jump to navigation

Συγγνώμη Χριστόφια στους Τούρκους κατακτητές 26/08/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , ,
trackback

Ο Δημήτρης Χριστόφιας στο Συνέδριο των Αποδήμων [πηγή φωτογραφίας: Το Κυπριακό Ποντίκι, 25/08/2009]

‘Το Κυπριακό Ποντίκι’ [διαδικτυακή έκδοση]
«Συγνώμη Χριστόφια στους Τούρκους κατακτητές!»
25 Αυγούστου 2009

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου Αποδήμων λέει να ζητήσουμε συγνώμη από τους Τούρκους κατακτητές, τι άλλο θα πρέπει άραγε να περιμένουμε;

Έβγαλε εντελώς το προσωπείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας -εκτός του επίσημου κειμένου- στο Συνέδριο των Αποδήμων. Αντί να σταθεί στο ύψος του και να ενθαρρύνει τους απόδημούς μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για σωστή διαφώτιση μίλησε ωσάν να μιλούσε σε κάποιο ακτίβ της ΕΔΟΝ!

Ο αμετανόητος «κομμουνιστής» έριξε όλο το βάρος του στο πραξικόπημα και έδωσε- για μια ακόμη φορά-το άλλοθι στην Τουρκία. Ιδού αυτούσιο το απόσπασμα της κατάπτυστης ομιλίας του:

»Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα».

Ο διεθνής παράγοντας, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γνωρίζει ότι έγινε χουντικό πραξικόπημα, ότι υπήρξε μια φασιστική οργάνωση, η ΕΟΚΑ Β, η οποία ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και έστρωσε το χαλί στην Τουρκία.
»Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ε/κ και των Τ/κ, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά».

Να ζητήσουμε λοιπόν συγνώμη από τον κατακτητή! Ιδού ποιος είναι ο Πρόεδρος που επέλεξε ο κυπριακός λαός να τον εκπροσωπεί για τα επόμενα τρία και κάτι χρόνια… Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Χριστόφιας-watch: Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια’
«Ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας συνεχίζει να προσβάλλει τα θύματα της κατοχής!»
25 Αυγούστου 2009
Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Ξεπέρασε στο Συνέδριο των Αποδήμων και τον ίδιο τον περσινό εαυτό του ο Δ. Χριστόφιας (θυμάστε την επίθεση που έκανε πέρσι εναντίον του Μητροπολίτη Πάφου και την έκρηξη θυμού του;). Φέτος ο Ευέλικτος (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρας (με εμάς), χτύπησε ρέστα:

1) Έβαλε στο ίδιο καλάθι τους όσους διαφωνούν μαζί του στην ε/κ κοινότητα, με τον εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, «κάνοντας μια σύγκριση για τα όσα τον κατηγορεί ο κ. Ταλάτ για τις θέσεις του στο Κυπριακό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως παρόμοιες κατηγορίες δέχεται και από Ελληνοκύπριους. Απευθυνόμενος προς τους αποδήμους τους είπε «Διαλέξτε, πάρτε και κρίνετε.» (απόσπασμα από το Φιλελεύθερο)

Μάλιστα! Είναι το ίδιο για τον Ευέλικτο (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρα (με μας) Δ. Χριστόφια, οι εύλογες ανησυχίες των θυμάτων της κατοχής με τις «ανησυχίες» του εκπροσώπου της κατοχής!

2) Αποενοχοποίησε την Τουρκία και συνέβαλε για μια ακόμη φορά στον εγκλωβισμό μας στην ατέρμονη διαδικασία που ακολουθείται, θέλοντας να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση για «πρόοδο στις συνομιλίες» και για «συμφωνημένη βάση» των «διαπραγματέυσεων» (αν είναι συμφωνημένη η βάση κ. Χριστόφια, γιατί ο Ταλάτ προβάλλει τις θέσεις που προβάλλει;). Κατηγόρησε κάποιους με μαύρα γυαλιά που βλέπουν σκοτάδι.

Πως θα μπορέσουμε να κατηγορήσουμε την Τουρκία για τις απαράδεκτες θέσεις της στις διαπραγματεύσεις και πως θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε, όταν καλλιεργούμε την εικόνα (ανύπαρκτης) προόδου;

Εμείς δεν είδαμε την Τουρκία να υποχωρεί. Μόνο τον ίδιο το Δ. Χριστόφια.

Μάλλον ο Δ. Χριστόφιας πρέπει να βάλει γυαλιά, γιατί είναι προφανές ότι πάσχει από πολιτικό αστιγματισμό.

3) Για ακόμη μια φορά παρείχε συγχωροχάρτι στην Τουρκία με τη δήλωσή του να ζητήσουν οι κοινότητες συγνώμη η μία από την άλλη και η Τουρκία και από τις δύο, καθώς με την απύθμενης ανοησίας φράση:

«Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα.»

Πρώτον κ. Χριστόφια, δε θα ζητήσουμε κανένα συγνώμη. Γιατί η ηγεσία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και οι νόμιμες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ουδέποτε επιδοκίμασαν τα εγκλήματα κάποιων περιθωριακών. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες που δε μας αναλογούν κ. Χριστόφια. Δε δεχόμαστε ενοχοποίηση με το ζόρι και δε δεχόμαστε εξίσωση ευθυνών με την ιμπεριαλιστική Τουρκία και τη φασιστική ηγεσία της Τ/Κ κοινότητας, για τα εγκλήματα κάποιων εθνικιστών, που ούτε είχαν λαϊκή εντολή, ούτε μας εκπροσωπούσαν, ούτε τους επιδοκιμάσαμε ποτέ!

Συγνώμη πρέπει να πει ο Δ. Χριστόφιας στον Κυπριακό λαό, που τον προσβάλλει διαρκώς με την πρωτοφανή του ημιμάθεια και με τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του!

Δεύτερον, κ. Χριστόφια, εμείς δεν στρώσαμε κανένα χαλί στην Τουρκία. Το πραξικόπημα το έκανε η χούντα και κάποιοι περιθωριακοί Ε/κ και όχι ο κυπριακός λαός ή οι Ελληνοκύπριοι. Και ακόμη κι αν έγινε πραξικόπημα, ΔΕΝ είχε ΠΟΤΕ δικαίωμα η Τουρκία να εισβάλει. Το μόνο κόκκινο που της στρώθηκε ήταν το αίμα των χιλιάδων νεκρών μας. Των νεκρών μας που συνέχεια προσβάλλει ο Οδοστρωτήρας.

Τρίτον, ένα συγνώμη από την Τουρκία βεβαίως είναι αναγκαίο (εμείς το λέμε άλλωστε εδώ και καιρό ότι οφείλει να απολογηθεί). Αλλά το συγνώμη της πρέπει να είναι ουσιαστικό. Να πάρει τα κατουρημένα της η φασιστική Τουρκία και να φύγει από την πατρίδα μας. Να αποζημιώσει τα θύματα της εισβολής. Να λογοδοτήσει για τους αγνοούμενους. Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν για το δράμα της Κύπρου. Που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ!

Έχουμε από τον καιρό του Βασιλείου να δούμε τόσο αλαφροΐσκιωτες και από τον καιρό του Κληρίδη να δούμε τόσο γελοίες δηλώσεις.

Ποιος μας το παραλάλησε ότι θα φτάναμε κάποτε σε τέτοιο εξευτελισμό;

Κι όλα αυτά, μετά τις δηλώσεις ντροπής (ως να ήταν κανένας Πολωνός ουδέτερος, όπως γράφει και ο Άριστος στο Φιλελεύθερο σήμερα) που έκανε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των νέων εγκλημάτων της Τουρκίας «Οι ακρότητες του πολέμου είναι καταδικαστέες απ’ όπου κι αν προέρχονται». Πάλι, «όλοι φταίμε» κατά το Δ. Χριστόφια!

Έλεος! Όχι άλλη προσβολή στα θύματα της κατοχής Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Όχι άλλο κάρβουνο!

Σχόλια

1. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ιλλουμινάτοι στο ΔΗΚΟ! - www.efylakas.com - 30/08/2009

[…] το μέλλον της “συγκυβέρνησης”. Οι πρόσφατες δηλώσεις-συγχωροχάρτι Χριστόφια στο Συνέδριο των Αποδ… είναι, κατά κάποιο τρόπο, συνέχεια των απαράδεκτων […]

2. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Συντονισμός Λονδίνου - Χριστόφια για αποενοχοποίηση της Τουρκίας και «από κοινού ευθύνες» - www.efylakas.com - 03/09/2009

[…] Τι είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Συνέδριο των Αποδήμων;   «… Στρώσαμε, όμως, το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει, και να μη φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει, επιτέλους, να το λέμε και αυτό, εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα». «Ο διεθνής παράγοντας», είπε, «γνωρίζει ότι έγινε χουντικό πραξικόπημα, ότι υπήρξε μια φασιστική οργάνωση, η ΕΟΚΑ Β, η οποία ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και έστρωσε το χαλί στην Τουρκία. Αν δεν πούμε συγγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ό,τι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη, και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ε/κ και των Τ/κ, δεν θα δούμε χαΐρι και δεν θα πάμε μπροστά». [‘Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών’, «Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων, στη Λευκωσία», 24/08/2009, ‘Το Κυπριακό Ποντίκι’, 25/08/2009] […]

3. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Από το «χαλί» στην Τουρκία στο «χάλι» του εσωτερικού μετώπου - www.efylakas.com - 12/09/2009

[…] των Ελληνοκυπρίων (πρόσφατα μας κάλεσε εκ νέου να «ζητήσουμε συγγνώμη» από την Τουρκία που της «στρώσ…), και δεν τον βλέπουμε να δείχνει ανοχή και «να αφήνει […]

4. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Να πληρώσει όλος ο λαός τα εγκλήματα της ΕΟΚΑ-Β’, καλεί το ΑΚΕΛ! - www.efylakas.com - 16/09/2009

[…] αναλάβει την ευθύνη του πραξικοπήματος, λέγοντας πως «εμείς στρώσαμε το χαλί στην Τουρκία»! Ποιοι «εμείς» κ. Χριστόφια «στρώσαμε χαλί»; Ποιοι […]

5. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Εντείνεται ο ψυχολογικός πόλεμος κατά των διαφωνούντων με τον πολιτικό αττιλάρχη - www.efylakas.com - 19/09/2009

[…] – Δημήτρης Χριστόφιας: «Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να ει…» […]

6. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Δημήτρης Χριστόφιας: «Δεν είναι φυσιολογική για την Κύπρο η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» - www.efylakas.com - 29/09/2009

[…] πίσω τα συγγνώμη προς τους κατακτητές και τις παρανοϊκές τοποθετήσεις του τύπου «εμείς στρώσαμε…», όπως επίσης και την επιβληθείσα από ξένα κέντρα και […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: