jump to navigation

Το τσουβάλιασμα των διαφωνούντων 31/07/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , ,
trackback
Κύπρος, αντικατοχική [πηγή: hellenicrevenge.blogspot.com]

‘Σημερινή’
«Τσουβάλι & Γ.Γ. ΑΚΕΛ»
29 Ιουλίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Δεν ήτανε καθόλου σωστό από μέρους του Γενικού Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, κ. Άντρου Κυπριανού, να ταυτίσει και να «μπήξει στο ίδιο τσουβάλι» όσους διαφωνούν με τη Διζωνική, με εκείνους τους όποιους ελαχιστότατους «φασιστοειδείς» ή «κουκουλοφόρους» που εξύβρισαν τον Π.τ.Δ. και… «τάφους ονειρεύτηκαν»! Φευ, όμως, το διέπραξε! Στη συνέντευξή του, την Κυριακή, στην κ. Ανδρούλα Ταραμουντά στον «Φιλελεύθερο» 26.7.09. Αυτό συνιστά θλιβερή, για το δημοκρατικό πολίτευμα, απόπειρα ιδεολογικής τρομοκρατίας. Και δόλιας διαπόμπευσης και στιγματισμού των διαφωνούντων. Επί της ουσίας δε του πολιτεύματος, πολύ χειρότερη και πιο επικίνδυνη, σε ήθος και ύφος, από τις όποιες βρισιές που εκτόξευσαν οι οποιοιδήποτε εναντίον του Π.τ.Δ. Διότι προέρχεται από τα χείλη του ηγέτη τού έχοντος την εξουσία του κυβερνώντος κόμματος. Εκλελεγμένου της λαϊκής κυριαρχίας. Που όφειλε, περισσότερο παντός άλλου, να σέβεται το ύφος και το ήθος του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και να δίδει, πρώτος, το καλό παράδειγμα: Να σέβεται τους διαφωνούντες. Και οι διαφωνούντες με τη Διζωνική, «από γεννησιμιού της» – το γνωρίζει πολύ καλά και ο νυν ΓΓ του ΑΚΕΛ από πολλά χρόνια – είναι πολλοί, επωνύμως πολιτεύοντες και δημόσια εκφραζόμενοι, σθεναρώς και υπευθύνως, με ισχυρότατα επιχειρήματα, που δημοκρατικότατα δεν έπαυσαν ποτέ να προβάλλουν τη διαφωνία τους απέναντι στην όποια Διζωνική. Την Αναν-ική εκδοχή τής οποίας καταψήφισε, εξάλλου, και το 80% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ στο δημοψήφισμα της 24.4.04.

Εναντίον της Διζωνικής απαίτησης των Τούρκων κατακτητών, υπήρξαν και συνεχίζουν να εκφράζονται, με το θεμελιώδες στη δημοκρατία δικαίωμα της ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ και με παρρησία, οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα και συγγραφείς και δημοσιογράφοι κ.ά., από το 1974 που την «πρωτο-πλάσαρε» στην Γκαλερύ «Αργώ» ο κ. Γλαύκος Κληρίδης και από το 1977 που διέπραξε το μέγα λάθος να την αποδεχθεί και δεν πρόλαβε να την αποκηρύξει προτού πεθάνει 3.8.77, ο τότε Π.τ.Δ., Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος. Πρώτοι και συνεπέστεροι έκτοτε, 1977-2009, οι ανυπότακτοι Κερυνειώτες εκτοπισθέντες, του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». Επίσης στελέχη όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Παλαιότεροι και νεότεροι αρθρογράφοι εφημερίδων κ.ο.κ.

Επιπλέον: Η πολιτική μπαγαποντιά του «τσουβαλιού» και της διαπόμπευσης, εκτός από έμμεση επιπρόσθετη απόδειξη της έλλειψης πειστικών, υπέρ Διζωνικής, επιχειρημάτων, ενέχει και τον κίνδυνο, επιχειρούμενη από τον έχοντα την εξουσία, όντως να προαγάγει – ανεξαρτήτως προθέσεων – το εμφύλιο μίσος. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο για το δημοκρατικό πολίτευμα.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Δόλος και Διζωνική»
30 Ιουλίου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’

Γράφαμε χθες περί της θλιβερής για το δημοκρατικό πολίτευμα, απόπειρας ιδεολογικής τρομοκρατίας, δόλιας διαπόμπευσης και στιγματισμού των διαφωνούντων με την πολιτική της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), που επιχείρησε, με τη συνέντευξή του την Κυριακή στον «Φ» ο αρχηγός του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Ο δόλος δεν περιορίζεται μόνο στο «να μπηχτούν στο ίδιο τσουβάλι» πάντες οι «αντι-διζωνικοί», μαζί με τους όποιους ελαχιστότατους φασιστοειδείς. Επεκτείνεται και στην ουσία της, άκρως αποτυχημένης και κραυγαλέα ανεπρόκοπης, 35χρονης πολιτικής του συμβιβασμού (προσαρμογής και υποταγής) στις διζωνικές απαιτήσεις των Τούρκων κατακτητών.

Διότι μέμφεται δολίως τους διαφωνούντες με τη ΔΔΟ, υπονοώντας ότι εκείνοι φταίνε δήθεν για το ότι δεν επετεύχθη εισέτι αυτή η «λύση». Κι επιχειρεί να τους φορτώσει προκαταβολικά το φταίξιμο για το ότι ούτε τώρα η κυβερνώσα «ευέλικτη πολιτική», των «αριστοτεχνικών χειρισμών», κατάφερε να παραγάγει «φως στην άκρη της σήραγγας».

Δόλος ενυπάρχει και στο γεγονός ότι αποσιωπάται, αποκρύπτεται και δεν ομολογείται το πασιφανές και από 32 χρόνια πασίγνωστο: Η ΔΔΟ υπήρξε και είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ 1977-2009, όχι εξαιτίας της δράσης οποιουδήποτε αντιδιζωνικού πολιτικού σχηματισμού των όποιων διαφωνούντων, αλλά διότι εκείνοι που απαίτησαν, όρισαν και ονοματοδότησαν το συγκεκριμένο είδος «λύσης», δηλαδή οι Τούρκοι κατακτητές και οι Τ/κ συνεργάτες και όργανά τους, την απαιτούν εξ αρχής (1977) και διαρκώς άχρι τούδε «εις ολόκληρον»: Ως «λύση» διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβολής του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της νήσου, μετατροπής της Κύπρου σε προτεκτοράτο, των δε Ελλήνων Κυπρίων σε υπηκόους-ανδράποδα. Και ευελπιστούν, υπομονετικά και επίμονα, σε σχεδιασμένο βάθος χρόνου, οι Τούρκοι, ότι η κατηφόρα των αλλεπάλληλων διαχρονικά υποχωρήσεων, στην οποία σύρονται οι ηγεσίες του ηττημένου, δειλού και παρακμάζοντος Ελληνισμού, θα τούς αποφέρουν, συν τω χρόνω, πολύ περισσότερα κέρδη. Την «εις ολόκληρον» ΔΔΟ, ούτε το «διζωνικό» εξάμηνο της προεδρίας Μακαρίου (Φεβρ. – Ιούλιος 1977), ούτε η «διζωνική» 11ετία Σπ. Κυπριανού 1977-1988, ούτε η «διζωνική» 5ετία Γ. Βασιλείου 1988-1993, ούτε η «διζωνική» 10ετία Γλ. Κληρίδη 1993-2003, ούτε η «διζωνική» 5ετία Τάσσου Παπαδόπουλου, ούτε το συνεχιζόμενο «διζωνικό» 16μηνο της προεδρίας Δ. Χριστόφια είχαν, ΕΩΣ ΤΩΡΑ, τις… «ικανότητες» να αποδεχθούν. Διότι, επί της ουσίας και στην πραγματικότητα, εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι η τεράστια πλειοψηφία του λαού, όπως άλλωστε αποδείχθηκε με το 76% στο δημοψήφισμα της 24.4.04, στην περίπτωση της «Αναν-ικής» εκδοχής της.

Αρέσει σε %d bloggers: