jump to navigation

Ενοχλήθηκε το τουρκικό Προξενείο στη Θράκη από δημοσιεύματα που ξεσκεπάζουν την δράση του 18/07/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΗ.
Tags: ,
trackback
[πηγή φωτογραφίας: http://kostasxan.blogspot.com/2009/07/blog-post_2993.html]

‘Ας μιλήσουμε επιτέλους’
«Ενοχλήθηκε το Τουρκικό Προξενείο από δημοσιεύματα που ξεσκεπάζουν την δράση του! Καταγγέλλουν αντιτουρκισμό στη Θράκη! Mας κήρυξαν εχθρούς του Προξενείου…!»
17 Ιουλίου 2009
Κωνσταντίνος

Στους γνωστούς εργολάβους της προπαγάνδας του ανέθεσε το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, την απάντηση σε εφημερίδες της Κομοτηνής αλλά και στο ιστολόγιό μας, σχετικά με τις καταγγελίες κατά των γνωστών και αγνώστων «δράσεων» του Τούρκου Προξένου Μουσταφά Σαρνίτς στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στις ορεινές περιοχές των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Με ένα κείμενο που ξεχνάει να αναφερθεί στην συνθήκη της Λωζάνης, που διαστρεβλώνει την οικτρή πραγματικότητα της, δίχως «φερετζέ», τουρκικής προπαγάνδας και χωρίς να διστάσει να καταγγείλει την καλύτερη ως Ευρωπαϊκή χώρα Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, ο συντάκτης του κειμένου (προφανέστατα γραμμένο μέσα στο Τουρκικό Προξενείο) στρουθοκαμηλίζοντας επιθυμεί να απαντήσει στις αποδεδειγμένες καταγγελίες που κατατέθηκαν μέσα από κείμενα Ελλήνων Θρακιωτών που δεν διστάζουν να καταγγείλουν την αδιαφορία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και την αδικαιολόγητη συμπεριφορά των αρμοδίων υπαλλήλων του στην περιοχή.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Σταμάτης, όσο και οι εφημερίδες της Κομοτηνής «Φωνή της Ροδόπης», «Χρόνος», το περιοδικό «Αντιφωνητής» αλλά και το ιστολόγιό μας (κείμενά μας δημοσιεύει η «Φωνή της Ροδόπης» μετά από σχετική συνεννόηση) βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μουσταφά Σαρνίτς και της Άγκυρας. Φυσικά, είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση των Ελλήνων συντακτών που καταγγέλλουν και πιέζουν ώστε να μαθευτεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Ελληνική κυβέρνηση και η ταυτόχρονη παράδοσή της στα σχέδια των πρακτόρων και των πληρωμένων εγκάθετων του Προξενείου ανάμεσα στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.

Η αλήθεια είναι ενοχλητική, αλλά περισσότερο ενοχλητικό είναι το ξεσκέπασμα της δράσης του Τούρκου Προξένου που δεν διστάζει να μεταφέρει μηνύματα του Τουρκισμού σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις των μουσουλμάνων της περιοχής, χρησιμοποιώντας τους «ψευτομουφτήδες» Ξάνθης και Ροδόπης ή άλλες φορές εμφανιζόμενος ο ίδιος και διακηρύσσοντας την αγάπη της «μητέρας πατρίδας» προς τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, τους οποίους επιμένει να αναφέρει ως Τούρκους της Δυτικής Θράκης, παραχαράσσοντας έτσι την πραγματικότητα και προκαλώντας, χωρίς όμως ποτέ να έχει πάρει μία σκληρή απάντηση – τοποθέτηση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ που ίσως θα πρέπει να του υπενθυμίσει πως η Θράκη είναι περιοχή της Ελλάδας και πως στη Θράκη ζούνε Έλληνες μουσουλμάνοι!!!!

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της εφημερίδας «Μιλλέτ» της 9ης Ιουλίου 2009, στο οποίο γίνεται άμεση απόπειρα σύνδεσης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με το ζήτημα της Θράκης και των θρησκευτικών εορτών των μουσουλμάνων, αλλά, προφανώς διαφεύγοντας από τον συντάκτη κάποια στιγμή γίνεται αναφορά σε «επισκέψεις αρμοδίων και διπλωματών» στην Θράκη, ξεσκεπάζοντας έτσι τον ρόλο ανθρώπων που χωρίς να έχουν την διπλωματική ιδιότητα επισκέπτονται ως «αρμόδιοι» την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας. Μήπως θα μπορούσε κανείς από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να μας διαφωτίσει σχετικά με την αρμοδιότητα που ασκούν μέσα στην Ελλάδα αυτοί οι «αρμόδιοι»;

Επειδή, μία καθ’ ολοκληρίαν απάντηση στο κείμενο του Τουρκικού Προξενείου (που δημοσίευσε η εφημερίδα της Κομοτηνής «Μιλλέτ») χρειάζεται σελίδες επί σελίδων, αφήνω σε όλους εσάς τους επισκέπτες και αναγνώστες, να σχολιάσετε επαρκώς τα καταγέλαστα στα οποία αναφέρεται ο συντάκτης – κειμενογράφος της «Μιλλέτ». Όπως, αντιλαμβάνεστε, το κείμενο, από μόνο του, αποτελεί κόλαφο αποδείξεων εμπλοκής της Άγκυρας και του Προξενείου στην Θράκη. Αλλά αξίζει να ενημερώσουμε, ίσως, τον κύριο Σαρνίτς πως οι πληροφορίες για τα όσα λένε στις διάφορες συγκεντρώσεις ο ψευτομουφτής Ροδόπης και Ξάνθης αλλά και ο ίδιος ως πρόξενος της Τουρκίας, τα μαθαίνουμε από τα Τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία νιώθουν ιδιαίτερα υπερήφανα για τον άξιο Πρόξενο που μετά το Κόσοβο ανέλαβε έργο στη Θράκη!!! Το πιο αστείο της υπόθεσης αυτής, είναι πως το Τουρκικό προξενείο τολμά να καταγγείλει για εθνικισμό αυτούς που ξεσκεπάζουν τις δράσεις του, ενώ δεν λέει κουβέντα για την μετατροπή των τζαμιών (καθαρά θρησκευτικοί χώροι) σε χώρους τουρκικής προπαγάνδας!!! Αλλά γιατί να μην τα ισχυρίζεται και γιατί να μην «ξεχνάει» ο κύριος Σαρνίτς; Μήπως θα τον επαναφέρει στην τάξη το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών; Στο μαντρί της Θράκης, μπήκε για να κλέψει πρόβατα ο Τούρκος πρόξενος. Και η δουλειά του γίνεται ακόμη πιο εύκολη, αφού ο τσομπάνης είναι αλλού, φροντίζοντας να κάνει όλα τα απαραίτητα για να γίνει αρχιτσέλιγγας!!!

«Ζωντανή σύνδεση από το Πατριαρχείο στην Ελλάδα
Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος, πρωτοστάτησε στην λειτουργία της Κυριακής μαζί με τον Πατριάρχη Φαναρίου, Βαρθολομαίο, στα πλαίσια της πρώτης επίσκεψης του στην Κωνσταντινούπολη. Τα ελληνικά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την λειτουργία.Στην λειτουργία συμμετείχε και ο Έλληνας Πρόξενος της Κωνσταντινούπολης, Βασίλης Μπορνόβας.

Έχει ενδιαφέρον το τι θα πουν οι ρατσιστές αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους και οι τοπικές Ελληνικές εφημερίδες για αυτήν την ζωντανή μετάδοση. Όταν τα τηλεοπτικά κανάλια από την Ευρώπη και την Τουρκία κάνουν λήψη εικόνων και βγάζουν φωτογραφίες από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, οι τοπικές Ελληνικές εφημερίδες επιτίθενται ανελέητα και κάνουν λόγο για καταστροφή.
Ειδικότερα, κάποιες ρατσιστικές τοπικές και εθνικιστικές εφημερίδες δεν αρκέστηκαν μόνο να κάνουν ανήθικα σχόλια (σχόλια σχετικά με τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα που έδωσε στα χατίμ το προξενείο που εκμεταλλευόμενο το πλήθος κόσμου μιλούσε για τα ιδανικά της «μητέρας πατρίδας») αυθαδώς για την λήψη εικόνων με κάμερα από τις εκδηλώσεις χατίμ των Τούρκων των ορεινών περιοχών της Δυτικής Θράκης, αλλά είχαν επίσης κάνει έκκληση στις αστυνομικές δυνάμεις και την ασφάλεια να ασκήσουν τα καθήκοντα τους (οι εκκλήσεις έγιναν προκειμένου να διαφυλαχθεί ο τοπικός πληθυσμός από τροχαία ατυχήματα λόγω μεγάλης προσέλευσης «ξένων» αυτοκινήτων σε μία δύσκολη για οδήγηση επαρχιακή οδό, αλλά και προς τις υπηρεσίες ασφάλειας προκειμένου να καταγράψουν «περίεργες κινήσεις» ανθρώπων που ήρθαν με άλλους σκοπούς και όχι να παρακολουθήσουν τα χατίμ).

Ο Ελληνικός τύπος της Δυτικής Θράκης, οι αρμόδιοι του κράτους ακόμα και οι Χριστιανοί θρησκευτικοί λειτουργοί, σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται σε όλες τις εθνικές και πνευματικές αξίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στους θρησκευτικούς ηγέτες της, στους αιρετούς και στα ιδρύματά της.
Ενώ αυτή είναι η κατάσταση στην Δυτική Θράκη, οι ορθόδοξες μη μουσουλμανικές μειονότητες μπορούν και κάνουν σε διεθνή επίπεδο τις λειτουργίες τους και τα κανάλια μπορούν και μεταδίδουν ζωντανά στην Ελλάδα αυτές τις λειτουργίες. Σαν να μην φτάνει αυτό μπορεί και συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις και ο πρώην Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Δυτικής Θράκης, Βασίλης Μπορνόβας (ξεχνάει φαίνεται ο συντάκτης πως καμία μουσουλμανική ρησκευτική τελετή δεν απαγορεύεται στη Θράκη, εκτός εάν ενοχλείται επειδή οι γιορτές αυτές δεν έχουν απόλυτα θρησκευτικό χαρακτήρα).

Άρα, στην Τουρκία μπορεί και συμμετέχει ένας Έλληνας Πρόξενος στην λειτουργία της Ορθόδοξης Μειονότητας και ούτε το Τουρκικό κράτος, αλλά ούτε και κάποιος τοπικός ή εθνικός τύπος κάνει έκκληση τις αστυνομικές δυνάμεις και την ασφάλεια (και πάλι ξεχνάει ο συντάκτης του κειμένου του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής πως όταν γίνονται θρησκευτικές συνάξεις και λειτουργίες στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, πλήθος αστυνομικών δυνάμεων και αρχών ασφαλείας βρίσκονται στην περιφέρεια αλλά και στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου προκειμένου να σταματήσουν επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους ή και να παρακολουθήσουν από κοντά τα όσα γίνονται στο Πατριαρχείο).

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μέλος της Ε.Ε. Όμως συμπεριφέρεται πιο πολιτισμένα και πιο πολύ σαν ευρωπαϊκή χώρα σε σχέση με την Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε.

Αν παρατηρήσει κανείς τις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στο τοπικό και εθνικό τύπο της Ελλάδας για τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο της Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, από την πρώτη μέρα του διορισμού του, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η χώρα μας δεν είναι μια Ευρωπαϊκή αλλά μια υποανάπτυκτη χώρα (αμφισβητείται ο ρόλος του κυρίου Σαρνίτς στο Κόσοβο; Μα γι αυτόν τον ρόλο επαινέθηκε από την ίδια την Τουρκική κυβέρνηση, από τους μουσουλμάνους Κοσοβάρους και του ανατέθηκε ο ευαίσθητος τομέας της Θράκης!).

Η Ελληνική διοίκηση ενοχλείται από τις επισκέψεις των Τούρκων αρμοδίων (μήπως μπορείτε κύριοι συντάκτες να μας πείτε τις αρμοδιότητες αυτών των «Τούρκων αρμοδίων» στην περιοχή της Θράκης; Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκτενέστερα για τους «αρμοδίους» που περιφέρονται από χωρίον εις χωρίον και «τάζουν λαγούς με «σαρίκια». Ενημερώστε μας σας παρακαλούμε για τις δράσεις των αρμοδίων και θα έχετε καλό… παράδεισο) και των Τούρκων διπλωματών στην Δυτική Θράκη. Από τις ειδήσεις που κυκλοφορούν γίνεται αντιληπτό ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες και το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων κατευθύνουν τον τοπικό τύπο να κάνει ειδήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Ο Μπορνόβας όταν ήταν στην Δυτική Θράκη παραπονιόταν για την γραμμή της Τουρκικής ταυτότητας που ακολουθούσε ο Τουρκικός τύπος και για την μειονοτική πολιτική των Τούρκων διπλωματών. Όμως τώρα βλέπουμε ότι ο ίδιος κάνει τα ίδια πράγματα για τα οποία παραπονιόταν (συνηθισμένος ο συντάκτης, φαίνεται, από την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών με ΜΜΕ που υπάρχει στην Τουρκία, νομίζει πως συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα!!! Είναι σίγουρο πως δεν έχει καταλάβει πως γράφει για Ελληνικά ΜΜΕ και αναφέρεται σε Έλληνες συντάκτες κειμένων. Θα τον λυπήσουμε, αλλά πρέπει να τον ενημερώσουμε πως στην Ελλάδα οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν ασχολούνται με τα ΜΜΕ και δεν τα χρησιμοποιούν για να κάνουν την «γκρίζα» ή την «μαύρη» προπαγάνδα τους Αυτές τις συνήθειες, σύμφωνα με τις εξελίξεις στην υπόθεση Εργκένεκον, τις έχουνε στην Τουρκία… και ευτυχώς όχι εδώ).

Ο δικός μας Νεοδημοκράτης Περιφερειάρχης κ. Σταμάτης εφέντη έδειξε και πάλι τον «πατριωτισμό» του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος», «ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε την ενόχληση που αισθάνθηκε από την πρόσκληση που έγινε στον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού από τον Σύλλογο Πολιτισμού Νέας Καρβάλης για το Φεστιβάλ “Ήλιος και Πέτρα”». (ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Σταμάτης, έχει μπει για τα καλά «στο μάτι» του Τουρκικού Προξενείου και έχει καταντήσει πια σαν την Coca-Cola! Οτιδήποτε και αν συμβαίνει, αναφέρεται και το όνομά του, δηλαδή «πάει με όλα»! Και αυτό συμβαίνει επειδή τους χάλασε την φιέστα με τα εγκαίνια της Τουρκικής Τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, όταν αρνήθηκε να παρευρεθεί… και έμειναν να κοιτάζονται οι Τούρκοι πράκτορες και ο Τούρκος Πρόξενος, με φόντο τις… κορδέλες να κρέμονται από τα μπαλκόνια!).

Η ίδια εφημερίδα σε μια άλλη είδησή της στοχοποίησε την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί και έγινε αφορμή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν. Οι ρατσιστές εχθροί των Τούρκων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κρήνη (ξεχνά ο συντάκτης πως η κρήνη χτίστηκε χωρίς άδεια της πολεοδομίας; μήπως ξεχνά πως θα έπρεπε να ακολουθούν τους νόμους του κράτους; Πολύ εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ποιοί κατέστρεψαν την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί, αλλά ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου αυτού, τι θα συνέβαινε στην Τουρκία αν γινόταν κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν κάποιοι χριστιανοί προσπαθούσαν να χτίσουν χωρίς την άδεια των αρχών ένα μνημείο για έναν ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ή για έναν αντιτουρκιστή Πατριάρχη;).

Η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» με το σχετικό δημοσίευμά της, απέδειξε που μπορεί να φτάσει ο Αντιτουρκικός Ελληνικός φανατισμός στο όνομα της δημοσιογραφίας. Θα ήταν καλό να εξεταστεί η ψυχολογική κατάσταση αυτών που κάνουν τις ειδήσεις αυτές. Η αναφερόμενη εφημερίδα έγραψε ότι ο Γενικός Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, είναι υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Κόσσοβο. Όχι πια… (σχετικά για τον ρόλο του κυρίου Σαρνίτς γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι συντάκτες αυτού του ψευδέστατου κειμένου, οι οποίοι επαίρονται για τον τουρκισμό και τον ηρωισμό του σημερινού Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, κυρίου Σαρνίτς).
Η ρατσιστική εφημερίδα «Αντιφωνητής» στο τεύχος που κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου απαιτεί να κλείσει το Προξενείο. Κοιτάξτε το άρθρο του αντιτουρκιστή δημοσιογράφου, το οποίο μυρίζει αίμα και μίσος : «μπορεί κάποιος να μας περιγράψει πως επιτρέπεται να χαρακτηρίσει ένας ξένος διπλωμάτης παντού ως Τουρκική την μειονότητα; Πως επιτρέπεται ο προαναφερόμενος να πηγαίνει σε ένα πομακοχώρι και να μιλάει για Τουρκισμό; Το καθήκον ενός Γενικού Προξένου είναι να εμποτίζει εθνικισμό και να επιστρατεύσει τους ανθρώπους ή ακόμα και τους μικρούς μαθητές μιας ξένης χώρας; Θα υποβάλλουμε αιτιολογίες στην Αθήνα για να φύγει πλέον το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή και θα παρακολουθήσουμε αυτή την υπόθεση;» (πραγματικά «τσούζει» η στάση και οι τοποθετήσεις του «Αντιφωνητή» και έχει κάνει τον συντάκτη να είναι πολύ προσεκτικός στα γραφόμενά του…).

Και ο Ελληνικός τύπος αλλά και οι αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους και της Ελληνικής κυβέρνησης μιμούνται – μοιάζουν με την διοίκηση της Κίνας, η οποία την παρούσα στιγμή καταπιέζει τις μειονότητες της. Αν ήταν στα χέρια τους θα έκαναν και την ίδια γενοκτονία που γίνεται προς τους Τούρκους της Τουρκεστάν. Ίσως μπορεί και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή».

Αυτή είναι η καταγγελία-απάντηση της εφημερίδας «Μιλλέτ» Ροδόπης. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι καταγγελίες-απαντήσεις των άλλων πληρωμένων δημοσιεύσεων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Κι εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!! Έπεται συνέχεια, αγαπητοί, «φίλοι» και «οχτροί»…

Υ.Γ.: Έμαθα πως στην Κομοτηνή απέκτησα μεγάλους και φανατικούς εχθρούς αλλά και φίλους. Κρατάω τους φίλους και «πετάω» τους εχθρούς… νιώθοντας πως έχω κάνει κάτι, έστω και μικρό, με το να ενοχλήσω τα σχέδια της Άγκυρας καταγγέλλοντας τις «δράσεις» που αναπτύσσονται στην Ελληνική Θράκη

Σχόλια»

1. kalo - 14/09/2009

http://www.proxeneio-stop.org. Ιστοσελίδα διαλόγου και συλλογής υπογραφών για την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου από τη Θράκη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: