jump to navigation

Ο Αττίλας συνέλαβε δύο θηροφύλακες και στην Κύπρο δεν κουνιέται φύλλο 17/08/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, Μ.Μ.Ε., ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Tags: , ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Τα συμβάντα, όπου η κυβέρνηση Χριστόφια επιδεικνύει ανοχή στις προκλήσεις του τουρκικού στρατού και των «αρχών» του ψευδοκράτους, πληθαίνουν με την ημέρα. Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση όπου μέλη νόμιμη αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας εισέρχονται σε παρανόμως κατεχόμενο έδαφος της, συλλαμβάνονται από μια παράνομη και επιδρομική «αρχή» και αντί αυτό να αποτελέσει ένα ακόμη διπλωματικό χαρτί και πολιτικό επιχείρημα για να κτυπηθεί και να καταδειχθεί ο ρόλος του τουρκικού στρατού κατοχής, η κυβέρνηση ασχολείται με απλά διαβήματα μέσω των Ηνωμένων Εθνών για την απελευθέρωση των ατυχών Θηροφυλάκων.

Βεβαίως και πρέπει να απελευθερωθούν τα δύο στελέχη του Τμήματος Θήρας, αλλά πρέπει η σύλληψη να αποτελέσει άλλο ένα βέλος στην φαρέτρα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης. Αντ’ αυτού, όπως και σε άλλες περιπτώσεις (εθνοφρουρός που απέσπασε εξοπλισμό του τουρκικού στρατού, συμφωνία Λιμνίτη όπου ηλεκτροδοτείται ο κατοχικός στρατός και αναγνωρίζονται αρμοδιότες σε κατοχικές «αρχές»), η κυβέρνηση αντί να αναβαθμίζει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, το υποβαθμίζει, αναβαθμίζοντας παράλληλα αυτό του κατοχικού μορφώματος στο βορρά. Εκτός αυτού, παρατηρούμε και μια περίεργη συσκότιση εκ μέρους των κυπριακών ΜΜΕ για το θέμα, το οποίο μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: 1) Έπεσε γραμμή από την κυβέρνηση, ή 2) Δεν το θεωρούν τόσο σημαντικό. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε σημαίνει πως τα ΜΜΕ έχουν κορεστεί από τις προκλήσεις και θεωρούν πως η διαβουλεύσεις μεταξύ κατεχομένων – Κυπριακής Δημοκρατίας (παρανομίας με την νομιμότητα δηλαδή) ως κάτι το φυσιολογικό και το αναμενόμενο…

[πηγή φωτογραφίας: Σημερινή, 17/08/2009]

‘Σημερινή’
«Θηροφύλακες στα μπουντρούμια του Αττίλα»
17 Αυγούστου 2009
Γιώργος Μιχαηλίδης

Με τη σύλληψη δύο θηροφυλάκων από τις κατοχικές «Αρχές» στιγματίστηκε η πρώτη ημέρα του θερινού κυνηγίου φάσσας και τρυγονιού που άρχισε χθες. Οι θηροφύλακες Παύλος Παύλου και Ελευθέριος Φράγκου, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν λαθροκυνηγούς που επιδίδονταν στο κυνήγι πέρδικας στη γραμμή αντιπαράταξης, στην περιοχή Τρούλλων, έχασαν τον προσανατολισμό τους, μπήκαν στις κατεχόμενες περιοχές και κατέληξαν στα χέρια της ψευδοαστυνομίας. Οι δύο θηροφύλακες μετά τη «σύλληψή» τους μεταφέρθηκαν σε «Αστυνομικό Σταθμό» στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους άρχισαν διαβήματα με στόχο την απελευθέρωσή τους, τα οποία και συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Στο μεταξύ, η σημερινή ημέρα θα καταδείξει τα αποτελέσματα της χθεσινής κάρπωσης από την πρώτη ημέρα του κυνηγίου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Ταμείου Θήρας Παντελή Χατζηγέρου, χθες δεν έγινε η καταμέτρηση. Όσον αφορά στις ενέργειες της Υπηρεσίας για καταπολέμηση της λαθροθηρίας, ο κ. Χατζηγέρου είπε ότι μέχρι χθες το απόγευμα καταγράφηκαν τρεις υποθέσεις λαθροθηρίας, μη ανανέωσης κυνηγετικής άδειας, αλλά και κυνηγίου σε απαγορευμένες περιοχές. Με βάση τους υπολογισμούς του Ταμείου Θήρας, αλλά και τους κυνηγούς που ανανέωσαν τις άδειες κυνηγίου, χθες εξόρμησαν στην πρώτη ημέρα του φετινού κυνηγίου 20.000 κυνηγοί.
Επισημαίνεται ότι το κυνήγι της φάσσας και του τρυγονιού θα καλύψει όλες τις ορεινές, ημιορεινές και άλλες επιτρεπόμενες περιοχές με βάση το χάρτη κυνηγίου και αρχής γενομένης από τις 16 Αυγούστου θα διαρκέσει για πέντε συνεχείς Κυριακές. Το εν λόγω κυνήγι θα επιτρέπεται σε κάποιες περιοχές και τις καθημερινές, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2009.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Πολίτης’ [ΚΥΠΕ/ΑΠΕ]
«Δυο θηροφύλακες υπό σύλληψη στα κατεχόμενα»
17 Αυγούστου 2009

Ενώπιον παράνομου δικαστηρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι δύο Ελληνοκύπριοι θηροφύλακες, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες το μεσημέρι από τις κατοχικές αρχές όταν εισήλθαν κατά λάθος στα κατεχόμενα, ενώ περιπολούσαν στην περιοχή Τρούλλων. Πρόκειται για τους Παύλο Παύλου 34 χρόνων και Λευτέρη Φράγκου 25 χρόνων από τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο θηροφύλακες αναζητούσαν γύρω στις 1130, αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου πιστεύεται ότι επιδιδόταν σε λαθροθηρία στη γραμμή αντιπαράταξης. Φαίνεται, όμως, ότι οι δύο έχασαν τον προσανατολισμό τους και εισήλθαν στα κατεχόμενα, όπου και συνελήφθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Αρέσει σε %d bloggers: