jump to navigation

Αλέκος Κωνσταντινίδης και Πάμπος Χαραλάμπους της ‘Αλήθειας’ καλεσμένοι στο φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη 29/09/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, Μ.Μ.Ε., ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Σε ενυπόγραφο άρθρο του στην ‘Αλήθεια’ [16/09/2009], ο δημοσιογράφος Πάμπος Χαραλάμπους ειρωνεύεται τον συνάδελφο του Μιχάλη Ιγνατίου του ‘Φιλελεύθερου’, ισχυριζόμενος πως τα όσα αποκάλυψε για το φαγοπότι του Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον Μακάριο Δρουσιώτη στο Τρόοδος είναι «αθλιότητες».

Ωστόσο, κάνει και μια αποκάλυψη, ίσως για να ειρωνευτεί την όλη κατάσταση, ίσως για να προλάβει τυχόν αποκαλύψεις: Λέει, με σκωπτικό ύφος, πως στο φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη (όπου συμμετείχαν και άλλοι…), καλεσμένοι ήταν και ο ίδιος (ο οποίος δεν πήγε λόγω εργασίας), αλλά και ο βετεράνος δημοσιογράφος Αλέκος Κωνσταντινίδης (ο γνωστός σε όλους μας «γιαμπανικός καλαμοκαβαλητής»).

Εκτός και αν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες για τον εαυτό του και τον Αλέκο, τότε η είδηση είναι μια: Τόσο αυτός, όσο και ο Αλέκος, ήταν στην επίλεκτη λίστα των προσκεκλημένων στο φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη. Παραδέχονται, δηλαδή, πως ήταν στην λίστα προσκεκλημένων αυτών που ενδεχομένως θα συμπτύξουν την νέα ιμπεριαλιστική «Πλατφόρμα του ΝΑΙ» για την εφαρμογή της συνταγματικής διχοτόμησης με το επερχόμενο «Σχέδιο Ταλάτ»!

Ο Αλέκος Κωνσταντινίδης

‘Αλήθεια’
«Μακαρόνια και αθλιότητες»
16 Σεπτεμβρίου 2009
Πάμπος Χαραλάμπους

Για τα «λαμόγια» της κυπριακής δημοσιογραφίας έγραφε χθες ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου» στην καθημερινή στήλη προβληματισμού που διατηρεί, για να καταλήξει σε μια σειρά από σαχλαμάρες που ο ανταποκριτής της εφημερίδας Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει από την Αμερική ως μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές και τις εξ Αμερικής αποκαλυπτικές ανταποκρίσεις, «ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Χοσέ Ντιάζ γράφει στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος προσπαθεί να οργανώσει μια συνάντηση με δημοσιογράφους: «Αλεξάντερ, ένας εκ των βασικών δημοσιογράφων που θα λάβει μέρος στην ενημέρωση, ο Μακάριος Δρουσιώτης, μας πρότεινε να γίνει αυτή στο σπίτι του στο Τρόοδος».

Όπως συνεχίζει ο διευθυντής του «Φ», «ο Χοσέ Ντιάζ γράφει επίσης ότι ο κ. Δρουσιώτης προτείνει ενημέρωση μετά φαγητού και ποτού και όπως συμπλήρωσε τη Δευτέρα (στο «Φ») ο Ιγνατίου, στο μενού υπήρχε ψητό στο φούρνο, ανθούς γεμιστούς και μακαρόνια του φούρνου…». Ο διευθυντής του «Φ» διατείνεται ότι «δεν τον ενδιαφέρουν φυσικά τα μακαρόνια», εντούτοις εξηγεί ότι «με αυτά μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας γιατί ενοχλούνται οι ψευδοπατριώτες της δημοσιογραφίας από τις αποκαλύψεις και γιατί αδίστακτα προσπαθούν να βλάψουν με τόσο πάθος συναδέλφους τους, που απλώς καταγράφουν τα γεγονότα που βλέπουν».

Ο συνάδελφος (Μ. Ιγνατίου) που καταγράφει τα γεγονότα αλλά τα «λαμόγια» της δημοσιογραφίας προσπαθούν να τον βλάψουν με τόσο πάθος το δύστυχο, δημοσίευσε χθες στην εφημερίδα του, το ακόλουθο ευφυές και εξίσου αποκαλυπτικό πόνημα: «Αλέκο, τα ‘παιδιά’ σου έβγαλαν το παλούκι. Τους υιοθέτησες, τους έμαθες όλα τα κόλπα, τους έμπασες στα σαλόνια με κίνδυνο να παρεξηγηθείς και αυτοί διοργανώνουν ‘παρτάκια’ με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, τη συνοδεία του και ξένους διπλωμάτες και όχι μόνο δεν σε προσκαλούν, αλλά απαιτούν να μην καλεστείς. Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτοι, αλλά πες τους με τον ευγενικό τρόπο που σε διακρίνει πως τον ‘προδότη’ δεν τον αγαπά κανείς! Και καλά αυτοί ξέχασαν και σένα και τον (άλλο) Κυριάκο… Ο Ντάουνερ δεν έπρεπε να τους ζητήσει να σας καλέσουν; Άλλωστε, είναι δυνατόν να λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή;».

Ο Αλέκος κλήθηκε, αλλά απουσίαζε με άδεια. Και ο υπογράφων κλήθηκε, αλλά λόγω εργασίας δεν μπόρεσε να μετάσχει με τα υπόλοιπα ‘λαμόγια’ στη συνομωσία των μακαρονιών του φούρνου. Λόγω φτωχού λεξιλογίου δεν γνωρίζω τι πάει να πει ‘λαμόγια’, γνωρίζω όμως τι σημαίνει δημοσιογραφία του πεζοδρομίου και αθλιότητα. Οι δημοσιογράφοι δεν εκτοξεύουν ακαταλαβίστικες αθλιότητες και ασυναρτησίες σαν αυτές του «Φ». Δεν εκτοξεύουν σκόρπιες λέξεις και ονόματα ανακατεύοντάς τα με προδοσίες και ύποπτες συγκεντρώσεις του φούρνου. Οι δημοσιογράφοι μιλούν για γεγονότα, συναντώνται με διπλωμάτες, αναζητούν πληροφορίες, κάνουν συζητήσεις και κυρίως σέβονται τους αναγνώστες τους. Και «στο μενού υπήρχε ανθούς γεμιστούς και μακαρόνια του φούρνου».

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - «Προβοκάτορας» ο Τ/κ δημοσιογράφος Σ. Λεβέντ για τον Αλ. Κωνσταντινίδη - www.efylakas.com - 06/10/2009

[…] καλεσμένος στο φαγοπότι αυτό ήταν και ο ίδιος ο Αλέκος …, σύμφωνα με την ‘Αλήθεια’ [16/09/2009]! Αυτό από μόνο […]

2. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ανασυντάσσεται η “Πλατφόρμα του ΝΑΙ” - www.efylakas.com - 13/11/2009

[…] πλέον φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη, με καλεσμένους πλειάδα “επαναπροσεγγιστές” δημοσιογράφους, μας δίνει έντονα το στίγμα του τι προετοιμάζεται σε […]

3. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Απόπειρα συμβολοκτονίας του Τάσσου Παπαδόπουλου - www.efylakas.com - 12/12/2009

[…] Το ΙΚΜΕ με τη σειρά του έχει χορηγήσει και το βιβλίο του γνωστού φανατικού αντιτασσικού δημοσιογράφου του ‘Πολίτη’ Μακάριου Δρουσιώτη “Η Πρώτη Διχοτόμηση”, στο οποίο διαστρεβλώνεται η ιστορία του Κυπριακού σχετικά με το 1963-64. Ο Κώστας Κωνσταντίνου του ‘Πολίτη’ δεν χρειάζεται συστάσεις. Διαβάζοντας καθημερινά κάποιος τα ρυπαρογραφήματα του αθυρόστομου κονδυλοφόρου αντιλαμβάνεται τις νοητικές ικανότητες, τον πολιτισμό και την παιδεία του ανδρός. Ειδικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο αρθρογράφος αυτός έχει ιδιαίτερες εμμονές και συμπλέγματα, αφού τον έχει βαφτίσει κατά καιρούς με διάφορα επίθετα, όπως “Φωτεινό Εθνάρχη”, ενώ τόσο είναι το κόμπλε του έναντι του Τάσσου που ονόμασε την ήττα του στις εκλογές “Μεταπολίτευση” και παραδέχθηκε πως είχε ένα μεγάλο χαμόγελο την νύχτα εκείνη [‘Πολίτης’ 09/10/2009, σελ. 13]. Το πιο πρόσφατο “κτύπημα” του ήταν η πρόταση του να «μετονομαστεί όχι μια… κοινή λεωφόρος αλλά ολόκληρη η Πράσινη Γραμμή σε Γραμμή Τάσσου Παπαδόπουλου. Ολόκληρη» [‘Πολίτης’ 25/09/2009, σελ. 13]. Ο δε Μιχάλης Μιχαήλ είναι δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού ‘Astra 92.8′ που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, και αρθρογραφεί συχνά στο ιστολόγιο με απόψεις και θέσεις που στηρίζουν την κυβερνητική γραμμή του ΑΚΕΛ. Για την εφημερίδα ‘Αλήθεια’ δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι η εφημερίδα της Δεξιάς η οποία πρόσφατα πανηγύριζε για την συνεργασία των Βρετανών Ιμπεριαλιστών με το ΑΚΕΛ [‘Εμπροσθοφύλακας’ 22/11/2009]. Όσο για τον δημοσιογράφο Πάμπο Χαραλάμπους ο οποίος μιλά για «πολιτική τυμβωρυχία» ενώ περιέργως αποκλείει το γεγονός να πρόκειται περί προβοκάτσιας, να θυμίσουμε πως ο ίδιος παραδέχθηκε πως με τον Αλέκο Κωνσταντινίδη ήταν καλεσμένοι στο μυστικό φαγοπότι που διοργάνωσε ο Μακάριος Δρουσιώτης με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ στο Τρόοδος μαζί με άλλους δημοσιογράφους και οπαδούς της “Πλατφόρμας του ΝΑΙ” [‘Εμπροσθοφύλακας’ 29/09/2009]. […]

4. Απόπειρα συμβολοκτονίας του Τάσσου Παπαδόπουλου | Spindoc.gr - 12/12/2009

[…] Ο δε Μιχάλης Μιχαήλ είναι δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού ‘Astra 92.8′ που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, και αρθρογραφεί συχνά στο ιστολόγιο του με απόψεις και θέσεις που στηρίζουν την κυβερνητική γραμμή του ΑΚΕΛ. Για την εφημερίδα ‘Αλήθεια’ δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι η εφημερίδα της Δεξιάς η οποία πρόσφατα πανηγύριζε για την συνεργασία των Βρετανών Ιμπεριαλιστών με το ΑΚΕΛ [‘Εμπροσθοφύλακας’ 22/11/2009]. Όσο για τον δημοσιογράφο Πάμπο Χαραλάμπους ο οποίος μιλά για «πολιτική τυμβωρυχία» ενώ περιέργως αποκλείει το γεγονός να πρόκειται περί προβοκάτσιας, να θυμίσουμε πως ο ίδιος παραδέχθηκε πως με τονΑλέκο Κωνσταντινίδη ήταν καλεσμένοι στο μυστικό φαγοπότι που διοργάνωσε ο Μακάριος Δρουσιώτης με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ στο Τρόοδος μαζί με άλλους δημοσιογράφους και οπαδούς της “Πλατφόρμας του ΝΑΙ” [‘Εμπροσθοφύλακας’ 29/09/2009]. […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: