jump to navigation

Εντείνεται ο ψυχολογικός πόλεμος κατά των διαφωνούντων με τον πολιτικό Αττιλάρχη 19/09/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , , ,
trackback
Χριστόφιας - ψυχολογικός πόλεμος, ψυχοπόλεμος [πηγή εικόνας: Εμπροσθοφύλακας, 13/09/2009]

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Εντείνεται ο ψυχολογικός πόλεμος κατά των διαφωνούντων με τον πολιτικό αττιλάρχη»
19 Σεπτεμβρίου 2009
Συντακτική Ομάδα

Μετά τον τραγικό πολιτικό, πολιτειακό και προσωπικό ακόμη εξευτελισμό του στο θέμα του Λιμνίτη, ο Δημήτρης Χριστόφιας αντί να στρέψει τα πυρά του κατά του τουρκικού στρατού και του πολιτικού προϊστάμενου της κατοχής, «έβαλε» λυτούς και δεμένους να δαιμονοποιήσουν, να ταμπελώσουν και να σπιλώσουν τις υπολήψεις όσων αντιδρούντων και διαφωνούντων Ελληνοκυπρίων (πολιτών και πολιτικών) αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις του πολιτικού αττιλάρχη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Και ο ψυχολογικός πόλεμος και η καλλιέργεια ενοχών κατευθύνεται όχι μόνο σε «ακραία» στοιχεία της ελληνοκυπριακής κοινωνίας, αλλά και κατά κομμάτων και μελών του Εθνικού Συμβουλίου!

Τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί:

– Δημήτρης Χριστόφιας: «Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο»

– Δημήτρης Χριστόφιας (παρουσία του πολιτικού αττιλάρχη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ): «Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι το χάλι μας […] Λυπάμαι για το κατάντημα μας»

– Νίκος Κατσουρίδης: «Επιβάλλεται όπως ο διάλογος γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα, μακριά από σοβινιστικές και απορριπτικές προσεγγίσεις»

– Έλση Χριστόφια (σύζυγος Χριστόφια, παρουσία της συζύγου του πολιτικού αττιλάρχη Όγιας Ταλάτ): «Ο σοβινισμός, το μίσος και η καχυποψία βαθαίνουν τις διαφορές που σήμερα χωρίζουν τις δύο κοινότητες.»

– Δημήτρης Χριστόφιας: «…τον κοινό πολιτισμό που έχουμε κτίσει με τους Τουρκοκυπρίους, την κοινή ψυχολογία…»

– Γρηγόρης Φωτεινός (μέλος Κ.Ο. ΑΚΕΛ Ακρόπολης, Στρόβολος, Λευκωσία): «Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες…»

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα στην ‘Ελευθεροτυπία’ [04/09/2009] και στην ‘Αυγή’ [05/09/2009] που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (και αναδημοσιεύθηκε στην ‘Διαρκή Μεταρρύθμιση’ του Νίκου Μπίστη του «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ»), λέει υπερασπιζόμενος τον Δ. Χριστόφια: «Οσο πλησιάζει ο χρόνος προς το τέλος τόσο πιο έντονος γίνεται αυτός ο ανελέητος ψυχολογικός πόλεμος, με αποδέχτη την κοινωνία».

Αυτός δηλαδή που ασκεί «πνευματική τρομοκρατία» στους διαφωνούντες, αλλά -περιέργως…- ταυτόχρονα ανέχεται τον φασισμό του πολιτικού αττιλάρχη, μας παρουσιάζεται και ως θύμα «ψυχολογικού πολέμου»!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Χαραυγή’
« Η Κύπρια γυναίκα μπορεί να συμβάλει στη λύση: Η επαναπροσέγγιση είναι όπλο φιλίας ενάντια στο διχοτομικό σοβινισμό»
10 Σεπτεμβρίου 2009

Η γυναίκα της Κύπρου έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην προσπάθεια των ηγετών για λύση του Κυπριακού μέσα από κινητοποιήσεις και δραστηριοποίηση σε δικοινοτικό επίπεδο, υπογράμμισε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια μιλώντας σε δικοινοτική εκδήλωση της επιτροπής των «Πρεσβυτέρων» στην οποία συμμετείχε και η σύζυγος του Τ/κ ηγέτη Ογια Ταλάτ.

Σε ομιλία της στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η ισότητα των δυο φύλων – ο ρόλος των γυναικών στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού», η Ε. Χριστόφια είπε ότι το θέμα της ισότητας των φύλων και του ρόλου των γυναικών στις εν εξελίξει συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού είναι επίκαιρο και σημαντικό, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Αναφερόμενη στη συμβολή της Κύπριας γυναίκας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, είπε ότι «η γυναίκα της Κύπρου έχει τη δυνατότητα να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια μέσα από κινητοποιήσεις και δραστηριοποίηση σε δικοινοτικό επίπεδο. Μέσα από κοινές εκδηλώσεις, πολιτικές κινητοποιήσεις, διαλέξεις και συγκεντρώσεις, με γνώμονα την κοινή συμβίωση».

Οπως είπε, «έχοντας ως αρχή και θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση του Κυπριακού, αλλά και για τη βιωσιμότητα της λύσης που θα εξευρεθεί είναι η επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, στόχος θα πρέπει να είναι η καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ο αλληλοσεβασμός, η φιλία, πρωτίστως, η διαμόρφωση συνθηκών για κοινά οράματα, κοινά συμφέροντα και η χάραξη κοινής προοπτικής σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Ο σοβινισμός εδραιώνει τη διχοτόμηση
Η Ελση Χριστόφια σημείωσε ότι ο σοβινισμός, το μίσος και η καχυποψία βαθαίνουν τις διαφορές που σήμερα χωρίζουν τις δύο κοινότητες και εδραιώνουν τη ντε φάκτο διχοτόμηση, ενώ αντίθετα, η επαναπροσέγγιση αφαιρεί τα προσχήματα από όλους όσοι εργάζονται ή βολεύονται με το διαχωρισμό και ενισχύει τον αγώνα μας για ενότητα.

Το θέμα της επαναπροσέγγισης με τις Τ/κ συμπατριώτισσές μας αποτελεί ζωτική αναγκαιότητα, επεσήμανε η Ελση Χριστόφια, και αναφέρθηκε στις συναντήσεις και την κοινή δραστηριοποίηση, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που προσφέρονται. Η Ελση Χριστόφια εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Κύπρο, όσον αφορά στο πολιτικό μας πρόβλημα, αλλά και οι προσπάθειες του γυναικείου κινήματος για επίτευξη του στόχου για πλήρη ισοτιμία της γυναίκας, προσφέρουν την ευκαιρία διαμόρφωσης του πλαισίου ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού δράσης μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ γυναικών». Μίλησε για τη σημασία μιας ενισχυμένης παρουσίας του προοδευτικού γυναικείου κινήματος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού, λέγοντας ότι αυτή θα συμβάλει θετικά στην πορεία του αγώνα μας για λύση και επανένωση μέσα σε πνεύμα εδραίωσης της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γυναίκες της Κύπρου, Ε/κ και Τ/κ, «με την ευαισθησία που τις χαρακτηρίζει σαν μάνες, συζύγους, αδελφές, όσο εξαρτάται από τις ίδιες, δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος».

«Θα σταθούν εμπόδιο στους αλληλοσκοτωμούς. Θα αγωνιστούν ενωμένες για την επικράτηση της δικαιοσύνης και υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές λύσης του Κυπριακού, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα, για ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών και επίτευξη ειρηνικής, βιώσιμης λύσης, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα», συνέχισε. Η Ελση Χριστόφια σημείωσε ότι η ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα, θα καταστεί δυνατόν να ικανοποιηθεί μόνο με την έμπρακτη αναγνώριση της ισότητας των δύο φύλων, κάτι που όπως είπε είναι ακόμη δύσκολο να επιτευχθεί. Σημαντικά βήματα για την ισότητα Σύμφωνα με Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα ανδρών και γυναικών για το 2009, η απασχόληση γυναικών βρίσκεται κοντά στο στόχο της Λισαβόνας για ποσοστό 60% μέχρι το 2010.

Στην Κύπρο, είπε, η Ελση Χριστόφια, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 62,4%. «Στο πεδίο της εκπαίδευσης, οι γυναίκες έχουν σημειώσει πρόοδο και αντιπροσωπεύουν το 59% των πτυχιούχων πανεπιστημίου το 2006. Αυτό το ψηλό μορφωτικό επίπεδο δεν μεταφράζεται, όμως, όπως θα έπρεπε στις θέσεις εργασίας. Οσον αφορά στο χάσμα των αμοιβών ανέρχεται στο 17% στην ΕΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Κύπρο ανέρχεται στο 23%, που είναι το έκτο ψηλότερο στην Ευρώπη», συνέχισε. Η Ε. Χριστόφια είπε ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, στην Κύπρο το ποσοστό παραμένει πολύ χαμηλό, μόνο 16%, ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των εταίρων μας. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά χωρών που έχουν υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στα εθνικά κοινοβούλια τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οπως είπε, η Κύπρος έχει την τρίτη χειρότερη θέση στη συμμετοχή γυναικών στις εθνικές Κυβερνήσεις, με ποσοστό 9% συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η Φινλανδία κατέχει την ψηλότερη θέση με 60% και ακολουθεί η Ισπανία με ποσοστό 50%. «Βέβαια, μπορούμε να πούμε, αναντίλεκτα, ότι στην Κύπρο έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά στη διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας. Και αυτό αφορά όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ταυτόχρονα, όμως, διαπιστώνουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε μέχρι να αγγίξουμε την ισοτιμία σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε. Το οργανωμένο γυναικείο κίνημα, κατέληξε, διαδραματίζει προς την κατεύθυνσ

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Απ’ την καλή και την… ανάποδη»
11 Σεπτεμβρίου 2009
Κωστάκης Αντωνίου

Νίκος Κατσουρίδης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΚΕΛ: «Επιβάλλεται όπως ο διάλογος γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα, μακριά από σοβινιστικές και απορριπτικές προσεγγίσεις«.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Ιταλία – Πρόεδρος – Κυπριακό»
09 Σεπτεμβρίου 2009

Η ενότητα της Κύπρου προϋποθέτει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, των εποίκων, και το σεβασμό της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του σε Ιταλούς και Κύπριους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Πανεπιστήμιο για ξένους της Περούτζια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι η ενότητα της Κύπρου είναι εκ των ων ουκ άνευ. «Η πραγματική ενότητα, η οποία θα στηρίζεται σε ένα λειτουργικό κράτος στο οποίο θα παίρνουν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Πρέπει να είναι μια ενότητα», συνέχισε, «κράτους, λαού, θεσμών, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τη διαφορετικότητα αλλά και αυτά που μας ενώνουν, τα κοινά συμφέροντα, τον κοινό πολιτισμό που έχουμε κτίσει με τους Τουρκοκύπριους, την κοινή ψυχολογία και να είναι ένα κράτος το οποίο να στηρίζεται πάνω σε κοινωνικοπολιτικά πλαίσια αντί σε εθνοτικά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης πως αυτή η ενότητα «εάν την πετύχουμε βέβαια, εάν μας επιτρέψει η Τουρκία, προϋποθέτει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, των εποίκων και βεβαίως και το σεβασμό της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια τέτοια ενότητα σίγουρα είναι εγγύηση για την ασφάλεια και βεβαίως για την ευημερία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης», συμπλήρωσε.

Αρέσει σε %d bloggers: