jump to navigation

Δ. Χριστόφιας: «Η Ομοσπονδία είναι ακατάλληλη και αφύσικη για την Κύπρο» 09/10/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Μόνο θέατρο του παραλόγου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτά που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο: Ο πρόεδρός της να παραδέχεται στο εξωτερικό -γιατί άραγε μόνο εκεί;- ότι η επιλογή του μοντέλου της λύσης, δηλ. της Δ.Δ. Ομοσπονδίας είναι λανθασμένη, αφύσικη και ακατάλληλη, ωστόσο να είναι ορκισμένος εχθρός όποιου τολμήσει να πει οτιδήποτε εις βάρος της στην Κύπρο! Το «Ερετικό Ιστολόγιο» σχολιάζει τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια και επισημαίνει ότι παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και το 2004, γι’ αυτό να μην ενθουσιαζόμαστε ότι ξαφνικά άνοιξε τα μάτια και ανακάλυψε την ακαταλληλότητα της Ομοσπονδίας. Γνωρίζει την ακαταλληλότητά της (τουλάχιστον από το 2004), ωστόσο θέλει να μας την επιβάλει πάση θυσία!

ομολογίες Χριστόφια [πηγή: http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html]

‘Ερετικό Ιστολόγιο’
«Αποκάλυψη Χριστόφια: Η Ομοσπονδία είναι ακατάλληλη!»
30 Σεπτεμβρίου 2009
Ευαγόρας Γονέμης

Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που συνεπέστατα μετά το 1974 υποστήριξε την επιδίωξη Ομοσπονδίας στην Κύπρο. Παρ’ ό,τι υπήρξε τουρκικός πάγιος στόχος -πάγιος μέχρι που εμείς τον αποδεχτήκαμε και τότε αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της!- δεν φαίνεται να υπήρξαν και ιδιαίτεροι ενδοιασμοί για την υιοθέτηση της γραμμής του «έντιμου» συμβιβασμού. Μάλιστα, τόσο πολύ ασπάστηκαν την τουρκική αυτή θέση, ώστε το έκαναν σημαία και σύνθημά τους («Κύπρος ενωμένη ομοσπονδιακή») και επιδιώκουν έκτοτε αδιάκοπα να εγκλωβίζουν τους λοιπούς συνεταίρους τους σε αυτήν τη λογική της μόνης -τάχα μου- εφικτής διεξόδου. Τους κρατά παγερά αδιάφορους να εξετάσουν ρεαλιστικά το πόσο εφικτή είναι αυτή λύση που απέτυχε να συμφωνηθεί επί Βασιλείου, επί Κληρίδη και επί Χριστόφια (2008-9)! (Για τον Μακάριο, Κυπριανού και Παπαδόπουλο δεν αναφερόμαστε διότι αυτοί, παρά τις κατά καιρούς διολισθήσεις τους, θεωρούνται εκ προοιμίου απορριπτικοί οποιασδήποτε λύσης από τους εκ των προτέρων υποστηρικτές μιας οποιασδήποτε λύσης.)

Ατατούρκ-ομοσπονδία [πηγή: http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html]

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το ΑΚΕΛ και διά των θυγατρικών του οργανώσεων (ΕΔΟΝ-Προοδευτική κλπ) πέτυχε να δεσμεύσει όλους τους πολιτικούς χώρους, πλην του ΕΥΡΩΚΟ (ίσως και των Οικολόγων;), στη λογική της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ακόμη και σε χώρους που δεν έχουν άμεση σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, π.χ. το φοιτητικό κίνημα, το ΑΚΕΛ επιβάλλει συνυπογραφή συνεργασιών με μόνιμη επωδό την «επιδίωξη λύσης Δ.Δ. Ομοσπονδίας στην Κύπρο».

Εκείνο που απεγνωσμένα πράττουν οι ευσυνείδητοι των άλλων κομμάτων για να αποδεσμευτούν από το αδιέξοδο που οδηγήθηκαν διά των υπογραφών τους, είναι (α) να επιχειρούν να υποβαθμίσουν τον τίτλο της λύσης (κατά το λυσσαριδικό «μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο κι όχι το όνομα») ή (β) να προσθέσουν την ουρά του σωστού περιεχομένου (βλ. Τάσος Παπαδόπουλος).

Κακά τα ψέματα, η Ομοσπονδία που αποδέχτηκε ο Μακάριος -και την οποία σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος σκόπευε να αποπέμψει- δεν έχει καμία σχέση με την (συν)Ομοσπονδία που συζητούμε σήμερα! Ήταν μια Ομοσπονδία που είχε ως θεμελιώδη όρο ότι θα σεβόταν πλήρως τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη κι αν οι συνθήκες μιας Κύπρου που μάζευε τις στάχτες της και της σημερινής ευρωπαϊκής Κύπρου ήταν εντελώς διαφορετικές τότε και εντελώς διαφορετικές σήμερα, αντί να οδεύουμε προς το καλύτερο στο εθνικό μας θέμα, οδηγούμαστε προοδευτικά και ασμένως στα τάρταρα χωρίς λογική εξήγηση!

Ταλάτ για ομοσπονδία [πηγή: http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html]

Αποδεχτήκαμε επί Χριστόφια και την εκ περιτροπής προεδρία και εκ των προτέρων 50.000 εποίκους. Θεωρούμε και αυτονόητο ότι η απαίτηση «όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους» είναι ουσιαστικά μια δημαγωγική κοροϊδία που όλοι λένε και δεν την εννοούν, αφού θα υπάρχουν δύο εθνικά διαχωρισμένες ζώνες ή κρατίδια (βλ. απάντηση Κληρίδη προς τον μητροπολίτη Κυρηνείας). Εκείνο το «δίκαιη λύση» είχε εξανεμιστεί πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι που την κατέστησε κεντρικό σημείο της προεκλογικής συνθηματολογίας του Χριστόφια! Πώς θα είναι δίκαιη αφού διαμορφώνεται από τις συνθήκες της κατοχής και όχι από το τι αρμόζει στη νήσο;

Μη σας ξενίζουν αυτά που λέμε! Μόλις πρόσφατα (στο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής) αποκαλύφθηκε ότι ο Χριστόφιας συμφωνεί… μαζί μας ότι «δεν είναι φυσιολογική για την Κύπρο η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία»! Δηλαδή ο τέως γ.γ. του κόμματος που δούλεψε όσο λίγοι για την επιβολή της Δ.Δ.Ο σε όλους τους άλλους ομολογεί σήμερα ότι εκτός από επί 35 χρόνια ανέφικτη και με δημοψήφισμα απορριφθείσα λύση, η Δ.Δ.Ο. είναι και αφύσικη για την Κύπρο!

Για να ‘μαστε ειλικρινείς, αυτό δεν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τώρα. Υπενθυμίζουμε, είχε ξαναβγεί στη δημοσιότητα, αλλά θάφτηκε στα παραπολιτικά σχόλια και ουδείς ανέδειξε αυτήν την παραδοχή από τον τότε γ.γ. του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Βουλής. Ουδείς ασχολήθηκε με τη δήλωση Χριστόφια στην εφημερίδα Khaleej Times του Ντουμπάι πριν μία πενταετία (αναδημοσιευμένο μέρος της στον Πολίτη της 14ης Σεπτεμβρίου 2004) ότι

«δεχτήκαμε το σκεπτικό της Ομοσπονδίας χωρίς αυτό να είναι η κατάλληλη λύση. Η κατάσταση της Κύπρου δεν ταιριάζει με λύση ομοσπονδίας επειδή οι δύο κοινότητες έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Νιώθουμε ανασφάλεια σε μια τέτοια κατάσταση.»

Τι μας λέει ο κος Χριστόφιας, ναι αυτός που μάλλον ξεχνά ότι είναι Έλληνας, ξέχασε όλως τυχαίως και το ΟΧΙ στην κηδεία του Τ. Παπαδόπουλου, αλλά δεν ξεχνά να παπαγαλίζει φορτικά τον στόχο της Ομοσπονδίας κάθε τρεις και λίγο, τον οποίο το Υπουργείο της Παιδείας του σκέφτεται να μας το εμφυτεύσει μέσω της εκπαίδευσης για να τον εμπεδώσουμε! Μας λέει ο Χριστόφιας δηλαδή ότι επιδιώκουμε μια ακατάλληλη λύση, μια λύση που δημιουργεί ανασφάλεια στην ελληνική κοινότητα της Κύπρου!

Άσχετο αν σπεύδει με την υπενθύμιση του πραξικοπήματος και διά της φράσης «εμείς στρώσαμε το χαλί» να δικαιολογηθεί γιατί υποστηρίζει μια αφύσικη λύση για τη χώρα του, η ουσία παραμένει μία: Αν και οι ίδιοι οι φανατικότεροι των Ομοσπονδιακών κατανοούν απόλυτα ότι η Ομοσπονδία δεν είναι μια λύση δίκαιη, φυσική και κατάλληλη για την Κύπρο, γιατί συστηματικά και επί σχεδίω χλευάζουν και ταμπελώνουν με βαριούς χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας, εθνικιστής, ρατσιστής, ακραίος» όποιον τολμήσει να διαφωνήσει με αυτήν τη στοχοθεσία, όποιο δηλώσει Αντιομοσπονδιακός;

Γιατί το πράττουν; Μα ΞΕ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ για μικροκομματικούς σκοπούς: φανατίζω και με ψηφίζουν ώσπου να πεθάνουν! Δεν σκέφτονται, άρα δεν κινδυνεύω να μου φύγουν από το μαντρί! Ριζώνω στον θώκο της εξουσίας για πάντα.

Τέλος, πριν ολοκληρώσουμε αυτήν τη δημοσίευση σημειώνουμε πως όσοι πανηγυρίζουν για μεταστροφή του Χριστόφια προς το καλύτερο καλά κάνουν να το σκεφτούν καλύτερα, διότι τα ίδια είπε για τη Δ.Δ.Ο. και το 2004, αλλά είδαμε πού μας οδήγησε από τότε έως σήμερα!

Υ/Γ. Έχουμε την αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχει παρασυρθεί από τον επαναστατικό και αντιαμερικανικό αέρα της Κούβας, στην οποία θα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, και να έκανε αυτές τις δηλώσεις, παρά να αποφάσισε να εργαστεί για μια κατάλληλη, φυσική, δίκαιη και συνεπώς μη Διζωνική «λύση» στο Κυπριακό!!!

Αρέσει σε %d bloggers: