jump to navigation

Είμαστε Έλληνες! Δεν καρτερούμε τίποτα… (η συνέχεια) 18/09/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Tags: , , ,
trackback
[πηγή φωτογραφίας: eretiko-istologio.blogspot.com]

‘Ερετικό Ιστολόγιο’
«Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Δεν καρτερούμε τίποτα…»
16 Σεπτεμβρίου 2009
Ευαγόρας Γονέμης

Επανερχόμαστε στο ζήτημα δήλωσης «κοινότητας» (Κυπριακής ή Τουρκικής!) από τους μαθητές με την υπογραφή των γονέων τους και υπό την εποπτεία του σχολείου, μόλις μία ημέρα μετά την αρχική μας ανάρτηση. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος, μετά το δημοσίευμά του έχει αποσυρθεί το εν λόγω ερωτηματολόγιο και να αντικατασταθεί με άλλο διορθωμένο.

Ωστόσο, αντί χαράς και αγαλλίασης, το άρθρο μας γέμισε περισσότερα ερωτηματικά και αγωνία! Πώς είναι δυνατόν να το είχαν δει τόσοι «αρμόδιοι» και να το είχαν υπογράψει τόσοι γονείς αδιαμαρτύρητα; (Εξαιρούνται φυσικά όσοι αρνήθηκαν ή όσοι δήλωναν «κοινότητα: άλλη» και μετά σημείωναν: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!) Πού πάει και η ευθύνη των διευθυντών στις περιπτώσεις που οι καθηγητές είχαν επισημάνει το πρόβλημα; Υπηρετούν την παιδεία της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κύπρου (κατά παραχώρησιν της οποίας ιδρύθηκε το Υπουργείο Παιδείας), ναι ή όχι; Όσο για τη δικαιολογία για κάποιο «λάθος» μιας εταιρείας, μας πέφτει λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε έχοντας τέτοιους κυβερνώντες. (Εκτός κι αν όλες οι εταιρείες που συμβάλλονται με το δημόσιο είναι πλέον παραρτήματα του ΑΚΕΛ λτδ!)

Καχυποψία, το παραδεχόμαστε! Μήπως μας άφησαν κάτι άλλο να υποψιαζόμαστε; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Ας μας αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν ανθέλληνες στον κυβερνώντα χώρο!

Υ/Γ. Στο μέλλον, οι ιστορικοί θα αναφέρονται στο ΑΚΕΛικό βελούδινο πραξικόπημα στην Κύπρο:
α) Χωρίς να σπάσει μύτη κατέλυσαν το σύνταγμα αρνούμενοι την ελληνικότητα στην -συνταγματικά κατοχυρωμένη- «ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινότητα» της Δημοκρατίας.
β) Χωρίς να γίνει μια απεργία διέλυσαν την εθνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου.
γ) Χωρίς να παραιτηθεί κανείς από τη συγκυβέρνηση οδήγησαν την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτοδιάλυση και αλλαγή του πολιτεύματός της

(ΠΡΟΣΟΧΗ! Οιαδήποτε υπόνοια ή ενδόμυχη επιθυμία για επαναφορά του αιτήματος για Ένωση με την Ελλάδα διώκεται ποινικώς από το καθεστώς!).

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

[πηγή φωτογραφίας: eretiko-istologio.blogspot.com]

‘Φιλελεύθερος’
«Συγγνώμη, λάθος ερωτηματολόγιο»
17 Σεπτεμβρίου 2009, σελ. 2ο
Χριστίνα Κυριακίδου

Διορθώθηκε το επίμαχο έντυπο που δόθηκε στους μαθητές

Πέρασε από Σχολικές Εφορείες. Το είδαν διευθυντές σχολείων. Το διάβασαν καθηγητές. Μαθητές το συμπλήρωσαν και γονείς το υπέγραψαν. Σε κανέναν όμως, δεν κίνησε έστω την περιέργεια το γεγονός ότι οι μαθητές καλούνταν να δηλώσουν εάν ανήκουν στην «κυπριακή» ή «τουρκική» κοινότητα. Κανένας δεν μίλησε και κανείς δεν θεώρησε δική του αρμοδιότητα να διορθώσει το σχετικό έντυπο, που όπως αποδείχτηκε στην πορεία ήταν απλά λανθασμένο. Μετά από μια μικρή έρευνα του «Φ» διαπιστώσαμε ότι το ερωτηματολόγιο ετοιμάστηκε από την εταιρεία που ανέλαβε -μετά από οδηγίες του υπουργείου Παιδεία – τη μηχανογράφηση των Σχολικών Εφορειών.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής της εταιρείας SSΜ Στέλιος Παπαγεωργίου εξήγησε ότι το επίμαχο έντυπο ήταν ένα από τα δείγματα που στάληκαν στις Εφορείες από τα πολλά που διαθέτει το πρόγραμμα της εταιρείας για την περισυλλογή στοιχείων. Το συγκεκριμένο, πρόσθεσε, δεν ήταν το τελικό. Τόνισε μάλιστα, ότι το λάθος είχε εντοπιστεί και ότι προχθές στάληκε διορθωμένο στις περισσότερες Σχολικές Εφορείες. Ειδικότερα, το σημείο που γινόταν αναφορά για επιλογή «κοινότητας» και δίδονταν οι επιλογές: 1) Κυπριακή, 2) Τουρκική, 3) Αρμένιος Κύπριος, 4) Μαρωνίτης Κύπριος, 5) Λατίνος Κύπριος, 6) Αλλοδαπός διορθώθηκε και αντικαταστάθηκε με τον όρο «καταγωγή» και τις επιλογές 1) Ελληνοκύπριος, 2) Τουρκοκύπριος κ.λπ.

Με εξαίρεση ορισμένους γονείς οι οποίοι αρνήθηκαν να συμπληρώσουν το λανθασμένο ερωτηματολόγιο, άλλοι το υπέγραψαν ήδη. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένας καθηγητής ή διευθυντής σχολείου δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει κάποιον για το λάθος. Κι αυτό παρά το ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί παραδέχτηκαν στην πορεία ότι είχαν επισημάνει εξαρχής το επίμαχο σημείο αλλά θεώρησαν ότι ήταν δική τους ευθύνη να το διορθώσουν. Να σημειωθεί ότι το έντυπο είχε φτάσει σε αρκετά σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, καθώς επίσης και της Λευκωσίας και διανεμήθηκε από διδάσκοντες στα παιδιά.

Αρέσει σε %d bloggers: