jump to navigation

Η μαζοχιστική επίθεση του Παπανδρέου κατά της Γαλλίας 23/10/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ.
Tags: ,
trackback
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσφωνεί την Κυπριακή Βουλή [πηγή φωτογραφίας: Αυγή]

‘Σημερινή’
«Η μαζοχιστική επίθεση του Παπανδρέου κατά της Γαλλίας»
22 Οκτωβρίου 2009
Κωστάκης Αντωνίου, στήλη ‘Στίγμα’

«Δεν είμαστε μαζοχιστές, στο κάτω κάτω», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας προχθές στο Προεδρικό. Αλλά φαίνεται ότι τελικά είμαστε σούπερ μαζοχιστές, και εμείς και η Ελλάδα.

Όλη η πολιτική μας από το 1974 είναι ένας άκρατος μαζοχισμός. Μια σκυταλοδρομία μαζοχισμού, που παραδίνεται από τον έναν Πρόεδρο στον επόμενο, που συνεχίζει ακάθεκτος.

Ας μην αναφερθούμε στα μαζοχιστικά στοιχεία της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια, που ξεκινούν από την αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων, την πρόταση της σταθμισμένης ψήφου, την επίρριψη ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το τουρκικό πραξικόπημα του 1963, για την αποδοχή του ανοίγματος του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς να ανοίξει ο Λιμνίτης, για την πρόταση διεξαγωγής απογραφής προς εντοπισμό εποίκων στις ελεύθερες περιοχές, για την ψευδαίσθηση πως «άλλος ο Ταλάτ, άλλη η Τουρκία», για τον ίσο καταμερισμό ευθυνών της τραγωδίας του 1974 σε Ελληνοκύπριους και Τουρκία, και τόσα άλλα που δεν έχουν τέλος.

Να αναφέρουμε ένα πολύ πρόσφατο στοιχείο μαζοχιστικής πολιτικής με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Διότι και η Αθήνα δεν υστερεί της Λευκωσίας σε μαζοχιστική πολιτική.

Ενώ στις συνομιλίες Χριστόφια-Παπανδρέου αποφασίστηκε όπως αναληφθεί κοινή προσπάθεια των δύο κυβερνήσεων για τη διαφώτιση των Ευρωπαίων εταίρων και για τη δημιουργία συμμαχιών, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε προχθές, από το βήμα της κυπριακής Βουλής, άγαρμπη και αντιδιπλωματική επίθεση εναντίον της Γαλλίας, επιτιθέμενος κατά της πρότασής της για ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Αφού ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. -θέση την οποία υποστηρίζουν όλες οι φιλότουρκες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες- χαρακτήρισε «νεφελώδη προοπτική» την πρόταση της ειδικής σχέσης που υποστηρίζουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία. Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι «δεν πιστεύει σε αυτή την ειδική σχέση, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για τα ελλαδικά και κυπριακά συμφέροντα».

Πρόκειται για αφόρητη πρόκληση του Έλληνα πρωθυπουργού εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, την ώρα που μιλούμε για την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικών συμμαχιών μέσα στην Ε.Ε. Αλλά όταν επιτίθεται με αυτό το βάναυσο τρόπο, εναντίον μιας πρότασης φίλων ευρωπαϊκών χωρών, με ποιους τελικά θα συνάψει συμμαχίες η Κυπριακή Δημοκρατία και από ποιους περιμένει βοήθεια τον ερχόμενο Δεκέμβριο; Με τους Εγγλέζους, τους Σουηδούς, τον Όλι Ρεν και τους λοιπούς υποστηρικτές της Τουρκίας;

Με όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου, ενήργησε ως εκφραστής των Αγγλοαμερικανών και των λοιπών φιλότουρκων της Ευρώπης και υπέσκαψε την προσπάθεια της κυπριακής Κυβέρνησης για απόκτηση ερεισμάτων στην Ε.Ε. ενόψει της μάχης του Δεκεμβρίου.

Αν αυτή δεν είναι μαζοχιστική πολιτική, τι είναι;

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Ημερήσια’
«Βέτο» Παπανδρέου στην ειδική σχέση Τουρκίας – Ε.Ε.
21 Οκτωβρίου 2009
Νίκος Μελέτης

Το πλαίσιο της νέας πολιτικής που θέλει να ασκήσει στα ευρω-τουρκικά, ώστε να επιδιωχθούν αποτελέσματα και στα ελληνοτουρκικά και κυρίως στο Κυπριακό, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του ενώπιον της κυπριακής Βουλής χθες.

Με επανειλημμένες εκκλήσεις προς την Τουρκία να «δει το συμφέρον της και των Τουρκοκυπρίων» και να συναινέσει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ο κ. Παπανδρέου με σαφή και έντονο τρόπο τάχθηκε εναντίον της ειδικής σχέσης της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Επιπτώσεις
«Δεν πιστεύω σε αυτή τη νεφελώδη ειδική σχέση, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος βεβαίως όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (και συμμάχους), όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που έχουν ταχθεί υπέρ της ειδικής σχέσης.

Το μοντέλο πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση απαιτεί για τη διαμόρφωση του νέου Οδικού Χάρτη (που θα συνδέει, όπως η συμφωνία του Ελσίνκι, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά) την ύπαρξη συγκεκριμένου κινήτρου για την Τουρκία που θα την έπειθε να προχωρήσει σε κινήσεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, και το μόνο που φαντάζει ως τέτοιο είναι η «πλήρης ένταξη», η οποία, όμως, εξαρτάται από τις επιλογές της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ο πρωθυπουργός, αφού άκουσε μια ιδιαίτερα «σκληρή» ομιλία από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Κάρογιαν (έκανε λόγο για εξάντληση των ορίων ελαστικότητας της ελληνοκυπριακης πλευράς από τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία και ζήτησε να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία), δεσμεύθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα μείνει θεατής» και ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού και την ενίσχυση των προσπαθειών της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις βασικές παραμέτρους της επιδιωκόμενης λύσης του Κυπριακού, τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι αποδεκτή η διχοτόμηση» και απευθυνόμενος προς την Αγκυρα, που επιμένει στη διατήρηση του καθεστώτος των εγγυήσεων, επεσήμανε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα τα εγγυάται η Ε.Ε. και όχι κάποια στρατιωτική δύναμη».

Ενόψει του Δεκεμβρίου, η κυπριακή πλευρά θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την αξιολόγηση της Τουρκίας αλλά και την ύπαρξη αυστηρών συνεπειών για την ενταξιακή πορεία της εφόσον δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή της για εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ενωσης με την Κύπρο.

Ακόμη και αν υποχρεωθεί να επιβάλει μονομερώς τις κυρώσεις αυτές με μπλοκάρισμα πρόσθετων κεφαλαίων στη Διακυβερνητική Διάσκεψη που διεξάγει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Τουρκίας.

Αρέσει σε %d bloggers: