jump to navigation

Απειλές κατά Τουρκοκύπριου συνδικαλιστή από τους φασίστες της ‘Βολκάν’ 20/09/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
Tags: , , , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Τα θερμότερα μας συγχαρητήρια στον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου για την πρωτοβουλία και το θάρρος του να υπερασπιστεί τον Σενέρ Ελτσίλ, και να παρουσιάσει την περίπτωση του στην καρδιά της ΕΕ. Ας ελπίσουμε πως το συμβάν αυτό θα βοηθήσει τόσο τον κ. Χατζηγεωργίου, όσο και τους ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ γενικότερα, να καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει τουρκικό βαθύ κράτος και τουρκικός εθνικισμός, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με αυτούς που κακόβουλα ονομάζουν «απορριπτικούς» μεταξύ των Ελληνοκυπρίων.

Ας ελπίσουμε πως η περίπτωση Ελτσίλ (όπως τόσες άλλες στο παρελθόν, όπως πχ. η εκτέλεση του Κουτλού Ανταλί το 1996) θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν πως ο τουρκικός φασιστικός εθνικισμός δεν είναι ένα απλό κοινωνικό φαινόμενο-καρκίνωμα, αλλά αποτελεί επίσημη πολιτική και πρακτική, τόσο του τουρκικού κράτους, όσο και των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Υπάρχει ακόμη καιρός να αλλάξουν στάση και στις συνομιλίες, και να απαιτήσουν όπως η λύση του Κυπριακού θα δημιουργήσει ένα ευνομούμενο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος το οποίο δεν θα είναι έρμαιο του τουρκικού παρακράτους, του Νταβούτογλου, των Γκρίζων Λύκων, της Εργκενεκόν και της ακροδεξιάς ‘Βολκάν’.

Ο Σενερ Ελτσίλ [πηγή φωτογραφίας: Star Kibris]

‘Χαραυγή’
«Ελτσίλ: Δεν θα με φιμώσουν οι απειλές τους»
18 Σεπτεμβρίου 2009
Νικόλας Νικόλα

Θέμα προς υπεράσπιση της ζωής του Τ/κ συνδικαλιστή θέτει στην Κομισιόν ο Τ. Χατζηγεωργίου
Απειλές για τη ζωή του, λόγω της γνωστής αντικατοχικής και κυπριακής στάσης του, δέχεται ο Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων (ΚΤΟΣ) Σενέρ Ελτσίλ, με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου να θέτει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν με στόχο την προστασία του. Ο Τ/κ συνδικαλιστής μιλώντας στη «Χ» ευχαριστεί θερμά τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, γιατί ανέλαβε να υπερασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του για την ελευθερία λόγου στον ευρωπαϊκό χώρο και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα του για τους Τ/κ και το καλό της κοινής πατρίδας Ε/κ και Τ/κ. «Δεν φοβάμαι για το πεπρωμένο μου. Οφείλουμε να αγωνιστούμε. Κάποιοι πρέπει να δώσουν αυτή τη μάχη. Εάν όλοι τρομοκρατηθούν και σιωπήσουν δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα. Κάποιος πρέπει να λέει την αλήθεια», λέει χαρακτηριστικά ο Σ. Ελτσίλ.

Σε σχέση με το τελευταίο επεισόδιο ο Τ/κ αγωνιστής αναφέρει: «Οταν δημοσιεύθηκαν στον ε/κ Τύπο τα όσα πρόσφατα συζητήσαμε εποικοδομητικά με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κάποια τ/κ ΜΜΕ και κυρίως η «Βολκάν» με κατηγόρησαν για προδοσία και παράδοση μυστικών εγγράφων στους Ε/κ και με ανακήρυξαν εχθρό και προδότη της Τουρκίας και των τουρκικών αρχών. Η «Βολκάν» δημοσίευσε παράλληλα τη φωτογραφία του σπιτιού μου και εμού με σκοπό να γίνω στόχος των εθνικιστών», λέει χαρακτηριστικά ο Σ. Ελτσίλ.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι δεν είναι και δεν νιώθει μόνος, καθώς πέραν από τη στήριξη του Τ. Χατζηγεωργίου, έχει δίπλα του αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους προοδευτικούς Τ/κ. Ο Σ. Ελτσίλ αναφέρει ότι οι προοδευτικοί Τ/κ βρίσκονται υπό το καθεστώς διαρκών απειλών από μέρους των σοβινιστών. «Στο παρελθόν εκφόβιζαν και κάποιες φορές σκότωναν όσους αγωνίζονταν για τα πραγματικά δικαιώματα των Τ/κ και του κυπριακού λαού γενικότερα», σημειώνει ο Τ/κ εκπαιδευτικός φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κουτλού Αταλί το 1996. «Σήμερα όπως και άλλοι μιλάω ανοικτά και παντού ενάντια στα όσα συμβαίνουν εδώ και επιχειρούν να μας φιμώσουν ασκώντας αυτού του είδους την πίεση. Καταπιέζουν τα δικαιώματα των Τ/κ», συμπληρώνει.

Πάντως στην ερώτησή του προς την Κομισιόν της ΕΕ, ο Τ. Χατζηγεωργίου σημειώνει ότι οι απειλές ενάντια στη ζωή ενός πραγματικού αγωνιστή για την επανένωση της Κύπρου, καθώς και η φωτογραφία στη «Βολκάν» έχουν ως στόχο τον Σ. Ελτσίλ. «Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν υπάρχει το όποιο πολιτικό κίνητρο πέραν από του να σωθεί η ζωή του Σενέρ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και ερωτά την Κομισιόν: «Καταπατείται το ανθρώπινο δικαίωμα του Σ. Ελτσίλ στην ελευθερία του λόγου και το χειρότερο είναι ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του. Είστε διατεθειμένοι να κάνετε το παν για να αποτρέψετε την όποια ανεπιθύμητη πράξη βίας;».

Αρέσει σε %d bloggers: