jump to navigation

Ο επιτσιελεπομένος κληριδισμός του Δημήτρη Χριστόφια 25/10/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , , , , ,
trackback
Επιτσιελεπομένος Κληριδισμός [πηγή γελοιογραφίας: Εμπροσθοφύλακας, 25/10/2009, www.efylakas.com]

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Ο επιτσιελεπομένος κληριδισμός του Δ. Χριστόφια»
25 Οκτωβρίου 2009
Συντακτική Ομάδα

Η περίπτωση Τσιελεπή είναι χαρακτηριστική του κλίματος πνευματικής τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Χριστόφια. Φωνάζουν τώρα κατά του ΑΝΤ1, αλλά υπενθυμίζουμε πως το ΑΚΕΛ είχε κάνει πόλεμο του καναλιού πολύ πριν (με θύματα επίσης το ‘Κυπριακό Ποντίκι’ και τον ‘Φιλελεύθερο’).

Κατηγορούν τον Λουκή Παπαφιλίππου πως ήταν εμπεπλεγμένος στο πραξικόπημα (ως υποψήφιος αντιπρόσωπος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Σαμψών στον ΟΗΕ). Βεβαίως και ήταν. Και θα λογοδοτήσει στην ιστορία ο καναλάρχης του ΑΝΤ1 για την εμπλοκή του στην προσπάθεια διεθνούς νομιμοποίησης του τουρκοφόρου πραξικοπήματος. Όμως γιατί αυτή η επιλεκτική μνήμη από πλευράς ΑΚΕΛ;

Ξέχασαν μήπως τα παλαμάκια που χάρισε απλόχερα ο Δημήτρης Χριστόφιας, και τις αγκαλιές που αντάλλαζε με τον Λουκή Παπαφιλίππου κάποτε, σε δημόσιες δεξιώσεις; Τότε ήταν «καλός πραξικοπηματίας» φαίνεται! Να σημειώσουμε πως την ταμπέλα του «πραξικοπηματία» το ΑΚΕΛ την κολλά ακόμη και σε άτομα τα οποία δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Απλώς κατηγορεί όσους διαφωνούν μαζί του ως «οπαδούς» και «νοσταλγούς» του πραξικοπήματος (ακόμα και αριστερούς διαφωνούντες!), με σκ0πό βέβαια την φίμωση τους. Η ευκολία με την οποία το ΑΚΕΛ κολλά και ξεκολλά την επιγραφή του «πραξικοπηματία» και «ΕΟΚΑβητατζή» είναι πρωτοφανής: Γνωστοί θιασώτες και παροχείς πολιτικής στέγης και κοινοβουλευτικής προστασίας στην ΕΟΚΑ-Β’, όπως για παράδειγμα ο Χρίστος Πουργουρίδης (μέλος της ΕΣΕΑ, στον περίγυρο του Γρίβα τον καιρό της ΕΟΚΑ-Β’, και «πληροφοριοδότης» των Εγγλέζων), ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως και ο ηγέτης του μεταπραξικοπήματος και ιδρυτής του στεγάσαντος την ΕΟΚΑ-Β’ ΔΗΣΥ Γλαύκος Κληρίδης, φαίνεται, πως είναι «καλοί πραξικοπηματίες» για το ΑΚΕΛ.

Η ιδεολογική συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ δεν κρύβεται. Ο Νίκος Αναστασιάδης (που το παρελθόν του, φαίνεται, τον συγκαταλέγει στην «φιλοΑΚΕΛική πτέρυγα» του φασισμού), μάλιστα, προτίμησε να «αδειάσει» τους αντιπροσώπους του κόμματός του στην συζήτηση, και να υπερασπιστεί (μαζί βέβαια με τον Χρήστο Στυλιανίδη) τον Τουμάζο Τσιελεπή!

Και πάλι, ας μην στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που προσπαθεί να μας στρέψει το ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Η ουσία είναι μία: (1) Ο Τουμάζος Τσιελεπής παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τον πολιτικό αττιλάρχη το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν. (2) Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι διότι το αποδέχθηκε… ο Γλαύκος Κληρίδης!

Ο Γλαύκος Κληρίδης έχει χάσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις από τότε. Το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε με ένα 76% σε Δημοψήφισμα. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εξελέγη υποσχόμενος πως δεν θα επανέλθουν σχέδια τύπου Ανάν. Αντ’ αυτού, μας σερβίρει, και πάλι, κρύο και άγευστο Γλαύκο Κληρίδη, γαρνιρισμένο ως «Λύση Κυπρίων για τους Κυπρίους» και επιτσιελεπομένο με αντιεθνικιστικές κορώνες και με την ελπίδα να τον καταστήσει δυσδιάκριτο…

Τέσσερα συναπτά εκλογικά αποτελέσματα, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετά για να θεραπεύσουν τον ανίατο κληριδισμό από τον οποίο πάσχει η πολιτική μας ηγεσία από την εποχή, τουλάχιστον, της «Γκαλερύ Αργώ» της 6ης Νοεμβρίου 1974…

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Καταφρόνηση της λαϊκής κυριαρχίας»
22 Οκτωβρίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Μείζον πρόβλημα δημοκρατίας: Εγκλωβισμένης εν αιχμαλωσία, παραλυμένης και ανενεργής της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαστρεβλωμένης, κατ’ ευθείαν σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, ακόμα και της, διαστροφικής για την πραγματική δημοκρατία, μορφής της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»:

Ο εκλελεγμένος από τον λαό νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο όχι απέναντι στον λαό που τον εξέλεξε με το συγκεκριμένο προεκλογικό του «Συμβόλαιο με τον λαό», αλλά δεσμευμένο με τα όσα, ερήμην του λαού και πίσω από τις πλάτες του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, δέχτηκε, περί τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας, στις ανομολόγητες, μυστικές του συνομιλίες με τον Ντεντκάς ο προ-προηγούμενος Π.τ.Δ. κ. Γλαύκος Κληρίδης!

– Ο λαός καταψήφισε κι έδιωξε από την εξουσία τον Κληρίδη το 2003.

– Ο λαός, συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας των κομματικών του κληριδικού ΔηΣυ ψηφοφόρων, απέρριψε και περιφρόνησε τις προτροπές και τις εκλιπαρήσεις «με το χέρι στο Ευαγγέλιο» του κ. Κληρίδη για υπερψήφιση του εφιαλτικού Σχεδίου Ανάν στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.

– Το ίδιο το κόμμα του νυν Π.τ.Δ. το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) ουδέποτε σε συνέδριό του ενέκρινε τις μυστικές «δεσμεύσεις Κληρίδη». Ούτε κι ενέκρινε ποτέ την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Επιπρόσθετα:

– Οι νικητήριες ψήφοι που δόθηκαν από το ΔηΚο, την ΕΔΕΚ τους Οικολόγους κ.ά. στον κ. Χριστόφια, προκειμένου να νικήσει τον κ. Γ. Κασουλίδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να ανέλθει στην εξουσία, ούτε ρωτήθηκαν ποτέ, ούτε σιωπηρώς έστω ενέκριναν τις μυστικές «κληριδικές δεσμεύσεις» για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

Παρ’ όλα ταύτα, ο νυν Π.τ.Δ., καθώς εξήγησε όση ώρα άντεξε στην προχθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 ο κορυφαίος συνεργάτης του ο κ. Τ. Τσιελεπής, δεσμεύεται από τις μυστικές μάλιστα δεσμεύσεις του διπλώς απορριφθέντος από τον κυρίαρχο λαό Γλαύκου Κληρίδη!

Ιδού, λοιπόν, ουσιαστικότατο ερώτημα πολιτεύματος: Ποιον ρόλο παίζει τελικά ο λαός στο πολίτευμα; Και ποιον, στη λήψη των σημαντικών για το μέλλον του αποφάσεων; Πόση «κυριαρχία» του λαού εκφράζουν οι εκάστοτε εκλογές και τα δημοψηφίσματα, ή ακόμα και τα συνέδρια των κομμάτων του λαού, όταν ο εκάστοτε εκλεγόμενος από τον λαό, αλλού και σε άλλους θεωρεί ότι είναι δεσμευμένος (και υπόλογος) και όχι στη λαϊκή εντολή και στον κυρίαρχο λαό; Τί άλλο, πλην τούτου, χρειάζεται για να πληροί την έννοια του δημοκρατικά ανομιμοποίητου; Και της διαπραττόμενης καταφρόνησης της λαϊκής κυριαρχίας;

Ερώτηση:
Να αισιοδοξούμε, άραγε, να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι, οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν, κάποια στιγμή, τα νομικά προσόντα, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα ππί-έιτς-ντι του εκλαμπρότατου διδάκτορος των διδακτόρων και εκλεκτότατου της ηγεσίας του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ενθέρμως συνοδοιπορούντος ΔηΣυ, κυρίου κυρίου Τουμάζου Τσιελεπή, οπότε, επιτέλους, θα «τους τα βροντήξει και θα φύγει» τσιελεπεστάτως και θα «τους αφήσει στα κρύα του λουτρού» ο αρχοντάνθρωπος, όπως έκαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ-1, χειροκροτούμενος από τους εκπροσώπους των ΑΚΕΛ-ΔηΣυ;

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Ο Τσελεπής και η οργή των θιασωτών του Ανάν»
22 Οκτωβρίου 2009
Σάββας Ιακωβίδης, στήλη ‘Αντιστάσεις’

ΟΥΚ ΕΑ τους καθεύδει το του ΟΧΙ τρόπαιον! Γι’ αυτό και τρεις εφημερίδες, χθες, εν πλήρη συγχορδία και με πανομοιότυπα σχεδόν κείμενα και θέσεις, αναφέρονται στην προχθεσινή συζήτηση στον Αντέννα, για τη διακυβέρνηση και την αναθεωρημένη πρόταση, που κατέθεσε πρόσφατα ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Λουκής Λουκαΐδης, Χρ. Κληρίδης, Χρ. Τριανταφυλλίδης και Γ. Χριστοδούλου, και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες και μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης τέθηκε θέμα επιστημονικών προσόντων του Τ. Τσιελεπή, με αποτέλεσμα αυτός να θεωρήσει ότι υφίσταται προσωπική επίθεση, αμφισβήτηση της μόρφωσής του και να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για το επίπεδο «δαπέδου» της συζήτησης, όπως είπε. Χθες, η «Χαραυγή» τιτλοφόρησε την κύρια, πρωτοσέλιδη είδησή της ως εξής: «Εκστρατεία υπόσκαψης. Οι επικριτές του Προέδρου και της πολιτικής του στο Κυπριακό, ελλείψει επιχειρημάτων, το ’ριξαν στη διαβολή». Από κοντά, αλλά για… Αναν-ικούς λόγους, η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης».

Η μεν «Αλήθεια» επιτέθηκε κατά του Αντέννα για «αθλιότητες» και τον κατηγόρησε ότι έστησε «απορριπτικό πάνελ». Ο δε «Πολίτης» ισχυρίστηκε πρωτοσέλιδα ότι «η οθόνη βουλιάζει… σε νέα περιρρέουσα». Σε άρθρο του επιτίθεται κατά του σταθμού. Εξάλλου, το ΑΚΕΛ, με δηλώσεις του Εκπροσώπου του, υπερασπίζεται τον Τ. Τσιελεπή και ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις που δέκτηκε ο Τσιελεπής «ισοδυναμούν ουσιαστικά με προσπάθεια άσκησης πνευματικής τρομοκρατίας». Την υπεράσπιση Τσιελεπή ανέλαβαν, ως αναμενόταν, ο Χρ. Στυλιανίδης, βουλευτής του ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπος του κόμματος. Πρόκειται, πραγματικά, για ανεκδιήγητη υποκρισία τους, που προκαλεί με τις επιλεκτικές ευαισθησίες και αντιλήψεις τους περί δημοκρατίας. Να σημειώσουμε ότι και στις 30 Απριλίου 2009 το ΑΚΕΛ επετέθη ξανά κατά του Αντέννα, και τον απείλησε για τις συχνότητες, επειδή ο σταθμός μετέδωσε βαρόμετρο, που έδειχνε πτώση στα ποσοστά έγκρισης της κυβέρνησης Χριστόφια.

Έχουμε, εδώ, δύο πρωτοφανή και αφόρητα φαινόμενα. Το πρώτο είναι η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ και δι’ αυτού της «Χ». Η Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ, οι οργανώσεις τους και η «Χ» δεν ανέχονται ούτε την πιο ανεπαίσθητη κριτική. Κάθε φορά που κρίνονται -εμείς λέμε ακόμα και όταν επικρίνονται κακόπιστα- παρατηρούνται δύο τινά: Πρώτον, το ΑΚΕΛ βγάζει εξανθήματα και επιτίθεται με βαναυσότητα κατά των κρινόντων. Δεύτερον, η «Χ» ωρύεται ότι η κριτική στοχεύει, δήθεν, στην υπονόμευση της ενότητας και της φιλολαϊκής κυβέρνησης. ΑΚΕΛ και «Χ» θεωρούν ότι πρέπει να ισχύει μόνο η πρακτική του χειροκροτήματος, διαφορετικά να επιβάλλεται το θεώρημα του σκασμού. Το δεύτερο φαινόμενο είναι η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης». Ήταν δικαίωμά τους να αναδειχθούν, το 2004 και εντεύθεν, σε διαπρύσιους κήρυκες του σχεδίου Ανάν. Οι θέσεις τους, όμως, κονιορτοποιήθηκαν από το ΟΧΙ του 76% των πολιτών.

Δεν το χώνεψαν ποτέ! Γι’ αυτό, με καθημερινές λοιδορίες, ύβρεις και στιγματισμούς, επιμένουν να ειρωνεύονται την πλειοψηφία του λαού, αυτοί οι pashδημοκράτες. Η δημοκρατία τους, όμως, χαριεντίζεται όταν π.χ. η προσφιλέστατη Ειρήνη Χαραλαμπίδου «συζητά» συχνά μόνο με υποστηριχτές του σχεδίου Ανάν. Ή όταν γνωστοί θιασώτες του σχεδίου καθυβρίζουν συστηματικά όσους το απέρριψαν. Η ωραιότητα της Δημοκρατίας είναι η πολυφωνία, ακόμα και με σκληρή διαφωνία. Δεν ζούμε, ευτυχώς, στη Σοβιετία. Απορούμε, λοιπόν: Αν ο Τ. Τσιελεπής δεν αντέχει, ακόμα και υπονοούμενα για την επιστημονική του επάρκεια, πώς αντέχει τις πιέσεις των αδελφών του Τ/κ, στις συνομιλίες;

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Πολίτης’
«Ενδοοικογενειακή συνέχεια είχε στον ΔΗΣΥ η στάση στελεχών του κατά Τσελεπή: ‘Αδειασμα με οδηγίες Αναστασιάδη»
22 Οκτωβρίου 2009, σελ. 5
Κατερίνα Ζορμπά

Εμφύλια σύγκρουση προκάλεσε το άδειασμα που επεφύλαξε ο ΔΗΣΥ στους δικηγόρους – στελέχη του οι οποίοι συμμετείχαν στην προχθεσινή μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, στη διάρκεια της οποίας αμφισβητήθηκε η ακαδημαϊκή επάρκεια του μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας, Τουμάζου Τσελεπή, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Τσελεπή να αποχωρήσει από την εκπομπή.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την παρουσία του μέλους του Π.Γ. του ΔΗΣΥ Κρις Τριανταφυλλίδη και του μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου Χρίστου Κληρίδη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και για τη στάση που τήρησαν απέναντι στον κ. Τσελεπή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδωσε οδηγίες το απόγευμα της Τρίτης στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Χάρη Γεωργιάδη, να διαχωρίσει τη θέση του ΔΗΣΥ, όπερ και εγένετο. Σε δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι θέση του ΔΗΣΥ είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ομάδας και όχι η αμφισβήτηση των προσόντων οποιουδήποτε. Ο βουλευτής Χρίστος Στυλιανίδης από την πλευρά του μίλησε για προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης «ενός ατόμου με ήθος, ακεραιότητα και ευθυκρισία», ενώ διαμήνυσε ότι ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης «πρέπει να είμαστε όλοι αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές». Ο Κρις Τριανταφυλλίδης αντέδρασε χθες στο άδειασμά του από τον επίσημο ΔΗΣΥ. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τριανταφυλλίδης παρατήρησε ότι κατανοεί την ανάγκη που ένιωσε το ΑΚΕΛ να εκδώσει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την αποχώρηση Τσελεπή από την εκπομπή, όμως, θεωρεί άξιαν απορίας τη σπουδή του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ και του Χρίστου Στυλιανίδη να προβούν «σε δηλώσεις υπεράσπισης του μέλους του ΑΚΕΛ, χωρίς προηγουμένως να θεωρήσουν αναγκαίο να θέσουν το θέμα στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία εις το κόμμα να αποφασίσει εάν, επίσημα, και επί του συγκεκριμένου θέματος, θα τοποθετείτο υπέρ του μέλους του ΑΚΕΛ ή των δικών του στελεχών που έλαβαν μέρος στην εκπομπή».

Η επίθεση Τριανταφυλλίδη δεν έμεινε αναπάντητη. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, απαντώντας στη δήλωση Τριανταφυλλίδη, διαμήνυσε ότι θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις και τις απόψεις του και όχι για αυτό που είναι ή δεν είναι. «Εμείς θεωρούμε ότι ο κάθε πολίτης σε αυτή την κοινωνία έχει το δικαίωμα ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του, όσο ενδεχομένως ενοχλητικές κι αν είναι για τον οποιονδήποτε», επεσήμανε. Σημείωσε δε ότι ειδικά για πολιτικά ζητήματα, επί των οποίων ο κάθε Κύπριος πολίτης έχει δικαίωμα άποψης και παρέμβασης, δεν γίνεται μια σύγκριση ακαδημαϊκών προσόντων.

Σημείωμα Χάρη
Το θέμα είχε και… ενδοοικογενειακή συνέχεια. Ο Χάρης Γεωργιάδης αντέδρασε στις αιχμές Τριανταφυλλίδη και απέστειλε εσωτερικό σημείωμα στον κ. Τριανταφυλλίδη, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Όπως ξεκαθάρισε, επέλεξε να απαντήσει με εσωτερικό σημείωμα και όχι δημοσίως στον κ. Τριανταφυλλίδη, θεωρώντας ότι δεν θα ήταν ωφέλιμο για την εικόνα της παράταξης. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις του διαμορφώνονται κατόπιν διαβούλευσης στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος και μετά από «ξεκάθαρη οδηγία του Προέδρου του κόμματος», όπως έγινε και στο θέμα Τσελεπή. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό το στοιχείο το είχε υπόψη του ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Στην αιχμή ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση στα συλλογικά όργανα του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με το ίδιο νόμισμα, υποδεικνύοντας ότι ούτε ο κ. Τριανταφυλλίδης διαβουλεύτηκε με οποιονδήποτε προτού εκφράσει τις απόψεις που εξέφρασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης πήγε στην εκπομπή ως δικηγόρος και άρα είναι δικαιολογημένος (σ.σ. που δεν διαβουλεύτηκε με οποιονδήποτε), πλην όμως, δεν νομιμοποιείται να διεκδικεί την κάλυψη του κόμματος.

Κυβερνητική παρέμβαση
Μετά το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να παρέμβει και να καταδικάσει την αμφισβήτηση των ικανοτήτων και των γνώσεων του κ. Τσελεπή. Διά του εκπροσώπου της, Στέφανου Στεφάνου, η Κυβέρνηση μίλησε για πνευματική τρομοκρατία και επί τη ευκαιρία παρέθεσε το… βιογραφικό του κ. Τσελεπή, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφερε ως ειδικός με δεκαετείς σπουδές και διδακτορικό στο δημόσιο διεθνές δίκαιο τις υπηρεσίες του στην περίοδο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό επί προεδρίας του κ. Γλαύκου Κληρίδη, ενώ αργότερα αποτέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας επί προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Την επίθεση κατά Τσελεπή καταδίκασαν Έπαλξη και ΕΔΗ.

Στην αντεπίθεση
Με επίθεση απάντησαν στην κριτική οι τρεις εκ των τεσσάρων δικηγόρων που συμμετείχαν στην επίμαχη εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο Κρις Τριανταφυλλίδης επέμεινε ότι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο των συμβουλών που δίδει ένα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας καθίσταται ζήτημα ουσίας. Ο Γιώργος Χριστοδούλου προκάλεσε σε δημόσια προβολή της εκπομπής, για να αναλυθεί η αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επέδειξαν, όπως υποστήριξε το ΑΚΕΛ. Ο Λουκής Λουκαΐδης χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ως άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας, επέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης, προσβλητική και στερούμενη σοβαρότητας, στην έκταση που μετατράπηκε το θέμα σε επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διερωτήθηκε δε αν χρειάζεται προστασία ο Τουμάζος Τσελεπής.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Συνεχίζεται ο καβγάς για τον Τσελεπή»
22 Οκτωβρίου 2009
Μικαέλλα Λοΐζου

Διαστάσεις λαμβάνει ο προχθεσινός τηλεοπτικός καβγάς ανάμεσα στο σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Τουμάζο Τσελεπή και τους νομικούς Χρίστο Κληρίδη, Λουκή Λουκαΐδη, Χρίστο Τριανταφυλλίδη και Γιώργο Χριστοδούλου. Η αποχώρηση του κ. Τσελεπή από το στούντιο, ο οποίος πέταξε τα μικρόφωνα και έφυγε λέγοντας ότι έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί, πυροδότησε αντιδράσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ, αλλά και του ΔΗΣΥ. Μάλιστα, το ΑΚΕΛ χαρακτήρισε προχθές «πνευματική τρομοκρατία» τη συμπεριφορά που έτυχε, και χθες «προσωπική τρομοκρατία».

Θέλουν να μας φιμώνουν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νομικός Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε ότι οι δηλώσεις στελεχών του ΑΚΕΛ ουδεμία σχέση έχουν με το τι πράγματι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκπομπής και καταφεύγουν σε ισχυρισμούς οι οποίοι στην ουσία υποδεικνύουν υποχρέωση φίμωσης και μη έκφρασης της αντίθετης άποψης. Και αν θεωρείται κατανοητό να εκδώσει ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, ο κ. Τριανταφυλλίδης εξέφρασε την απορία του γιατί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και ο βουλευτής Χρίστος Στυλιανίδης χρειάστηκε να προβούν σε δηλώσεις υπεράσπισης μέλους του ΑΚΕΛ, χωρίς προηγουμένως να θεωρήσουν αναγκαίο να θέσουν το θέμα στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ, ώστε να αποφασίσει το κόμμα αν πρέπει να τοποθετηθεί υπέρ του ΑΚΕΛικού ή των δικών του στελεχών, που λάμβαναν μέρος στην εκπομπή.
«Από τη στιγμή, δε, που ο κ. Τσελεπής επέλεξε να είναι μέλος σε μία συμβουλευτική ομάδα, η οποία συμμετέχει στον καθορισμό της τύχης της πατρίδας μας και του μέλλοντος του Ελληνισμού σ’ αυτόν τον τόπο, αδιαμφισβήτητα το ακαδημαϊκό υπόβαθρο των συμβουλών που δίδει, καθίσταται ζήτημα ουσίας», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Απαντώντας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι κάποιος κρίνεται για τις θέσεις και τις απόψεις του και όχι γι’ αυτό που είναι ή γι’ αυτό που δεν είναι. «Εμείς θεωρούμε ότι ο κάθε πολίτης σε αυτή την κοινωνία έχει το δικαίωμα ελεύθερα και ανεμπόδιστα να εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του, όσο ενδεχομένως ενοχλητικές κι αν είναι για τον οποιονδήποτε», τόνισε. Ανέφερε δε ότι, ειδικά για πολιτικά ζητήματα, ο κάθε Κύπριος πολίτης έχει δικαίωμα άποψης και παρέμβασης και δεν γίνεται σύγκριση ακαδημαϊκών προσόντων.

Επέμβαση στην ελευθερία εκφράσεως
Σε απάντησή του ο πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαΐδης χαρακτηρίζει τη θέση του ΑΚΕΛ «επέμβαση στην ελευθερία εκφράσεως, προσβλητική για τους άλλους συνομιλητές και στερούμενη σοβαρότητας στην έκταση που μετατρέπει το θέμα ως επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ». Όταν ένα μέλος σε μία συζήτηση αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, μπορεί ο ίδιος να αντεπεξέλθει, επισήμανε ο κ. Λουκαΐδης. «Θα πρέπει, όποτε συζητούμε με τον κ. Τσελεπή, να επεμβαίνει το κυβερνών κόμμα για να τον «προστατεύσει» από τους συνομιλητές του με ανακοινωθέντα;», διερωτήθηκε.
«Ο κ. Τσελεπής αισθάνθηκε δυσφορία λόγω της κριτικής των απόψεών του και επέλεξε να αποφύγει τη συζήτηση με το δικαιολογητικό ότι υπέστη προσωπική επίθεση, εννοώντας ότι υπήρξε κάποια αμφισβήτηση της ιδιότητας που προβάλλει ως νομικός. Οποιοδήποτε πρόσωπο στη θέση του κ. Τσελεπή, που διαδραματίζει ρόλο στη διαπραγμάτευση του εθνικού θέματος, πρέπει να σέβεται το δικαίωμα της κριτικής των απόψεών του αλλά ακόμη και της αμφισβήτησης που σχετίζεται με τα προσόντα του ως εμπειρογνώμονα», κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.

«Τόλμησα και με είπαν τρομοκράτη»

Στη δική του γραπτή ανακοίνωση, ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοδούλου κατήγγειλε ότι «τόλμησα να θέσω τις απόψεις μου και τα γεγονότα, όπως τα αντιλαμβάνομαι πρωτίστως ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και υπό την επαγγελματική μου ιδιότητα, αυτήν του δικηγόρου, την οποία ασκώ από το 1996». Το «τόλμημά» του αυτό, όπως αναφέρει, προκάλεσε την αντίδραση του ΑΚΕΛ που τον κατήγγειλε για πνευματική τρομοκρατία, «θέση την οποία υιοθέτησαν σε πρωτοσέλιδά τους και οι εφημερίδες Πολίτης, Αλήθεια και Χαραυγή». «Η Κύπρος είναι χώρα ευρωπαϊκή και μάλιστα ενταγμένη στους κόλπους της Ε.Ε. και γι’ αυτό τους καλώ να μπουν στον κόπο να διαβάσουν μερικές από τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ σχετικά με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου», τόνισε.

Τρομοκρατία, λέει και ο Στεφάνου
Ως επίσημη κυβερνητική θέση υιοθετείται η άποψη που εξέφρασε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Σταύρος Ευαγόρου τη Δευτέρα. Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι προσωπικές και πέραν κάθε ηθικής δεοντολογίας επιθέσεις, στις οποίες ορισμένοι προβαίνουν το τελευταίο διάστημα εναντίον του νομικού-διεθνολόγου Τουμάζου Τσελεπή, σε μία προσπάθεια αμφισβήτησης των ικανοτήτων και των γνώσεων ενός καταξιωμένου μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας, είναι απαράδεκτες και αποτελούν έκφραση πνευματικής τρομοκρατίας. «Η προσπάθεια αμφισβήτησης των προσόντων του κ. Τσελεπή υποδηλοί έλλειψη επιχειρημάτων και εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζει η διαβολή», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο κ. Τσελεπής έχει στο ιστορικό του δεκαετείς σπουδές και διδακτορικό στο δημόσιο διεθνές δίκαιο και οι υπηρεσίες του χρησιμοποιήθηκαν στην περίοδο διαπραγματεύσεων τόσο του Γλαύκου Κληρίδη όσο και του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου, πριν γίνει μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Χριστόφια. Εργάστηκε επίσης μαζί με πανεπιστημιακούς καθηγητές της ομάδας Κυπριακού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, από τους οποίους κέρδισε τον πιο ψηλό βαθμό εκτίμησης και αναγνώρισης. Παρακαθόταν δε και στο Εθνικό Συμβούλιο, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Δεν άντεξε την κριτική, λένε οι εμπλεκόμενοι
Φιλοξενούμενοι του συνάδελφου Λάζαρου Μαύρου, στην «Πρώτη Εκπομπή» χθες, ήταν οι κύριοι Κληρίδης και Λουκαΐδης. Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι «η πραγματικότητα είναι μάλλον ότι ο κ. Τσελεπής δεν άντεξε την κριτική και σηκώθηκε και έφυγε». Οι συνομιλητές, τόνισε, άσκησαν κριτική πάνω στη διαφήμιση και προπαγάνδα που έκανε ο κ. Τσελεπής υπέρ της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου και ο κ. Τσελεπής δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει, τους διέκοπτε όλους. «Εκεί που άρχισε ο κ. Χριστοδούλου να ασκεί κριτική, πολύ σωστά και σοφά, κατά της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου, παρενέβαινε ο κ. Τσελεπής. Τα ίδια έκανε και με τον κ. Τριανταφυλλίδη, τα ίδια έκανε και με τον κ. Λουκαΐδη», κατήγγειλε. Στις ίδιες καταγγελίες προέβη και ο κ. Λουκαΐδης, λέγοντας ότι «με δυσκολία μιλούσαμε οι άλλοι, γιατί μας διέκοπτε συνέχεια ο κ. Τσελεπής. Ήταν στενοχωρημένος, ανήσυχος. Διέκοπτε τόσο πολύ, που ουδέποτε είδα άνθρωπο σε συζήτηση να διακόπτει τόσο τους συνομιλητές του, με τρόπο καταπιεστικό. Διότι καταλάβαινε ότι δημιουργούνταν σωστές εντυπώσεις στον κόσμο, που δεν ήθελε να ακουστούν».

Νομικές γνώσεις
Αναφορικά με τα όσα καταλογίστηκαν στον κ. Τσελεπή, για την έλλειψη νομικών γνώσεων, οι δύο συνομιλητές του ήταν και πάλι λαλίστατοι, στην «Πρώτη Εκπομπή». «Εφόσον κάποιος παρουσιάζεται εκ των πρώτων συμβούλων του Προέδρου επί συνταγματικών θεμάτων, που αφορούν και στην εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο, με τι προσόντα και τι ικανότητες προτείνει και διαφημίζει αυτά τα πράγματα;», είπε ο κ. Κληρίδης. «Όταν παρουσιάζεσαι ως συνταγματολόγος, πρέπει να έχεις επιδείξει ένα έργο στο συνταγματικό δίκαιο. Είτε στη μαχόμενη δικηγορία, όπου ασχολήθηκες με θέματα συνταγματικού και διοικητικού δικαίου, είτε από δημοσιεύσεις. Εν πάση περιπτώσει, όταν κάποιος εγείρει θέμα για το CV σου και γι’ αυτήν την ειδικότητα, να είσαι έτοιμος να το παρουσιάσεις και να το υποστηρίξεις», υπογράμμισε ο κ. Κληρίδης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έψαξε στο διαδίκτυο για να βρει το βιογραφικό του κ. Τσελεπή, αλλά δεν το βρίσκει. «Έχει δικαίωμα ο καθένας από εμάς, όταν κάποιος παρουσιάζεται σαν εμπειρογνώμονας και πρωτοσύμβουλος του Προέδρου, να ερωτήσει με ποια προσόντα κάνει αυτό το πράγμα», σημείωσε.
Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «ο νομικός δεν είναι ο άνθρωπος που έχει πτυχίο νομικής. Εκείνος είναι ο πτυχιούχος νομικής. Ο νομικός είναι ο άνθρωπος που ασχολείται στη ζωή του με τη νομική. Την εφαρμόζει, την προωθεί, τη μελετά και αυτή είναι η κύριά του ασχολία». Ο ίδιος, ανέφερε, δεν έχει καμία δυσκολία να πει στον κ. Τσελεπή ότι δεν τον θεωρεί νομικό. «Μας είπε ότι έχει ένα πτυχίο στο δημόσιο δίκαιο. Δεν ξέρω τι δημόσιο δίκαιο έκαμε επί εποχής Σοβιετικής Ενώσεως· δεν είχε ούτε ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε. «Ούτε με ένα πτυχίο έγινε νομικός ολκής, που να μπορεί να συμβουλεύει το κράτος», τόνισε, λέγοντας ότι αυτό το έργο έπρεπε να το αναλαμβάνει η αφρόκρεμα των νομικών.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Astra 92.8’
«Τσιελεπής: «όψιμη κόκκινη γραμμή» οι επιθέσεις για την εκ περιτροπής προεδρία»
24 Οκτωβρίου 2009

Ο διεθνολόγος Τουμάζος Τσελεπής χαρακτήρισε «όψιμη κόκκινη γραμμή» τις ενστάσεις κάποιων πολιτικών δυνάμεων για την εκ περιτροπής προεδρία οι οποίες όπως είπε δεν προβάλλονταν παλαιότερα.

Επιπλέον κατήγγειλε, μιλώντας στον ΆΣΤΡΑ, ότι οτιδήποτε επιτυγχάνει η διαπραγματευτική ομάδα όπως το κλείδωμα του προεδρικού πολιτεύματος της Ενωμένης Κύπρου, θεωρείται από κάποιες δυνάμεις λάθος και δαιμονοποιείται με στόχο αν οι δύο πλευρές φτάσουν κάποτε στη λύση αυτή να μην περάσει ανάμεσα στο λαό.

Τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα για ν’ αντιμετωπίσει αυτό τον κίνδυνο θα δίνει στη δημοσιότητα τις βελτιώσεις που θα επιτυγχάνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κύριος Τσιελεπής έκανε λόγο για μια νέα πολιτική κουλτούρα που θα προκύψει στην ενωμένη Κύπρο χάρι στη σταθμισμένη ψήφο αφού πολιτικοί τύπου Έρογλου δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν.

Την ίδια στιγμή γνωστοποίησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ότι κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν την επανασύσταση των ομάδων εργασίας από την Ελλάδα που είχαν βοηθήσει στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Αποχώρηση από ΑΝΤΕΝΑ
Ο Τουμάζος Τσιελεπής ανακρινόμενος από το βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστο Στυλιανίδη στο πλαίσιο της εκπομπής του ΑΣΤΡΑ «Πειραματισμοί Επωνύμων» εκτίμησε ότι η στήριξη που έλαβε για την αποχώρησή του από εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ από άτομα διάφορων ιδεολογικών χώρων δείχνει ότι η πολιτική ζωή στη Κύπρο ωριμάζει κυρίως από τα «κάτω».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι στην επίμαχη εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ το όλο σκηνικό οδηγούσε σε μια πολιτική εξόντωσης ενός ανθρώπου με ήθος και ευθιξία τονίζοντας ότι τα θέματα ήθους και δημοκρατίας υπερβαίνουν όλες τις ιδεολογίες γιαυτό και ο ίδιος στήριξε ευθύς εξαρχής το κ. Τσιελεπή.

Ο κ. Τσιελεπής απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι αποχώρησε επειδή δεν άντεχε την πίεση τονίζοντας ότι έφυγε μόνο όταν άρχισαν οι προσωπικές επιθέσεις.

Εξάλλου, συνέχισε, το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα νομικό αλλά πολιτικό προσθέτοντας ότι κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ με νομικό τρόπο.  Επιπλέον τόνισε ότι το κυπριακό δεν λύθηκε μέχρι σήμερα επειδή υπάρχουν πολύ διαφορετικές πολιτικές θέσεις των δύο πλευρών, και όχι γιατί δεν υπάρχει εμπειρογνωμοσύνη η οποία εξάλλου μπορεί να είναι και μέσα στην αίθουσα και έξω από την αίθουσα, αλλά και υπό μορφή γνωμάτευσης από το εξωτερικό.

Χαρακτήρισε επιεικώς γελοία την άποψη ότι «καταστράφηκε το κυπριακό» επειδή ο Τσελεπής δεν έχει προσόντα.

Μετεξέλιξη ή Παρθενογένεση;
Ο Τουμάζος Τσιελεπής είπε ότι δύο είναι τα κριτήρια για να εκτιμηθεί αν η λύση θα οδηγεί σε παρθενογένεση ή μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας.

Το πρώτο κριτήριο-δείγμα μετεξέλιξης είναι αν η Ενωμένη Κύπρος δεν θα χρειάζεται να κάνει νέες αιτήσεις για ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους ήδη είναι μέλος όπως ο ΟΗΕ και η ΕΕ.

Δεύτερο κριτήριο είναι αν θα πρέπει να υπογράψει εκ νέου διεθνείς συνθήκες.

Εξάλλου ο κύριος Τσιελεπής επικαλούμενος γνωμάτευση διεθνούς κύρους είπε ότι η συμπερίληψη στη λύση λεγόμενων διεθνών συνθηκών που υπέγραψε το ψευδοκράτος δεν σημαίνει αναγνώριση του παράνομου μορφώματος. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, συνέχισε, είναι τη διατύπωση και το περιεχόμενο των λεγόμενων συμφωνίων και πρόσθεσε ότι κάποιες πολιτιστικές «συμφωνίες» μπορούν να μπουν στη λύση.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση των συμφωνιών του 1960 δεν σημαίνει και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ομοσπονδία και πολιτική ισότητα
Ο Τουμάζος Τσιελεπής ήταν κατηγορηματικός ότι η επανένωση του τόπου σημαίνει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν αποτελεσματική συμμετοχή στα όργανα εξουσίας και στη λήψη αποφάσεων.

Υποστήριξε ότι σε πολλά κράτη δεν ισχύει πλέον η αρχή ένας πολίτης-μία ψήφος και απέρριψε τη φιλολογία που αναπτύσσεται ότι η σταθμισμένη ψήφος μόνο των ΕΚ και όχι και των ΤΚ είναι ρατσιστική: «Αφού οι ΕΚ είναι το 80% εισηγηθήκαμε όπως η επιρροή να είναι αναλογικά η ίδια με τους ΤΚ δηλαδή να σταθμίζεται στο 20% για να μην επιβάλλει η ΕΚ πλευρά τον υποψήφιο της αρεσκείας της.  Στο τέλος της ημέρας όσο είναι το εκλογικό σώμα των ΤΚ η ΕΚ ψήφος θα σταθμίζεται στο ποσοστό αυτό.|

Απαντώντας στις ανησυχίες για τους έποικους είπε ότι όσοι θα ψηφίζουν θα είναι πολίτες της ενωμένης κυπριακής δημοκρατίας και κανένας άλλος.

Διευκρίνισε ότι οι ΤΚ δεν άνοιξαν ακόμη τα χαρτιά τους για τον αριθμό των εποίκων ωστόσο οι έποικοι που έχουν τη λεγόμενη ιθαγένεια υπολογίζεται από την ΕΚ πλευρά να ανέρχονται στις 50.000.

Βελτίωση του Σχεδίου Ανάν η εκ περιτροπής Προεδρία
Χειροπιαστή βελτίωση από το Σχέδιο Ανάν χαρακτήρισε τη συμφωνία των δύο πλευρών για εκ περιτροπής Προεδρία ΕΚ και ΤΚ αφού έτσι το πολίτευμα θα διατηρήσει τον Προεδρικό του χαρακτήρα.

Απέδωσε τη βούληση της ΕΚ πλευράς για αποφυγή του προεδρικού συμβουλίου στις υπαρκτές αδυναμίες αυτού του τύπου πολιτεύματος αλλά και στο ότι είχε δαιμονοποιηθεί από κάποιες δυνάμεις το 2004 ως πρόνοια του Σχεδίου Ανάν.

Ο κύριος Τσιελεπής ήταν έντονος απέναντι στους επικριτές της εκ περιτροπής προεδρίας λέγοντας ότι οτιδήποτε κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα θεωρείται λάθος και θα δαιμονοποιείται ώστε αν καμιά φορά καταφέρουν οι δύο πλευρές να φτάσουν σε λύση αυτή να μην περάσει ανάμεσα στο λαό.

Τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα για ν’ αντιμετωπίσει αυτό τον κίνδυνο θα δίνει στη δημοσιότητα τις βελτιώσεις που θα επιτυγχάνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κύριος Τσιελεπής έκανε λόγο για μια νέα πολιτική κουλτούρα που θα προκύψει στην ενωμένη Κύπρο χάρι στη σταθμισμένη ψήφο αφού πολιτικοί τύπου Έρογλου δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Γιατί δεν φέρνει το πτυχίο;»
23 Οκτωβρίου 2009
ΜιΛο

Η μεγάλη αμφισβήτηση που δέχθηκαν οι νομικές γνώσεις του κ. Τσιελεπή τον οδήγησαν να πετάξει το μικρόφωνο και να φύγει στη μέση μιας τηλεοπτικής συζήτησης που μονοπωλούσε. Ο κ. Τσιελεπής ήταν εμφανώς προσβεβλημένος, γιατί τέθηκε θέμα αναφορικά με τις νομικές του γνώσεις. Η αποχώρησή του σηματοδότησε και μία σειρά αναπάντητων ερωτημάτων: έχει όντως πτυχίο Νομικής ο κ. Τουμάζος Τσιελεπής; Είναι εγγεγραμμένος στο σχετικό μητρώο; Άσκησε τη Νομική σε κάποια μορφή της και μπορεί να επιδείξει συγκεκριμένο έργο; Υπάρχουν δημοσιεύσεις που φέρουν το όνομά του, αναφορικά με νομικά θέματα; Ήταν το διδακτορικό του, στο οποίο πραγματεύτηκε θέματα δημόσιου, διεθνούς δικαίου, μια νομική εργασία ή μια εργασία διεθνών σχέσεων, πολιτικής ή κάτι άλλο, που είχε ως αντικείμενο ζητήματα που άπτονται του δημοσίου, διεθνούς δικαίου; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί πολύ εύκολα να τα απαντήσει ο κ. Τσιελεπής και να κλείσει τα στόματα αυτών που θεωρεί ότι τον προσβάλλουν. Ας βάλει ένα αντίγραφο του πτυχίου του, μαζί με το βιογραφικό του, πάνω στο φαξ και να το στείλει σε όλα τα ΜΜΕ. Ποιος θα αμφισβητήσει τους πανεπιστημιακούς τίτλους; Στο χέρι του είναι να «επιδιορθώσει» τις εντυπώσεις, χωρίς να χρειάζεται το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ να του κάνουν τους… δικηγόρους. Στο κάτω-κάτω, ο κάθε πολίτης έχει την περιέργεια αλλά και το δικαίωμα να γνωρίζει το είδος της κατάρτισης των διαπραγματευτών του μέλλοντός του.

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Διζωνική συνωμοσία Κληρίδη-ΑΚΕΛ-Βρετανών: Εζεκίας-Φάντης στο Λονδίνο, μέσω Βάσεων, τη μεσολαβήσει Κληρίδη! - www.efylakas.com - 03/11/2009

[…] Η πρόσφατη στημένη αποχώρηση του Τουμάζου Τσιελεπή από το στούντιο του ΑΝΤ1 απέδειξε, σε όσους γνωρίζουν, το αυτονόητο: Ο Τουμάζος Τσελεπής και το ΑΚΕΛ συνεχίζουν πιστά την πολιτική του εκλεκτού του Λονδίνου Γλαύκου Κληρίδη, του ανθρώπου που ποτέ δεν πίστεψε στα δίκαια της πατρίδας του, αλλά, αφιέρωσε όλα τα χρόνια της πολιτικής του ζωής στο να προσπαθεί να επιβάλει όσα του ζητούσαν οι Άγγλοι. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τ. Τσιελεπής είχε παραδεχθεί (λίγο προτού αποχωρήσει , αφού τον είχαν στριμώξει οι συνομιλητές του) πως συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με βάση το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν [‘Εμπροσθοφύλακας’ 25/10/2009, Συντακτική Ομάδα]. […]

2. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ad hominem επιθέσεις Τουμάζου Τσιελεπή κατά Βάσου Λυσσαρίδη - www.efylakas.com - 21/12/2009

[…] – Διαβάστε σχετικά για τον «Επιτσιελεπομένο κληριδισμό του Δημήτρη Χριστόφια», για τα «Ανανικά γυμνάσματα αποπροσανατολισμού της […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: