jump to navigation

Ο Αχμέτ Ιλχάν υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη 21/10/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΗ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Tags: , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Ο μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν, μαζί με την υποψήφια υπερνομάρχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Γκιουλ Καραχασάν, είχαν υπογράψει κείμενο το οποίο βάφτιζε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «τουρκική». Ο Αχμέτ Ιλχάν τάσσεται σήμερα υπέρ της Ντόρας. Υπενθυμίζουμε πως την Γκιουλ Καραχασάν την στήριξε με κάθε τρόπο ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τι σημαίνει για τους Πομάκους της Θράκης αυτή η ανίερη «τουρκική» συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Γιωργάκη-Ντόρας;

σδφ

‘Ελεύθερος Κόσμος’
«Ο Αχμέτ Ιλχάν υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη»
20 Οκτωβρίου 2009

Φυσικά, τι άλλο θα υποστήριζε; Ο λόγος για τον μουσουλμάνο και πρώην βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη, Αχμέτ Ιλχάν. Ακολουθώντας τη γραμμή που του δόθηκε από το τουρκικό προξενείο, ο μουσουλμάνος πολιτευτής εκδηλώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης, λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα, για «την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε». Παραθέτουμε χωρίς σχόλια, καθώς αυτά περιττεύουν:

«Χθες (12-10-09) υπέγραψα την υποψηφιότητά της. Στηρίζω ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πολιτικό στην Βόρειο Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα πολύ ικανό άτομο με πολλές ευαισθησίες, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Ελλάδας. Η σφραγίδα της Ντόρας θα είναι καταλυτική για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Είναι μια σύγχρονη πολιτικός, με γνώσεις, με απόψεις, με ιδέες. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Ως Υπουργός Εξωτερικών είχαμε την δυνατότητα να δούμε τις προσπάθειές της και την πολιτική που προσπάθησε να εφαρμόσει. Η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε».

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘ΑΝΤ1’
«Φωτιές άναψε ο Αχμέτ Ιλχάν»
24 Σεπτεμβρίου 2007

Φωτιές άναψε η ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν, να συνυπογράψει κείμενο, το οποίο βαφτίζει τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Αν ήταν σε άλλη χώρα το κόμμα του θα τον είχε διαγράψει ή τουλάχιστον θα του είχε επιβάλλει κυρώσεις» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ το επίμαχο θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Πακιστανό ομόλογό του Αζίζ.

«Δεδομένη η ευαισθησία της ελληνικής Πολιτείας για τα θέματα προστασίας των μειονοτήτων» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή την ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν.

«Κάθε αιρετός εκπρόσωπος της μειονότητας έχει το δικαίωμα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων να εκφέρει τις απόψεις του», παρατήρησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έκανε λόγο για επιλεκτική απομόνωση στο πρόσωπο του συγκεκριμένου βουλευτή, αφού το εν λόγω κείμενο, όπως είπε, έχει υπογραφεί από εκατοντάδες εκπρόσωπους της μειονότητας.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘In.gr’
«Εμπλέκεται και ο Αχμέτ Ιλχάν: Επικρίσεις για την υπογραφή Καραχασάν υπέρ της αναγνώρισης έκνομου τουρκικού συλλόγου»
21 Μαΐου 2006

Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο επικρίσεων η Γκιουλ Καραχασάν· αυτή τη φορά, η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης βάλλεται για το γεγονός ότι έχει υπογράψει διακήρυξη για την αναγνώριση έκνομου τουρκικού σωματείου στη Θράκη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η κ. Καραχασάν έχει υπογράψει (νούμερο 112) ψήφισμα για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ενώ στην ίδια λίστα, που αριθμεί περί τα 2.000 άτομα, περιλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Αχμέτ Ιλχάν (νούμερο 142).

Όπως επίσης μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η κ. Καραχασάν φέρεται επίσης να έχει μετάσχει στις αρχαιρεσίες του εν λόγω συλλόγου τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αλλά και να έχει υπογράψει ψήφισμα διαμαρτυρίας της Τουρκικής Ένωσης (της οποίας ο Αρειος Πάγος έχει ζητήσει τη διάλυση, χαρακτηρίζοντάς τη παράνομη) προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο γίνεται λόγος για καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως αναφέρεται, μειονότητας της Θράκης από το ελληνικό κράτος.

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, από τη στιγμή που η κ. Καραχασάν έχει δηλώσει ότι σέβεται τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει επίσης ότι οι θέσεις που έχει εκφράσει για το θέμα αυτό ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Αχμέτ Ιλχάν, είναι πιο ακραίες.

Ο Alpha μάλιστα μετέδωσε ότι για το θέμα της αναγνώρισης της Τουρκικής Ένωσης Θράκης υπάρχει επιστολή, με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2005, από τον Αχμέτ Ιλχάν προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με την οποία ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να αναγνωριστεί η Ένωση, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Αυγή’
«Κόντρα Μπακογιάννη-Σαμαρά στη Ν.Δ.»
21 Οκτωβρίου 2009
Γιώργος Μελιγγώνης

Στη μάχη της διεκδίκησης του προεδρικού θώκου της Ρηγίλλης ρίχνονται οι υποψήφιοι αρχηγοί, με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, περιοδείες και… αιχμές που εκτοξεύουν ο ένας προς τον άλλο. Την ίδια στιγμή, η Οργανωτική Επιτροπή της Ν.Δ. προσπαθεί να λύσει τα εκκρεμή διαδικαστικά ζητήματα, ενώ χθες εντύπωση προκάλεσε η έμμεση προαναγγελία του Β. Μεϊμαράκη ότι θα στηρίξει την Ντ. Μπακογιάννη. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερα στελέχη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα της συντηρητικής παράταξης και χαρακτηρίζουν “υπερβολικά μεγάλο” το διάστημα ώς τις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα περιοδειών της, με διήμερη επίσκεψη στην πυρόπληκτη Ηλεία. Ακολουθούν πέντε νομοί της Βόρειας Ελλάδας, που θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο. Ο Δημ. Αβραμόπουλος θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πατρώο χωριό του, το Ελληνικό Αρκαδίας, ενώ θέμα ωρών είναι να ανακοινωθεί η πρώτη επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στην Πρώτη Σερρών (γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή) αλλά και στην Ήπειρο (Μέτσοβο), όπου είχε γεννηθεί ο πολιτικός μέντοράς του, Ευ. Αβέρωφ.

Εν τω μεταξύ, χθες, με συνέντευξή του στον ρ/σ “Θέμα 989”, ο κ. Σαμαράς άφησε ευθείες αιχμές κατά της Ντ. Μπακογιάννη. Δεδομένου ότι -υπογείως- η κ. Μπακογιάννη ήταν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι “αυτοί που υποστήριξαν και υπέδειξαν εκλογές, ασφαλώς έχουν πολιτική ευθύνη”, προσθέτοντας ότι “οι εκλογές έγιναν άκαιρα και στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μία μέρα, όχι 6 μήνες που χαρίσαμε εμείς”. Η Ντ. Μπακογιάννη, από την πλευρά της, επανέλαβε χθες ότι «ήταν πάντοτε παρούσα και στα καλά και τα άσχημα», «καρφώνοντας» τον Αντ. Σαμαρά.

Το -πάλαι ποτέ- πρωθυπουργικό περιβάλλον βρέθηκε και στο στόχαστρο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Π. Παναγιωτόπουλου (που υποστηρίζει τον Αντ. Σαμαρά). “Δυστυχώς, ο Καραμανλής απομονώθηκε, εγώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ζητούσα να τον δω από τον Ιούνιο ώς τον Οκτώβριο και με πήγαιναν από εβδομάδα σε βδομάδα”, είπε στο Mega.

Εγκύκλιος Σιούφα
Χθες, πάντως, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση, με βάση την οποία ο Δ. Σιούφας καλεί όλες τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος να κρατήσουν “ουδετερότητα” και να “δείξουν προθυμία να παράσχουν στους υποψήφιους όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, αν τους ζητηθούν”.

Παράλληλα, έχει απορριφθεί μετά βεβαιότητος η ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου ψηφοφορίας, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Προσανατολίζονται να μεταφέρουν μία μέρα νωρίτερα τη διαδικασία, δηλαδή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Στο τραπέζι, όμως, παραμένει και η 29η Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι τεχνικά εφικτό.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο
Την ίδια στιγμή, στην πορεία προς το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα προηγηθεί κατά δέκα περίπου ημέρες, ξεκαθαρίζει και το τοπίο των υποψηφιοτήτων. Αν και συνομιλητές του Αρ. Σπηλιωτόπουλου λένε στην «Αυγή» ότι “ακόμη σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα”, όλα δείχνουν ότι τελικά δεν θα το κάνει. Όχι μόνο διότι ο χρόνος προετοιμασίας του δεν είναι αρκετός, αλλά και επειδή ο “σύμμαχός” του, Β. Μεϊμαράκης, εκδήλωσε χθες με πλάγιο τρόπο την προτίμησή του προς την Ντ. Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι “εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στους στενούς πολιτικούς φίλους της Ντ. Μπακογιάννη τόνισε: “Κρητικός είμαι, όπως είπατε κι εσείς η θέση μου λίγο-πολύ γνωστή είναι”. “Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρατήσω τον αυτόνομο πολιτικό ρόλο μου λέγοντας τις απόψεις μου”, συμπλήρωσε.

Αργά χθες το βράδυ, “γαλάζια” στελέχη χαρακτήριζαν “αναμενόμενη” τη στάση Μεϊμαράκη, παρά τον εσωκομματικό “ανταρτοπόλεμο”, στον οποίο επιδίδεται εδώ και δύο εβδομάδες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μερικές ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί η δήλωση του στενού συνεργάτη του, Ν. Καραχάλιου, στο Κανάλι 1 του Πειραιά, που είπε ότι “θα ήθελε για αρχηγό της Ν.Δ. κάποιον που να συνθέτει, να ακούει τη διαφορετική άποψη”. “Με εντυπωσίασε η Ντ. Μπακογιάννη, που είπε ότι θέλει να ακούει τις απόψεις των think tanks και των fora” (sic).

Πάντως, ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορεί να ψηφίζουν και οι περαστικοί”, ζήτησε να κλείσουν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν οι εκλογικοί κατάλογοι και, σχολιάζοντας τη διαδικασία εκλογής από τη βάση, είπε ότι “τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αρνούνται αυτή τη διαδικασία, γιατί δημιουργεί αρχηγισμό”.

Αρέσει σε %d bloggers: