jump to navigation

Κράτα γερά Νίκο Κουτσού! 12/11/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ.
Tags: ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η Συντακτική Ομάδα του ‘Εμπροσθοφύλακα’ εύχεται στον αγωνιστή της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας κ. Νίκο Κουτσού ταχύτατη ανάρρωση. Οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος καθιστούν επιτακτική ανάγκη την επιστροφή του στην μάχιμη πολιτική διότι είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες αγωνιστικούς προμαχώνες και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς όλη του η πορεία καταδεικνύει έναν άνθρωπο που με το παράδειγμά του χαλυβδώνει την αντίσταση του κυπριακού Ελληνισμού.

Κράτα γερά Νίκο Κουτσού. Η οικογένεια και η πατρίδα σου σε χρειάζονται.

‘Πολίτης’
«Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ μετά από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία: Κρίσιμα ο Νίκος Κουτσού»
11 Νοεμβρίου 2009, σελ. 7

Δύσκολες ώρες για τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκο Κουτσού, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από χθες το απόγευμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩ.ΚΟ, μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Ιωνά Νικολάου, τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Πάμπη Κυρίτση και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτη Φωτίου, βρισκόταν νωρίς χθες το απόγευμα στο στούντιο του ΑΝΤ1 για τη μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «’Αποψη για όλα», που επρόκειτο να μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης με αντικείμενο συζήτησης την επιθετική πολιτική της Τουρκίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η εκπομπή έφθανε προς το τέλος της, ο κ. Κουτσού ζήτησε από τον παρουσιαστή της, Ανδρέα Χατζηκυριάκο, να επισπεύσει την ολοκλήρωσή της, αφού δεν αισθανόταν καλά. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩ.ΚΟ εξήγησε ότι είχε έντονο πονοκέφαλο. Μάλιστα, ζήτησε από τους συνομιλητές του να καλέσουν από το κινητό του τηλέφωνο τον προσωπικό του ιατρό, για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον κ. Κουτσού από τον ΑΝΤ1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Πάντως, αν και ο κ. Κουτσού ήταν εμφανώς αδύναμος, διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Σοβαρή η κατάσταση
Αργά χθες, ο ιατρικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Πέτρος Πετρίδης, προέβη σε δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του αναπληρωτή προέδρου του ΕΥΡΩ.ΚΟ. Όπως είπε, ο κ. Κουτσού εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. «Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και λαμβάνει τη δέουσα φαρμακευτική αγωγή», ανέφερε. Ερωτηθείς κατά πόσο γίνονται σκέψεις για να υποβληθεί ο κ. Κουτσού σε χειρουργική επέμβαση, ο κ. Πετρίτης απάντησε ότι δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο μετέβησαν χθες για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του κ. Κουτσού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν, ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Κουτσού ώστε να του παρασχεθεί η κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «οι ιατροί είναι δίπλα του και εργάζονται και είμαστε όλοι κοντά για το καλύτερο που αυτό και ευελπιστούμε».

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩ.ΚΟ, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα από τη Λεμεσό για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε δίπλα στον Νίκο να του συμπαρασταθούμε». Ο Δημήτρης Συλλούρης ευχαρίστησε τους ιατρούς, τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Ευχές από ΕΔΕΚ στο Ν. Κουτσού»
11 Νοεμβρίου 2009

Τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση του Αναπληρωτή Πρόεδρου του ΕΥΡΩΚΟ Νίκου Κουτσού εξέφρασαν σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Οι κύριοι Λυσσαρίδης και Χατζηγιάννης μετέβησαν το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται ο κ. Κουτσού από χθες, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη, για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Τόσο ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ όπως και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ευχήθηκαν όπως ο κ. Κουτσού γίνει σύντομα καλά και επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ευχήθηκαν επίσης δύναμη στους γιατρούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το περιστατικό αυτό.

Ο κ. Κουτσού υποβάλλεται αυτή την ώρα σε χειρουργική επέμβαση η οποία αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες.

Αρέσει σε %d bloggers: