jump to navigation

Οι Πομάκοι καταγγέλουν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για ρατσισμό 25/07/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΗ.
Tags: , ,
trackback
Dilek Habip [πηγή: εφημερίδα Αυγή, 21/05/2009]

‘Taxalia.blogspot.com’
10 Ιουλίου 2009

Ακόμη μια απόδειξη για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε …»παιδική χαρά’» από τον …λαοπρόβλητο αρχηγό του Αλέξη: Η Πομακική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καταγγέλει τη μουσουλμάνα υποψήφια του κόμματος Ντιλέκ Χαμπίπ στις Ευρωεκλογές για… ρατσισμό σε βάρος των Πομάκων!!!

Γράφει η εφημερίδα:

«Σιγά ρε μάγκες! Κάντε κράτει! Διθύθαμβοι για την… «δημοκρατική» υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίπ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο κλάματα δεν τους έπιασαν κάποιους. Σιγά τα αυγά! Και η κυρία αυτή περιχαρής και με τον αέρα του αναδυόμενου πολιτικού ηγέτη, μίλησε για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας. Τόσο δημοκράτισσα η κυρία!

Δημοκράτισσα κυρία Ντιλέκ Χαμπίμ, που στο διάολο είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων; Δεν χωράει στη δημοκρατική σου συνείδηση; Εμείς λέμε ότι η ιδεολογία σας είναι επικίνδυνα αναχρονιστική, προάγει τον τουρκικό εθνικισμό, αναπαράγει τον ρατσισμό σε βάρος των Πομάκων και νομιμοποιεί τη γενοκτονία που υφιστάμεθα.

Δεν έχεις όμως μόνο εσύ ευθύνη, εσύ τη δουλειά σου κάνεις και μπράβο σου. Αυτοί που σε προβάλλουν ως δημοκρατική υποψηφιότητα, αυτοί είναι πράγματι για γέλια και για κλάματα…»

Και τελικά πρόεδρε Αλαβάνε και πρόεδρε Τσίπρα, όπως είδαμε μετά τις εκλογές, ΟΛΟΙ κατάλαβαν τον περίεργο ρόλο σας και σας …μαύρισαν! Αλλά εγώ απορώ με εκείνους τους συντρόφους σας, εκείνους τους ….δεξιούς ντε –έτσι δεν τους φωνάζουν τα παιδιά του Αλέξη;- του Φώτη του Κουβέλη, πως δεν έχουν πάρει ακόμη μια βρεγμένη σανίδα για να αρχίσουν το ξεκαθάρισμα… Απορώ πως σας ανέχονται ακόμη…


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

[πηγή φωτογραφίας: http://kostasxan.blogspot.com/]

‘Ας μιλήσουμε επιτέλους’
«Τα τσιράκια της Άγκυρας στη Θράκη πιάστηκαν και πάλι να ψεύδονται: Το «μνημείο» Μεχμέτ Χιλμί το κατέστρεψαν μουσουλμάνοι Αλεβίτες… κι όχι Χριστιανοί όπως άφησαν να εννοηθεί»
24 Ιουλίου 2009
Κωνσταντίνος

Στο συνηθισμένο μοτίβο του ανθελληνισμού και υπό το πάγιο καθεστώς της πλήρους ατιμωρησίας συνέχισαν να κινούνται τα «όργανα» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, χωρίς να διστάσουν -για μία ακόμη φορά- να κατηγορήσουν γενικώς και αορίστως τους «φανατικούς εθνικιστές χριστιανούς» της Ελλάδας για την καταστροφή της παράνομης κατασκευής βρύσης-μνημείου που έχτισαν προς τιμή του Μεχμέτ Χιλμί (από τους πρώτους οργανωτές αλλά και εκτελεστές της Κεμαλικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης -μεταξύ 1ου και 2ου Παγκοσμίου Πολέμου-, ο οποίος υπήρξε και πρωταίτιος πολλών δεινών για τους Αλεβίτες -και όχι μόνο- κατοίκους της ορεινής Ροδόπης), γνωστού για την ανθελληνική του δράση στην περιοχή της Θράκης.

Επειδή όμως η αλήθεια είναι ένα γεγονός που δεν είναι δυνατόν να παραμείνει διαστρεβλωμένο και φυσικά δεν μπορεί κανείς να την αποκρύψει, έτσι σήμερα μαθαίνουμε πως στο κατεστραμμένο κτίσμα της βρύσης βρέθηκαν συνθήματα που έγραφαν «Aleviller», προδίδοντας την ταυτότητα των δραστών (Αλεβίτες διαμένουν στα ορεινά των νομών Ροδόπης και Έβρου).

Στα πλαίσια της Κεμαλικής προπαγάνδας, που σε σταθερή βάση επιτίθεται κατά του Ελληνισμού, τα συνθήματα αυτά έμειναν κρυμμένα από τη δημοσιότητα, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με τα ορεινά χωριά (κυρίως του νομού Ροδόπης), όπου και κατοικούν Αλεβίτες. Προς πληροφόρηση των αναγνωστών, το «μνημείο» στήθηκε χωρίς καμία άδεια ανέγερσης στον χώρο του πανηγυριού του Χίλια, από τον περίφημο Εκπολιτιστικό Σύλλογο του Χίλια, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξαντλεί τον κύκλο των δραστηριοτήτων του σε ένα και μόνο γεγονός, του παραδοσιακού πανηγυριού των Αλεβιτών και της μετατροπής του σε μία κυριολεκτικά Κεμαλική φιέστα.

Κάνοντας τους «κινέζους» οι κονδυλοφόροι των τοπικών μουσουλμανικών εφημερίδων κατέγραψαν το γεγονός της καταστροφής του μνημείου, ξέχασαν όμως να αναφερθούν στα συνθήματα που βρέθηκαν, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος της άρνησης ύπαρξης των Αλεβιτών εκ μέρους της τουρκικής προπαγάνδας. Να σημειωθεί πως οι Αλεβίτες, μαζί με τους Πομάκους και τους Ρομά της Θράκης, είχαν δεχτεί ανηλεές κυνηγητό από ορδές τουρκικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να λυγίσουν και να αποδεχθούν την τουρκική ανωτερότητα… Έτσι, σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα προτιμά να «ξεχνά» την ύπαρξή τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα -για μία ακόμη φορά- να εκπορθήσει την ταυτότητά τους και να τους «κολλήσει» την τουρκική ταυτότητα και εθνότητα!!!

Συγκεκριμένα, η μουσουλμανική εφημερίδα της Κομοτηνής «Μιλλιέτ» έγραφε πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με καταγγελίες του ιστολογίου (μέσα από την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης»): «Η ίδια εφημερίδα σε μια άλλη είδησή της στοχοποίησε την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί και έγινε αφορμή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν. Οι ρατσιστές εχθροί των Τούρκων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κρήνη (ξεχνά ο συντάκτης πως η κρήνη χτίστηκε χωρίς άδεια της πολεοδομίας; μήπως ξεχνά πως θα έπρεπε να ακολουθούν τους νόμους του κράτους; Πολύ εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ποιοί κατέστρεψαν την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί, αλλά ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου αυτού, τι θα συνέβαινε στην Τουρκία αν γινόταν κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν κάποιοι χριστιανοί προσπαθούσαν να χτίσουν χωρίς την άδεια των αρχών ένα μνημείο για έναν ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ή για έναν αντιτουρκιστή Πατριάρχη;).»

Τίποτε όμως δεν θα είχε συμβεί, εάν η Ελληνική πολιτεία φρόντιζε για την επιβολή του νόμου και προχωρούσε στην άρνηση ανέγερσης του παράνομου κτίσματος εκ μέρους των ανθρώπων του κυρίου Σαρνίτς (Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής). Ποτέ δεν είναι αργά, βέβαια, για να επιβληθεί ο νόμος και να καταστραφεί τελείως ένα μνημείο που προσβάλει κυρίως τους Αλεβίτες κατοίκους της περιοχής, αλλά περιφρονεί και την Ελληνικότητα της περιοχής! Η επιβολή του νόμου είναι ιδιαιτέρως απλή και αρκεί η διαταγή του περιφερειάρχη ή του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης από ό,τι απέμεινε από την περίφημη βρύση του Μεχμέτ Χιλμί. Θα δοθεί άραγε η διαταγή κατεδάφισης του παράνομου και προκλητικού κτίσματος – μνημείου ή θα επικρατήσει το θέλημα του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος αναδεικνύεται σε γενικό «κουμανταδόρο» της Θράκης;!!!

Όσο για τα τα γραφόμενα των τοπικών μουσουλμανικών εφημερίδων της Κομοτηνής, ευελπιστούμε πως αυτά εγράφησαν λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή έστω λόγω νεοαποκτηθείσας βλακείας!!! Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπήρξαν σαφή ενεργούμενα κύκλων που επιθυμούν την σπορά μίσους μεταξύ των κατοίκων της Θράκης και ούτε φυσικά πως έγραψαν όσα έγραψαν καθοδηγούμενοι από εντολές τρίτων που κύριο σκοπό και στόχο έχουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της Ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή…

Εν αναμονή των ό,ποιων εξελίξεων λοιπόν…

Αρέσει σε %d bloggers: