jump to navigation

Είμαστε Έλληνες! Δεν καρτερούμε τίποτα… 17/09/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ, ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , ,
trackback
Είμαστε Έλληνες! [πηγή εικόνας: eretiko-istologio.blogspot.com]

‘Ερετικό Ιστολόγιο’
«Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Δεν καρτερούμε τίποτα…»
16 Σεπτεμβρίου 2009
Ευαγόρας Γονέμης

Δεν ξέρουμε ποιου το αρρωστημένο μυαλό συνέταξε αυτό το έγγραφο. Μας θύμισε εκείνη την κουβέντα κάποιου κατοίκου των κατεχομένων (εποίκου ή Τ/κ, ένας Ταλάτ ξέρει!) στη γνωστή εκπομπή «Biz-Εμείς» του ΡΙΚ. Το θέμα της ερώτησης μου διαφεύγει. Μου έμεινε όμως καρφωμένη στη μνήμη μου η φράση του «εμείς οι Τούρκοι και εσείς οι Κύπριοι»!

Τότε με κάποιο μειδίαμα είχα σκεφτεί πως «να! ακόμη κι αυτοί το παραδέχονται πως αυτή η γη δεν τους θέλει, δεν τους γίνεται φίλη». Εμείς αποκαλούμαστε Κύπριοι, άρα γνήσια τέκνα της και νόμιμοι κληρονόμοι της, ενώ εκείνοι δεν είναι και το αναγνωρίζουν!

Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, αναδιασκευάζω την πρωταρχική μου σκέψη. Μάλλον, οι απεργαζόμενοι τον αφελληνισμό μας επιτυγχάνουν τον σκοπό τους. Σιγά-σιγά δημιουργούνται ψυχές χωρίς ελληνική συνείδηση στην Κύπρο, παιδιά που νιώθουν αρχικά περισσότερο Κύπριοι παρά Έλληνες, με καθαρή στόχευση τη μετάβαση στην κατάσταση πλήρους άρνησης της ελληνικότητάς τους. Ήδη στους κόλπους του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, η φανατισμένη νεολαία του δεν τρέφει και ιδιαίτερα αισθήματα ελληνικότητας. Είναι έτοιμη να θυσιάσει την καταγωγή και την ταυτότητά της, τον πολιτισμό που διαφύλαξε με τόση επιμέλεια και υπό αντίξοες συνθήκες ο λαός της κυπριακής γης. Για τον εξωφρενικό παραλογισμό τους, αναζητούν ψευδοδικαιολογίες στις πράξεις ενός αντικομουνιστή φανατικά ενωτικού στρατηγού (του Γρίβα) και σε μια στρατιωτική Χούντα των Αθηνών! Το αντάλλαγμα μια αβέβαιη λύση, ενώ η κατάληξη μάλλον βέβαιη: θα οδηγήσει στον φυσικό αφανισμό του Ελληνισμού της Κύπρου.

Το κείμενο δήλωσης «κοινότητας» έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία. Ιδίως οι προτεινόμενες επιλογές: Κύπριος ή Τούρκος (κλπ) δείχνει τις καθαρές προθέσεις τού συντάκτη και των τσιρακιών του! Πουθενά η λέξη Έλληνες. Θέλουν κάποιοι να μας το περάσουν ότι είμαστε (μόνο) Κύπριοι, ενώ για τους άλλους δεν αμφισβητείται η τουρκικότητά τους! Παρομοίως, να μην ξαφνιαστούμε αν το επόμενο σχέδιο Ανάν-Ταλάτ-Μπάκι Μουν-Ντάουνερ ή Ερντογάν διαχωρίζει την Κύπρο σε -σχεδόν- καθαρά τουρκικό κρατίδιο και σε κυπριακό μεικτό κρατίδιο! Ουαί και αλίμονο! Πού πάμε; Και προ παντός πού μας παίρνουν οι κυβερνώντες;

Εμείς πάντως,
δαμαί! ελιές τζαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους,
θα διαλαλούμε στους αιώνες και στους κατακτητές που πηγαινοέρχονται από τις ακτές μας
πως η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου…
γιατί σιέπει την που τα ‘ψη ο Θεός μου!

Άλλωστε το είχαμε τραγουδίσει μέσα στη λαίλαπα της εισβολής πως εμείς επιμένουμε αιώνες καταπροδομένοι να είμαστε Έλληνες, ανεξαρτήτως τι κάνουν οι Αθήνες. Σήμερα πρέπει να τους βροντοφωνάξουμε ότι θα μείνουμε Έλληνες, έστω μόνο μια μαγιά, αλλά Έλληνες, ανεξαρτήτως τι κάνει η Λευκωσία!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Φιλελεύθερος’
«Ανήκεις στην Κυπριακή ή Τουρκική κοινότητα;»
16 Σεπτεμβρίου 2009, σελ. 1
Χριστίνα Κυριακίδου

Περίεργες επιλογές σε έντυπο που δόθηκε σε μαθητές στη Λεμεσό
Με ένα έντυπο στο οποίο καλούνται να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ τους (και μάλιστα με τις περίεργες επιλογές: Κυπριακή και Τουρκική) επέστρεψαν από το σχολείο, μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Νεοφύτου της Λεμεσού.

Εκτός από τα προσωπικά του στοιχεία, για το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, την ταυτότητα, το φύλο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο, ο μαθητής καλείται να επιλέξει την «κοινότητα» στην οποίαν ανήκει. Οι επιλογές που δίδονται είναι οι εξής:

1) Κυπριακή.
2) Τουρκική.

3) Αρμένιος Κύπριος.
4) Μαρωνίτης Κύπριος.
5) Λατίνος Κύπριος.
6) Αλλοδαπός.
7) Άλλη.

Ζητείται επίσης, να καθορίσει την «προσφυγική κατάσταση» και συγκεκριμένα αν είναι: 1) Πρόσφυγας. 2) Αυτόχθονας. 3) Εγκλωβισμένος. 4) Άλλη.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος το συνέταξε και για ποιους λόγους. Στο ερωτηματολόγιο αναγράφεται «Στοιχεία καταχώρησης μαθητή, Σχολική Εφορία Πολεμιδιών, Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου». Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Εφορείας δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του συγκεκριμένου εντύπου, ενώ ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφοριών Νίκος Καυκαλιάς εξήγησε ότι οι Εφορείες δεν συνηθίζουν να ζητούν αυτά τα στοιχεία. Από την πλευρά του δε, ο γενικός επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Λούης Ανδρονίκου, δήλωσε στον «Φ» ότι βάσει της τακτικής που ακολουθείται, οι Εφορίες ενδέχεται να ζητήσουν μόνο τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μαθητών για σκοπούς εφαρμογής των εκπαιδευτικών περιφερειών.

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει αφορά στο ερώτημα για την «κοινότητα» του μαθητή. Ακόμα κι αν ο συντάκτης του ερωτηματολογίου υπονοούσε την καταγωγή ή εθνικότητα, δεν δικαιολογούνται οι επιλογές που δίδονται.

Αρέσει σε %d bloggers: