jump to navigation

«Όχι» Καραμανλή στα κολοσσιαία ρωσικά πυροσβεστικά, «ναι» στα τουρκικά! 25/08/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Tags: ,
trackback
Το ρωσικό IL76_10 [πηγή φωτογραφίας: http://www.aerospaceweb.org/aircraft/transport-m/il76/il76_10.jpg]

‘DefenceNet.gr’
«»Όχι» στα πυροσβεστικά της Ρωσίας, «ναι» στης Τουρκίας και… εικονική προσβολή στο Φαρμακονήσι!»
24 Αυγούστου 2009

«Συνοδευτικά» του πυροσβεστικού CL-215 που έστειλε η Τουρκία για να βοηθήσει τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης, έστειλε και 8 μαχητικά, μόνο που τα τέσσερα από αυτά «ξέκοψαν» νότια και «βομβάρδισαν» εικονικά το Φαρμακονήσι! Συγκεκριμένα στις 16:56 τέσσερα τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4 2020 Terminator, προσέβαλαν εικονικά το Φαρμακονήσι από ύψος 300 μέτρων. Είχαν εισέλθει στο ελληνικό FIR βόρεια της Σάμου στις 16:33 μαζί με άλλα τέσσερα F-16. Υποθέτουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου που επικοινώνησε με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για να της μεταφέρει την οδύνη του για τις πυρκαϊές και να υποσχεθεί «κάθε βοήθεια» δεν εννοούσε ακριβώς αυτό…

Και όλα αυτά ενώ μεγάλο μέρος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά της Π.Α. είναι απασχολημένη με το έργο κατάσβεσης της πυρκαϊάς. Έχεις κανείς το φιλότιμο από την πολιτική ηγεσία να στείλει πίσω το -έτσι αλλιώς, «αρχαίο» – τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος;

Ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ με την οποία επικοινώνησε το http://www.defencenet.gr υποστήριξε ότι «Δεν περιμέναμε ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο σήμερα. Είναι θέμα πολιτισμένης πολιτικής συμπεριφοράς». Φαίνεται όμως ότι ο «πολιτικός πολιτισμός» της Τουρκίας δεν είναι σε επάρκεια, αντίθετα με τον δικό μας που μας περισσεύει… Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί απόψε το βράδυ της 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα για να συγχαρεί για τις προσπάθειές τους τα πληρώματα των ελληνικών και ξένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και θα σφίξει το χέρι των χειριστών (ένας Τούρκος και ένας Καναδός) που ήρθαν με το CL-215. Σήμερα οι συνάδελφοί τους των μαχητικών, παραβίασαν «μόνο» 13 φορές (μέχρι στιγμής) τα ελληνικά εναέρια σύνορα…

(Ανανέωση 16:15) Μπορεί να αρνηθήκαμε την βοήθεια της Ρωσίας σε πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά δεχθήκαμε της Τουρκίας! Ήδη αυτή την στιγμή ένα παλαιό τουρκικό CL-215 βρίσκεται στην Ελευσίνα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ξένων αεροσκαφών που επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης.

Δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη προσέφερε η Ρωσία πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά μετά από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι «οι πυρκαϊές ελέγχονται»! Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του http://www.defencenet.gr, η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε την άμεση αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα, του γιγαντιαίου IL-76P και του γνωστού Beriev Be-200, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική πλευρά, αλλά η απάντηση μετά τις διαβεβαιώσεις των «αρμοδίων» ήταν αρνητική!

(Ανανέωση 14:10): Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, «Η ρωσική προσφορά δεν
έγινε δεκτή λόγω διαφορετικών συστημάτων επικοινωνιών». Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς αεροσκάφη που επιχειρούσαν με τις ελληνικές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης χωρίς κανένα πρόβλημα το 2007, αλλά και το 1999!

Τα αεροσκάφη θα βρίσκονταν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα. Πηγές από την ρωσική πλευρά ανέφεραν ότι «Τα αεροσκάφη εν πάση περιπτώσει είναι στην διάθεση των ελληνικών αρχών. Αν νομίσουν ότι τα χρειάζονται σε λίγες ώρες θα είναι εδώ».

Το IL-76P είναι το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος του κόσμου με 42 τόνους νερού μεταφορική ικανότητα! Εφοδιάζεται στο έδαφος και έχει επιχειρήσει και πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα με απίστευτα αποτελέσματα (με μία ρίψη επιτυγχάνει αποτελέσματα όσο 7 CL-415 μαζί!). Συγκεκριμένα το 1999 είχε πραγματοποιήσει 25 εξόδους ρίχνοντας 1.050 τόνους νερού. Επιχειρεί με ταχύτητα 300 χλμ. α.ώ και επιτυγχάνει ρίψεις από 100 μέτρα ύψος.

Το Beriev Be-200 μεταφέρει 12 τόνους νερού (έναντι 6.115 λίτρων του CL-415) με ταχύτητα διπλάσια των CL-415 (710 χλμ, έναντι 346).

Αρέσει σε %d bloggers: