jump to navigation

Εγκατάλειψη εν μέσω πυρκαγιάς για χάρη της Εκάλης 27/08/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
Tags: , , ,
trackback
Πυροσβεστικά Εκάλης [πηγή φωτογραφίας: http://iliotropio.blogspot.com/2009/08/blog-post.html]

‘Ηλιοτρόπιο’
«Εγκατάλειψη εν μέσω πυρκαγιάς»
25 Αυγούστου 2009
Κατερίνα

Παρασκευή βράδυ, και μπροστά μου περνάει μια υδροφόρα της Κηφισιάς, ακολουθούμενη από ένα μικρό πυροσβεστικό. Επιστρέφω στην Πυρασφάλεια Εκάλης (Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών, Ο.Ε.Δ.Δ.) και μαθαίνω για την φωτιά στο γραμματικό.

Σάββατο πρωί, ο κόσμος καίγεται και η Δήμαρχος Εκάλης αρνείται να στείλει τα οχήματα (ένα από τα 4!!!) να βοηθήσουν. Στον ασύρματο ακούμε να ζητάνε τα πυροσβεστικά οχήματα νερό. Οι δικές μας υδροφόρες κάθονται, να περιμένουν μήπως φτάσει η φωτιά στην Εκάλη.

Οι εθελοντές αποχωρούμε μόνοι μας, χωρίς πυροσβεστικά οχήματα να πάμε στην πυρκαγιά που εντωμεταξύ ερχόταν στην Σταμάτα-Ροδόπολη. Η Δήμαρχος δέχεται να φύγει ένα πυροσβεστικό από τον δήμο μαζί με μια υδροφόρα.

Τα επανδρώνουμε και επιχειρούμε μέχρι την άλλη μέρα τα ξημερώματα. Βλέπουμε να καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα, δάσος προσπαθούμε, σβήνουμε σώζουμε, ο καθένας παρακαλάει για το δικό του σπίτι. Οδός Αγ. Φανουρίου, Σταμάτα. Αναγκαζόμαστε να κόψουμε τις μάνικες και να φύγουμε τρέχοντας. Οι φλόγες είναι τεράστιες και η φωτιά παντού. Επιστρέφουμε πίσω. Ο γερούλης που ήταν μέσα στο σπίτι τελικά είναι εντάξει. Το πυροσβεστικό που εγκλωβίστηκε επίσης. Ανάσα. Και συνεχίζουμε μέχρι το πρωί…

Πυροσβεστικά Εκάλης [πηγή φωτογραφίας: http://iliotropio.blogspot.com/2009/08/blog-post.html]

Κυριακή Πρωί: Μετά από φασαρία (πάλι) αναχωρούμε για άγιο Στέφανο. Η φωτιά είναι 200 μέτρα από το σπίτι μου. Σβήνουμε κάποια σπίτια στην οδό Σωκράτους και μετά μας στέλνουνε στην οδό που μένω. Η φωτιά είναι παντού. Σταματάμε 2 δρόμους πριν. Οδός Σάμου και Ρόδων. Σβήνουμε σπίτια.

Τα Canadair και τα ελικόπτερα περνάνε από πάνω μας και κάνουν ρίψεις. Ο καπνός παντού. Η ομάδα έχει χωριστεί στα 2 και σβήνει 2 ξεχωριστά σπίτια. Ξαφνικά το νερό κόβεται. Νομίζουμε οτι απλά μας τελείωσε και περιμένουμε να έρθει υδροφόρα ή κάποιος να μας δώσει νερό.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Ένας Προϊστάμενος του Δήμου Εκάλης, ήρθε στο σημείο, και με εντολή της δημάρχου ΕΚΑΛΗΣ, έκοψε το νερό, μάζεψε τις μάνικες και πήρε το όχημα και έφυγε. ΕΦΥΓΕ!!! ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!!!!!

Αυτό είναι το ευχαριστώ στους εθελοντές. Που από το Σάββατο το πρωί (και μέχρι την Δευτέρα το πρωί τελικά) σβήναμε και τρέχαμε. που διακινδυνεύουμε την ζωή μας. ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ! Γιατί; Γιατί τι θα γίνει φτάσει η φωτιά στην Εκάλη;; (σημειωτέον.. 3 πλήρως επανδρωμένα εθελοντικά οχήματα ήταν ακόμα στο κλιμάκιο…)

Οπότε… ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΚΑΛΗ!

Πυροσβεστικά Εκάλης [πηγή φωτογραφίας: http://iliotropio.blogspot.com/2009/08/blog-post.html]

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Piazza del Popolo’
«Κόντεψε να καεί η βίλα του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Σταμάτα. Διανυκτέρευσε σε 5 αστέρων ξενοδοχείο το σαββατοκύριακο»
25 Αυγούστου 2009

Μπαράζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων έκανε το σαββατοκύριακο ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά την εσπευσμένη κάθοδο του στην πρωτεύουσα για να περισώσει την περιούσια του. Η γνωστή βίλα στην Σταμάτα δέχθηκε την επίσκεψη της πυρκαγιάς το Σάββατο το πρωί και ο υπουργός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Έπειτα από εντολή δική του, η ΤΡΑΜ ΑΕ απέστειλε ένα υδροφόρο όχημα έξω από την βίλα του και περιφρουρούσε κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το κατήγγειλαν στους παρευρισκομένους δημοσιογράφους. Η συμπεριφορά αυτή σχολιάστηκε τόσο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όσο και στην τηλεόραση του MEGA, ενώ ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής σχολίασε καυστικά την στάση αυτή του Ευριπίδη.

Παρότι όμως η υδροφόρα ήταν σταθμευμένη έξω από την βίλα στην Σταμάτα, σύμφωνα με τον Τάσο Ιγγλέζο πρόεδρο της ΤΡΑΜ ΑΕ, κάηκε ένα μεγάλο χαλάκι και μια υδρορροή του σπιτιού. Να σημειωθεί ότι το σοκ που υπέστη η γυναίκα του υπουργού, Γιούλη Παπαχρήστου, ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα η οικογένεια να διανυκτερεύσει το σαββατοκύριακο στο 5 αστέρων ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου. Βλέπετε οι συνήθειες δεν κόβονται.

Τα γεγονότα όμως αποδεικνύουν και κάτι ακόμα. Όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είχε αποκαλύψει ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει βίλα στην Σταμάτα με σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις, αναδεικνύοντας την νεοπλουτίστικη αντίληψη του υπουργού, αυτός το διέψευσε στέλνοντας στην μπλογκόσφαιρα απάντηση. Τώρα τι λέει άραγε;;;

Αρέσει σε %d bloggers: