jump to navigation

«Κουκουλοφόρος» του ΣΥΝ είπε «όχι» στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Τάσσο! 16/07/2009

Posted by Εμπροσθοφύλακας in ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΨΥΧΟΠΟΛΕΜΟΣ.
Tags: ,
trackback

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Μια παλαιότερη είδηση που αναδημοσιεύεται για δύο λόγους: 1) Περιέχει ενδείξεις συνεργασίας των φασιστοκουκουλοφόρων με τον Συνασπισμό. 2) Καταδεικνύει την ασέβεια ατόμων όπως ο κ. Μπελαβίλας προς ανθρώπους όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που αν μη τι άλλο αντιστάθηκαν στα σχέδια του ιμπεριαλισμού που (θεωρητικά και μόνο) αντιμάχονται.

Σημείωση: Στο κείμενο της εφημερίδας ο σύμβουλος που πρόσκειται στον ΣΥΝ ονομάζεται «Τ. Μπελαβήλας». Μάλλον πρόκειται περί λάθους και το κείμενο αναφέρεται στον κ. Νίκο Μπελαβίλα. Αν έχουν έτσι τα πράγματα (παρακαλούμε ενημερώστε μας αν αυτό δεν ευσταθεί), σημαίνει πως πρόκειται για τον ίδιο κ. Μπελαβίλα που [σύμφωνα με τον ‘Ιό της Ελευθεροτυπίας’, 17/02/2007] το 1988 δικάστηκε στην Άγκυρα, μαζί με τους Νίκο Γιαννόπουλο, τον αντιστασιακό Κωστή Νικηφοράκη και Γιώργο Κουβίδη, για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους σε Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους. Κρίμα για την κατάντια.

Ο Νίκος Μπελαβίλας [πηγή φωτογραφίας: koinidrasi.gr, 19/01/08]

‘Το Παρόν’
«Δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ είπε «όχι» στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Τάσσο!»
28 Δεκεμβρίου 2008

Χαμός έγινε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων συνδυασμών, της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησαν να τηρηθεί από το Σώμα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου κύπριου ηγέτη και αγωνιστή του Ελληνισμού Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ενώ όλοι συμφώνησαν, ένας σύμβουλος της παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας» που πρόσκειται στον ΣΥΝ, ο Τ. Μπελαβήλας, εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο και όταν όλοι σηκώθηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα ηγέτη εκείνος δεν σηκώθηκε επιδεικτικά.

Στη συνέχεια όμως ο ίδιος έφερε πρόταση για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τότε ήταν που «τα πήρε» ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μανωλάκος, ο οποίος του είπε πως πάει να κάνει έναν άθλιο αντιπερισπασμό επιχειρώντας να εξισώσει ανόμοια πράγματα.

Όλοι καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανήλικου μαθητή, είπε, αλλά δεν μπορούμε στο όνομα καμιάς κατάστασης και οποιασδήποτε λογικής να τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο Τ. Μπελαβήλας κάτι πήγε να πει, αλλά ο Μανωλάκος τον έκοψε λέγοντάς του πως τον είδε να κατευθύνει τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στο Δημαρχείο πριν από 15 ημέρες και έσπασαν τα τζάμια της εισόδου!

Ο σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΝ αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποκαλώντας φασίστα τον Μανωλάκο, ο οποίος μόλις βγήκε από την αίθουσα ο Μπελαβήλας είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ: «Και τώρα, κύριε πρόεδρε, που έφυγαν οι κουκουλοφόροι, μπορούμε να συνεχίσουμε…».

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: