jump to navigation

Στο Δ.Σ. τουρκικής τράπεζας ο Ισίδωρος Κούβελος; 23/11/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Tags: , , ,
trackback

Στην φωτογραφία ο Ισίδωρος με τον Μιχάλη και τον επικοινωνιολόγο της Ντόρας σε παλαιότερες -και καλύτερες – εποχές [πηγή φωτογραφίας: Antinews.gr 19/11/2009]

Στην φωτογραφία ο Ισίδωρος με τον Μιχάλη και τον επικοινωνιολόγο
της Ντόρας σε παλαιότερες -και καλύτερες- εποχές

‘Antinews.gr’
«Στο Δ.Σ. Τουρκικής Τράπεζας ο Ισίδωρος Κούβελος;»
19 Νοεμβρίου 2009

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε την Τρίτη 17-11-09 από το κανάλι High ο συνταξιούχος καθηγητής τού Παντείου Νεοκλής Σαρρής:

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς (1:30 τού βίντεο ) διόρισε τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, στο Διοικητικό Συμβούλιο μεγάλης τουρκικής τράπεζας στην Τουρκία!

http://www.youtube.com/v/MC6gjBo3pr8&hl=en_GB&fs=1&

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘In.gr’
«Συκοφαντική χαρακτηρίζει ο Ισ.Κούβελος την καταγγελία για εκτάσεις στο Βόλο»
19 Νοεμβρίου 2009

Ψεύδη και συκοφαντίες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Ισίδωρος Κούβελος τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, περί ανάμειξης συγγενικού προσώπου του κ. Κούβελου στην πώληση έκτασης στο Βόλο σε περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Κούβελος σημειώνει: «Η χωροθέτηση της περιοχής Νηές ως εναλλακτικού χώρου για το γκολφ των Μεσογειακών Αγώνων έγινε από το Δήμο Βόλου και συμπεριλήφθη στο φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλαν οι Δήμοι Λάρισας και Βόλου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2006.

» Η ΕΟΕ προέκρινε έναντι της Πάτρας και επικύρωσε τον φάκελο αυτό στις 26 Ιουνίου 2006, αναθέτοντας στις δυο πόλεις την υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ο πλήρης φάκελος υποψηφιότητας των δυο πόλεων, με όλα τα στοιχεία, εστάλη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων στις 30 Ιουνίου 2006.

» Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ πριν εγώ αναλάβω την προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Βόλου και Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, κάτι που έγινε την 16η Νοεμβρίου του 2006.»

Ο κ. Κούβελος και προσθέτει: «Μόνο ως λάσπη και συκοφαντίες μπορούν να χαρακτηρισθούν οι ‘καταγγελίες’ που επιχειρούν να με συνδέσουν με γεγονότα όπως είναι η χωροθέτηση του γηπέδου γκολφ στο Βόλο που έγιναν πολύ πριν αναλάβω την προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης.

» […] Για όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που ανυπόστατα διατυπώνει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη.»

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ότι μια έκταση 1.800 στρεμμάτων στο Βόλο, αγοράστηκε από τον πεθερό του γιου της ΥΠΕΞ Ντ.Μπακογιάννη, έπειτα από μεθοδεύσεις του συζύγου της Ισ. Κούβελου, ώστε να βοηθηθούν τα επιχειρηματικά του σχέδια μέσω των Μεσογειακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, η αξία της έκτασης αυτής, πολλαπλασιάστηκε αφού επελέγη να κατασκευαστούν εκεί τα γήπεδα γκολφ και όλες οι υποδομές για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Απάντηση Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε για την υπόθεση: «Έτσι λέγανε όταν μίλησα για την σχέση οικογένειας Μητσοτάκη με την Siemens. Έτσι αντιδρούν και τώρα. Δεν αλλάζω συνταγή εγώ, τους περιμένω στην Βουλή. Αυτοί θα υποστηρίζουν τα δικά τους και εγώ θα υποστηρίζω αυτά που λέω.

» Ας ψάξει το κανάλι σας να δει πόσα τιμολόγια έχει κόψει ο όμιλος του κ. Κούβελου προς την Siemens, πόσα λεφτά, δηλαδή, έχει πάρει από την Siemens και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Υποχρεούμεθα να φωτίζουμε κάθε σκοτεινή πτυχή της πολιτικής μας ζωής και των εμπλεκομένων μετ’ αυτής προσώπων.

» Να βγει η κ. Μπακογιάννη και να πει ότι ο συμπέθερός μου και πεθερός του παιδιού μου δεν έχει αγοράσει ούτε ένα στρέμμα στην περιοχή, οπότε λοιπόν και εγώ θα πω συγγνώμη. Και να μας πει ο κ. Κούβελος ότι δεν ήξερε που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες, οπότε και πάλι θα πω συγγνώμη.

» Αλλά και ο κ. Κούβελος ήξερε που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες και ο κύριος… αγόρασε την ίδια περίοδο χίλια τόσα στρέμματα και νοίκιασε άλλα τόσα με ευτελέστατο τίμημα. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;».

Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε: «Είδαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις αυτές. Αφορούν πολιτικό πρόσωπο με βαρύνουσα σημασία στη σημερινή κυβέρνηση. Όποτε έρχονται παρόμοιες αποκαλύψεις στο προσκήνιο, τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να εξηγήσουν».

Για το αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να πράξει κάτι ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε και στη Βουλή εξηγήσεις από την υπουργό Εξωτερικών και με βάση τις εξηγήσεις αυτές, θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας».

Αρέσει σε %d bloggers: