jump to navigation

Ιλλουμινάτοι στο ΔΗΚΟ! 30/08/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Tags: , , , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η αντίδραση στη βάση του ΔΗΚΟ φαίνεται να φουντώνει μέρα με την ημέρα. Οι απαράδεκτες υποχωρήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό, και κυρίως η απολυταρχική απαίτηση της κυβέρνησης όπως όλοι «συμμορφωθούν» με τις υποδείξεις της, σπρώχνουν τα πράγματα προς τα άκρα όσον αφορά το μέλλον της «συγκυβέρνησης». Οι πρόσφατες δηλώσεις-συγχωροχάρτι Χριστόφια στο Συνέδριο των Αποδήμων είναι, κατά κάποιο τρόπο, συνέχεια των απαράδεκτων χειρισμών του σχετικά με τις αποκαλύψεις των εκτελεσθέντων Ελληνοκυπρίων στο Τζιάος: Υπάρχει μια συνεχής τάση εξιλέωσης, εξίσωσης και συμψηφισμού των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο, και που έχουν μείνει ατιμώρητα.

Η συνεχής απαίτηση να «ζητήσουμε συγγνώμη» από τον …κατακτητή και οι ανιστόριτες ύβρεις περί «ακροδεξιών», «φασιστών» και «σωβινιστών» που εκτοξεύει με τον πιο χυδαίο και ολοκληρωτικό τρόπο η κυβέρνηση Χριστόφια έχουν εκνευρίσει μεγάλο μέρος του λαού, και κυρίως πολλά παλαιά στελέχη και μέλη των ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, τα οποία μάλιστα έχουν διακινδυνεύσει την ζωή τους αντιστεκόμενοι στον φασισμό εκείνο με τον οποίο το ΑΚΕΛ τώρα προσπαθεί να τους συνταυτίσει.

Το βιβλίο του Dan Brown "Illuminati"

‘Σημερινή’
«Ανέλαβαν δράση οι illuminati στο ΔΗΚΟ: Με στόχο να οδηγήσουν το κόμμα εκτός κυβέρνησης»
30 Αυγούστου 2009, σελ. 5, 13
Χρύσανθος Τσουρουλλής

«Πώς πάμε, Πρόεδρε;» «Μάριε, δεν πάμε καλά…». Μ’ αυτή τη φράση υποδέχτηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό Γραφείο.

Η κατά τ’ άλλα προσφιλής έκφραση του Προέδρου της Βουλής έλαβε απάντηση που ήχησε καμπανάκι κινδύνου. Σήκωσε, όμως, το γάντι και απάντησε: «Το ξέρω αλλά δεν είναι δικό μου το λάθος. Ξέρεις πολύ καλά τι τραβώ και δεν με βοηθάς καθόλου…». Οι προσκλήσεις που έλαβε ο Μάριος Καρογιάν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δεν είχαν εξαρχής ουσιαστική αξία. Οι διαφορές ήταν και είναι τόσο μεγάλες, που το χάσμα δεν γεφυρώνεται και οι πληγές δεν επουλώνονται. Αυτό δεικνύουν και οι δηλώσεις που ακολούθησαν τις συναντήσεις, με όλους τους εμπλεκόμενους να παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι τα σύννεφα εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από τη συγκυβέρνηση και ότι το μόνο ξεκάθαρο σημείο συμφωνίας είναι ότι… διαφωνούν στις εκτιμήσεις στο Κυπριακό!

Έντονη δυσαρέσκεια

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Μάριος Καρογιάν ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, προσπαθώντας να διατηρήσει το ένα πόδι στη συγκυβέρνηση και το άλλο… εκτός, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την όλο και αυξανόμενη αντίδραση της κομματικής βάσης του ΔΗΚΟ εναντίον της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τελευταία σύγκρουση για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία των στελεχών και οπαδών του ΔΗΚΟ ως μια «ανάσα καθαρού αέρα», η οποία ήρθε να «σπάσει το κλίμα του εξευτελισμού και ταπείνωσης του ΔΗΚΟ, που εσκεμμένα καλλιεργείται από το Προεδρικό και το ΑΚΕΛ, από την ημέρα της εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια». Στελέχη του ΔΗΚΟ από διάφορες βαθμίδες της ιεραρχίας φροντίζουν να υπενθυμίσουν στη «Σ» «πως όλες οι βασικές απαιτήσεις του ΔΗΚΟ για τη συμμετοχή στην κυβερνητική συνεργασία, δηλαδή το αίτημα για συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα, για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας, για τακτική ενημέρωση από τον Προεδρικό Επίτροπο και για συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων, έχουν όλες ανεξαιρέτως απορριφθεί από τον Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει το ΔΗΚΟ… στη θέση του (!) και μακριά από τους χειρισμούς του Κυπριακού…»

Το εγχείρημα του προέδρου του ΔΗΚΟ είναι δύσκολο, γιατί με τον τρόπο που πολιτεύτηκε το κόμμα του το τελευταίο διάστημα πέρασε το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία πως, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ήταν διατεθειμένος να συγκρουστεί για τις καρέκλες και τις θέσεις στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, δεν ήταν έτοιμος να συγκρουστεί για τις πάγιες θέσεις και αρχές του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό. Επομένως, αμφισβητείται (γι’ άλλη μια φορά) η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία του στο εθνικό θέμα, και συνεπώς αμφισβητείται η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία του ίδιου του ΔΗΚΟ… Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του κόμματος νιώθει έντονα πλέον την αναπουμπούλα μέσα στο κόμμα του. Οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση του «αχάριστου» Χριστόφια τείνουν να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας. Τελευταία εξέλιξη; Η εμφάνιση με διάθεση παρέμβασης στις εξελίξεις των… illuminati!

Οι Ιλλουμινάτοι στο ΔΗΚΟ [πηγή: Σημερινή 30/08/2009]


«The illuminati» (Οι πεφωτισμένοι)

Η «Σ» έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τη σύσταση μιας ομάδας «έντονα προβληματισμένων έως και αγανακτισμένων στελεχών» εντός του ΔΗΚΟ, που ήδη ανέλαβε δράση. Είναι όλοι πρωτοκλασάτοι, οι περισσότεροι πρώην υπουργοί, γέννημα θρέμμα του ΔΗΚΟ. «Μας ενώνουν οι έγνοιες για το πού πάμε… Είμαστε κάθετοι! Ζημιώνουμε καθημερινά από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Χριστόφια. Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τους Ημικρατικούς, δεν έχουμε λόγο παραμονής…». Ο πρώην Υπουργός δεν μένει, όμως, μέχρι εκεί. Συνεχίζει τον αποκαλυπτικό διάλογό του με τη «Σ», με μια πολύ συγκεκριμένη ανάλυση. «Η παραμονή μας σήμερα ενισχύει τις φωνές που μας θέλουν κόμμα της μάσας και της συνδιαλλαγής. Αφού μας έφτυσε ο Χριστόφιας με τους Ημικρατικούς, σήμερα γιατί παραμένουμε; Για το κοκαλάκι της ΔΕΦΑ και ένα δυο άλλα ασήμαντα τινά; Στο Κυπριακό τι περιμένουμε; Να αλλάξει θέσεις ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Να μας διορίσει τώρα μέλη στις διαπραγματευτικές ομάδες μήπως; Και γιατί μετά από ένα χρόνο διαπραγμάτευσης να πάμε και να δώσουμε συγχωροχάρτι καταμερισμού ευθυνών; Κανονικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας τώρα θα πρέπει να επιδιώξει να διορίσει Δηκοϊκούς για να καταμερίσει και τις ευθύνες. Εμείς, όμως, είμαστε τόσο βλάκες να δεχτούμε τώρα, που τα πράγματα στο Κυπριακό προχώρησαν τόσο πολύ;..».

Η συγκεκριμένη ομάδα στελεχών είναι σ’ επαφή με την κομματική βάση. Επιχειρεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν… μεγαλύτερο θόρυβο εντός του ΔΗΚΟ υπέρ της αποχώρησης. Βλέπουν και συζητούν με κόσμο, σε μια προσπάθεια να «βάλουν φρένο στην κατρακύλα του κόμματος… Έως πότε μια ολιγομελής ομάδα, που προτάσσει τα προσωπικά της συμφέροντα και κατάφερε να κολλήσει πάνω στον πρόεδρο, θα ορίζει τα βήματα αυτού του ιστορικού κόμματος;..»

Τα επόμενα βήματα

Μόνο ο χρόνος είναι ικανός ν’ αποδείξει αν αυτές οι προσπάθειες θ’ αποδώσουν. Όμως στο τέλος της ημέρας, όλες οι ενέργειες του Μάριου Καρογιάν, για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις εντός του κόμματός του και ν’ ανασκευάσει τις εντυπώσεις, προσκρούουν στο μεγαλύτερο τεστ της αξιοπιστίας του ΔΗΚΟ – στη συμμετοχή του κόμματος σε μία Κυβέρνηση με την οποία δεν έχει κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Επιπλέον, η σύγκρουση και η ένταση δεν αναμένεται να μειωθούν ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό, αλλά θα εντείνονται. Μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ εκτιμούν πως όσο θα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις και «θα αποκαλύπτεται η πραγματική έκταση των υποχωρήσεων του Προέδρου, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η αντίδραση του ΔΗΚΟ και τόσο περισσότερο θα μειώνεται η αξιοπιστία του ΔΗΚΟ ενόσω παραμένει στην Κυβέρνηση…»

The Markos factor…

Τον τελευταίο καιρό στα πολιτικά πηγαδάκια κυριαρχεί ένα ακόμη σενάριο. Μόνο που αυτό έχει την ιδιαιτερότητα να δημιουργεί τα ίδια αισθήματα και στην ομάδα Καρογιάν, αλλά και στην Τασσική ομάδα.
«Ο Μάριος ήδη καταγράφει δυο εκλογικές ήττες σε πολιτειακές εκλογές. Οδεύει με σιγουριά σε μια τρίτη (βλέπε βουλευτικές 2011) και αυτή δεν μπορεί παρά να είναι η τελευταία του. Όλοι θ’ αναζητήσουν στο ΔΗΚΟ τον από μηχανής θεό, που θα φέρει στο κόμμα καλύτερες ημέρες. Εκεί θα εμφανιστεί ο Μάρκος Κυπριανού καταλαμβάνοντας την προεδρία του κόμματος, την παλιά βουλευτική έδρα του, αλλά και την… Προεδρία της Βουλής με τις ευλογίες του Δημήτρη. Είναι γι’ αυτό που ο Χριστόφιας συμπεριφέρεται με τόση απαξίωση στα όσα ο Μάριος αιτείται κατά καιρούς. Έχει ήδη αποφασίσει τη λύση της επόμενης ημέρας, που θα τον απαλλάξει από τις όποιες ενοχλητικές φωνές και παρουσίες. Είναι γνωστό πως στο Κυπριακό οι απόψεις του σημερινού υπουργού Εξωτερικών περισσότερο ταυτίζονται με την πολιτική Χριστόφια παρά με τους… ομόσταβλούς του»! Το ίδιο παλαίμαχο στέλεχος του ΔΗΚΟ κράτησε κι ένα τελευταίο βέλος-δηλητήριο για το τέλος: «Ο Μάριος καλά κάνει να ψάξει γύρω του και να θυμηθεί ποιοι είναι δανεικοί από την ενδεκάδα του Μάρκου. Τη δεδομένη στιγμή το αίμα νερό δεν γίνεται. Επιπλέον, ας αναζητήσει και δούρειους ίππους. Πλησιάζει η ώρα που ο Μάρκος θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο παντού…»

Το ΔΗΚΟ απορρίπτει ρόλο κομπάρσου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε χθες πως το ΔΗΚΟ δεν στοχεύει σε κηδεμόνευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αλλά ταυτόχρονα αρνείται το ρόλο του κομπάρσου στη συγκυβέρνηση. Ο κ. Φωτίου κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναθεωρήσει την απόφασή του και να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση τού Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού περί κηδεμόνευσης του Προέδρου Χριστόφια, «γιατί πρόθεσή μας δεν είναι να θέσουμε υπό κηδεμονία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ανέφερε πως «αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί την κυβερνητική πολιτική», και τόνισε ότι «οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες». Για να προσθέσει ότι «ο τόπος βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα προβλήματα και κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά το εθνικό μας θέμα και την οικονομία του τόπου. Αυτό που ζητάμε είναι να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων». Σημείωσε ότι «αυτό είναι και το νόημα μιας πολιτικής συνεργασίας» και διαμήνυσε πως «δεν διεκδικήσαμε ποτέ το ρόλο του κομπάρσου, δεν μας ταιριάζει και δεν τον θέλουμε».

Καλούν Χριστόφια για ένταξη στο Συνεταιρισμό

Όσον αφορά το θέμα του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη, ο Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ πρέπει να κατανοήσει και να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν μεταξύ της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ τα προκαλεί η Τουρκία, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει γι’ ακόμα μια φορά ότι είναι προς το συμφέρον της Κύπρου η ένταξή μας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. «Ακόμα και αν η Τουρκία αντιδράσει, που σίγουρα θα αντιδράσει, αυτό θα την εκθέσει τόσο στην Ε.Ε. όσο και στους κόλπους του ΝΑΤΟ», είπε. Ο κ. Φωτίου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσει την απόφασή του, ώστε η Κύπρος να υποβάλει το συντομότερο αίτηση για ένταξή της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δηλώνοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου επιβάλλουν την επανεξέταση της επίσημης θέσης της Κυβέρνησης γύρω από το θέμα της συμμετοχής στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, απηύθυνε έκκληση για μια νέα προσέγγιση του θέματος αυτού με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου διατύπωσε τη θέση πως δεδομένου ότι η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με επίκληση της μη πλήρους συμμετοχής τής Κυπριακής Δημοκρατίας στον πυλώνα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, επανέρχεται και πάλι ως αναγκαιότητα η υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως με την ένταξη η Κύπρος θα συμμετέχει πλήρως στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, οι τουρκικές αιτιάσεις θα καταρρεύσουν και θα απογυμνωθεί πλήρως η τουρκική επιχειρηματολογία, ενώ τυχόν ένσταση της Τουρκίας στην ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα ενώπιον των χωρών-μελών της Ε.Ε., αφού θα είναι πρόδηλο ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα συνεργασίας Ε.Ε. – ΝΑΤΟ φέρει αποκλειστικά η Τουρκία.

Αρέσει σε %d bloggers: