jump to navigation

Καρογιάν: Ο αποκεφαλιστής της αξιοπρέπειας του ΔΗΚΟ 05/12/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΑΤΙΡΑ.
Tags: , , , , , , , , , ,
trackback
Μάριος Καρογιάν: Ο αποκεφαλιστής του ΔΗΚΟ [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας 04/12/2009 www.efylakas.com]

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Όταν Μάριε Καρογιάν σε εξυμνεί η Τρόικα Έντυπης Προπαγάνδας ‘Αλήθεια’-‘Πολίτης’-‘Χαραυγή’, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για σένα και το ΔΗΚΟ. Διότι Μάριε Καρογιάν αυτοί ήταν που εξύβριζαν εσένα και το κόμμα σου όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Και γνωρίζοντας τις πάγιες ενδοτικές θέσεις τους στο Κυπριακό, αντιλαμβάνεσαι πως η υποστήριξη και η προβολή που σου παρέχουν δεν είναι ακριβώς για την συνέπεια σου και την πλειοδοσία σου σε πατριωτισμό.

Σκοπεύεις, λένε οι εφημερίδες αυτές -και σε προτρέπουν κιόλας-, να διαγράψεις και να «αποκεφαλίσεις» ανώτατα και δημοφιλέστατα στελέχη του ΔΗΚΟ. Γιατί Μάριε Καρογιάν; Διότι διαφωνούν με την εκ περιτροπής προεδρία; Διότι διαφωνούν με τους 50,000 εποίκους; Διότι διαφωνούν με τα «δύο συνιστώντας στέιτς»; Διότι διαφωνούν με την αναγνώριση «αρχών» του ψευδοκράτους μέσω της «συμφωνίας» για τον Λιμνίτη; Διότι διαφωνούν με τον επιβαλλόμενο αφελληνισμό στην Παιδεία και την διάλυση της Εθνικής Φρουράς;

Ή μήπως σε υποστηρίζουν διότι χαρακτήρισες τους συναγωνιστές σου στο ΔΗΚΟ «απορριπτικούς» και δεσμεύτηκες στον Ντάουνερ να σύρεις τους ΔΗΚΟϊκούς στο ΝΑΙ;

Πάψε Μάριε! Εσύ φέρεις την ευθύνη και εσύ κατάντησες το ΔΗΚΟ «παράρτημα του ΑΚΕΛ», «reality show» και «κόμμα εξουσίας». Ήρθε η ώρα να αντιληφθείς πως βρίσκεσαι και ηγείσαι σε ένα χώρο που οι απόψεις του και η ιστορία του ουδόλως συμβαδίζουν με την ενδοτική σου πολιτική, με την αφοσίωση σου στο Δημήτρη Χριστόφια, με τις παρασκηνιακές δεσμεύσεις σου για «ΝΑΙ» στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον παθιασμένο εναγκαλισμό σου στο ρουσφέτι, την εξουσία και το βόλεμα.

Έφθασε η ώρα να αντιληφθείς, Μάριε, πως η βάση του ΔΗΚΟ είναι καζάνι που βράζει και όταν εκραγεί θα κάψει όλους τους υποστηρικτές των χλιαρών σου θέσεων στο Κυπριακό.

Και τότε μάλλον θα αυτοαποκεφαλιστείς.

ΥΓ – Ακολουθούν δημοσιεύματα της ‘Αλήθειας’, του ‘Αstra 92.8’ και του ‘Πολίτη’… Τα νέα φιλαράκια του Καρογιάν που σκοπό έχουν να αλώσουν το ΔΗΚΟ…

Μάριος Καρογιάν: Ο αποκεφαλιστής του ΔΗΚΟ [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας 04/12/2009 www.efylakas.com]

Το ΔΗΚΟ πριν τους «αποκεφαλισμούς» Κάρογιαν που προαναγγέλει η συναγερμική ‘Αλήθεια’…
[πιο κάτω ακολουθεί φωτογραφία του ΔΗΚΟ μετά τους «αποκεφαλισμούς»…]

‘Αλήθεια’
«Την επομένη της απόφασης: Έτοιμος να κόψει κεφάλια ο Καρογιάν»
18 Νοεμβρίου 2009
Πάμπος Μιτίδης

Σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται στο ΔΗΚΟ, αφού ούτε και η προχθεσινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για πειθαρχημένη επικοινωνία και ενιαίο πολιτικό λόγο αλλά και οι αυστηρές προειδοποιήσεις του προέδρου Μάριου Καρογιάν, δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και χθες στελέχη του κόμματος συνέχισαν το «reality show», κατά τον κ. Καρογιάν, εκφράζοντας δημόσια τις θέσεις αλλά και τις επικρίσεις τους εναντίον της πολιτικής Χριστόφια, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως «πρωταθλητής των υποχωρήσεων». Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Καρογιάν, ο οποίος πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες συγκάλεσε την Κεντρική Επιτροπή για τις 24 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου, με την ατζέντα να περιορίζεται σε ενημέρωση του σώματος για το κυπριακό από τον πρόεδρο. Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Καρογιάν, η άμεση σύγκληση της ΚΕ, στοχεύει στο να απομονωθούν οι «σκληροπυρηνικοί» από το να επαναφέρουν την πρόταση Κολοκασίδη ή να θέσουν θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση. Παράλληλα εμφανίζουν τον κ. Καρογιάν αποφασισμένο να προχωρήσει σε παραπομπή συγκεκριμένων στελεχών και αξιωματούχων στο Πειθαρχικό, προκειμένου να τους τιμωρήσει ακόμη και με διαγραφή, με το αιτιολογικό της ανυπακοής αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές φέρουν τον κ. Καρογιάν να έχει στόχο την αποπομπή από το κόμμα συγκεκριμένου αξιωματούχου, σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει τους υπόλοιπους. Πάντως και στις χθεσινές τους δηλώσεις οι κ.κ. Κολοκασίδης, Παπαδόπουλος, Κενεβέζος και Κουλίας αψήφησαν τις όποιες προειδοποιήσεις και απειλές και επανήλθαν δριμύτεροι, ασκώντας έντονη κριτική για την στάση του κ. Καρογιάν στο ΕΓ, αλλά και των χειρισμών Χριστόφια στο κυπριακό. Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης, χαρακτήρισε τη στάση Καρογιάν στο ΕΓ με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, ως άδικη για κάποια από τα στελέχη του κόμματος, τονίζοντας ότι ο ίδιος επιμένει η πρόταση του για αποτίμηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων των απευθείας συνομιλιών, οι χειρισμοί Χριστόφια αλλά και η αξίωση για απόσυρση της πρότασης για την εκ περιτροπής προεδρία, θα πρέπει να απασχολήσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Ο κ. Κολοκασίδης σημείωσε επίσης, στην παρατήρηση ότι κανένα στέλεχος δεν τόλμησε να θέση θέμα αποχώρησης από την Κυβέρνηση, ότι στην πρότασή του εντάσσεται και αυτό, καθώς από τη συζήτηση της πρότασή του θα εξαχθεί κατά πόσο μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να βρίσκεται στον κυβερνητικό σχηματισμό. Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Καρογιάν ότι καθόρισε την ατζέντα της ΚΕ μόνος, προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό αλλά και για τους χειρισμούς Χριστόφια.

Ο κ. Κενεβέζος τάχθηκε εναντίον της απόφασης του ΕΓ, υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματούχοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, τονίζοντας ότι αυτά που και ο ίδιος διατυπώνει είναι οι θέσεις του κόμματος.

Ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, με το γνωστό ύφος του, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο εναντίον του κ. Καρογιάν όσο και του προέδρου Χριστόφια, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρωταθλητή των υποχωρήσεων».

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Μάριος Καρογιάν: Ο αποκεφαλιστής του ΔΗΚΟ [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας 04/12/2009 www.efylakas.com]

Το ΔΗΚΟ μετά τους «αποκεφαλισμούς» Κάρογιαν που προανήγγειλε η συναγερμική ‘Αλήθεια’…

‘Αλήθεια’
«Ηγετική εμφάνιση του Κάρογιαν προσεχώς: Έτσι θα αποκεφαλίσω τους αντάρτες»
25 Νοεμβρίου 2009
Κατερίνα Ηλιάδη

Όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω ο Μάριος Καρογιάν σε σχέση με τις προαναγγελθείσες διαγραφές, αλλά προτίθεται να είναι αυτός που θα τις ανακοινώσει πρώτος. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ στα πρότυπα των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα – θα προχωρήσει ο ίδιος, προσωπικά, σε θεαματική/ές, διαγραφή/ές και ακολούθως θα πάρει την απόφαση στα συλλογικά όργανα του κόμματος, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική του παρουσία στο κόμμα, ενώ παράλληλα θα προβάλει το αρχηγικό του προφίλ στην κοινωνία.

Είναι και θα φαίνεται αρχηγός
: Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος (ΠΑΣΟΚ) και ο Κωστάκης, Κώστας (ΝΔ)

Όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, σε σχέση με τις προαναγγελθείσες διαγραφές (ή διαγραφή), αλλά προτίθεται να είναι αυτός που θα τις ανακοινώσει πρώτος. Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Καρογιάν, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν έχει πει σε κανέναν ακόμη πόσους και ποιους σκέφτεται να διαγράψει από το κόμμα, καθώς ούτε και το πότε θα το πράξει αυτό. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για εφαρμογή του μέτρου της διαγραφής προς συμμόρφωση των υπολοίπων και απλώς απομένει το πόσους, ποιους και πότε», δήλωσε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΟ από το περιβάλλον Καρογιάν. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ -στα πρότυπα των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα- θα προχωρήσει ο ίδιος, προσωπικά, σε θεαματική/ές διαγραφή/ές και ακολούθως θα πάρει την απόφαση στα συλλογικά όργανα του κόμματός του, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική του παρουσία στο κόμμα, ενώ παράλληλα θα προβάλει το αρχηγικό του προφίλ στην κοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος της αναβολής της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίας της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ. «Όποιος δεν συμμορφώθηκε με την τελευταία απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου (16/11/2009) έχει θέσει εαυτό εκτός κόμματος». Αυτή θα είναι η γραμμή Καρογιάν στο εν λόγω ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε επανειλημμένα ο ελληνικός Τύπος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε από «Γιωργάκης Γιώργος» όταν το 2008 απέβαλε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε γίνει από «Κωστάκης Κώστας» όταν το 1998 διέγραψε τους Στέφανο Μάνο, Γιώργο Σουφλιά και Βασίλη Κοντογιαννόπουλο! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ισχύει η εκτίμηση των Γ. Κολοκασίδη, Ν. Παπαδόπουλου, Κ. Κενεβέζου και Ζ. Κουλία ότι η αναβολή της σημερινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου είναι για να εκτονωθεί το κλίμα και να ξεχαστεί το θέμα.

Το αμέσως επόμενο βήμα μετά τη διαγραφή/ές θα είναι η έμπρακτη εκδήλωση ικανοποίησης από το Προεδρικό: Εντός των ημερών αναμένεται συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για να επουλωθεί το καλοκαιρινό τραύμα που άφησε η διαδικασία διορισμού των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία συντονιστικού οργάνου μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για καλύτερη επικοινωνία/συντονισμό. Απ’ εδώ και πέρα θα γίνονται συχνότερα συναντήσεις μεταξύ των Χριστόφια – Καρογιάν, για ενημέρωση σε ό,τι αφορά την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων. Τέλος, στους διορισμούς που θα ακολουθήσουν στους ημικρατικούς οργανισμούς, προτεραιότητα και μερίδα του λέοντος θα έχει το ΔΗΚΟ, χωρίς το κόμμα να το έχει αυτό ζητήσει δημοσίως (όπως έγινε στη ΔΕΦΑ).

Δεν φεύγει το ΔΗΚΟ
Το περιβάλλον Καρογιάν επιμένει ότι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση. Επικαλείται, μάλιστα, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό του Προεδρικού (και δημοσίευσε χθες η ηλεκτρονική εφημερίδα OffSite), σύμφωνα με την οποία τρεις στους τέσσερεις ΔΗΚΟϊκούς υποστηρίζουν την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση, ενώ μια σημαντική μερίδα εξ’ αυτών, δηλώνει ότι όχι μόνο πρέπει να παραμείνει το κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά και να την υποστηρίζει περισσότερο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα, «στο σύνολο του πληθυσμού (στην παρένθεση τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ΔΗΚΟϊκών) το 26% (35%) πιστεύει ότι η συμμετοχή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση είναι σωστή και να παραμείνει, το 34% (40%) ότι είναι σωστή αλλά πρέπει να την υποστηρίζει περισσότερο και 32% (23%) ότι είναι λανθασμένη και πρέπει να αποχωρήσει».

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Astra 92.8’
«Πλήρης η σύγχυση στο ΔΗΚΟ»
04 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Μάριο Καρογιάν είχε στις 8 το πρωί ο Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε ύστερα από δικό του αίτημα, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της εσωκομματικής κρίσης στο ΔΗΚΟ, αλλά και για να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στο κυπριακό.

Ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι ζήτησε από τον Μάριο Καρογιάν να υπάρξει μια συνάντηση όλων των αξιωματούχων του κόμματος ώστε να εξετάσουν την όλη κατάσταση.

Επανέφερε είπε παράλληλα και την πρόταση του ότι θα πρέπει να γίνει μια σφαιρική αξιολόγηση του κυπριακού ώστε να διασφαλιστεί και το ζήτημα του ενιαίου πολιτικού λόγου. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι εναπόκειται πλέον στον Μάριο Καρογιάν να ζητήσει να καθοριστεί η συνάντηση των αξιωματούχων.

Κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τη συνάντηση του με τον κ. Κολοκασίδη, ο Μάριος Καρογιάν υπογράμμισε ότι ο χώρος του προεδρικού δεν προσφέρεται για ανάλυση των εσωκομματικών του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι αυτά που έχει να πει θα τα πει εκεί όπου πρέπει. Ερωτηθείς πάντως αν θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του Γιώργου Κολοκασίδη, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι δεν έχει υπόψη του οποιαδήποτε αιτήματα.

Νωρίτερα με δηλώσεις στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε συνάντηση χθες με τον Μάριο Καρογιάν, σε μια προσπάθεια πυρόσβεσης της τεταμένης κατάστασης.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση οι δύο άνδρες διατύπωσαν τις απόψεις και ανησυχίες τους. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η διαφορά ύφους από στέλεχος σε στέλεχος δεν σημαίνει ανυπαρξία ενιαίου πολιτικού λόγου στο κόμμα. Ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι η διορία 16 ημερών την οποία επικαλέστηκε ο Φώτης Φωτίου δεν είχε προκαθοριστεί  και δεν αφορούσε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Από την πλευρά του ο Άκης Κλεάνθους υπογράμμισε ότι είναι ακριβώς αυτό το ύφος που δημιουργεί προβλήματα στο ΔΗΚΟ και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόνισε εξάλλου ότι οι διαγραφές είναι το έσχατο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί αφού η δημοκρατία μπορεί να δώσει λύσεις.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Πολίτης’
«Επίσκεψη Αγγελίδη και τηλεφώνημα Κολοκασίδη στον Μάριο: Αναπάντητες κλήσεις…»
04 Δεκεμβρίου 2009, σελ. 6
Κατερίνα Ζορμπά

Η τελευταία προειδοποίηση του ΔΗΚΟ προς τα στελέχη που παραβίασαν την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου να επιδείξουν μεταμέλεια, έστω και τη δωδεκάτη, πυροδότησε έντονο παρασκήνιο χθες στο ΔΗΚΟ.

Επί της ουσίας, πάντως, δεν έγινε χθες τουλάχιστον κίνηση καλής θέλησης από τους υποστηρικτές της σκληρής γραμμής, οι οποίοι απέφυγαν, πλην του Ζαχαρία Κουλία, να προβούν σε δημόσιες δηλώσεις. Με αυτά τα δεδομένα, ο Μάριος Καρογιάν, εάν δεν μεσολαβήσει κάποια σημαντική εξέλιξη, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του είτε σήμερα, είτε το Σάββατο, με δεδομένο ότι Δευτέρα θα αναχωρήσει για την Αθήνα και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για τη διαχείριση της κρίσης που αναπόφευκτα θα ξεσπάσει στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», στο γραφείο του Μάριου Καρογιάν βρέθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται βεβαίως στα στελέχη που αντιμετωπίζουν την απειλή των πειθαρχικών μέτρων. Ο κ. Αγγελίδης τα είπε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κατέθεσε τις απόψεις του, όμως, δεν κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες ως προς τις προθέσεις του. Λίγο μετά το μεσημέρι, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης, το όνομα του οποίου είναι πρώτο στη λίστα των «απείθαρχων» αφού αμφισβήτησε πιο έντονα την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το γραφείο του Μάριου Καρογιάν ζητώντας να μιλήσει με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ενόψει και της συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου. Μέχρι αργά χθες, ο κ. Καρογιάν δεν είχε απαντήσει στην κλήση Κολοκασίδη. Σημειωτέον ότι σήμερα οι δύο άντρες αναμένεται να εκπροσωπήσουν το ΔΗΚΟ στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, θυμίζουμε, το κλίμα ανάμεσα στους δύο άντρες ήταν ιδιαίτερα ψυχρό. Σε τέτοιο σημείο έφθασε το ρήγμα στο ΔΗΚΟ που, της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να διαμορφωθεί η στάση της πλευράς μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έναντι της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε διαβούλευση σε επίπεδο συλλογικών οργάνων. Βεβαίως, το κόμμα κατέθεσε από τον Σεπτέμβρη την πρότασή του για τη ευρωτουρκικά.

Ζητούν απολογία
Οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής ανέμεναν ως αργά χθες βράδυ την ανταπόκριση Καρογιάν στο τηλεφώνημα Κολοκασίδη για να καθορίσουν αναλόγως τα επόμενα βήματά τους. Τα συγκεκριμένα στελέχη ευρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι γύρω από τις σκέψεις Καρογιάν. Κάποιοι για παράδειγμα εκτιμούν ότι μόνο ο Γιώργος Κολοκασίδης αντιμετωπίζει την απειλή της διαγραφής, ενώ χαρακτηριστική ήταν και χθεσινή δήλωση του Ζαχαρία Κουλία ότι δεν τον αφορά η προχθεσινή τελευταία προειδοποίηση του ΔΗΚΟ προς τα στελέχη που αμφισβήτησαν τις κομματικές αποφάσεις να απολογηθούν. Όπως γράψαμε και χθες, η καμπάνα των πειθαρχικών μέτρων κτυπά για τρία στελέχη. Για τον αναπληρωτή πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Ζαχαρία Κουλία. Δεν αποκλείεται πάντως κάποιοι εξ αυτών να κάνουν σήμερα κίνηση με στόχο την εκτόνωση της κρίσης. Δεν αναμένεται να αποσύρουν προηγούμενες θέσεις τους, ωστόσο, είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να συμβιβαστούν με δημόσια δήλωσή τους με την απόφαση του Ε.Γ.

Πάντως, καλά ενημερωμένη πηγή σημείωνε χθες στον «Π» ότι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η λήψη σκληρών μέτρων από πλευράς του Μάριου Καρογιάν είναι να υπάρξει δημόσια απολογία και ότι δεν ικανοποιεί ο λεκτικός συμβιβασμός με την απόφαση του Ε.Γ.
Περίμενε κίνηση ο Καρογιάν, επανέλαβε ο Φωτίου

Ανακοινώσεις σήμερα ή αύριο

Το μήνυμα ότι ο Μάριος Καρογιάν περίμενε κάποια κίνηση από τα στελέχη που μειοψήφησαν στο Εκτελεστικό Γραφείο και αντέδρασαν στην συνέχεια στην απόφαση που έλαβε το σώμα έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Φωτίου προανήγγειλε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις. Δεν προσδιόρισε το πότε, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής «μέχρι το Σάββατο τουλάχιστον». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν χρειάζεται να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για να ανακοινώσει αποφάσεις ο Μάριος Καρογιάν. «Υπάρχει η απόφαση του Ε.Γ. και ο πρόεδρος νομιμοποιείται να βάλει σε εφαρμογή τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναμένεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα κάνει την κίνησή του είτε σήμερα, είτε αύριο, με δεδομένο ότι την Δευτέρα αναχωρεί για την Αθήνα και θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να διαχειριστεί τις αντιδράσεις που φυσιολογικά θα προκύψουν. Ο κ. Φωτίου επανέλαβε και χθες ότι αποτελεί προϋπόθεση για ενότητα ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Σχόλια

1. Μιχάλης Μιχαήλ - 06/12/2009

Μια αναγκαία διευκρίνιση:

Τα άρθρα από τις σφημερίδες είναι σχολιοειδήσεις. Περιέχουν εκτός από την απόδοση της είδησης και σχόλια των συντακτών τους.
Αυτά τα σχόλια μπορούν να εξαχθούν αυμπεράσματα για τι μπορεί να υποστηρίζει ο συγγραφέας του.

Όμως η παράθεση από τον ΑΣΤΡΑ αποτελεί σκέτη είδηση. Περιγράφει το τι δήλωσαν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί. Δεν περιέχει σχόλιο.

Είναι καλό να γίνεται η διάκριση του σχολίου από την σχολιοείδηση και την είδηση.
Να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι δεν είναι σωστό.

2. Νίκος Νικολαόυ - 06/12/2009

Φίλε μου Μιχάλη,

Από όλο αυτό το συνταρακτικό άρθρο, εσένα σε απασχολεί μόνο το αν είναι άρθρο ή είδηση;

Δυστυχώς στην Κύπρο χάνουμε την ουσία αγαπητέ μου φίλε.

Ποια η γνώμη σου εσένα για τα όσα αναφέρονται για τον κ. Κάρογιαν;

3. Μιχάλης Μιχαήλ - 06/12/2009

Αγαπητέ μου Νίκο

Με απασχολούν πολλά, μεταξύ των οποίων και η ισοπέδωση προκειμένου να στηρίξουμε τις απόψεις μας.

Ο ΑΣΤΡΑ ΔΕΝ πήρε θέση στη διαμάχη στο ΔΗΚΟ, όπως προσπαθεί να μας υποδείξει η ανάρτηση.
Γι αυτό, ως εργαζόμενος στο συγκεκριμένο σταθμό έκρινα σκόπιμο να ξεκαθαρίσω τα πράγατα.

Για ότι συμβαίνει στο ΔΗΚΟ δεν είμαι αρμόδιος να πω τι πρέπει να γίνει.
Είναι θέμα δικό τους να καθορίσουν τα του οίκου τους.

Σημειώνω όμως την «ευαισθησία» κάποιων για τυχόν διαγραφές, όταν την περίοδο που έγιναν διαγραφές (Γαλανού, Ντ. Μιχαηλίδη) με την ενεργό μάλιστα ανάμιξη του Α. Αγγελίδη, δεν ετίθοντο τα ζητήματα που τίθενται σήμερα.

Άποψη μου είναι πως τα κόμματα δεν είναι καφενεία ούτε λέσχες συζητήσεων.
Έχουν συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις που εκφράζονται από την ηγεσία.

Αν κάποιοι κρίνουν ότι μερικά στελέχη δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις είναι δικό τους θέμα να πράξουν όπως ορίζουν οι κανόνες λειτουργίας του συγκεκριμένου κόμματος.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από ορισμένους, εμπλέκοντας άλλους παράγοντες στην υπόθεση, όλη αυτή η ιστορία συνωμοσιολογίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, δεν με βρίσκει σύμφωνο.

4. Νίκος Νικολαόυ - 06/12/2009

Αγαπητέ Μιχάλη,

1) Είναι εμφανές όμως ότι, άνκαι δηλώνεις αναρμόδιος, έμμεσα παίρνεις θέση υπέρ των διαγραφών. Ή μήπως κάνω λάθος;

Αλλιώς, γιατί χαρακτηρίζεις ηγεσία μόνο τον κ. Κάρογιαν; Δεν είναι ηγεσία και οι υπό διαγραφή;

2) Οι θέσεις Μάρκου Κυπριανού και Άκη Κλεάνθους δεν είναι εκτός κομματικής γραμμής;

3) Δεν εμπλάκηκαν το ΑΚΕΛ και η Χαραυγή και ο Πολίτης στην όλη συζήτηση παίρνοντας θέση εναντίον των διαφωνούντων; Τους συγκαταλέγεις και αυτούς στους συνομοσιωλόγους και σε αυτούς που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν;

4) Προσωπικά κρίνεις ως αγνά τα ελατήρια του κ. Κάρογιαν ή πιστεύεις ότι έχουν να κάνουν με τις δεσμεύσεις του στον κ. Ντάουνερ και στην ανάγκη του για διατήρηση των προσωπικών ωφελημάτων που του παρέχει η συγκυβέρνηση με τον κ. Χριστόφια; Προσωπικά, κρίνω πολύ σημαντικό, ένας πολιτικός να μην υποκινείται από προσωπικά ελατήρια και να μην προβαίνει σε δεσμεύσεις προς τους διαμεσολαβητές, ενώ διεξάγεται μια διαπραγμάτευση, γιατί ζημιώνει τον Πρόεδρο και την προσπάθειά του. Εσύ τι λες;

5. Μιχάλης Μιχαήλ - 07/12/2009

Φίλε Νίκο,

Επιχειρείς να με παρουσιάσεις ότι είπα πράγματα που ΔΕΝ είπα.

1) Έχεις λάθος. Δεν πήρα θέση ούτε υπέρ ούτε εναντίον των διαγραφών.

Ξεκαθάρισα ότι αρμόδια να αποφασίσει τι θα γίνει είναι Η ΗΓΕΣΙΑ.
ΔΕΝ μίλησα ούτε για Καρογιάν ούτε για Κολοκασίδη ή οποιονδήποτε άλλο.
Συμφωνώ ότι και οι υπό διαγραφή είναι μέλη της ηγεσίας.

Αλλά αν θυμάσαι, και οι του πρώην ΑΔΗΣΟΚ ήταν ηγεσία στο ΑΚΕΛ και οι πρώην του ΔΗΣΥ (Συλλούρης κ.α.) ήταν μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και οι Γαλανός και Ντ. Μιχαηλίδης ήταν μέλη της ηγεσίας του ΔΗΚΟ.

2) Επαναλαμβάνω τη θέση μου: δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω αν είτε οι υπό διαγραφή είτε οι Μ. Κυπριανού και Άκης Κλεάνθους βρίσκονται εντός και εκτός γραμμής.
Εξάλλου η γνώμη μου δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

3) Όχι, η παρουσίαση των γεγονότων και τα σχόλια για το τι πρόκειται να γίνει ή οι διαπιστώσεις για το τι αποφάσισαν τα όργανα ενός κόμματος δεν συγκαταλέγουν τα Μέσα Ενημέρωσης που αναφέρεις μέσα στο παιχνίδι.
Θα ήταν έτσι αν έπαιρναν σαφή θέση και επιχειρηματολογούσαν υπέρ ή εναντίον των διαγραφών.

Αλλά αν έτσι το αντιλαμβάνεσαι, τότε θα πρέπει να παραδεχτείς ότι η στάση των ΜΜΕ έναντι της υπόθεσης Τυρίμου συνηγορεί υπέρ αυτού.
Η στάση των ΜΜΕ με την κρίση στο ΑΚΕΛ το 1989-90 επίσης συνηγορούσε υπέρ αυτών που έφυγαν.
Ανάλογα και με τις υποθέσεις διαγραφών των Γαλανού, Μιχαηλίδη.

Αν είναι έτσι γιατί δεν θίγονται και αυτές οι περιπτώσεις ή γιατί δεν ενοχλούν όπως ενοχλούν τώρα;

4) Εγώ δεν μπορώ, δεν έχω τα στοιχεία να υποστηρίξω αυτά που προσάπτεις στον Καρογιάν.
Αν έχεις αδιάσειστα στοιχεία για προσωπικά ελατήρια ή για δεσμεύσεις του οποιουδήποτε (δεν αναφέρομαι κατανάγκην στον Μ. Καρογιάν) τότε καλό είναι να τα παρουσιάσεις.

6. Γιώργος Λ. - 07/12/2009

κ. Μιχαήλ,
πρέπει να σημειώσω πως υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και γενικολογίες στα όσα λέτε. Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1) Λέτε συνεχώς πως δεν σας πέφτει λόγος για το θέμα των διαγραφών στο ΔΗΚΟ. Παρ’όλα αυτά αντί να τελειώσετε την συζήτηση εκεί επιμένετε να την συγκρίνετε με άλλες παλαιότερες περιπτώσεις διαγραφών στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΚΟ. Αφού λοιπόν το θέμα είναι οι κόντρα μεταξύ Καρογιάν και υπολοίπων, ποιος ο σκοπός αναφοράς σε ΑΔΗΣΟΚ, Τυρίμο, Μιχαηλίδη και Γαλανό;

2) Μιλάς για ΜΜΕ και κόμματα. Από τα παραπολιτικά του Πολίτη και την αρθρογραφία της Αλήθειας, όπως επίσης και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Άντρου Κυπριανού του ΑΚΕΛ (που ελέγχει και τον Άστρα), εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι κάποια παρέμβαση στα εσωτερικά του ΔΗΚΟ, με καθαρές θέσεις υπέρ του Καρογιάν;

3) Να το θέσουμε διαφορετικά κ. Μιχαήλ; Εσείς δεν είστε δημοσιογράφος του Άστρα; Εσείς δεν κάνατε κάποια βίντεο με τα οποία προσπαθείτε να κτυπήσετε και να ακυρώσετε τα επιχειρήματα των αντιπάλων του κ. Καρογιάν; Άρα ορίστε, ένα ΜΜΕ (ο Άστρα) με επώνυμο μάλιστα υπάλληλο του συμμετέχει στον πόλεμο που διεξάγεται εντός του ΔΗΚΟ!

4) Τι ακριβώς σημαίνει η γενικόλογη πρόταση «Η στάση των ΜΜΕ με την κρίση στο ΑΚΕΛ το 1989-90 επίσης συνηγορούσε υπέρ αυτών που έφυγαν.Ανάλογα και με τις υποθέσεις διαγραφών των Γαλανού, Μιχαηλίδη.». Δηλαδή θέλετε να πείτε πως ΟΛΕΣ οι εφημερίδες τότε ήταν υπέρ των διαγραφών;

5) «Γιατί δεν θίγονται και αυτές οι περιπτώσεις ή γιατί δεν ενοχλούν όπως ενοχλούν τώρα». Σε ποιους αναφέρεστε κ. Μιχαήλ; Γιατί δεν γίνεστε συγκεκριμένος;

7. Μιχάλης Μιχαήλ - 07/12/2009

Αγαπητέ Γιώργο Λ.

Ούτε αντιφάσεις ούτε γενικολογίες υπάρχουν στα όσα έγραψα.
Διαβάστε το αρχικό μου κείμενο και θα το διαπιστώσετε.

1) Δεν είμαι εγώ που συνεχίζω τη συζήτηση. Με ρωτάτε ή σχολιάζετε και απαντώ.
Κάνω τις συγκρίσεις με άλλες περιπτώσεις για να δείξω ότι οι ευαισθησίες κάποιων είναι επιλεκτικές.
Διαγραφές, αποβολές και αποχωρήσεις είχαμε κατά καιρούς από διάφορα κόμματα. Δεν είδα τέτοιες ευαισθησίες τότε. Γι αυτό αναφέρθηκα σε αυτές τις περιπτώσεις. Και σημείωσα μάλιστα ότι ο Α. Αγγελίδης τότε πρωτοστάτησε στις αποβολές Γαλανού και Μιχαηλίδη. Σήμερα το ζήτημα αφορά και τον ίδιο. Χωρίς να πάρω θέση το σημείωσα αυτό και δεν είδα κανένα σχόλιο επί τούτου.

2) Εξήγησα τι εννοώ και στο σχόλιο μου προς το φίλο Νίκο.
Επαναλαμβάνω, αν τα σχόλια θεωρούνται παρέμβαση θα πρέπει να θεωρηθούν ως τέτοιες και όσα γράφτηκαν και στις άλλες περιπτώσεις διαγραφών.
Και το ξαναλέω ότι θέτω αυτό το θέμα με την υποσημείωση ότι ανάλογα θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι συνέβησαν και στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει καμία διαμαρτυρία.

Δεν έχω αντιληφθεί (μπορεί να κάνω και λάθος) αυτό που λες για παρέμβαση του Α. Κυπριανού στα εσωτερικά του ΔΗΚΟ υπέρ του Καρογιάν.
Θα το εκτιμούσαν αν παράθετες κάποιες από τις δηλώσεις.

3) Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Τα φιλμάκια (για τα οποία σημειώνω δεν πήρα καμία απάντηση) έγιναν από προσωπική μου πρωτοβουλία χωρίς καμία ανάμιξη του ΑΣΤΡΑ. Ούτε καν γνώση είχε ο σταθμός για την ετοιμασία και προβολή τους.

Όσον αφορά το περιεχόμενο. Σκοπός των βίντεο δεν ήταν αυτός που λες. Απαντούσε με στοιχεία με βάση τα όσα έλεγε ο μ. Τ. Παπαδόπουλος σε όσους κατηγορούσαν τον Χριστόφια ότι κάνει υποχωρήσεις και παρουσιάζουν τις ενέργειες του ως να γίνονται για πρώτη φορά. Αν αυτοί που τα έλεγαν είναι αυτοί που βρίσκονται σήμερα υπό κατηγορία δεν έχει να κάνει τίποτε με τα εσωτερικά του ΔΗΚΟ.
Άλλωστε θα δεις στην αρχή ότι τα βίντεο αναφέρονται και στο Συλλούρη και στον Λυσσαρίδη και στον Κουτσού και στον αρχιεπίσκοπο.
Δεν είχε να κάνει τίποτε με τον Καρογιάν.

Εγώ φίλε μου δεν είμαι ο ΑΣΤΡΑ. Είμαι ένας υπάλληλος του σταθμού και ότι γίνεται με την υπογραφή μου δεσμεύει εμένα και κανένα άλλον.

4) Τότε όλες οι εφημερίδες πλην της «Χαραυγής» είχαν ταχθεί υπέρ αυτών που έφυγαν. Ακόμα και το κρατικό ΡΙΚ μεροληπτούσε υπέρ τους.
Σημειώνω μάλιστα ότι τότε έγιναν και δηλώσεις από πλευράς ΔΗΣΥ υπέρ αυτών.

5) Μα, νομίζω ότι είμαι πολύ ξεκάθαρος. Κάποιοι σήμερα που επιδεικνύουν ευαισθησία σε ότι αφορά τα εσωτερικά του ΔΗΚΟ, τότε δεν διαμαρτυρήθηκαν. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιους οι οποίοι μπορεί να ήταν παιδιά εκείνη την εποχή.
Αναφέρθηκα κατ’ επανάληψη στην τότε στάση του Α. Αγγελίδη ο οποίος ενώ ήταν από τους συμβούλους του Σπ. Κυπριανού (τότε) και παραδέχθηκε στο Γ’ πρόγραμμα ότι τον συμβούλευσε να τους διαγράψει, σήμερα επειδή το θέμα αφορά τον ίδιο κρατά άλλη στάση.
Αναφέρομαι ακόμα και σε σας που ακόμα αρνείστε να πάρετε θέση τόσο σε αυτό το θέμα όσο και σε διαγραφές που έγιναν σε άλλα κόμματα κατά καιρούς.

Κλείνοντας το ξαναλέω: θέση μου είναι ότι τα κόμματα δεν είναι καφενεία. Αν κάποιοι βρίσκονται σε παρατεταμένη δημόσια αντίθεση με τις θέσεις και τη γραμμή του οποιουδήποτε κόμματος θα πρέπει να φεύγουν.
Στην προκειμένη περίπτωση του ΔΗΚΟ δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιος βρίσκεται εντός και ποιος εκτός γραμμής.
Γι αυτό είπα ότι αρμόδια για να αποφασίσει είναι η ηγεσία και τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Πιστεύω ότι πιο ξεκάθαρα δεν μπορώ να το θέσω το ζήτημα.

8. Γιώργος Λ. - 07/12/2009

κ. Μιχαήλ,

1) Επιμένετε να λέτε πως δεν πέρνετε θέση, αλλά έχετε γράψει τόσες παραγράφους για το θέμα των «διαγραφών»…

2) Όσο για το θέμα του ΑΚΕΛ και το πως το χειρίζονται τα ΜΜΕ που ελέγχει το ΑΚΕΛ,εγώ προσωπικά σας παραπέμπω στο πρωτοσέλιδο της Χαραυγής στις 3 του μηνός. Ο τρόπος που παρουσιάζει το θέμα η Χαραυγή είναι χαρακτηριστικός. Και μην μας πείτε πως κάνει αντικειμενικό ρεπορτάζ η Χαραυγή, τουλάχιστον είναι η μόνη δηλωμένη κομμματική εφημερίδα, άρα θέμα αντικειμενικότητας δεν παίζει.

3) Στο θέμα Άντρου Κυπριανού σας παρακαλώ μην διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Εγώ είπα για «δημόσιες τοποθετήσεις Άντρου Κυπριανού», εσείς βάλατε στο στόμα μου λόγια και είπατε πως μίλησα για «παρέμβαση». Δεν μίλησα για «παρέμβαση». Ωστόσο, σας παραπέμπω στις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού την περασμένη βδομάδα.

4) Λέτε πως τα φιλμάκια είναι δική σας προσωπική πρωτοβουλία. Δεν αμφιβάλλω και μπράβο σας. Αλλά και να μην ήξερε τίποτα ο Άστρα δεν αλλάζει και κάτι. Από την στιγμή που στον Άστρα δουλεύουν άτομα με τις απόψεις τις δικές σας, δεν είναι επόμενο ο Άστρα να βγάζει μια παρόμοια γραμμή; Εκτός αν υπάρχουν στον Άστρα άνθρωποι με τις ιδεές του …Λάζαρου Μαύρου και δεν το αντιληφθήκαμε ακόμα.

Για τα υπόλοιπα σημεία έγινες συγκεκριμένος, αν και βλέπω μια εμμονή στο πρόσωπο του κ. Αγγελίδη.

Πάντως, όπως και να έχει, ενώ επιμένετε πως δεν σας ενδιαφέρει και πως δεν θέλετε να πάρετε θέση, κλείνετε το σημείωμα σας με τα εξής:

«Αν κάποιοι βρίσκονται σε παρατεταμένη δημόσια αντίθεση με τις θέσεις και τη γραμμή του οποιουδήποτε κόμματος θα πρέπει να φεύγουν. Στην προκειμένη περίπτωση του ΔΗΚΟ δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιος βρίσκεται εντός και ποιος εκτός γραμμής.»

Ποιο «συγκεκριμένος» δεν μπορούσατε να γίνετε κ.Μιχαήλ…

9. Νίκος Νικολαόυ - 07/12/2009

Φίλε μου Μιχάλη, αν ο Αγγελίδης τότε πήρε θέση υπέρ διαγραφής του Μιχαηλίδη και του Γαλανού, τότε έπραξε πολύ κακώς και πρέπει να ντρέπεται. Δυστυχώς η πολιτική είναι όλο αποκεφαλισμούς.

Αυτό όμως δεν κάνει τους αποκεφαλισμούς κάτι το σωστό και το θεμιτό. Είναι μια ασθένεια της πολιτικής, την οποία και πρέπει να διορθώσουμε.

Δε λέω να μην υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος σε ένα κόμμα. Με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες όμως και με πραγματικούς και όχι τεχνητούς λόγους.

Απλά να σου πω γιατί παρεξηγείσαι; Γιατί είσαι υπάλληλος του Άστρα και φαίνεται ότι ενώ λες ότι δεν έχεις άποψη, αφήνεις από την άλλη υπονοούμενα υπέρ των διαγραφών, ταυτιζόμενος και με την επίσημη κομματική θέση του ΑΚΕΛ, την οποία επίσης, για ανεξήγητους λόγους αρνείσαι ότι υφίσταται. Αυτό σε εκθέτει.

Εγώ πιστεύω ότι όλοι μας και του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων (στους οποίους εγώ πρόσκειμαι) και του ΑΚΕΛ κλπ να έχουμε μια θέση. Οπότε θα ήθελα και τη δική σου, χωρίς περιστροφές θέση, για τα στελέχη που είναι υπό κατηγορία. Να διαγραφούν; Αν ναι γιατί; Έχουν υπερβεί κάποια όρια; Έχουν παραβιάσει τις αρχές του ΔΗΚΟ; Προκαλούν πρόβλημα στη συνεργασία και είναι καλύτερο να φύγουν από τη μέση; Εμποδίζουν το ΝΑΙ;

Ποια είναι η δική σου άποψη;

Όσο για το έγγραφο Ντάουνερ, πραγματικά με λυπεί, ότι αντί ως δημοσιογράφος να κάνεις έρευνα για το περιεχόμενο των εγγράφων, που τα έχει πλέον όλη η Κύπρος στο e-mail της και σίγουρα θα τα έχεις εσύ (αν όχι να σου τα στείλω), τρέχεις να απομονώνεις δηλώσεις του Τάσσου και των ΔΗΚΟϊκών και ασχολείσαι με τρίχες. Περίμενα ότι θα ερευνούσες το περιεχόμενο των εγγράφων, το οποίο περιέχει πολλές αποκαλύψεις για τον Αναστασιάδη, τον Κάρογιαν, το Τσιελεπή, το Βασιλείου, το Ρολάνδη κλπ. Αλλά και για το πως μας βλέπουν τα Η.Ε. και το τι λύση προωθείται. Αντί να τρως τόσες πολλές ώρες όπως λες για να κάνεις φιλμάκια και blogging, γιατί δεν κάνεις έρευνα για τα έγγραφα Ντάουνερ και να μας τα παρουσιάσεις; Είναι ασήμαντα;

Δε σε ενοχλεί που αποκαλύπτεται μια συνομωσία προώθησης μίας κακής και άδικης λύσης για το πρόβλημα της πατρίδας μας; Γιατί ακόμη να λάβεις θέση για τα έγγραφα;

Και μη μου πεις ότι τίθεται θέμα αυθεντικότητας, γιατί κανένας, ακόμη και τα ίδια τα Η.Ε. δεν τα αμφισβήτησαν.

Θα ανέμενα περισσότερα από κάποιον ερευνητή δημοσιογράφο. Θα ανέμενα να ασχολείται με την ουσία.

10. tiger force - 08/12/2009

παιδιά εσείς φταίτε που κάθεστε και ασχολήστε με τον Μιχάλη Μιχαήλ,τον πιο αθκιασερό δημοσιογράφο του πλανήτη που όλη μέρα γυρίζει όλα τα blogs και όλα τα forums κ κάνει σχολιάκα…τον έχω πετύχει σε άπειρα φόρουμ να σχολιάζει τα πάντα,και πάντα με το ύφος που έχει εδώ πανω,πάντα απομονώνει φράσεις,λεξούλες,2-3 λέξεις κ δημιουργει ολόκληρες θεωρίες πάνω σαυτές για να βγάλει απ’τη μύγα ξύγκι…μην το ψάχνετε,ο άνθρωπος δεν θέλει να κάνει συζήτηση,απλώς υπερασπίζεται το Ακέλ ακόμη και στις πιο ακραίες αποφάσεις του κατά της πατρίδας μας…

11. Μιχάλης Μιχαήλ - 08/12/2009

Γιώργο Λ.

Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό ότι είμαι υπέρ των διαγραφών από τα κόμματα όσων ακολουθούν κατ’ επανάληψη διαφορετική γραμμή από το κόμμα; Και μιλώ πάντα για δημόσιες δηλώσεις.
Ξεκαθαρίζω ακόμα μια φορά ότι δεν μπορώ να έχω άποψη ποιοι έχουν δίκαιο και ποιοι άδικο στο ΔΗΚΟ διότι δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς υποστηρίζει επίσημα το κόμμα αυτό. Γι αυτό και δεν μπορώ να τοποθετηθώ υπέρ της μιας ή της άλλη πλευράς.
Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσεις αυτό;

Όσον αφορά τις εφημερίδες, η αξιοπιστία τους δεν κρίνεται από το αν πρόσκεινται στο ένα ή στο άλλο κόμμα ή αν ελέγχονται από κάποιο κόμμα. Και ρωτώ, εκτός από τον Πολίτη, τη Χαραυγή και την Αλήθεια, η Σημερινή, ο Φιλελεύθερος, το Ποντίκι, δεν ασχολήθηκαν με τα του ΔΗΚΟ με σχόλια και ειδήσεις; Δεν έγραψαν απόψεις;
Το κριτήριο (ή το «κακό») είναι αν πήραν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας;

Αναμένω να παραθέσεις το τι έγραφε η Χαραυγή ή τα είπε ο Α. Κυπριανού για να δούμε αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεσαι τόσον εσύ όσο και άλλοι.

Το σημείο 4 είναι εντελώς λανθασμένο.
Ο κάθε δημοσιογράφος, είτε ονομάζεται Λάζαρος είτε Κώστας έχει και τη δική του άποψη. Και αυτή η άποψη μπορεί να συμπίπτει με το μέσον ενημέρωσης που εργάζεται είτε όχι.
Δηλαδή αν αύριο πάω σε άλλο μέσον ενημέρωσης αυτό θα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέσο συμφωνεί με τις απόψεις μου ή οι δικές μου με τις δικές του;

Σε πληροφορώ ότι έκανα και άλλα πράγματα αλλά ο ΑΣΤΡΑ δεν τα «έβγαλε στον αέρα». Επομένως αν ήταν όπως τα λες, θα έπρεπε να γινόταν και αυτό.
Είναι καθαρό ότι συμφωνώ με τη γραμμή του ΑΣΤΡΑ και δεν είμαι από εκείνους που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους.
Αλλά αν μπεις στον κόπο να δεις ποιοι εργάζονται στο σταθμό θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι όλοι σύμφωνοι σε όλα.

Ναι, επιμένω στον Α. Αγγελίδη διότι έχουν σημασία οι τοποθετήσεις του.

12. Μιχάλης Μιχαήλ - 08/12/2009

Νίκο Νικολαόυ

Δεν ξέρω αν πρέπει να ντρέπεται ο Α. Αγγελίδης για την τότε στάση του. Σημασία έχει ποια στάση τηρούσε τότε και ποια τηρεί τώρα. Τι έλεγε τότε και τι λέει τώρα. Και γιατί λέει άλλα τώρα;

Έχεις δίκαιο ότι οι «αποκεφαλισμοί» όπως τους χαρακτηρίζεις είναι χαρακτηριστικό της (παγκόσμιας λέω εγώ) πολιτικής. Και είναι κατανοητοί, παραδεχτοί ή όχι εφόσον κατανοήσουμε το τι είναι κόμμα.

Λες ότι παρεξηγούμαι επειδή είμαι υπάλληλος του ΑΣΤΡΑ. Δηλαδή παρεξηγείται και ο οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος επειδή εργάζεται σε ένα ΜΜΕ;
Η θέση μου στο θέμα των διαγραφών (γενικά και όχι μόνο στο ΔΗΚΟ) είναι ξεκάθαρη. Αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος (παρά τις τόσες διευκρινήσεις μου) την ερμηνεύει ως θετική προς τη διαγραφή των συγκεκριμένων στελεχών του κόμματος, δεν είναι θέμα δικό μου.

Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στο φίλο Γιώργο Λ.: Θα έπαιρνα θέση (όπως πήρα και παλαιότερα με την κρίση στο ΑΚΕΛ και τις διαγραφές στον ΔΗΣΥ) αν και η στάση ολόκληρης της ηγεσίας του ΔΗΚΟ ήταν ξεκάθαρη. Και δηλώνω ειλικρινά ότι είμαι συγχυσμένος, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του κόμματος για να κρίνω ποιοι τελούν εν «αδίκω». Και ακριβώς, ενώ ασχολούμαι με τα πολιτικά πράγματα, τα ερωτήματα που θέτεις δυσκολεύομαι να τα απαντήσω για το λόγο που εξήγησα.
Πραγματικά φίλε μου διερωτώμαι γιατί με εκθέτει το ότι δεν παίρνω θέση για κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο. Θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα ανεύθυνα μια θέση;

Για τα έγγραφα Ντάουνερ:
Όσοι τα έστειλαν σε διάφορους, εμένα με ξέχασαν. Δεν τα έχω.
Και δεν μπορώ να βασιστώ στο τι λένε άλλοι γι αυτά τα έγγραφα.
Επομένως θα ήταν και πάλι ανεύθυνο να σχολιάσω κάτι το οποίο δεν είδα βασιζόμενος στο τι λένε άλλοι γι αυτά.
Για μένα φίλε μου αυτά δεν είναι παίξε γέλασε.
Και σε διαβεβαιώνω, δεν είμαι από τους ανθρώπους που υιοθετούν αβασάνιστα ότι δημοσιευθεί ή ότι λεχθεί ούτε από εκείνους που κρατούν ότι τους συμφέρει και πετάνε ότι θεωρούν ότι δεν τους εκφράζει.
Αν διαβάζεις το ιστολόγιο μου θα διαπιστώσεις ότι δεν βασίστηκα ποτέ σε οτιδήποτε είναι αμφιβόλου προέλευσης και εγκυρότητας.
Από την άλλη, κανένας δεν μας εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτά τα έγγραφα. Είναι θέσεις του Ντάουνερ; Είναι εκτιμήσεις του ίδιου; Είναι επί λέξει αναφορές των προσώπων που τους αποδίδονται;
Αν ξέρεις και μπορείς να με διαφωτίσεις, ευχαρίστως να ακούσω τι έχεις να πεις.

Ωστόσο και αντίθετα προς τούτο, ενώ γίνονται σχόλια και βγαίνουν συμπεράσματα για τα συγκεκριμένα έγγραφα, κανένας δεν σχολίασε (δημόσια εννοώ) τα φιλμάκια τα οποία δεν ήταν ούτε υποθετικά ούτε αμφιβόλου περιεχομένου.
Και σίγουρα το περιεχόμενο των βίντεο δεν είναι ούτε απομόνωση δηλώσεων του Τ.Π. ούτε τρίχες…

13. Μιχάλης Μιχαήλ - 08/12/2009

tiger force

Θα ήταν πιο σωστό να εξέφραζες απόψεις επί των θέσεων μου όπως κάνουν οι δύο φίλοι με τους οποίους συζητούμε όμορφα κι ωραία παρά να γράφεις αερολογίες.

Αν είμαι αθκειασερός ή όχι δεν είναι δικό σου θέμα.
Αλλά θα ήταν καλό να μας πεις συγκεκριμένα ποια είναι αυτά τα άπειρα μπλογκς και φόρουμς που βλέπεις σχολιάκια μου.
Να περιμένω κάποια απάντηση ή θα το αφήσουμε να πάει…

14. Ριζοκάρπασον - 10/12/2009

Όταν ο αρμένιος Καρογιάν, βγαίνει στα κανάλια και προβάλει τις διαφωνίες του με το ΑΚΕΛ, όσες έχει, ο πρόεδρος της συγκυβέρνησης δεν τον απειλεί με διαγραφή επειδή διαφωνεί με το κοινό τους πρόγραμμα. Ο αρμένιος γιατί να απειλεί ιστορικά στελέχη του ΔΗΚΟ με διαγραφή όταν διαφωνούν μαζί του; Λογαριάζει λάθος ο αρμένιος. Οι γυμνοσαλίγκαροι που τον περιστοιχίζουν του μεταφέρουν λάθος μηνύματα από τη βάση του κόμματος. Ας τολμήσει να βγάλει μια τρίχα από τα κεφάλια των Ελλήνων στελεχών που απειλεί και βλέπουμε. Καλά όμως να πάθουν στο ΔΗΚΟ διότι τουρκοκύπριο πρόεδρο του 18% δεν εδέχοντο, τώρα φυσικά δέχονται, και δέχτηκαν πρόεδρο του κόμματος τους από την μειοψηφία του 0,2%.
Ένα πράμα να είναι σίγουρος ο αρμένιος, οι θέσεις του ΔΗΚΟ είναι αναλλοίωτες και κανένας Χριστόφιας, Χάνεϊ ή Ταλάτ μπορούν να τις αλλάξουν.
Και κάτι άλλο, να μη νομίζει ο αρμένιος ότι θα του χαρίσουν το ΔΗΚΟ εύκολα οι Έλληνες οπαδοί του. Ο καιρός έχει γυρίσματα.

15. Συντακτική Ομάδα / «Εμπροσθοφύλακας» - 13/12/2009

Να σημειωθεί πως εμείς διαφωνούμε με τον χρήστη «Ριζοκάρπασον» πως είναι σημαντική η καταγωγή του Προέδρου του ΔΗΚΟ Καρογιάν.

Το ότι είναι αρμενικής καταγωγής δεν είναι το ζητούμενο, ούτε μας ενδιαφέρει. Το αντίθετο, το γεγονός πως είναι αρμενικής καταγωγής και είναι Πρόεδρος της Βουλής δείχνει τον πολιτικό και κοινωνικό πολιτισμό των Κυπρίων.

Το πρόβλημα με τον κ. Καρογιάν δεν είναι στην καταγωγή του, αλλά στις επιλογές και πολιτικές αποφάσεις του ως Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΚΟ

Εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας / «Εμπροσθοφύλακας»
http://www.efylakas.com


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: