλάτ, καθώς και της συνοδείας του και να συγχαρεί τα μέλη του για την σοβαρή, συγκρατημένη και αξιοπρεπή παρουσία τους.

Μια ειρηνική διαδήλωση ήταν αρκετή για να φέρει τον πολιτικό αττιλάρχη εκτός ελέγχου και να τον αναγκάσει να αναδείξει τον Τουρκικό φασισμό σε όλο του το μεγαλείο.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. καλεί σύσσωμο τον κυπριακό λαό και την πολιτική ηγεσία να καταδικάσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά των εντεταλμένων του Αττίλα οι οποίοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με την πραγματική τους ιδιότητα, ως εισβολείς και κατακτητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ – ΤΑΛΑΤ:

ΤΑΛΑΤ: Προσπαθώ να σας βοηθησω, εμπιστευθείτε με. Δεν υπάρχει λόγος να διαδηλώνετe διότι ο Τουρκικός στρατός θα αποχωρήσει με τη λύση του προβλήματος. Προσπαθούμε με τον εταίρο μου, Δημήτρη Χριστόφια, να βρούμε μια καρποφόρα διευθέτηση («fruitful settlement»).

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ α’: Καρποφόρα λύση μπορεί να βρεθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα αποχωρήσει ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο. Και αυτή η λύση θα είναι καρποφόρα και δίκαιη μόνο αν διασφαλίζει την επιστροφή των προσφύγων, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και τον τερματισμό της κατοχής.

ΤΑΛΑΤ: Τελείωσες; (Ουδεμία απάντηση στα θέματα που εγείρουν οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ)

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ β’: Να σας θυμίσω πως η τουρκική σημαία «κοσμεί» ακόμα τον Πενταδάκτυλο;

ΤΑΛΑΤ: Αυτό είναι το πρόβλημα;

ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΑΛΑΤ: (Με έντονο ύφος) Ησυχία να μιλήσει ο πρόεδρος!

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ α’: Δεν είναι «πρόεδρος». Είναι ο ηγέτης ενός παράνομου, στρατοκρατούμενου, καθεστώτος, στο κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΑΛΑΤ: Σας προσκαλώ να το συζητήσουμε στο σπίτι μου στην Κύπρο.

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ α’: Σε ποιό σπίτι σου; Στην εξοχική σου κατοικία στα Λιβερά που είναι κτισμένη σε κλεμμένη Ελληνοκυπριακή γη;

ΟΓΙΑ ΤΑΛΑΤ: Έχω και εγώ σπίτι στην Πάφο.

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ β’: Εσείς όμως μπορείτε να πάρετε το σπίτι σας στην Πάφο όποτε θέλετε, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος δικαίου. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο, καθώς οι περιουσίες μας έχουν κλαπεί με τη βία των όπλων και βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή.

ΤΑΛΑΤ: Καμία απάντηση!!!

ΟΓΙΑ ΤΑΛΑΤ: (Με έντονο ύφος) Έχετε πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους.

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ β’: Έχω συνυπάρξει με Τουρκοκύπριους, τόσο στο English School στη Λευκωσία, όσο και στο Πανεπιστήμιο μου εδώ, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν μπορείτε να λέτε πως είναι οι Τουρκοκύπριοι το πρόβλημα μας. Το κοινό μας πρόβλημα είναι ο κατοχικός στρατός.

ΟΓΙΑ ΤΑΛΑΤ: Έχεις φοιτήσει στο English School και είσαι τόσο ρατσιστής και εθνικιστής;

Τα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ ξεκίνησαν τότε να αναφωνούν ξανά: TURKISH TROOPS OUT OF CYPRUS

ΟΓΙΑ ΤΑΛΑΤ: Απευθύνεται δύο φορές προς τα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ καλώντας τα να σιωπήσουν και χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική χειρονομία: Shhh!!!!!!!!

ΜΕΛΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ α’: Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τα ανθρώπινα μας δικαιώματα.

ΤΑΛΑΤ : Αγαπώ όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. (Η ειρωνία και η αντιφατικότητα στο αποκορύφωμά τους)

Ανήμπορος να δικαιολογηθεί προς του φοιτητές, ο Ταλάτ αποφασίζει να αποχωρήσει. Κατά την αποχώρηση του, ένας εκ των μπράβων του απευθύνθηκε στα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ:

ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΑΛΑΤ: Είστε ένα τσούρμο πέη («You are a bunch of dicks»).

Συγχαίρουμε τον κ. Ταλάτ και τη συνοδεία του, που εν ελλείψει αποτελεσματικών αντεπιχειρημάτων, επέλεξαν αυτόν τον «ευέλικτο» τρόπο να αναδείξουν το πραγματικό ήθος και χαρακτήρα τους.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk

Σχόλια

1. Oikodomos - 08/12/2009

Μια χαρά του τα είπαν! Έπρεπε να του έλεγαν κι άλλα. Έχω να παρατηρήσω 2 πράγματα: 1. Ο Ταλάτ, αν όντως η περιγραφή είναι ακριβής, είχε το θάρρος να πλησιάσει και να προσπαθήσει να το «συζητήσει». Αυτό μπορούμε να του το πιστώσουμε, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο πίσω απ’ αυτή την κίνηση να κρύβονται άλλα κίνητρα, αυτο-προβολής και αυτο-διαφήμισης καθώς σε περίπτωση δημοσιότητας ο καθένας θα έλεγε: «Ο Ταλάτ συζητά ακόμα και Ε/κ φοιτητές», σε αντίθεση, ίσως, με τον Ντενκτάς.
2. Η επισήμανση-υπόδειξη της κας Ταλάτ προς τον Ε/κ φοιτητή ότι πώς μπορεί να είναι εθνικιστής και ρατσιστής τη στιγμή που είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Στο μυαλό των αρκετών, ένθεν και ένθεν του συρματομπλέγματος, έχει σχηματισθεί η ιδέα ότι η αγγλική σχολή είναι τόπος συνάντησης και «ιδεατής συνύπαρξης» Ε/κ και Τ/κ, υπό την κηδεμόνευση-επιτήρηση του αόρατου Άγγλου. Αυτό το μοντέλο έχουν στο μυαλό τους και για το μελλοντικό κράτος. Η αναγωγή δεν είναι υπερβολική, αρκεί να το επεξεργαστούμε λίγο…

2. KERYNEIOTHS - 08/12/2009

TO 1974 O TALAT EDERNE TOYS AIXMALOTOYS STHN KERYNEIA KAI O PATERAS TOY BASANIZE TOYS EGGLOBISMENOYS THS KERYNEIAS.HTAN OLH H OIKOGENEIA MELH THS TMT KAI PARON SE EKTELESEIS AGNOOYMENON STO KAZAFANI

3. Ο Ταλάτ επιτίθεται σε Κύπριους φοιτητές σε Βρετανικό έδαφος (παλιά τέχνη η ρουφιανιά χάριν της “αυτοκρατορίας”) « www.olympia.gr - 08/12/2009

[…] Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/4133 […]

4. The People of Karpas in Cyprus and Barbaric Talat in London « www.olympia.gr - 10/12/2009

[…] Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/4133 […]

5. The People of Karpas in Cyprus and Barbaric Talat in London « Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ - 10/12/2009

[…] Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/4133 […]

6. A.G. - 10/12/2009

anathema stous kiprious pou prosdokoun enosi tou nisiou oso akoma katikoun tourkoi.
se ligo tha tous pite kai efxaristo pou sas piran ti gi. paranoma, me ti via, giati etsi goustaran kai mporousan.
ama ginei h enosi me tous tourkous katapatites, se 100 xronia den tha iparxei kipriakos laos para mono sta xartia.
ligos sevasmos stin klironomia kai tous progonous mas den vlaptei.
min ksexnate.

7. Λεκτική επίθεση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και της συζύγου του εναντίον Κυπρίων φοιτητών στο London School of Economics « christianna loupa journey to ithaca - 11/12/2009

[…] Δημοσιεύθηκε από christiannaloupa στο Δεκεμβρίου 11, 2009 http://www.efylakas.com/archives/4133 […]

8. Joshoua - 11/12/2009

Αμα διαβάσετε τι γράφετε, ήρεμα τζιαι συσταρισμένα τζιαι άμα αποβάλετε που πάνω σας το σύνδρομο του κλαμένου τζιαι του ξεριζωμένου, εννα δείτε ότι τελικά τζείνο που έγινε ήταν μια ανούσια συζήτηση που έληξε με το να σας βρίσει ένας μπράβος.
Θεωρείτε ότι ο μπράβος εν αντιπρόσωπος της απέναντι ολότητας;
Ότι τζιαι να σας ελάλεν ο άνθρωπος τζιαμέ, πάλε τα ίδια είσιεν να γράψετε.
Άμα σας είπε ότι θέλει να έβρει λύση τζιαι ότι εν εντάξει με ούλλους, εσεις εγράψετε ότι εν η ειρωνία στο αποκορύφωμα της.
Εξηχάσετε ότι ο Ντεκτάς 30 χρόνια, ούτε να μας φτύσει έν έδεχετουν τζιαι ελάλεν ότι το Κυπριακό ελύθηκε το ’74.
Αν νομίζετε ότι εννα φύουν τα στρατεύματα που ποτζεί, πριν να βρεθεί λύση, είσαστε πολλά γελασμένοι.
Εν λαλεί κανένας ότι εν έσιετε αγνές τζιαι καθαρές προθέσεις.
Απλά το μίσος τζιαι η αγανάκτηση εμποδίζει σας να δείτε καθαρά.
Θωρείτε στο πρόσωπο οποιδήποτε διαφωνεί με το πως αντιμετοπίζουνται τα πράματα τα τελευταια 50 χρόνια, εχθρούς.
Ούλλοι θέλουμε να λυθεί, κάποιοι είμαστε ρεαλιστές, κάποιοι θωρούν ως τα τραούθκια του Νταλάρα τζιαι τα βιβλία του Γυμνασίου.
Εν σας έβρισε κανένας.
Ο εχθρός εν μέσα σας.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: