jump to navigation

Το μονίμως ανεύρετο «κέντρο» της τρομοκρατίας 31/10/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Tags: , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά ανυποψίαστων αστυνομικών στο Α/Τ Αγίας Παρασκευής είναι η φυσική εξέλιξη, από κοινωνικής άποψης, του κύματος φασιστικής βίας των τελευταίων καιρών, όπως η πρόσφατη εμπρηστική επίθεση ακροδεξιών “αντιφασιστών” κατά του περιοδικού ‘Ρεσάλτο’ και της εφημερίδας ‘Espresso’, η δολοφονική επίθεση κατά φοιτητή της ΦΟΣ και το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη για 14η φορά, όπως επίσης και οι πρόσφατες απειλές κατά φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Τα ερωτήματα που θέτει το ‘AntiNews’ είναι σοβαρά: «Αυτός λοιπόν ο [τρομοκρατικός] μηχανισμός δεν έχει καθοδηγητή; Είναι αυτοδημιούργητος; Δεν υπάρχει «κέντρο» και «εγκέφαλος» που έλεγαν παλιά; […] Ποιος ήταν όμως αυτός ο κεντρικός μηχανισμός , αυτό το ενιαίο κεντρο καθοδήγησης;  Βρισκόταν μέσα στην 17Ν ή τον ΕΛΑ; Μέσα σε αυτές, εξω από αυτές, μέσα στην Ελλάδα, η κάπου αλλού, σε άλλη χώρα ή μυστική υπηρεσία;».

Από την άλλη, ο ‘Ακομμάτιστος’, με τον δικό του τρόπο, εστιάζει πραγματικά εκεί που πρέπει, δηλαδή στο γεγονός πως ο καθένας μας τώρα πρέπει να φοβάται μην πέσει ο ίδιος θύμα αυτής της παρανοϊκής τρομοκρατίας που δεν έχει ουσιαστικό στόχο. Ή που μάλλον, κατά την γνώμη μας, έχει στόχο, που δεν είναι άλλος από τη «ριζοσπαστικοποίηση» της κοινωνίας με τέτοιο τρόπο και σε τέτοια ένταση ούτως ώστε να επέλθει κοινωνικό χάος ικανό να πλήξει την ίδια τη συνοχή της κοινωνίας, με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Είναι πλέον φανερό πως οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι Antifa ταγματασφαλίτες, όπως και οι νεοφανείς(;) τρομοκρατικές ομάδες και «σέχτες» δεν διαχωρίζουν ουδέτερους (‘Espresso’, Α/Τ Αγ.Παρασκευής), αριστερούς (‘Ρεσάλτο’, Γ.Αρσένης, Λ.Κατσέλη) ή δεξιούς (ΦΟΣ, ΔΑΠ, Α.Γεωργιάδης, Μ.Γιαννάκου) στον αγώνα τους κατά της Δημοκρατίας. Τι να περιμένει κανείς άλλωστε από φασίστες οι οποίοι, ταυτιζόμενοι με τον τουρκικό στρατό κατοχής, στοχοποιούν μέχρι και τους Κύπριους πρόσφυγες; Η Δημοκρατία πεθαίνει στην Ελλάδα και την σκοτώνουν με φωτιά, αίμα, βαριοπούλες και σφαίρες στο ψαχνό οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι της εξουσίας και οι αιμοδιψείς τρομοκράτες, συνοδοιπόροι του μηδενισμού της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

[πηγή φωτογραφίας: Mega TV]

‘AntiNews’
«Το μονίμως ανεύρετο «κέντρο» της τρομοκρατίας»
29 Οκτωβρίου 2009

Διαβάζοντας σήμερα τις εφημερίδες και ακούγοντας την τηλεόραση διαπιστώνουμε ότι όλοι συνδέουν την χθεσινή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση με την επικήρυξη των ληστών με τα μαύρα. Κανείς όμως δεν την συνδέει με την δημοσίως διακηρυχθείσα πρόθεση του κ. Χρυσοχοίδη να ξανανοίξει τον φάκελο της 17Ν.

Αμέλεια, άγνοια, σκοπιμότητα; Σε κάθε περίπτωση πέντε  μόνο ημέρες πριν την νέα επίθεση γράφαμε στο «Αντιτρομοκρατική οπερέτα Νούμερο2»: .. Επτά ολόκληρα χρόνια μετά την προ-Ολυμπιακή αντιτρομοκρατική οπερέτα Νο1, πέντε χρόνια αφότου απεχώρησε η κυβέρνηση Σημίτη και σχεδόν έξι χρόνια από τη στιγμή που εγκατέλειψε το υπουργείο ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο τελευταίος επανήλθε δριμύτερος στο θέμα της τρομοκρατίας. Έτσι, μέσω των παλαιών και δοκιμασμένων δημοσίων σχέσεών του με διευθυντές, διευθυντικά στελέχη, και γνωστούς δημοσιογραφικούς αστέρες της τηλεόρασης και του Τύπου, διαρρέει ότι ξανανοίγει τον φάκελο της 17 Νοέμβρη Σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη ανοίγει σειρά φακέλων τρομοκρατικών οργανώσεων που είτε δεν εξαρθρώθηκαν ποτέ, είτε εξαρθρώθηκαν εν μέρει… Κατά πολύ ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, αυτές τις ημέρες άρχισαν και πάλι «φιλικές συναντήσεις», προς το παρόν, με άγνωστο αριθμό ατόμων από τους «συνήθεις υπόπτους» στα γραφεία του 12ου ορόφου του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας…..»

Μήπως λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και επικίνδυνα από όσο δείχνουν; Όπως σημειώσαμε ήδη στο Και τώρα η τρομοκρατία … κλίμακος (μετά την «διάλυση» της προηγούμενης) ο αριθμός των δραστών της νέας επίθεσης και ο τρόπος δράσης υποδεικνύουν ότι έχουν πίσω τους έναν «σοβαρό μηχανισμό»

Αυτός λοιπόν ο μηχανισμός δεν έχει καθοδηγητή; Είναι αυτοδημιούργητος; Δεν υπάρχει «κέντρο» και «εγκέφαλος» που έλεγαν παλιά;

Υπενθυμίζουμε ότι παρά την εποχή της «εξάρθρωσης» της 17Ν επίσημες και ανεπίσημες πηγές του τότε υπουργείου Δημόσιας Τάξης μιλούσαν για την ύπαρξη «ενιαίου κέντρου» καθοδήγησης της τρομοκρατίας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ένα άρθρο στην «Καθημερινή» της εποχής (που διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Χρυσοχοΐδη) «οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες «εποπτεύονταν» από τον ίδιο κεντρικό μηχανισμό….»

Ποιος ήταν όμως αυτός ο κεντρικός μηχανισμός , αυτό το ενιαίο κεντρο καθοδήγησης;  Βρισκόταν μέσα στην 17Ν ή τον ΕΛΑ; Μέσα σε αυτές, εξω από αυτές, μέσα στην Ελλάδα, η κάπου αλλού, σε άλλη χώρα ή μυστική υπηρεσία;

Τα ερωτήματα εκείνα επανέρχονται σήμερα καθώς διάφορες διαρροές και δημοσιεύματα κάνουν λόγο  για κάποιους «παλαιούς» της ελληνικής τρομοκρατίας που δεν πιάστηκαν και προέρχονται από οργανώσεις που ουδέποτε βρέθηκαν κι αυτές και  τα οπλοστάσιά τους και ήταν συγκοινωνούντα δοχεία με ομάδες της δεκαετίας του ’80 και κάποιους παλαιούς της Μεταπολίτευσης, καθώς και νέο αίμα που ήταν στις παρυφές της τρομοκρατίας πριν από το 2002. Όλοι αυτοί συνδέονται επίσης με τους αναρχικούς και τους ποινικούς που ευδοκιμούν τελευταία στο τρομοκρατικό παζλ, αλλά δεν φαίνεται να ενεργούν και τόσο …αναρχοαυτόνομα.

Μπορεί να φαίνεται σύνθετο αυτό το παζλ, αλλά δεν είναι και τόσο. Ίσως να μην ελέγχονται σφιχτά από ένα ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο όλες αυτές οι ομάδες. Και παλαιότερα άλλωστε, δεν ελέγχονταν όλες ασφυκτικά. Είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό του ακροαριστερού χώρου. Γνωρίζονταν όμως μεταξύ τους, κρατούσαν επαφές, και σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονταν. Σήμερα, κάποιες ομάδες, βγάζει μάτι, ότι αποτελούν πυρήνες μιας ενιαίας οργάνωσης, μέ κάποιον, έστω,  βαθμό αυτονομίας. Μπορεί να εμφανίζονται με διαφορετικές ονομασίες αλλά είναι πάρα πολύ κοντά η μιά με την άλλη. Ακόμα κι αν τα μέλη τους δεν το ξέρουν αυτό.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Ακομμάτιστος’
«Η BMW, η τρομοκρατία και η αναρχοαυτόνομη Ν.Δ.»
30 Οκτωβρίου 2009

Η κατάσταση στην Αθήνα είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Σίγουρα όλοι οι αστυνομικοί φοβούνται όλο και περισσότερο. Σίγουρα όσο περισσότερο φοβούνται τόσο πιο εύκολα θα χάσουν τη ψυχραιμία τους τη κρίσιμη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι ούτε επαρκώς εκπαιδευμένοι ούτε εξοπλισμένοι. Όχι μόνο για καταστάσεις κρίσης αλλά και για καθημερινές απλές περιπτώσεις.

Οι απλοί πολίτες είναι εξίσου τρομοκρατημένοι. Δε τους φτάνουν οι «πανδημίες». Δε τους φτάνει το στένεμα στο ζωνάρι. Τώρα άμα ακουστεί ένας κρότος από εξάτμιση, όλοι τρέχουν στα μπαλκόνια τους να δουν αν ξεπρόβαλε και στη γειτονιά τους η τρομοκρατία. Κάποιος μπορεί να έβαλε βόμβα στη τράπεζα. Ακόμα καλύτερα στο ΑΤΜ της τραπέζης. Μπορεί απλά να έσκασε ένα γκαζάκι στη ΒΜW του κυρ Νίκου, που μετά από δεκαετίες δουλειάς είπε να πάρει κάτι ακριβό για τον εαυτό του. Γιατί όχι; Ο γιος του άλλωστε τον ψήνει εδώ και καιρό να «πάρουν» ένα καλό αμάξι. Έτσι κι αλλιώς, πολλά παιδιά στην ηλικία του έχουν, σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Ξεμυαλίστρα…

Μερικοί ετοιμοπόλεμοι κρατάνε και κινητό στο χέρι. Με μερικά λεπτά φωτιάς on camera θα βγάλουν καλό χαρτζιλίκι.

Μάταια όμως, ήταν μια απλή εξάτμιση. Μέσα σε μια ήρεμη ένταση όλοι γυρνάνε στα ενδότερα του σπιτιού, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει στα ενδότερα τις κοινωνίας πλέον. Τι παίζεται; Ποιο είναι αυτό το καινούριο παιχνίδι; Είναι καινούριο ή μετεξέλιξη του παλιού; Μα τρεις μέρες καθαρίζανε τις καφετέριες και τα πεζοδρόμια στα Εξάρχεια. Τίποτα δε κάνανε; Τόσα χρόνια τους παρακολουθούν. Δεν ήταν στοχευμένες οι επιχειρήσεις της αστυνομίας; Μόνο για το show και την ένταση το κάνανε; Μπας και τσαντιστούν λίγο παραπάνω οι εκτελεστές και κάνουν λάθος;
Γιατί να περιμένουμε να ξανασκάσει βόμβα στα χέρια τους στο λιμάνι του Πειραιά δύσκολο το βλέπω.

Και αν κάνουν αυτοί λάθη, ποιος μου λέει ότι δε θα κάνει και η αστυνομία; Η αστυνομία δε κάνει λάθη; Ποια από τις δύο πλευρές κάνει πιο συχνά λάθος; Τόση ένταση λίγο πριν τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη; Μήπως το ρίσκο είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Πάντως δεν είναι να μένεις πια στα βόρεια προάστια. Από γιάφκες τσικό μέχρι γκανγκστερικές τρομοκρατικές επιθέσεις με έξι θύματα. Εμείς έξι, στη Βαγδάτη 150. Φοβηθήκανε κι αυτοί οι φανατίλες εκεί. Σου λένε, αν αυτοί στην Αθήνα το χοντραίνουν το παιχνίδι θα πέσουν όλα τα φώτα πάνω τους, πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Ο εχθρός του κακού είναι ο χειρότερος. Πάει λοιπόν και η Βαγδάτη από επιλογή κατοικίας. Μόνο η Εκάλη αξίζει πια. Εκεί, όλο το λεκανοπέδιο Αττικής να καίγεται, δε θα αρπάξει ούτε θάμνος.

Στο κέντρο; Μόνο ο Πάγκαλος λένε μένει ακόμα εκεί. Που να του κάνουνε επίθεση όμως; Θα τους κάνει μια χαψιά όλους. Αμάσητους θα τους κατεβάσει, ο βόας της πολιτικής. Είμαι περίεργος να δω τι βαθμό θα βάλει στον Χρυσοχοϊδι στο πρώτο τρίμηνο. Πρέπει να βγάλει και πρόγραμμα. Να ξέρουμε πότε είναι οι τελικές εξετάσεις. Ελπίζω βέβαια να μη γίνει κατάληψη και στο Άνδρο της Δημοπρασίας τώρα που απέκτησε εκπαιδευτική νοοτροπία και χάσουμε (ακόμα μία) χρονιά…Δε μας παίρνει, έχουμε να πάμε και φαντάροι.

Ευτυχώς αυτός ο Μεϊμαράκης μείωσε τη θητεία. Πρέπει να είχε σχέδιο! Λαμπρός πολιτικός. Έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκληρωτική εξάλειψη της στρατιωτικής θητείας. Αυτός είναι πραγματικός αναρχοαυτόνομος, όχι ο Χρυσοχοϊδης που πολεμάει τους συντρόφους του στα Εξάρχεια. Αίσχος!

Αφού αυτοί σε πολεμάνε σε όλη την Αθήνα. Δε κάνουν διακρίσεις. Εσύ γιατί κάνεις; Η Νέα Δημοκρατία, που εκ του αποτελέσματος είναι πιο αναρχοαυτόνομη, γιατί την έπεσε στο Χαλάνδρι; Τέτοια προκατάληψη δε τη περίμενα. Αν και νομίζω ότι τώρα που κηρύξατε πόλεμο στη τρομοκρατία (τι πρωτότυπο!) δε προσδιορίσατε γεωγραφικά το πεδίο μάχης..

Κάτι τέτοιες αοριστίες βάλανε ψήλους στα αφτιά του κυρ Νίκου και θέλει να πουλήσει τη ΒΜW. Πιο χαμηλά από τη τιμή που τη πήρε βέβαια ελέω κρίσης αλλά τι να κάνει εν καιρό πολέμου; Να του τη κάψουν και να χάσει τους κόπους μιας ζωής, όπως το περίπτερο που κάψανε του φίλου του στη Πατησίων; Θα χάσει κι ο γιος του μερικές γκόμενες. Δε βαριέσαι…αν είναι να χαθούν τόσο λίγα σε ένα πόλεμο, χαλάλι. Μη χαθούν περισσότερα φοβάμαι σύντροφε «Προστάτη» του Πολίτη.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Cosmo.gr’
«Έκρηξη στην οικία της M. Γιαννάκου – Περίεργη προκήρυξη για το χτύπημα στην Αγ. Παρασκευή»
30 Οκτωβρίου 2009
Σοφία Κατσαρέλη

Έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/10) στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Την ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στρέφει τις έρευνές της για την επίθεση στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής, στα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέταση των τριών μηχανών, που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες στο Χαλάνδρι.

Το περιστατικό στην οικία της κ. Γιαννάκου έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα στις 4.10 τα ξημερώματα είπε : «Σε 20 λεπτά θα εκραγεί μηχανισμός στη Δεμερτζή 10, στης Μαριέττας Γιαννάκου. Δεν είναι φάρσα».

Ο ωρολογιακός μηχανισμός που εξερράγη, είχε τοποθετηθεί σε σάκο στην είσοδο της πολυκατοικίας, στα Κάτω Πατήσια.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες εκκένωσαν την πολυκατοικία και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

Απο την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς ήταν μικρής ισχύος, έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Μ. Γιαννάκου : «Τελείως αδίστακτοι»

Αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, «έχουν βαθύ μίσος για οποιονδήποτε εκφράζει αυτό που εκείνοι θεωρούν σύστημα. Είναι τελείως αδίστακτοι», δήλωσε η κα Γιαννάκου στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Παρασκευής και προσέθεσε :

«Αυτά δε συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».

Η κα Γιαννάκου επεσήμανε πως έξω από την οικία της υπήρχε φρουρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο αφαιρέθηκε τους τελευταίους 6 μήνες.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, δήλωσε : «Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων… Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα. Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου… το μήνυμά τους ήταν σαφές».

Εντωμεταξύ, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στην επίθεση που σημειώθηκε στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης (27/10), στρέφονται τώρα στα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό, που περισυλλέγη από τις μηχανές, που εντοπίστηκαν έξω από το σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και ενδέχεται να ανήκουν στους δράστες.

Στα ευρήματα από τις μηχανές στρέφονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί του της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφουν τις έρευνες και τις ελπίδες τους, στα δεκάδες αποτυπώματα και το γενετικό υλικό, που ανιχνεύτηκαν στις κλεμμένες μηχανές, ωστόσο, η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού είναι μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.

Αφού αποκλειστούν οι κάτοχοι των μοτοσικλετών και τα πρόσωπα που επέβαιναν σ’αυτές, οι αστυνομικοί θα πρέπει να εξετάσουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα ή το γενετικό υλικό, που ανιχνεύτηκε, καθώς οι μηχανές ήταν εκτεθειμένες και κατά συνέπεια, ο καθένας θα μπορούσε να αφήσει ίχνη.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκεί ακριβώς έγκειται και η δυσκολία στην εξέταση των μοτοσικλετών σε σχέση με τα αυτοκίνητα, για τα οποία μπορείς να αποκλείσεις μόνο όσους έμπαιναν μέσα.

Μ. Χρυσοχοΐδης : Καταργούνται οι φρουροί στα Α.Τ.

Την κατάργηση των φρουρών στα Αστυνομικά Τμήματα ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/10) το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, Μ. Χρυσοχοΐδη, αντί να αυξηθούν οι φρουροί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγία Παρασκευή, καταργούνται οι φρουρές, με στόχο την αποδέσμευση όσων απασχολούνται καθημερινά με τη φρούρηση των Τμημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν θα διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.

«Περίεργη προκήρυξη» από την οργάνωση ΟΠΛΑ στην «Ε»

Μια πολύ περίεργη προκήρυξη από μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, την ΟΠΛΑ (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας), με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, έλαβε η «Ελευθεροτυία» την Πέμπτη (29/10) με τη γνωστή μέθοδο του τηλεφωνήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε την Παρασκευή (30/10), η προκήρυξη μιας σελίδας είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο, σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ηβης 21, στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, στο τηλεφώνημα επισημάνθηκε ότι η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση κλάπηκε από την οδό «Αιθαλίδου με «αι»» στην περιοχή της «Γούβας». Οδό και ονομασία περιοχής που γνωρίζει η Αστυνομία και δεν ανακοινώθηκε.

Το κείμενο που είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε υπολογιστή, υπογραμμισμένα από την τρίτη παράγραφο έως το τέλος, δημοσιεύεται ολόκληρο:

«Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού». (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

«Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για τον μοναρχοφασισμό και τους Άγγλους… Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Άγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν θα πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα». (Νίκος Ζαχαριάδης)

Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών.

Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα.

Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος.

Όλοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!

Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας»

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Έθνος’
«Ανανδρη ενέργεια σε βάρος αθώων»
29 Οκτωβρίου 2009
Παναγιώτης Τσούτσιας & Βασίλης Ιγνατιάδης

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έκνομες και αποτροπιαστικές ενέργειες βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό.

Για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές, έκανε λόγο σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειές τους και τους εύχομαι περαστικά» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι κάθε τρομοκρατική εκδήλωση, κάθε εκδήλωση οργανωμένης βίας, αντιμετωπίζεται όπως προβλέπουν οι νόμοι, με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Πρόσθεσε δε ο κ. Βενιζέλος ότι «πρέπει να υπάρξει και αντίδραση της κοινωνίας» καθώς και ότι «δεν θα αφήσουμε το αβγό του φιδιού να εκκολαφθεί στη χώρα μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος καταδίκασε την επίθεση δηλώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει τη δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του κράτους δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη το χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στους τρομοκράτες, στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορούν με ένα Καλάσνικοφ να γαζώνουν και να παίρνουν τη ζωή νέων ανθρώπων την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους».

Η τέως υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει στην οριστική πάταξη της τρομοκρατίας στη χώρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εγκληματιών, την οποία καταδικάζουμε όλοι. Εύχομαι στους τραυματίες αστυνομικούς να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους».

Μήνυμα
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε «όλοι στέλνουμε ένα μήνυμα. Οτι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η δημοκρατία μας αντέχει. Πρέπει όμως να τη δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Εκεί που κρίνεται η λειτουργία της, με μια σύγχρονη ελληνική πολιτεία, ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην παρέμβασή τους είπαν «όχι στη βία από όπου κι αν προέρχεται» και ότι αυτές οι επιθέσεις στρέφονται ενάντια στην κοινωνία», ενώ υπογράμμισαν ότι η μόνη απάντηση στη βία είναι η αποφασιστικότητα της κοινωνίας να βάλει τέρμα στον φαύλο κύκλο με πολιτικούς όρους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι τέτοιες πράξεις τυφλής βίας αμαυρώνουν τη Δημοκρατία μας και απειλούν ζωές αθώων συμπολιτών μας, ειδικά νέων παιδιών. «Ας φροντίσουμε ως συντεταγμένη πολιτεία να πούμε ένα βροντερό «όχι» σε οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

ΚΚΕ
Προβοκατόρικη ενέργεια

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών καλώντας τον λαό να σκεφτεί το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. «Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα», τόνισε το ΚΚΕ, ενώ ευχήθηκε την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Ο εχθρός είναι εντός των πυλών

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για το άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των αστυνομικών δήλωσε ότι «οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς» και προσέθεσε πως είναι «καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών».

Τέλος, επεσήμανε ότι «ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά. Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη».

ΣΥΝ
Αποπροσανατολίζουν τον λαό

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ καταδίκασε την τρομοκρατική δολοφονική επίθεση, ενώ επεσήμανε ότι αυτές οι ενέργειες, «στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολό της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη για να ενημερωθεί για το συμβάν, ενώ ο βουλευτής Θ. Λεβέντης επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες αστυνομικοί.

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Το νεοακροδεξιό παρακράτος αστυνομίας-κουκουλοφόρων και πολιτική προφυλάκιση δημοσιογράφου - www.efylakas.com - 29/01/2010

[…] “Antifa” ταγματασφαλίτες, όπως και οι νεοφανείς(;) τρομοκρατικές ομάδες και “σέχτες” δεν διαχωρίζουν ουδέτερους (’Espresso’, Αστυνομικό […]

2. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Το νεοακροδεξιό παρακράτος αστυνομίας-κουκουλοφόρων και πολιτική προφυλάκιση δημοσιογράφου - www.efylakas.com - 29/01/2010

[…] “Antifa” ταγματασφαλίτες, όπως και οι νεοφανείς(;) τρομοκρατικές ομάδες και “σέχτες” δεν διαχωρίζουν ουδέτερους (’Espresso’, Αστυνομικό […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: