jump to navigation

Αδίστακτο το καθεστώς Χριστόφια: Νέες συλλήψεις αντιφρονούντων 23/07/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: , , , ,
trackback
Φλερτάρει με χουντικές πρακτικές ο Χριστόφιας; [πηγή γραφικού: Νοητική Αντίστασις, 05/10/2008]

‘Εμπροσθοφύλακας’
22 Ιουλίου 2009
Συντακτική Ομάδα

Σε νέες συλλήψεις πολιτών προέβη και πάλι η Αστυνομία της κυβέρνησης Χριστόφια. Η κατηγορία κατά των τεσσάρων συλληφθέντων είναι η δημόσια εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνθήματα όπως «Χριστόφια – προδότη – καταδότη». Εμείς συμφωνούμε με την άποψη του Προέδρου Χριστόφια πως «από αυτήν τη νοοτροπία των βρόμικων συνθημάτων, των υποσκαπτικών και των ανατρεπτικών έργων» [Σημερινή, 22/07/2009] ξεπήδησαν οι άνθρωποι που θα στελέχωναν τις νευραλγικές θέσεις της Εθνικής Φρουράς και θα οργανώνονταν στις τάξεις της ΕΟΚΑ-Β’ για να υλοποιήσουν το πραξικόπημα κατά του τότε Προέδρου Μακαρίου.

Όμως άλλο οι λέξεις, και άλλο όταν οι λέξεις μετουσιώνονται σε πράξεις. Η ελευθερία του λόγου (ακόμα και του πιο αισχρού, απορριπτέου και καταδικαστέου) είναι ένα πράμα, η ασυδοσία της πράξης άλλο. Παρά το ότι τα συνθήματα ήταν καταδικαστέα και υπονομευτικά, η σύλληψη πολιτών (με ύποπτες, όπως φαίνεται, διαδικασίες που θυμίζουν πρακτικές φασιστικών και σταλινικών καθεστώτων) με μόνη κατηγορία το ότι εκστόμιζαν βρωμιές είναι ανησυχητική.

Ας μην ξεχνάνε οι κυβερνώντες πως και επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και επί Τάσσου Παπαδόπουλου, οι ύβρεις κατά των (εξίσου εκλελεγμένων) τότε Προέδρων ήταν βαρύτατες. Ειδικά επί Τάσσου, στους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης του (μετά δηλαδή την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση και την φανερή ιδεολογική συμπαιγνία με τον ΔΗΣΥ), το πως «στόλιζαν» δημόσια και ενυπογράφως τον τότε Πρόεδρο είναι πρωτοφανές. Κανονικά, με την λογική του Προέδρου Χριστόφια, ο Τάσσος θα έπρεπε να είχε συλλάβει δεκάδες δημόσιους υβριστές του και ακόμα να κλείσει και εφημερίδες από τις προσωπικές ύβρεις που εκτοξεύονταν εναντίον του. Δεν θυμόμαστε, τότε, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ως Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, να είχε προστατέψει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον βόθρο ύβρεων και λάσπης που δεχόταν.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Φασιστικά συνθήματα από την μια, φασιστικές συλλήψεις από την άλλη: τα εκατέρωθεν φαινόμενα είναι όντως ανησυχητικά. Είναι ντροπή για μια κοινωνία σαν την κυπριακή, για ένα λαό που η μισή του πατρίδα είναι ακόμη σκλαβωμένη, να κάνει αντικατοχικές εκδηλώσεις στις οποίες να μην συμμετέχει καν το κυβερνών κόμμα. Είναι μεγάλη κατάντια και εξευτελισμός η κορυφαία αντικατοχική εκδήλωση, που θα έπρεπε να συσπειρώνει το σύνολο του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, να έχει αφεθεί να αμαυρώνεται από τα καπρίτσια, τις εμμονές και τις προβοκάτσιες μιας δράκας ακροδεξιών, νεοφασιστών και νοσταλγών της Χούντας και της ΕΟΚΑ-Β’. Και είναι ακόμη μεγαλύτερη η κατάντια η κυβέρνηση συνειδητά να προσπαθεί να συνδέσει τα σταγονίδια του φασισμού και τους προβοκάτορες με το σύνολο των δημοκρατικών διαδηλωτών.

Η δήλωση του Εκπρόσωπου Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου δεν αφήνει αμφιβολίες για τις μεθόδους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτόν, το ΑΚΕΛ διερωτάται «κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση υιοθετούν ή επιδοκιμάζουν τα υβριστικά και τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν» [iKypros, 21/07/2009]. Ενώ είναι φανερό πως αυτοί που παρέστησαν στο συλλαλητήριο διαφωνούν κάθετα με τέτοια αποκρουστικά συνθήματα, εντούτοις ο κ. Ευαγόρου έθεσε, φαίνεται, συνειδητά την προβοκατορική εκείνη ερώτηση. Πως είναι δυνατόν άτομα προερχόμενα από το μακαριακό ΔΗΚΟ (όπως ο Σίμος Αγγελίδης και ο Ζαχαρίας Κουλίας), την αντιχουντική ΕΔΕΚ (Γιώργος Βαρνάβας) και τους Οικολόγους-Περιβαλλοντιστές (Γιώργος Περδίκης) να ταυτίζονται με ακροδεξιές απόψεις όπως αυτές; Και όμως, ο κ. Ευαγόρου, και κατ’ επέκταση το ΑΚΕΛ, έκαναν αυτούς τους υπαινιγμούς με σαφέστατο στόχο να ακυρώσουν το όλο μήνυμα της εκδήλωσης και να σπιλώσουν συλλήβδην τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους, που κάθε άλλο κινούνται εκτός των πλαισίων της Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο διαφαίνεται ξεκάθαρα η (εσκεμμένη;) σύμπλευση Ακροδεξιάς – ΑΚΕΛ. Διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι προβοκάτορες, το ΑΚΕΛ δεν θα μπορούσε να συνδέσει δημοκράτες, αντιστασιακούς και αντιχουντικούς ακόμη (όπως, για παράδειγμα, τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που μίλησαν στην εκδήλωση) με φιλοχρυσαυγιτικά στοιχεία.

Στο θέμα των συλλήψεων δεν θα επεκταθούμε άλλο. Θα επαναλάβουμε το τι είχαμε πει από τις σελίδες της ‘Νοητικής Αντιστάσεως’ όταν είχαν συλληφθεί, και πάλι, αντιφρονούντες τον Οκτώβριο του 2008:

Το ότι η κυβέρνηση Χριστόφια προσανατολιζόταν προεκλογικώς, και πορευόταν μετεκλογικώς, προς τον απόλυτο αυταρχισμό το γνωρίζαν όλες οι πέτρες, όλα τα χαλίκια, όλοι οι σκύλοι και όλες οι γάτες της Κύπρου. Ήταν μόνο ζήτημα της κατάλληλης αφορμής και συγκυρίας.

Η πόλωση που καλλιεργεί ασταμάτητα, εδώ και μήνες, η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την συμπολιτευτική «αντιπολίτευση» της Δεξιάς, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινωνίας γίνεται μια σκληρή προσπάθεια να επιβληθεί ένας εγκεφαλικός ολοκληρωτισμός, όπου η διαφωνία με τον Πρόεδρο και τους απαράδεκτους χειρισμούς του να θεωρείται ως προσπάθεια «τορπιλισμού της ειρήνης», και όσοι επικρίνουν τον Πρόεδρο στιγματίζονται αμέσως και περιθωριοποιούνται ως «ακραίοι», «εξτρεμιστές», «σωβινιστές» και «φασίστες». Εδώ και καιρό βλέπαμε ξεκάθαρα το τι ερχόταν. Προεκλογικά, ο Χριστόφιας έδειξε με τι ήθος και ανοχή λογάριαζε να κυβερνήσει τον τόπο. […]

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο δημοκρατικά εκλελεγμένος Πρόεδρος. Να μάθει να σέβεται την Δημοκρατία της οποίας είναι ο θεσμικός άρχοντας, και να συμπεριφέρεται ως τέτοιος, και όχι ως δικτάτορας που «δεν-ανέχεται-άλλο». Γιατί και ο Χίτλερ ήταν δημοκρατικά εκλελεγμένος. [Νοητική Αντίστασις, «Ροζ Χούντα Χριστόφια», 05/10/2008]

Και λίγες μέρες μετά, αναφερόμενοι στις ελευθεροκτόνες συλλήψεις πολιτών που διένειμαν φυλλάδια με πολιτικές απόψεις, σημειώναμε με ανησυχία:

Αντιλαμβάνεστε τώρα, πεντακάθαρα, την σοβαρότητα της ανησυχίας μας. Ο εμπειρότατος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, που τυγχάνει και Διδάκτωρ του Δικαίου, καλύπτει την αυταρχικότητα της Αστυνομίας, με πρόσχημα την «δημόσια ασφάλεια».

Η πράξη των πολιτών, που οδήγησε στην σύλληψη τους, ήταν η διανομή φυλλαδίων όπου εκφραζόταν η αντίθεση τους σε μορφή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δηλαδή η αντίδραση κατά της ΔΔΟ θεωρήθηκε, από την Κυπριακή Κυβέρνηση, απειλή για το «δημόσιο συμφέρον». Ταυτόχρονα, η ΔΔΟ αποτελεί και τον «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο». Συνεπώς, όταν ο Δρ. Κύπρος Χρυσοστομίδης θεωρεί πως «κάποια πράματα, για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος έχουν τα όρια τους», για ποιό «δημόσιο συμφέρον» ομιλεί; Διότι ξέρουμε ότι η ΔΔΟ, ως ο «Ακρογωνιαίος Λίθος» του Στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ, το μόνο «δημόσιο συμφέρον» που εξασφαλίζει είναι αυτό της Τουρκίας. Επομένως ερωτούμε: μήπως το «δημόσιο συμφέρον» που επικαλέστηκε ο Δρ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, ταυτίζεται μόνο με τα «τουρκικά εθνικά συμφέροντα» και την «τουρκική ασφάλεια» που ζητούν λύση ΔΔΟ;

Αν σε μια προδιζωνική κατάσταση, όπως την παρούσα, τα Σώματα Ασφαλείας και η πολιτική ηγεσία του ευρωπαϊκού και ευνομούμενου κυπριακού κράτους ασκούν «πνευματική τρομοκρατία» και προβαίνουν σε συλλήψεις αντιφρονούντων στην ΔΔΟ, με πρόσχημα το -κυπριακό ή τουρκικό;- «δημόσιο συμφέρον», τι έχει να γίνει, αλήθεια, όταν το ίδιο το τουρκικό αστυνομικό και στρατιωτικό παρακράτος, μέσω πληρεξουσίων του, ελέγχει, νόμιμα και με την υπογραφή μας πλέον, το ήμισι (ή έστω το 40%) των Σώματων Ασφαλείας της ομόσπονδης κεντρικής κυβέρνησης;

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, «η βία και η σύλληψη ανθρώπων με μόνο κριτήριο τις πολιτικές τους επιλογές, η χρήση δηλαδή των Σωμάτων Ασφαλείας για φυσικό, πλέον, έλεγχο των αντιφρονούντων, θα πρέπει να θεωρείται ότι αποτελεί την αποφασιστική καμπή που σηματοδοτεί την επίσημη μετεξέλιξη της «κυβέρνησης Χριστόφια» σε «καθεστώς Χριστόφια». Η γεωμετρική πρόοδος με την οποία βλέπουμε να εντείνονται τα κρούσματα ψυχολογικού πολέμου, φίμωσης, λογοκρισίας, και τώρα και φυσικής απαγόρευσης της ελευθερίας του λόγου μας προετοιμάζουν – καλύτερα από κάθε ρεπούσειο βιβλίο ψευδοϊστορίας – για την πραγματικότητα που θα ισχύει, επί του εδάφους, στην κοινωνία της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» [Νοητική Αντίστασις, 05/10/2008].

Η αναφορά στην «κυβέρνηση Χριστόφια» ως «καθεστώς Χριστόφια» γίνεται, και πάλι, συνειδητά. Όπως πάει, ο ίδιος ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα διαφθείρει τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί σε τέτοιο βαθμό, που θα νομιμοποιηθούν οι πάντες να αναφέρονται στην κυβέρνηση του ως «καθεστώς» και όχι ως «διακυβέρνηση». Ας αναλογιστεί που παίρνει τον τόπο με τις πράξεις του και την αλαζονική, πικρόχολη, συμπλεγματική και -δυστυχώς- ξεδιάντροπα φασιστική συμπεριφορά του. Ας αντιληφθεί ο κ. Χριστόφιας πως η κατάχρηση των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, ΚΥΠ κλπ) και του Τύπου για φίμωση ή/και σπίλωση της αντίθετης άποψης πολώνουν το πολιτικό σκηνικό, και οδηγούν ακόμη και τους ευαισθητοποιημένους δημοκράτες στις αγκάλες των ακροδεξιών νοσταλγών «δυναμικών» φασιστικών «επεμβάσεων».

Σε παρακαλούμε κ. Χριστόφια. Μην αναβιώσεις την ΕΟΚΑ-Β’ με τις αδίστακτες ιδέες σου και τις φασιστογενείς πρακτικές σου. Μην υποθάλπεις τους προβοκάτορες που θα δώσουν το άλλοθι στην Τουρκία και την Βρετανία να τσιμεντώσουν την ρατσιστική Διζωνική Διχοτόμηση.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘iKypros’
«Υβριστικά συνθήματα στις αντικατοχικές εκδηλώσεις ενάντια στον Πρόεδρο: Δριμύ κατηγορώ του Σταύρου Ευαγόρου»
21 Ιουλίου 2009

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία ακούστηκαν στο χθεσινοβραδινό αντικατοχικό συλλαλητήριο στο Λήδρα Πάλας. Ταυτόχρονα η Αστυνομία αναζητεί και άλλα δύο άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν γραπτώς για δημόσια εξύβριση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ΑΚΕΛ, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Σταύρου Ευαγόρου, καταδίκασε σήμερα »με βδελυγμία και αποτροπιασμό τα υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές φωνές που ακούστηκαν σε εκδηλώσεις» για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι »ακραία εθνικιστικά και σοβινιστικά στοιχεία επέλεξαν την ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και τις εκδηλώσεις για την καταδίκη της, για να εκτοξεύσουν υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενάντια στη λύση της Ομοσπονδίας», προσθέτοντας ότι »είναι δυστυχώς μέσα από τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, μέσα από ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές εξάρσεις, που οδηγηθήκαμε στα τραγικά γεγονότα του 1974».

»Είναι οι ίδιες ακραίες συμπεριφορές που οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα οι οποίες άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα», είπε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας ότι »τέτοιες συμπεριφορές ξυπνούν και μεταφέρουν τις μνήμες στην περίοδο που προηγήθηκε του πραξικοπήματος με τους ανάλογους ανατριχιαστικούς συνειρμούς».

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ διερωτάται »κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση», όπως είπε, »υιοθετούν ή επιδοκιμάζουν τα υβριστικά και τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας »είναι ακριβώς αυτές τις τραγικές συνέπειες του πραξικοπήματος, της εισβολής και της κατοχής που αγωνίζεται καθημερινά να ανατρέψει δίνοντας τη μάχη των συνομιλιών με προσήλωση στις αρχές λύσης του Κυπριακού αλλά και με ευελιξία».

Μέσα από τις προσπάθειες, συνέχισε, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα κατάφερε να διαρρήξει το αδιέξοδο και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε βάρος της δικής μας πλευράς τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Ευαγόρου κάλεσε τον κυπριακό λαό σε ενότητα, συστράτευση και συσπείρωση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο να στηρίξουμε, όπως είπε, »τις προσπάθειες του για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, απομονώνοντας όσους με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δυναμιτίζουν αυτή την προσπάθεια».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν συλλήψεις μετά από τα υβριστικά συνθήματα, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι αυτό το θέμα αφορά την Αστυνομία και το ΑΚΕΛ δεν έχει πληροφόρηση κατά πόσον υπήρξε η οποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς Αστυνομίας.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της τ/κ πλευράς σε σχέση με τις εγγυήσεις και νέο συνεταιρισμό και ερωτηθείς τι είναι αυτό που θα αλλάξει στο τέλος ώστε να γεφυρωθούν οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι »απέναντι στις απαράδεκτες θέσεις που θέτει, δημόσια ιδιαίτερα, ο κ. Ταλάτ εμείς προτάσσουμε τις ορθές θέσεις που προτάσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους της ε/κ πλευράς».

»Παραμένουμε στο τραπέζι των συνομιλιών, συζητούμε με υπομονή και επιμονή, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι προσπάθειες οι οποίες υπάρχουν», είπε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας ότι »προσπαθούμε τόσο προς την κατεύθυνση της άλλης πλευράς, συνομιλώντας, όσο και προς την κατεύθυνση των ΗΕ, της ΕΕ και άλλων χωρών που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, να πείσουμε για το δίκαιο της δικής μας πλευράς».

Σε ερώτηση αν έχει σπάσει το αδιέξοδο ή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να δούμε αν θα σπάσει το αδιέξοδο, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι »όταν δεν διεξάγεται διάλογος σίγουρα υπάρχει αδιέξοδο και υπήρχε αδιέξοδο», προσθέτοντας ότι »έχει αρχίσει ένας διάλογος, υπάρχουν συγκλίσεις αλλά υπάρχουν και τεράστιες διάφορες σε πολύ σημαντικά ζητήματα, αλλά αυτός ο διάλογος συνεχίζεται».

»Συνεπώς, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει αδιέξοδο», είπε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας ότι »κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξη των συνομιλιών».

Στόχος, συνέχισε, της δικής μας πλευράς είναι η γεφύρωση του χάσματος και των διαφορών, η προσπάθεια να πείσουμε τόσο την άλλη πλευρά αλλά και τη διεθνή κοινότητα να ασκεί τις επιρροές της, στην Τουρκία, στην άλλη πλευρά ώστε αυτές οι απαράδεκτες θέσεις να αποσυρθούν από την ημερήσια διάταξη».

Σε παρατήρηση ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας οδηγεί σε ένα νέο σχέδιο Ανάν, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι »ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πρώην ηγέτης του ΑΚΕΛ, είναι εκείνος ο οποίος ηγήθηκε της θέσης του κόμματος όσον αφορά στο σχέδιο Ανάν» και »κατά συνέπεια», όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, »δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του σχεδίου Ανάν και αυτό το έχει διακηρύξει πάρα πολλές φορές τόσο το ΑΚΕΛ όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ανέφερε ότι »οι θέσεις που καταθέτει η δική μας πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι έχουμε μια εντελώς διαφορετική, καινούργια διαδικασία, η οποία πόρρω απέχει από τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν» και πρόσθεσε πως οι θέσεις που εκφράζονται από τον κ. Κολοκασίδη »και από άλλους δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στην πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για τις τρεις τουρκικές σημαίες που τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο της πόλης της Πάφου, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι γνωρίζει ό,τι ακούστηκε δημοσίως, ότι δηλαδή οι τρεις σημαίες αγοράστηκαν από συγκεκριμένο κατάστημα στη Λεμεσό και ότι υπάρχει περιγραφή του δράστη, προσθέτοντας ότι πρόκειται περί προβοκάτσια και επαφίεται στην Αστυνομία να δράσει και να συλλάβει το δράστη.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘iKypros’
«Επικίνδυνη και καταδικαστέα η εξύβριση του θεσμού του Προέδρου»
22 Ιουλίου 2009

Επικίνδυνη και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου την εξύβριση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι όλοι οφείλουν να προστατεύσουν τη χώρα, την κοινωνία και τους θεσμούς της.

Κληθείς να σχολιάσει τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αντικατοχική εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας σχολίασε χθες το περιστατικό «με πολλή πικρία».

«Ο Πρόεδρος με πολλή πίκρα έχει σχολιάσει και καταδικάσει τα συνθήματα διότι μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, πολύ τραυματικές και εποχές που οδήγησαν σε τραγωδίες και δεν θα πρέπει κανένας να επιτρέψει, η κοινωνία ολόκληρη, τα πολιτικά κόμματα κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέψει σε κανένα να μας πάρει πίσω σε τέτοιες εποχές», υπέδειξε.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος έχει πει επίσης ότι αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θέλουμε τη φίμωση των πολιτικών θέσεων, των διαφωνιών, των απόψεων που μπορεί ο καθένας να εκφράσει, αλλά όταν βρίζεις ένα θεσμό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον όποιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό είναι επικίνδυνο, καταδικαστέο είναι όντως αίσχος και οφείλουμε όλοι να το καταδικάσουμε προστατεύοντας τη χώρα μας, την κοινωνία μας και τους θεσμούς».

Ερωτηθείς κατά πόσον προβληματίζεται η Κυβέρνηση από τις κινήσεις κάποιων ακραίων στοιχείων, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα πράγματα που μας προβληματίζουν, αλλά εμείς δεν θέλουμε ούτε και αναστάτωση να δημιουργούμε».

«Μέσα στα πλαίσια της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και όχι μόνο μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για να δικαιώσουμε τον λαό μας, την Κύπρο μας, αλλά και να παίρνουμε την κοινωνία μας μπροστά. Ολοι νομίζω και με τις δηλώσεις που έχουν κάνει, έχουν καταδικάσει αυτό το γεγονός και μέσα σε αυτά τα πλαίσια νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε», κατέληξε.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

‘Σημερινή’
«Πατριωτικό οίστρος αλλά και… ύβρεις»
22 Ιουλίου 2009
Γιώργος Μιχαηλίδης

Τα μηνύματα απελευθέρωσης και το υψηλό πατριωτικό αίσθημα ξεχώρισαν κατά την προψεσινή αντικατοχική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο οδόφραγμα του Λήδρα – Πάλας, με σκοπό την καταδίκη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974. Στην εκδήλωση, όμως, δεν έλειψαν τα έκτροπα, με κυριότερο τη δημόσια εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με το σύνθημα: «Χριστόφια – Προδότη – Καταδότη», με συνέπεια τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων.

Πέραν των 500 νεαρών συμμετείχαν στην εκδήλωση από οκτώ διαφορετικές οργανώσεις. Μαζικότερες ήταν οι παρουσίες των οργανωμένων φοιτητικών παρατάξεων του συμπλέγματος της ΕΦΑΕΦΠ, που εκπροσωπούνται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Εκεί βρέθηκαν επίσης προσφυγικά σωματεία, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου καθώς και άλλοι οργανωμένοι φορείς. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πορεία των φοιτητών είχε ως σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας, των προσφυγικών σωματείων τον κυκλικό κόμβο του «ΟΧΙ» και του ΕΛΑΜ το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στη λεωφόρο Μακαρίου.

Άξια αναφοράς ήταν η παρουσία πολιτικών προσώπων, όπως του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, του υποψήφιου ευρωβουλευτή Σίμου Αγγελίδη, αλλά και του Μάριου Ματσάκη.

Τα συνθήματα

Η εκδήλωση άρχισε στις 8 το πρωί και ήταν πέραν των τριών ωρών και οι διαδηλωτές φώναζαν κατά βάσιν συνθήματα απελευθερωτικού και αντιομοσπονδιακού χαρακτήρα, όπως: «Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια», «Κάτω τα χέρια, ομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι ελληνική». Οι διαδηλωτές δεν ξέχασαν ούτε τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού και φώναξαν το σύνθημα «Σολωμέ και Αναστάση, το οδόφραγμα θα σπάσει». Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες, σημαίες του Βυζαντίου, ενώ οι εκπρόσωποι των προσφυγικών σωματείων κρατούσαν πανό με τα ονόματα των κατεχόμενων χωριών τους.

Η αντικατοχική εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο, ενώ δρομείς του σωματείου «Περικλής Δημητρίου» μετέφεραν από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας φλόγα, με την οποία άναψαν κεράκια όλοι οι συμμετέχοντες διαδηλωτές. Κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής της Παντείου Νεοκλής Σαρρής και ο Ελλαδίτης πολιτικός Στέλιος Παπαθεμελής, οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους εξύψωσαν το ηθικό των διαδηλωτών.

Στη συνέχεια, απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα στην εισβολή και την κατοχή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πατριωτικά τραγούδια.

Πετροβολισμοί και ύβρεις

Στα αρχικά στάδια της εκδήλωσης, οι διαδηλωτές δέχθηκαν πετροβολισμό από Τούρκους που βρίσκονταν στον προμαχώνα «Ρόκας». Παράλληλα, κάποιοι από τους διαδηλωτές αμαύρωσαν την εκδήλωση εκστομίζοντας ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, φωνάζοντας το σύνθημα: «Χριστόφια – Προδότη – Καταδότη». Μετά την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, τα οποία, αφού οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα. Εναντίον τους προσήφθη η κατηγορία της δημόσιας εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μαζί τους στο Σταθμό βρέθηκε ο Σίμος Αγγελίδης, που ανέλαβε την υπεράσπιση δυο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι αρνήθηκαν τη σε βάρος τους κατηγορία. Μιλώντας στη «Σ», ο Σίμος Αγγελίδης είπε αναφορικά με το συμβάν ότι «σε ένα κράτος υπό κατοχήν υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Πρέπει να υπάρχει ευαισθησία και ανοχή στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου. Ωστόσο, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να διαφυλάττεται, αφού έχουμε πικρές αναμνήσεις από το παρελθόν, όταν αμφισβητήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που απέφερε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974».

Αναφορικά με την εκδήλωση, ο Σίμος Αγγελίδης δήλωσε στη «Σ»: «Για άλλη μια χρονιά οι Ελληνοκύπριοι διεκδικούν απελευθέρωση, επιστροφή στις εστίες τους και λύση στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων». Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία των διαδηλωτών, ο Σ. Αγγελίδης είπε ότι «ανέμενα μαζικότερη συμμετοχή λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και εκτοπισμένων».
Το ΑΚΕΛ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σταύρου Ευαγόρου, καταδίκασε χθες «με βδελυγμία και αποτροπιασμό τα υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές φωνές που ακούστηκαν σε εκδηλώσεις για καταδίκη της τουρκικής εισβολής».

Μιλώντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «ακραία εθνικιστικά και σοβινιστικά στοιχεία επέλεξαν την ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και τις εκδηλώσεις για την καταδίκη της, για να εκτοξεύσουν υβριστικά συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενάντια στη λύση της Ομοσπονδίας», προσθέτοντας ότι «είναι, δυστυχώς, μέσα από τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, μέσα από ακραίες εθνικιστικές και σοβινιστικές εξάρσεις, που οδηγηθήκαμε στα τραγικά γεγονότα του 1974».

«Στάληκαν μηνύματα»

Μιλώντας στη «Σ», η αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Έπαλξης Χριστιάνα Κέντα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσέλευση των νέων στην εκδήλωση, λέγοντας ότι στάληκαν τα κατάλληλα μηνύματα. Η Χρ. Κέντα είπε ότι «η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη και οι δυο ομιλητές μάς έδωσαν θάρρος». Η αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Έπαλξης αποκάλυψε ακόμα ότι στην εκδήλωση βρέθηκαν γύρω στους 50 – 60 Ελλαδίτες, οι οποίοι πολέμησαν στην τουρκική εισβολή και, όπως είπε, «ένιωσαν δικαιωμένοι αφού θεωρούν ότι μέσω της εκδήλωσης ανταμείβονται οι κόποι και η θυσία των συμπολεμιστών τους στην εισβολή». Κληθείσα να σχολιάσει τις ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Χριστιάνα Κέντα είπε ότι «αυτοί που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες ήταν μεμονωμένοι και εκτός των φοιτητικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Δεν τους γνωρίζουμε, αλλά κάποιοι από αυτούς είχαν σκεπασμένα τα πρόσωπά τους».

Σχόλια

1. Aftonomos - 24/07/2009

An einai dinaton na dothike tosi dimosiotita stin exivrisi tou kiriou Xristofia kai oxi ston petrovolismo ton fititon apo tourkous kata tin diarkia tis poreias…Profanos kapioi den theloun na xalasoun to «kalo» klima sinomilion..KYPROS SE POULANE TOUS TOURKOUS PROSKINANE

2. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ο μοτοσυκλετιστές δεν ξεχνούν: Πορεία μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, 09 Αυγούστου 2009 - www.efylakas.com - 30/07/2009

[…] με υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου Χριστόφια, όπως έγινε με το αντικατοχικό συλλαλητήριο της 20ης Ιου…) ούτως ώστε, ενδεχομένως, η κυβέρνηση Χριστόφια να […]

3. ΑΝΤΙ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ - 19/08/2009

το συνθημα του χριστοφια ειναι εμπρος στον δρομο που χαραξε ο σταλιν… ρε παιδια ο ανθρωπος ειναι κομπλε3ικος…. τραβα μια μυνηση κατα αγνοστων, και τελος το θεμα… προσεχετε παιδια επομενη φορα θα στιλεις εκτελεστικο αποσπασμα… ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ *****************… αντε ελα να με συλαβεις και εμενα

4. Συντακτική Ομάδα / «Εμπροσθοφύλακας» - 20/08/2009

Από το πιο πάνω σχόλιο έχουν αφαιρεθεί υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρακαλούμε όπως εκφράζετε τις απόψεις σας με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο.

Ευχαριστούμε.

5. aristeroextrem - 22/09/2009

Το ζήτημα είναι κατά πόσο το ίδιο το πρόσωπο τιμά το θεσμό. 
Μην ανησυχείτε όμως. Γιωργάκης στο ΠΑΣΟΚ, Ντόρα στη ΝΔ και Χριστόφιας στην Κύπρο. Μας περιμένουν όμορφες νεοφιλελεύθερες ημέρες. Με δεξιά χωρίστρα στην αριστερή περούκα. 

6. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Δημόσια παραδοχή για το φαγοπότι Ντάουνερ-Δρουσιώτη, επίθεση κατά ιστολογίων - www.efylakas.com - 23/09/2009

[…] φίμωση που επέβαλε το καθεστώς Χριστόφια με συλλήψεις ηλιθίων που φώναζαν (ηλίθια, έστω) συνθήματα ή πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια, ή έστω να αντιδρά […]

7. Μιχαλης - 28/09/2009

O poinikos kodikas pronoei poini filakisis i xrimatiko prostimo gia e3ivrisi tou proedrou alla kai tis Ethnikis Frouras. Kala na kanoun sta fasistomoutra kai tous adeveis alites! Zoume se dimokratia kai oxi se anarxia!

8. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ο Τ. Τσιελεπής παραδέχεται δημόσια πως διαπραγματευόμαστε με βάση το Σχέδιο Ανάν - www.efylakas.com - 22/10/2009

[…] Φιλελεύθερο και ΑΝΤ1 – ‘Εμπροσθοφύλακας’, 23/07/2009: Αδίστακτο το καθεστώς Χριστόφια: Νέες συλλήψεις αντιφ

9. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ο Τ. Τσιελεπής παραδέχεται δημόσια πως διαπραγματευόμαστε με βάση το Σχέδιο Ανάν - www.efylakas.com - 22/10/2009

[…] Φιλελεύθερο και ΑΝΤ1 – ‘Εμπροσθοφύλακας’, 23/07/2009: Αδίστακτο το καθεστώς Χριστόφια: Νέες συλλήψεις αντιφ

10. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - www.efylakas.com - 18/11/2009

[…] με την κατηγορία της “περιύβρισης αρχής” (σημ.: παρόμοιες τακτικές χρησιμοποιεί το σημερινό καθεστώς …). Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 […]

11. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - www.efylakas.com - 18/11/2009

[…] με την κατηγορία της “περιύβρισης αρχής” (σημ.: παρόμοιες τακτικές χρησιμοποιεί το σημερινό καθεστώς …). Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 […]

12. ΜΑΡΙΟΣ - 15/12/2009

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ???
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΜΕΓΑΛΕ.
ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ..
ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ******* ******** ?
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΙΑΣ !

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !

13. ΜΑΡΙΟΣ - 15/12/2009

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ???
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΜΕΓΑΛΕ.
ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ..
ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ******* ******** ?
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΙΑΣ !

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !

14. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Πρωτοφανής πνευματική τρομοκρατία κατά ιστολογίων και εφημεριδών από το ΑΚΕΛ - www.efylakas.com - 17/12/2009

[…] Ας μην ξεχνάμε πως είχαμε και δεύτερο κύμα συλλήψεων γιατί κάποιοι φώναζαν το κατάπτυστο σύνθημα «Χριστόφια-Προδότη-Καταδότη». Εμείς καθηκόντως υπερασπιστήκαμε τον Πρόεδρο, αλλά του τονίσαμε πως «η κατάχρηση των Σωμάτων Ασφαλείας και του Τύπου για φίμωση ή/και σπίλωση της αντίθετης άποψης πολώνουν το πολιτικό σκηνικό, και οδηγούν ακόμη και τους ευαισθητοποιημένους δημοκράτες στις αγκάλες των ακροδεξιών νοσταλγών “δυναμικών” φασιστικών “επεμβάσεων”» [‘Εμπροσθοφύλακας’ 23/07/2009]. […]

15. ανεξαρτητος - 17/12/2009

καλα προνοει ο νομος.ο προεδρος εκλεγεται απο ολο το λαο.ας μην του εδιναν ψηφο τοτε.αν καποιος εβριζε επι κληριδη η επι τασου τι θα τον αφηναν ελευθερο.αλλα ναι οταν καποιος καψει την ελληνικη σημαια πρεπει να φαει ισοβια οταν καψεις την κυπριακη θεωρεισαι ηρωας.το ωραιαο ειναι οι αστυνομικοι που τους μαντρωσαν να ειναι δεξιοι!οσο για πετροβολισμο που λετε δεν ξερω αλλα κανενα καναλι ουτε καν δεξιο δεν ειπε κατι.μπορει να γιναν αριστερα λαλειτε?να γινεται τι ιδιο και με τους πατριωτικο φυγοστρατους.

16. ανεξαρτητος - 17/12/2009

καλα προνοει ο νομος.ο προεδρος εκλεγεται απο ολο το λαο.ας μην του εδιναν ψηφο τοτε.αν καποιος εβριζε επι κληριδη η επι τασου τι θα τον αφηναν ελευθερο.αλλα ναι οταν καποιος καψει την ελληνικη σημαια πρεπει να φαει ισοβια οταν καψεις την κυπριακη θεωρεισαι ηρωας.το ωραιαο ειναι οι αστυνομικοι που τους μαντρωσαν να ειναι δεξιοι!οσο για πετροβολισμο που λετε δεν ξερω αλλα κανενα καναλι ουτε καν δεξιο δεν ειπε κατι.μπορει να γιναν αριστερα λαλειτε?να γινεται τι ιδιο και με τους πατριωτικο φυγοστρατους.

17. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ξεκίνησε η προπαγάνδα της Πλατφόρμας του ΝΑΙ στην Λεμεσό: Παρουσιάζουμε τα φυλλάδια - www.efylakas.com - 21/12/2009

[…] προσθέσουμε σε όλα αυτά τις συλλήψεις διαφωνούντων που διένειμαν “μη-εγκεκριμέ… (τα φυλλάδια της “Πλατφόρμας” των Χρίστου-Λόρδου […]

18. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ξεκίνησε η προπαγάνδα της Πλατφόρμας του ΝΑΙ στην Λεμεσό: Παρουσιάζουμε τα φυλλάδια - www.efylakas.com - 21/12/2009

[…] προσθέσουμε σε όλα αυτά τις συλλήψεις διαφωνούντων που διένειμαν “μη-εγκεκριμέ… (τα φυλλάδια της “Πλατφόρμας” των Χρίστου-Λόρδου […]

19. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού - www.efylakas.com - 01/02/2010

[…] ολοκληρωτισμό, το απέδειξαν με πολλές φορές με συλλήψεις αντιφρονούντων, απάθεια μπροστά σε ξυλοδαρμούς ακτιβιστών από […]

20. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Οι ουφολογίες του Άντρου Κυπριανού - www.efylakas.com - 01/02/2010

[…] ολοκληρωτισμό, το απέδειξαν με πολλές φορές με συλλήψεις αντιφρονούντων, απάθεια μπροστά σε ξυλοδαρμούς ακτιβιστών από […]

21. ΚΥΠΡΙΟΣ - 05/03/2010

ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

22. ΚΥΠΡΙΟΣ - 05/03/2010

ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

23. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Η ‘Χαραυγή’ του Γκόρντον Μπράουν και του Ιωσήφ Στάλιν - www.efylakas.com - 18/04/2010

[…] έχουμε λογοκρισία τραγουδιών και υποστολές σημαιών, συλλήψεις αντιφρονούντων από την Αστυνομία και ξυλοδαρμό πολιτών από […]

24. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Η ‘Χαραυγή’ του Γκόρντον Μπράουν και του Ιωσήφ Στάλιν - www.efylakas.com - 18/04/2010

[…] έχουμε λογοκρισία τραγουδιών και υποστολές σημαιών, συλλήψεις αντιφρονούντων από την Αστυνομία και ξυλοδαρμό πολιτών από […]

25. KYPRIOS - 29/04/2010

exw paratirisei tin selida sas edw kai ligo kairo kai mporw na pw oti enw sta exwterika themata iste enantiwn ideologika tis dexias kai tou imperialismou eite einai me strato eite noitika mesw koultouras, sta themata ta eswterika iste poli «dexioi» na min pw oti eiste kai sta akra…epeidi paidia eseis pou grafete den gnwrizete osa vivlia ke na diavasete ti egine stin kipro kai tin istoria tis (kala kala emas den mas tin deixnoune, stin kipro to mathima istorias einai kiriws istoria tis elladas kai poli liga komatakia gia tin kipro) den mporeite na grafete toso apolites apopseis enantiwn tis aristeras….ekanan lathi kai aftoi kai oi dexioi (pou parepiptontws den sas eida na grafete tipota enantiwn kanenou allou pirate to thema xristofia kai sinexizete tis voles) kai emmesws plin safws ipostirizete ethnikistika kinimata stin kipro..to thema tis dixonias ine terastio stin kipro kai oso kalliergeitai ethnikismos oxi mono to dikio mas den tha vroume alla sto telos tha ta xasoume ola apo alazoneia…theloume eirini stin kipro kai apoti katalava kapioi prospathoun na lisoun to provlima me misos pros ton antipalo kai me to na kerdisoun san atoma….auto den ginetai ipoxwriseis tha ginoun kai ap tous dio…to pio simantiko einai na kalliergithei i idea tis eirinikis simviwsis pou apogoiteumenos vlepw oti ola ta blog apofeugoun kai epikentrwnwnte sto ti tha kerdisoume kai to ti kaname lathos stratigika…PEACE AND LOVE

26. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Η φασιστική έφοδος στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος αφήνει τη Δημοκρατία με το ένα πόδι στο γύψο - www.efylakas.com - 09/05/2010

[…] – Αδίστακτο το καθεστώς Χριστόφια: Νέες συλλήψεις αντιφ

27. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Η φασιστική έφοδος στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος αφήνει τη Δημοκρατία με το ένα πόδι στο γύψο - www.efylakas.com - 09/05/2010

[…] – Αδίστακτο το καθεστώς Χριστόφια: Νέες συλλήψεις αντιφ

28. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Φτύνει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου - www.efylakas.com - 28/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

29. ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ - Φτύνει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου - www.efylakas.com - 28/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

30. Φτύνει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου | A G O R A dialogue - 28/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

31. Φτύνει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου | A G O R A dialogue - 28/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

32. «Φτύνει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου» | Cyprus Now - 29/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

33. «Φτύνει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε ο Χριστόφιας: Δείπνο με τον Πολιτικό Αττιλάρχη Έρογλου» | Cyprus Now - 29/07/2010

[…] την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Αστυνομία σου του τον συλλαμβάνει, οι παρακρατικοί σου τον ξυλοφορτώνουν, οι εμετικοί […]

34. Μνημόσυνο Ισαάκ-Σολωμού: Μεγάλη πορεία μοτοσυκλετιστών, 8 Αυγούστου 2010 « Greek National Pride - 05/08/2010

[…] με υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου Χριστόφια, όπως έγινε με το αντικατοχικό συλλαλητήριο της 20ης Ιου…) ούτως ώστε, ενδεχομένως, η κυβέρνηση Χριστόφια να […]

35. Μνημόσυνο Ισαάκ-Σολωμού: Μεγάλη πορεία μοτοσυκλετιστών, 8 Αυγούστου 2010 « Greek National Pride - 05/08/2010

[…] με υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου Χριστόφια, όπως έγινε με το αντικατοχικό συλλαλητήριο της 20ης Ιου…) ούτως ώστε, ενδεχομένως, η κυβέρνηση Χριστόφια να […]


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: