jump to navigation

Η ομιλία του απροσκύνητου σοσιαλιστή Βάσου Λυσσαρίδη στο Πολεμικό Μουσείο, 09/11/2009 23/11/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , ,
trackback

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Η Ομιλία  του Βάσου Λυσσαρίδη σε εκδήλωση στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο πού διοργάνωσε το Σωματείο «Συμπαράστασης Αγώνα Κύπρου» και η «Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο» στις 09 Νοεμβρίου 2009»

Και πάλιν ενώπιος ενωπίω με την ιστορία.

Και πάλιν  ενώπιος ενωπίω με τον μητροπολιτικό Ελληνισμό, με ανεπαρκή απολογισμό πεπραγμένων.

50 χρόνια κολοβής  ανεξαρτησίας.

50 χρόνια  αλλεπάλληλων κρίσεων και αλλεπάλληλων  αδιεξόδων.

Οι καρποί της Βρετανικής πολιτικής πικροί. Στόχος η συντήρηση πολιτικοστρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο. Η εμπλοκή της Τουρκίας με Βρετανική πρωτοβουλία και δυστυχώς με τη συγκατάθεση της τότε Ελληνικής κυβέρνησης ενέπλεξε περαιτέρω το πρόβλημα. Έτσι καταλήξαμε στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου με φυλετικούς διαχωρισμούς και μη λειτουργικό σύνταγμα.

Το μόρφωμα  Ζυρίχης-Λονδίνου ως ανεμένετο οδήγησε σε κρίσεις και αδιέξοδα με αποκορύφωμα την Τουρκική εισβολή

Στην  Κύπρο αλυσοδέθηκαν τα όνειρα.

Στην  Κύπρο εξευτελίστηκαν οι διακηρύξεις  του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου για αυτοδιάθεση, για ελευθερία, για δημοκρατία.

Οι Κύπριοι νεκροί του πολέμου επαναστατημένοι διαμαρτύρονται.

Διαμαρτύρονται  ενάντια στην Βρετανική μεταποικιοκρατική  πολιτική.

Αλλά  πιο έντονα διαμαρτύρονται ενάντια  στους σημερινούς ριψάσπιδες. Ενάντια σ΄αυτούς πού εξευτέλισαν τα μηνύματα των Θερμοπυλών, της Κορυτσάς, του Μαχαιρά και του Λιοπετρίου.

Ενάντια στους μηδίζοντες και τους μηδενίζοντες αξίες και άξιους.

Ενάντια σ΄αυτούς που ανταλλάσσουν πατρίδες για ένα πινάκιο φακής αποδέχονται εθελόδουλα διαγραφή δικαιωμάτων και πατρογονικών εστιών πού φιλοξενούν πολυχιλιόχρονες Ελληνικές παραδόσεις. Κι ας μη μέμφονται τα άψυχα.

Όχι. Δεν μας τους έφερε η

αγαπημένη θάλασσα της

Κερύνειας

Ξάγρυπνοι οι Εφιάλτες

Στο λήθαργο οι Ολύμπιοι Θεοί

Τριήρεις  αλυσοδεμένες στις

απόμακρες τις βορεινές

ακτές

Και αυλοκόλακες, θεραπαινίδες

και αργυρώνητοι διαλαλούντες του Κίμωνα

τον θάνατο στο Κίτι)

Μπήκε στην πόλη ο εχθρός

Και τ΄άρματα κλειδώθηκαν

στις  αποθήκες

Κι  ένας λαός πολέμαγε

με  νύχια, δόντια και  γροθιές

Κι  ύστερα φυτρώσανε  συρματοπλέγματα

και ερημώθηκε η Μεσαριά

του Μόρφου, η Κερύνεια

κι  αλυσοδέθηκε στον Πενταδάκτυλο

ο αετός

(Να μη σ΄ακούω να βογγάς

με  δάκρυα δεν διώχνεται

ο οχτρός

Θα  σου δανείσει ο Ήφαιστος

του Αχιλλέα την πανάρχαια

πανοπλία

Ο αιωνόβιος τραγουδιστής θα

σου χαρίσει του Λεωνίδα  την αθάνατη

κραυγή

Στο μυστικό τον όρμο στο

Δαυλό

αράζουνε  τριήρεις

Ο Άης Μάμας καβαλάρης

Καρτερά)

Και κλείσε τ΄αυτιά που

πολεμόχαρο  σ΄ορίζουνε

Εμείς δεν εκστρατεύουμε

για την Τροία ή τον Εύξεινο

(Εμείς βάλαμε ρότα ειρηνική

για την Κερύνεια

Κι  εκεί θ΄αράξουμε

μ΄αγάπη για όλους

Ακόμα και γι΄αυτούς

που δεν την αξίζουν)

Στην  άλλη άκρη μας

καρτερά καρτερικά ο Κανάρης

Θα  ψάλουμε τρισάγιο στου

Μούσκου τον ερημωμένο

τάφο

Κι  εμείς με την Ελληνική

αρετή

Θα  συνοδέψουμε και  τον

Ομέρη στο δικό

του το τζαμί

Όχι. Δεν μας τους έφερε

η αγαπημένη θάλασσα  της

Κερύνειας

Απλά  τώρα τους έχει ετοιμάσει

τον δικό τους μισεμό.

Κι  εμείς δεν θα ζητάμε από τον άψυχο τον ψυχωμένο βράχο ν΄ανασηκώσει την πλάτη. Εμείς θ΄αγωνιζόμαστε ωσότου λεύτεροι πορευτούμε στο λευτερωμένο από μας Πενταδάκτυλο. Πού βρισκόμαστε 50 χρόνια μετά την ανεξαρτησία;

Με  παραλείψεις ημετέρων και σχεδιασμούς ξένων φτάσαμε στο τραγελαφικό σημείο να εγκαταλείπεται η κατοχική υφή του προβλήματος, να προβάλλεται ως διακοινοτική διαμάχη και να προσφέρεται άλλοθι στην Τουρκία. Και να προωθούνται λύσεις ή καλύτερα διαλύσεις πάνω σ΄αυτή τη βάση.

Έτσι μαρτυρούμε το απαράδεκτο να οδηγούν στο εδώλιο του κατηγορούμενου όσους δεν προσαρμόζονται με μοιρολατρικό ρεαλισμό στην αποδοχή της κατοχής, στην άνευ όρων ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, στις φυλετικές διακρίσεις με τη ρεαλιστική αποδοχή ότι μια Τουρκοκυπριακή ψήφος ισοδυναμεί με πέντε Ελληνοκυπριακές ή χειρότερα ότι ένας έποικος έχει δικαιώματα στον σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Όμως  εμείς θα παραμείνουμε ανεπανόρθωτοι νοσταλγοί πολιτικών ηθικών αξιών και ανυποχώρητοι αγωνιστές για ίσα δικαιώματα για κάθε λαό και για κάθε πολίτη.

Εμείς δεν θα καλούμε τον Πενταδάκτυλο να τους αποδιώξει.

Εμείς θ΄αναλάβουμε τις  ευθύνες μας.

Εμείς προειδοποιούμε και πάλιν.

Αυτά  τα χώματα δεν

ξεδιψούν  με σκλαβωμένο νερό

Αυτά  τα δέντρα δεν ανθίζουν

με  ντροπιασμένο ήλιο

Αυτά  τα νεκροταφεία διώχνουν

τους  ξανασκοτωμένους  νεκρούς

Αυτό  το πείσμα

δεν νικιέται με το όπλο

τ΄αφέντη

(Στην Αμμόχωστο ξαναζωντανεύουν

οι  γόνοι του Τεύκρου

Στην  Στοά ο Ζήνωνας  για

πρώτη φορά φοράει πανοπλία

Στην  Έπια ο Σοφοκλής

ξαναγράφει  τα χορικά

Κι  εκεί στον μακρινό  ουρανό

ο Φοίβος ξαναβρίσκει  την

πυξίδα.

Κι  εγώ σας το λέω.

Δεν είναι να πεθάνει

αυτή  η γενιά.)

Και καλούμε τους νεόσοφους του πολιτικού ρεαλισμού να μελετήσουν τα δημοσιοποιηθέντα αρχεία Κίσσιντζερ για να διαπιστώσουν τις πάγιες διαχρονικές προθέσεις των μεγάλων εμπλεκομένων. Και να μη προσφέρουν άλλοθι στην Τουρκία με το ότι δήθεν τα 13 σημεία του Μακαρίου αποτέλεσαν την αιτία των καλούμενων διακοινοτικών ταραχών. Από πότε απλές προτάσεις οδηγούν σε κρίσεις. Και γιατί παραγνωρίζουν το συμπέρασμα του τότε Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.  U Thand ότι επρόκειτο για υλοποίηση της πάγιας Τουρκικής πολιτικής για δημιουργία ενός πολιτικοστρατιωτικού προγεφυρώματος.

Ποιο  είναι το πολιτικό στίγμα 50 χρόνια μετά την ανακήρυξη  της ανεξαρτησίας;

Διεξάγεται  ένας ψευδεπίγραφος  διακοινοτικός διάλογος.

Πάνω  σε ποια βάση.

Είναι εύκολο να αναθεματίζουμε τις απαράδεκτες Τουρκικές προτάσεις. Αναμενόμενες.

Σημαντικό είναι τι εμείς προτείνουμε. Τι εμείς επιδιώκουμε.

Θάταν ανεπίτρεπτο να προτείνουμε ή να επιτρέψουμε παρθενογένεση με το ψευδώνυμο δυο κρατών, και συνεταιρισμού πού ενταφιάσθηκε το 1964. Όταν η Τουρκία επέβαλε στους Τουρκοκύπριους να εγκαταλείψουν τα πολιτειακά αξιώματα και πρόβαλε ότι το τάχατες συνεταιρικό καθεστώς της Ζυρίχης-Λονδίνου διελύθη σε δυο καθεστώτα, ολόκληρη η ανθρωπότητα απέρριψε την άποψη και αποδέχθηκε τον Μακάριο ως τον πρόεδρο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ολόκληρης της Κυπριακής επικράτειας. Δεν θα προσυπογράψουμε νομιμοποίηση του εποικισμού πού αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εκ περιτροπής προεδρία και δυαρχία πού οδηγεί σε αδιέξοδα και κρίσεις. Και η μη αριθμητική ισοτιμία στα διάφορα σώματα δεν αποκλείει την δυαρχία όταν σχεδόν για κάθε απόφαση χρειάζεται η συγκατάθεση της Τουρκοκυπριακής πλευράς δηλαδή της Τουρκίας δεδομένου ότι την Τουρκοκυπριακή ηγεσία καθορίζει η Τουρκία με τους έποικους πού αποτελούν την πλειοψηφία στις κατεχόμενες περιοχές και στους εκλογικούς καταλόγους στα κατεχόμενα.

Ναι. Αντίπαλη πλευρά δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι πού είναι θύματα του Τουρκικού επεκτατισμού. Όμως δεν θα προσφέρουμε γην και ύδωρ στην Τουρκική πολιτική με το πρόσχημα προστασίας των Τουρκοκυπρίων. Δεν θα ανεχθούμε Αλεξανδρετοποίηση με εθελούσια διαγραφή των εγκλημάτων του εποικισμού.

Επισείουν τη διχοτόμηση, πού αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο.

Απαντούμε. Δεν θα αποδεχθούμε  νέο-ανανικά σχέδια πού νομιμοποιούν την διχοτόμηση και επεκτείνουν Τουρκική επικυριαρχία στις τώρα ελεύθερες περιοχές για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση.

Μας λένε Είσαστε μικροί. Η Τουρκία είναι πανίσχυρη με προστάτες πλανητάρχες. Τι μπορείτε να εξασφαλίσετε. Απαντούμε για πολλοστή φορά.

Επαναλαμβάναμε  και θα επαναλαμβάνουμε το βιωματικό μας σύνθημα τροποποιημένο

Μας είπαν

Είστε μικροί. Αν κάνετε ένα ακόμα βήμα

θα  σας αφανίσουν

Απαντούμε. Αν δεν το κάνουμε θα

αφανισθούμε με την

υπογραφή  μας.

Έλειψε  και λείπει μια  ολοκληρωμένη στρατηγική πού θα αντιμετωπίζει τους Τουρκικούς στόχους πού με ωμότητα προβάλλονται ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Ο.Η.Ε.

Για δυο λαούς, δυο  κράτη, εγγυητικά  δικαιώματα, στρατιωτική  παρουσία και καθεστώς φυλετικών διακρίσεων πού έχουν κατ΄επανάληψη  καταδικαστεί από του διεθνείς οργανισμούς. Με τελικό στόχο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης και τελικά την Αλεξανδρετοποίηση. Χωρίς σωστή διάγνωση δεν υπάρχει θεραπευτική αγωγή. Η Τουρκία επιδιώκει Ιμβροποίηση της Κύπρου, Κυπροποίηση της Θράκης και διχοτόμηση του Αιγαίου. Χρειαζόμαστε ενιαία πανεθνική στρατηγική για ολόκληρο τον Ελληνισμό πού θα αναιρεί τους Τουρκικούς στόχους. Η απάντησή μας είναι πανεθνικά ΟΧΙ.

Χρειαζόμαστε  μια πολυδιάστατη στρατηγική πού

(α)  Θα προβάλλει τον  αντικατοχικό χαρακτήρα  του προβλήματος

(β)  Θα θέτει την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου για

(1) την κατοχή (2) τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες περιοχές στη βάση Ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων πού θεωρούν την Τουρκία υπεύθυνη και το δορυφορικό κατοχικό καθεστώς ως νομικά μη υπαρκτό.

(γ)  Να καταγγέλλει  την Τουρκία για  εγκλήματα κατά  της ανθρωπότητας  για

(1) εποικισμό και (2) εκτελέσεις αιχμαλώτων

(δ)  Να δημιουργεί  συμμαχίες μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο με τις χώρες πού θεωρούν την Τουρκία ως Δούρειο ίππο της Αμερικανικής πολιτικής. Θα απευθύνεται στις φιλικές δυνάμεις στο Αμερικανικό Κογκρέσο και να αξιοποιεί την Ελληνική ομογένεια. Να αξιοποιεί τις υπάρχουσες συμμαχικές δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, και άλλους).

Θα  αναπτύσσει τις φιλικές  σχέσεις με τις  χώρες της Μ. Ανατολής, αναβαθμίζοντας έτσι τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου ως γέφυρας Ε.Ε. και Μ.Ανατολής.

Να  αυξάνει την αμυντική μας δυνατότητα.

Να  κινητοποιεί τον λαό, ο οποίος πρέπει να κρατείται ενήμερος.

Σ΄αυτό  τον τομέα θα πρέπει να θέσουμε τέρμα  στην προσπάθεια νεόσοφων του πολιτικού  αμοραλισμού πού  θεωρούν την φυσιολογική  αναφορά στις Ελληνικές  ρίζες ως σοβινισμό και πού μαζοχιστικά προσπαθούν να εξισώσουν την οργανωμένη εγκληματική κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας με μεμονωμένα εγκλήματα ανεύθυνων.

Χωρίς εθνική ταυτότητα  δεν υπάρχει αγώνας.

Κι  αν η προάσπιση  της εθνικής ταυτότητας με ταυτόχρονο σεβασμό  της ταυτότητας όλων ισοδυναμεί με εθνικισμό για πολλοστή φορά δηλώνω και πάλιν αδιόρθωτος εθνικιστής.

Ετούτη η ακρογιαλιά

δεν αλυσοδένεται από

κουρσάρους

Εκείνο  τo πανάρχαιο

θέατρο

όσο και να το χαλούν

ξαναγενιέται  πιο ζωντανό

Εκείνο  το αίμα στην

αυλή  του Λιοπετριού

δεν ξηραίνεται ούτε απ΄

τον ήλιο

ούτε  από ναπάλμ

Εκείνο  το σχοινί της

αγχόνης

κρατάει ακριβό φυλαχτό

Τον ιδρώτα του απροσκύνητου

επαναστάτη

Ετούτη  η γης δεν

αλλάζει

Κι  εσύ ανιστόρητε οσφυοκάμπτη

Κράτα τη σοφία σου

για τους ασπόνδυλους.

Να  διαλύσουμε τον μύθο της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων  πού απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα  του Ευρωπαίου  πολίτη, χωρίς τις  υποχρεώσεις.

Να  προτάξουμε στον διάλογο  τα θέματα ουσίας (Ασφάλεια, εγγυήσεις, εδαφικό, περιουσιακό)

Να  δημιουργήσουμε από τώρα τις προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβρη. Είναι επικίνδυνο να εμμείνουμε απλώς στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων δηλαδή διχοτομική αναγνώριση αναγνωρίζοντας τα δύο δήθεν de facto λειτουργούντα κράτη. Μια τέτοια ανώδυνη για την Τουρκία ενέργεια θα δημιουργήσει έντονο θετικό κλίμα για την Τουρκία.

Η Τουρκία πρέπει να κληθεί να τερματίσει την κατοχή Ευρωπαϊκών εδαφών.

Όλοι  δηλώνουμε ότι  η λύση πρέπει να εναρμονίζεται με το διεθνές δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Κατοχή και Ευρωπαϊκό δίκαιο είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Πρέπει  με σαφήνεια από τώρα να προειδοποιήσουμε ότι αν ως τον Δεκέμβρη η Τουρκία δεν  διαφοροποιήσει την  στάση της -και δεν θα την διαφοροποιήσει- θα αξιοποιήσουμε όλα τα εις τη διάθεση μας μέτρα.

Προβάλλεται το επιχείρημα ότι  διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας δυνατό να δημιουργήσει στην Ελλάδα και Κύπρο  περισσότερα προβλήματα.

Ανεξαρτήτως της ορθότητας  ή όχι της διαπίστωσης  από την ίδια την  Τουρκία εξαρτάται η συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.

Με  συμμόρφωση της στις Ευρωπαϊκές αρχές  και αξίες και  όχι με απαίτηση για  κατολίσθηση αυτών  των αξιών στις εξωφρενικές απαιτήσεις της Τουρκίας.

Πάντα κατάθετα στον μητροπολιτικό  χώρο ότι είναι  προσβολή να αιτούμαι αλληλεγγύη και συμπαράσταση από το Ελληνικό έθνος. Κοινή η εθνική ταυτότητα, κοινές οι προοπτικές, κοινοί οι κίνδυνοι. Μαζί θα συμπορευθούμε.

Δεν θάμαστε η τελευταία  γενιά Ελληνοκυπρίων  στα χώματα του  Ζήνωνα, του Ρε, του  Αυξεντίου.

Δεν θα μετατρέψουμε τη Θράκη σε Τουρκικό προτεκτοράτο.

Δεν θα εκχωρήσουμε διεθνώς  αναγνωριζόμενα δικαιώματα στο Αιγαίο.

Ναι. Είμαστε ρεαλιστές. Όχι μοιρολάτρες.

Δεν θα αναφερόμαστε σε περασμένα μεγαλεία δακρύβρεχτοι.

Θα  αναλάβουμε την τύχη μας στα χέρια  μας.

Θα  αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Θα  αναδείξουμε τη στρατηγική μας σημασία.

Τα  δικαιώματα μας -όπως  και κάθε λαού- δεν  είναι υπό διαπραγμάτευση.

Με  παρρησία να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα  δίκαια μας με την  επίγνωση ότι δεν  υπάρχει αλληλεγγύη σε ανύπαρκτο αγώνα.

Στην  τελευταία πολυήμερη  συνεδρία του Εθνικού  Συμβουλίου καθορίσαμε τη βάση ενότητας. Να τηρηθεί. Το ανακοινωθέν  του Εθνικού Συμβουλίου τονίζει ότι η  λύση (ανεξαρτήτως  αδόκιμων ονοματολογιών) πρέπει να διασφαλίζει  την ενότητα του  κράτους, του χώρου, των θεσμών, της οικονομίας, τις βασικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα απαλλάσσει από έποικους νεοαποικιοκράτες εγγυητές και ξένη στρατιωτική παρουσία. Να αναζωογονήσουμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Και απευθυνόμενος σ΄όσους  δεν έχουν πάρει τα σωστά μηνύματα των καιρών λέγω

Αν  αντικρύζεις την  κατοχική σημαία

στον  Πενταδάκτυλο

και δεν σε πνίγει η  οργή

Αν  προσκυνάς τα φυλακισμένα

μνήματα

και γυρνάς στο σπιτικό  με ήρεμη

συνείδηση

Αν  προσπερνάς

τον Μαχαιρά του Αυξεντίου

ως  ένα απλό αξιοθέατο

Αν  νυχτοβραδιάζεις  στα αλυσοδεμένο

λιμανάκι  της Κερύνειας

παρέα με τον δεσμοφύλακα

του κάστρου που φιλοξενεί

το  αίμα μαρτύρων αιώνων

με  την κατοχική

σημαία  θεματοφύλακα της

πλαστογραφίας

Αν  έχεις διαγράψει  τα΄ αχνάρια

του Κανάρη από  την

πονεμένη  ακτή της Λαπήθου

Αν  έχεις ξεγράψει το πατρικό

σου για μερικά

αργύρια

Τότε  όσο κι αν αγαπώ

όλους τους ανθρώπους

όσο κι αν συγχωρώ, εγκλήματα

και δειλίες

όσο κι αν αντικρύζω το βορρά

αδιόρθωτος

Τότε  ταπεινά σου λέω

δεν σε θέλω στην παρέα  μου

Εγώ θέλω τον Τούρκο λεύτερο

σε  λεύτερη Τουρκία

Και λεύτερο τον γερο-Μίχαλο

σε  λεύτερη πατρίδα.

Σχόλια

1. Oikodomos - 24/11/2009

Ο Γιατρός για άλλη μια φορά τα λέει έξω απ’ τα δόντια. Τι κι αν προσπαθούν κάποιοι να του χρεώσουν τη δημιουργία κίνησης που θα αποτελείται από τους «σκληρούς» της ε/κ πλευράς σε ό,τι αφορά το Κυπριακό; Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν ότι οι θέσεις του Γιατρού είναι στέρεες και έχουν γερή απήχηση. Η όποια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του και η συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το άτομό του, από τους γνωστούς κύκλους των δουλοπρεπών και των μέσων τους, πέφτει στο κενό. Κράτα γερά Γιατρέ! Μπροστάρης στην αντίσταση κατά των ημεδαπών και αλλοδαπών φερεφώνων της μετα-αποικιοκρατίας και της νεο-κατοχής.

2. Oikodomos - 24/11/2009

Ο Γιατρός για άλλη μια φορά τα λέει έξω απ’ τα δόντια. Τι κι αν προσπαθούν κάποιοι να του χρεώσουν τη δημιουργία κίνησης που θα αποτελείται από τους «σκληρούς» της ε/κ πλευράς σε ό,τι αφορά το Κυπριακό; Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν ότι οι θέσεις του Γιατρού είναι στέρεες και έχουν γερή απήχηση. Η όποια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του και η συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το άτομό του, από τους γνωστούς κύκλους των δουλοπρεπών και των μέσων τους, πέφτει στο κενό. Κράτα γερά Γιατρέ! Μπροστάρης στην αντίσταση κατά των ημεδαπών και αλλοδαπών φερεφώνων της μετα-αποικιοκρατίας και της νεο-κατοχής.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: